Отговори
# 555
  • София
Слагам го в скрит текст, за да не занимавам целия свят със сополите на дъщеря си.

Скрит текст:
Извинявай за невежеството, ама как се пуска такова изследване? Мога ли сама да отида в някоя лаборатория? Демек, мога ли да мина без направление от него, а направо да отида с резултатите накрая? Съжалявам, ако въпроса ми е безумен, но такава съм аз - пълен лаик, що се отнася до деца Sad

# 556
Купуваш стерилни тупфери от аптеката, стерилни пликове. Потъркваш ноздрите с по един от тупферите и носиш в лаборатория.
Може директно да отидеш в лаборатория, за да вземат пробите на място.

Носен секрет
Изисквания, свързани с вземането на биологичния материал:
Вземането на носен секрет е препоръчително да се извършва от медицински специалист;
При манипулацията се използват консумативи в срок на годност;
Най - малко 12 часа преди вземането на секрета носните кухини не трябва да са третирани с медикаменти;
Носен секрет се взема и от двете ноздри;
Техники на вземане на носен секрет за микробиологично изследване:
За вземането на носен секрет е необходим щифт със стерилен памучен тампон, поставен в специална хартиена или полиетиленова опаковка или в транспортна среда на Amies или Stuart;
Пациентът /или асистент/ обхваща с два пръста странично носа и го повдига нагоре, докато ноздрите се разтворят добре;
С щифтът се прониква внимателно навътре в кухината на едната ноздра;
С въртеливо движение на щифта носният секрет полепва по тампона;
Щифтът с тампона се издърпва навън, без да се докосва до външната част на носа;
Същата манипулация се повтаря и в другата ноздра, като се събира носен секрет и от нея;
Щифтът се поставя в специална хартиена или полиетиленова опаковка, която се притваря добре, или в транспортна среда на Amies или Stuart;
Пробата се обозначава според изискванията и се доставя в микробиологичната лаборатория веднага, или се съхранява при определени условия;
Условия за съхранение и транспорт на взетата проба:
Пробите от носен секрет, които не са поставени в транспортна среда, се доставят в микробиологичната лаборатория до 2 часа;
Проби, които са в транспортна среда на Amies или Stuart, могат да бъдат съхранявани при tº 2 - 8° C до 72 часа;

# 557
  • София
Благодаря много!

Значи сутрин е най-подходящо да се вземе пробата. Сега отивам за стерилни тупфери.

Между другото, когато последния път поисках тупфери за уши /като имах предвид от тези за почистване на ушите/ аптекарката ми се скара, че това били клечки за уши! нямало дума "тупфер". Сега да видим, какво ще ми отговори Simple Smile

Още веднъж благодаря и лека вечер!

# 558
Много здраве на аптекарката от киселата Вишна Laughing.

# 559
Момичета какво ще кажете за МАРСИЯНЦИ ИМУН АКТИВ-СИРОП?Има ли ефект или не?
За сироп не знам, от таблетките нямаше при моята.  Peace
И сиропа е същия.
Запис да ви следя, толкова съм научила от тук, че докторката не смее да спори с мен  Laughing

