В ШЕСТИ КЛАС внимавам в час - тема № 34

• 47 954
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • дядовата ръкавичка
kopche, да е жив и здрав тийнейджъра! Леко и весело да преминат тийн годините му!

PS. Как е на Пампорово? Има ли сняг?  И ние мислим да потеглим натам в сряда.

# 616
Да е жив и здрав, а и много щастлив рожденикът!   bouquet
Приятна почивка на всички, които днес са отървали кожата от разни олимпиади!

# 617
  • София
Благодаря ви момичета за пожеланията! Hug
Дано! Praynig

На Пампорово снегът е много, но и доста се топи Wink. Сутринта имаше голяма мъгла. Вчера можахме до към 2 следобед да караме, след това беше неблагоприятно за ски горе. Мъгла, суграшица... Wink
Като цяло топъл фронт се усеща тук и всичко се топи по улиците на вода.

# 618
  • дядовата ръкавичка
Благодаря ви момичета за пожеланията! Hug
Дано! Praynig

На Пампорово снегът е много, но и доста се топи Wink. Сутринта имаше голяма мъгла. Вчера можахме до към 2 следобед да караме, след това беше неблагоприятно за ски горе. Мъгла, суграшица... Wink
Като цяло топъл фронт се усеща тук и всичко се топи по улиците на вода.

Благодаря!
Хубав празник!

# 619
    Честито на рожденика и успехи във всички начинания!
 Благородно завиждам на всички, които са близо да планината и могат да и се насладят през всички сезони.

# 620
kophce, поздрави и от мен за рожденика! Да е здрав и много щастлив! Весел празник!

# 621
  • София
Поздрави за рожденика и от мен!  bouquet Здраве, щастие и късмет да има - другото се нарежда!
Направете по едно спускане и за нас.. Joy

# 622
  • Русе
копче, честито и от мен. Да ти е жив и здрав и лек пубертет на него и на тебе.
задачите на НОМ определено са ги затруднили. Моята се е омотала яко. в първа тъпи грешки със сбъркани знаци. Трета - изобщо не са се сетили какво да правят. - правила таблички, писала, брисала. каквото - такова. за първа ме е яд.

# 623
  • София
Честит рожден ден,много здраве и успехи на младежа!

# 624
kopche, честит тийн, жив и здрав да ви е ! Simple Smile

копче, честито и от мен. Да ти е жив и здрав и лек пубертет на него и на тебе.
задачите на НОМ определено са ги затруднили. Моята се е омотала яко. в първа тъпи грешки със сбъркани знаци. Трета - изобщо не са се сетили какво да правят. - правила таблички, писала, брисала. каквото - такова. за първа ме е яд.
За 1ва , първият израз си е гаден. И моят е объркал нещо, макар че уж правилно е решавал.
Трета е решил, но по свой начин.. което може да значи и 0 точки Simple Smile
Май не бяха много лесни задачите.

# 625
  • Русе
първа и втора не са трудни, за това ме е яд за първа защото грешките са тъпи. трета е по-особена (не сме решавали такива, ей така като ми каже...). но си е олимпиада все пак. трябва да са трудни.

# 626
  • София
На мен ми се видяха хубави за олимпиада. Моят също е объркал сметките при х на първа, втора е решил,
на трета се е оплел, въпреки че опитал да попълни таблицата и с параметри, и с конкретни числа.
Здраве да е  Grinning

П.С. Копче, да ти е жив и здрав младежът   bouquet, блазе ви за пистите и почивката  Simple Smile

# 627
При нас първа и втора са верни. На трета е трябвало да разпише само още един ред от таблицата, за да види окончателното решение, та от там - най-много 2 точки. Единственото, което ме притеснява е, че при нас се придържат към официалните критерии до последната буква и дори решението да е вярно, ако не ги припокрива напълно, това означава по-малък брой точки.

# 628
  • в тристайна гарсониера :)
Копче, честит празник и от мен! Да ти е живо и здраво детенцето.
Много математици си имаме, браво!

# 629
При нас първа и втора са верни. На трета е трябвало да разпише само още един ред от таблицата, за да види окончателното решение, та от там - най-много 2 точки. Единственото, което ме притеснява е, че при нас се придържат към официалните критерии до последната буква и дори решението да е вярно, ако не ги припокрива напълно, това означава по-малък брой точки.

Ей това адски ме дразни. И при мойто синче имаше сходна ситуация на първи кръг - едната задача беше решил по някакъв негов си начин (даскала му по математика му е казал, че е извел формула, която евентуално ще учат след две-три години). Разписал задачата подробно, получил отговора, даден за верен и... задачата му беше оценена с 2т., заради което едвам се класира за втори кръг.
Аз мисля, че трябва да позволят малко повече свобода при решаване, защото това, че в даден момент детето тръгва по рзличен от "правилния" път и аргументира решението си означава, че има по-раздвижено мислене. Според мен това е за похвала и насърчение, а не за санкциониране.
Иначе - в понеделник е запял старата песен - тъпа гршка на втора задача, която ще му струва май 5т., а на трета е тръгнал да попълва таблицата и се е отказал на трети ред, защото си помислил, че греши... и толкова. Shocked Сигурно дупка съм му направила в мозъка да повтарям, че трябва да развива докрай всичко, което му хрумне, защото едно от всичките хрумвания може да е верния път, ма.. като ми пееш Пенке ле...

Общи условия

Активация на акаунт