# 560
  • София
Ха добър вечер мацки! И ние в кюпа на болните - този път каката, но пък тя не е боледувала откакто е тръгнала септември, та нямам право да мрънкам Wink. От снощи мрън-мрън...сутринта й беше едно поспаливо  и видимо отпаданала. Оставих си я в къщи. Погледнах гърлото - нищо, но ясно беше, че ще се разболява...Привечер вдигна Т, и преди да легне като видях гърото  Shocked на дъгичките има едни като малки точици, но не гнойни - прозрачни, и доста червено...явно от това е Т, но това какво е... херп ангина - няма мехури  Thinking...няма гной...някой да знае нещо по въпроса? Намазах я яко с гранофорин...най-вероятно до утре докато я заведа на лекар ще са минали, защото сутринта пак ще я намажа /и затова си мисля, колко е важен момента на посещение при лекар...бях сигурна, че ако отида днеска ще ми каже, че нищо му няма на детето, а пък аз си знаех, че нещата не са нещо както трябва/ И факт - Т38 и отпадналост, втрисане. Дадох витС, увеличих зелената енергия и я разтрих с
http://prirodo-lechenie.blogspot.com/2011/05/110.html По този повод искам да благодаря на мацката, която сподели за маслото от чесън - много ми хареса и ще го пробвам, това едно, а и второ видях от къде се купува 110 билки с алоето, че свекърва ми се снабдява/а пък нея някаква жена, въобще сложно/, а нямам каталог или нещо да разгледам, та благодарение на този линк с чесновото масло открих и други инетерсни неща ...
Относно вземането не секретите - не е толкова просто и не е само да се бръкне в ноздричката...трябва доста надълбоко да се бръкне, особено, ако има задна хрема, да се стигне до лигавица - т.е да се натисне, ако има гнойни сополи...За да бъде коректно изследването е много важно да се вземе добре секрета, и това, че секрета и чист при видим проблем, не значи, че няма бактерия по простата причина, че ако не е взет хубаво бактерията не е изолирана /примерно 3 -5 след ползването на аб капки, при много гнойни сополи също трудно се изолира бактерията, защото пак ще се повторя - гнойния сопол е слуз, гной, умрели клетки и ако не се стигне до лигавицата в тая каша няма да има бактерия/Доста натурално го обясних Sunglasses Има си специалисти, които знаят как се прави...Взимам секрет само от гърлото, защото там няма грешка, дълбоко зад петлето...досега са ми били успешни пробите с изолирани бактерии Mr. Green, но за нос не се наемам...
Ползвам почти целогодишно имуностимуланти - естествени, дали съм намерила точните не знам - но определено смятам, че имат ефект.
А да - и дадох нурофен, от една докторка знам, че при първи признаци на разболяване с или без Т се почва нурофен. Пробвала съм и без да давам, когато е имала Т...нали до 38 не се препоръчвало, ала-бала организма сам да се бори....но  аз не съм съвсем фен на тази теза...

# 561
Момичета, Ескимо кидс как се приема?Правят ли се почивки или се пие през целия
есенно-зимен период?

# 562
  • пак там
На двегодишния си тогава син давах целия зимен период - от октомври до март, по една чаена лъжичка сутрин и вечер. По съвет на педиатъра, но не знам дозата за по-големи или по-малки дец каква би трябвало да е  newsm78

# 563
  • София
Вчера водих Кати за пореден път на УНГ, уж само за контролен преглед. Не съм и предполагала, че отново ще чуя словосъчетанието "трета сливица".  Sad Подейства ми като гръм от ясно небе и за малко да се разплача в кабинета. Лекарката видя, че много се разстроих и подробно ми обясни какво е положението.
Първо - и дума не може да става за повторна операция, защото няма никаква нужда. Второ - детето няма да стигне до кофти положението от преди махане на сливицата. Трето - лекува се. Четвърто - скоро ще израсте проблема. Докторката също така ми обясни, че има два типа трети сливици (никъде по статиите не съм чела за тях!). Нарисува ми на един лист точно как изглеждат двата типа и показа на Кати сливицата от кой е (разбира се от кофти вариантът). Сливицата й е от типа, който се разпростира от двете страни на евстахиевите тръби и съответно при операция няма как да се махнат онези части от другата страна на тръбите, защото ще доведе до сериозни увреждания. Тези части от третата сливица, които са останали, в момента правят проблема на Кати. При това има и гной по тях. Лечението ще бъде с едни специални капки, които се приготвят чрез забъркване на 6-7 съставки в една аптека близо до кръстовището на Коперник и Шипченски проход.
Няма да ви лъжа, че се чувствам уморена и съсипана.

# 564
  • София
Тони, съжалявам да го чуя/прочета ... при Владимирова ли води Кати?
Имам едно наум ... заведи я при друг УНГ
Точно до тази аптека, която ще посетите за капките се намира този УНГ, за който съм ти говорила доста пъти  Peace

Аз съм параноясала вече  Crazy, Никол сутринта преди градина кихна два пъти ... и бях готова да я оставя вкъщи, добре че е и баща й  - поне някой в семейството да проявява здрав разум  Mr. Green, попита ме дали аз, като кихна сутрин оставам вкъщи и не ходя на работа  Outta Joint ... параноя ме тресе направо  ooooh!, май след всички щамове и вирусчета в детската градина аз ще трябва да потърся мнение на психолог за себе си  Grinning

# 565
tonka, въпреки че съм в началото на "битката" и сега се сблъскваме за пръв път с вируси, сополи и т.н. Мога да предположа какво ти е.  Confused Дано бързо решите проблема и вече да не се мъчи хубавицата.

Днес е втори ден с "Тобрекс" - а, мъжа ми ме кара да я водя пак до ЛЛ, но аз мисля да изчакам поне и утре, защото ми се струва много рано за да има кой знае колко голям ефект. Вече поне през деня не е цялата в сополи, обаче когато спи, кашля от пустите секрети. Срасна с тоя Бейби Вак.  Tired

Бързо оздравяване на всички!

# 566
  • София
Тони, съжалявам да го чуя/прочета ... при Владимирова ли води Кати?
Имам едно наум ... заведи я при друг УНГ
 и вирусчета в детската градина аз ще трябва да потърся мнение на психолог за себе си  Grinning
Нинка, ние с тебе се чухме и по телефона - благодаря ти за съвета да заведа Кати и на друг лекар. И аз в момента така съм се паникьосала, че не мога да разсъждавам трезво и нормално.  ooooh! Ще заведа детето при д-р Димитров в ИСУЛ, поне имаме човек, който да ни съдейства да направиме среща с доктора, без да чакаме.

# 567
Няма да ви лъжа, че се чувствам уморена и съсипана.

Със сигурност е така. Освен търпение и с пожелане за минимални и никакви проблеми с нослето не знам какво друго да ти пожелая  Hug
В Исул ли й махаха третат сливица?

Ние сме втори ден на градина след дълго отсъствие и съм в очакване. Изпихем Ликуида и сега сме на сутрин Герисан, следобед пробиотик, вечер прополис. И се чудя къде да вмъкна рибеното масло, че е на капсули и тя не ги иска.
В ги сложа в лъжицата в храна дали ще стане?

# 568
Tonkabonka, направо ми стана много гадно като прочетох поста ти, имай сили и заведи детенцето при този УНГ, за който ти е писала ninnann или запишете час в центъра "детско здраве"  Hug всичко ще е наред, ще видиш.

violenzaa, явно има бактерия щом сополките стават белезникави, трябва наистина да се види какво е точно и да се бори, много педи изписват и широкоспектърни АБкапки като макситрол и тн например, но не знам при вас дали ще помогнат точно  Peace
можеш да разтвориш в 10мл физ.разтвор 5 капки клеева тинктура и да капваш през 2-3 часа през деня, това също мори гадинки в нослето!
но прочиствай носа, за да е чист доколкото може сега.
малката снощи след гадината вкъщи ми прокашля сухо два пъти и направо настръхвам тия дни, само като видя колко са кашлящите дето ги водят и ...
дадох й вит.Ц сутринта и един хомеовокс разтворих след закуска. Глътна и две капки клеева тинктура... дано ни се размине, ако е имало нещо.
А пък от вчера в градината колко е топло, милите дечица всички с червени бузки излизат топли, топли. а пък сутринта като излязох от градината хич не усещах студа навън  Mr. Green

# 569
  • Mediterraneo
Давам рибено масло и пробиотици почти през цялата година ... изключвам топлите месеци през лятото, в които Никол не е на градина  Peace
В момента давам Самбукус ... не че има голям ефект, вече съм давала, но беше при наличие на трета сливица, която вече не съществува та реших да опитам отново  Mr. Green
Миналата есен/зима правихме Рибомунил ... доволна бях  Peace
Сега отново осигурих Рибомунил от Румъния и смятам да го започна.
Изпива едно шише Саностол през зимния период, обикновено го започвам след някое по-тежко боледуване ...
Схемата в момента е: сутрин на гладно давам Самбукус, следобяд-а, като я взема от градина давам пробиотика и вечер рибеното масло  Peace

Какво точно означава, че си доволна от Рибомунил? За какъв период от време не ти се разболя детето? И сега с тази голяма схема на превенция откога не се е разболявало?

Общи условия

Активация на акаунт