Отговори
# 705
  • София
За хомеопатията - гнойна ангина съм оправяла със следните неща..беладонаа 9CH през
30 минути по 5 гранули, хепар сулфур 15CH 2*5 гранулки, пирогениум 9CH 4*5 гранулки, лахехис мутус 4*5 гранулки. САмо искам да уточня, че естествено нещата се развиха в петък, нямаше време за МБ. Избора ми беше горната рецепта или аб без микробиология. Е избрах хомеопатията...в понеделник като отидох при УНГ нямаше и помен от налепите на гърлото. Пуснах си мб и се изолира стрептокок, който легувахме с аб капки, независимо, че нямаше кличина картина/т.е. вече бях излекувала с хомеопатията/ но това беше втора ангина в рамките на месеца.

# 706
  • София
EmiR, нищо чудно и няма да се изненадам, ако просто си върлува стрептококът в групата (за съжаление не много родители правят микробиология) ... ще дам пример защо - детето на мой колега преди 4 седмици изолира Streptococcus group A antigen в гърлен секрет, също без обриви по тялото, пиха съответния АБ ... отново беше първото дете в групата, т.е. официално , от миналата седмица детето се завърна на градина, от вчера е отново вкъщи, отново с характерните червени точици по гърлото, за съжаление ... днес са дали отново секрет и всички дружно във фирмата им стискаме палци този път да е херпангина  Praynig

# 707
wild poppy, ако имаш предвид моите мнения и им слагаш знак  за = на твърдението антибиотик, какво толкова...то ще си помисля, че четеш колкото само да си опозиция.
Няма смисъл да обяснявам какво съм имала предвид - първо сама си отговорила на въпроса - знаем ли що е то антибиотик и вредата от него, второ Сърчи е отговорила кратко и ясно и мнението ми се припокрива.
Да не спамя повече Simple Smile

# 708
  • Once there was a Hushpuppy...
ninnann, благодаря ти за милите думи Hug!
Нали идеята е да си помагаме в тази тема Simple Smile, изключително ми е приятно, ако мога и аз с нещо да допринеса.

wild poppy, изчаквам 3-4 дни, преди да включа нещо от тежката артилерия.
Иначе 5 дни ми се струва като разумен срок, преди да се включи АБ през устата - детето например 5 дни е с температура, кашлицата не се повлиява, хремата и тя и пр. И това решава лекарят, а не аз.
Ако обаче детето ми се събуди с висока температура и гнойни налепи по гърлото - отивам при педиатъра, тя изписва АБ и лечението започва.

Категорично, за мен това е истината.

И да кажа и аз ангината Peace въпреки, че вече сте я разнищили.
Точно херпангината е вирусна ангина и ние също я лекувахме този път без АБ. Само АБ капки в носа. Но, важно е първите дни да се овладее положението, не да се чака с дни наред да мине нещо от само себе си. При херпангината не са налепи, а фуликули с гной, които ние ги махнахме този път със малко сода на пръста с даване на хапчета за смучене - тонзилотрен, чайове от лайка и борене със сополите Peace Всичко това започна по-малко от 24 часа след като прояви първите симптоми, хрема, вечерта - Т, и болки в гърлото...ужасии, позната картинка. И, бях предупредена, че ако до още 2-3 дни не започне подобрение трябва да се пусне кръвна картина и да се даде АБ. Ами, ето получи се без АБ този път, но бях концентрирана и в пъти повече знаеща какво се прави, за разлика от предишния път/мин. година/ и нещата се влошиха, та пи АБ.

# 709
wild poppy, ако имаш предвид моите мнения и им слагаш знак  за = на твърдението антибиотик, какво толкова...то ще си помисля, че четеш колкото само да си опозиция.
Няма смисъл да обяснявам какво съм имала предвид - първо сама си отговорила на въпроса - знаем ли що е то антибиотик и вредата от него, второ Сърчи е отговорила кратко и ясно и мнението ми се припокрива.
Да не спамя повече Simple Smile

Наистина твойто мнение и следващото на Sourcherry имах предвид, защото така ми прозвучаха. Не съм го написала да съм опозиция, нито да се заяждам Peace Изразих мнение, че някой път премереният риск да избегнеш антибиотик си заслужава именно за да се избегнат вредите от прилагането му. А да се изчака 3-4 дни според състоянието на детето е точно това. В спора разбрах, че всъщност говорим за едно и също bouquet

# 710
Аз днес взех сиропа на Хималая - Септилин,и започвам да й давам

# 711
Налага се дъщеря ми да започне антибиотик. Утре ще ходим до ЛЛ да му покажем кръвните изследвания лично, не чрез справка по телефона и да се реши какъв да бъде.
Това, което ще питам тук, ще го питам утре и него, но понеже вие имате опит, ви питам.
Как мога да предпазя максимално дъщеря ми от вредните действия на АБ, които ще последват? Пробиотик ще давам, ясно е. "Биогайа" добре ли е? Нещо друго да посъветвате? Сърцето ми се е свило, за пръв път ще пие такова.  Confused

# 712
  • София
Дъгичка антибиотка не е отрова, при бактерия и антибиограма просто е най-доброто. Бийогайата знам, че не върви с Калцида, защото нещо си ставало...една педиатърка ми го го каза...
Мен по би ме притеснило, как на база кръвни изследвания ще се изпише антибиотик...ясно е, че е бактериална инфекцията, но не е ясно бактерията на какво е разистентна нали? И избора на антибиотик ще е пак на онче бонче - най-вероятно ще е някой широкоспектърен.

# 713
Добре,а защо по-често се изписват широкоспектърните ?

# 714
Точно затова ще ходим утре, заради изписването на АБ. А и друг вариант май няма, понеже капем капки Тобрекс - 3 ден, сигурно влияе не само на носния, но и на гърления секрет.
 Какви са другите варианти да се установи проблема и да се открие нужния АБ?
Притеснява ме, след АБ да не й падне имунитета тотално.
Мерси!

# 715
  • София
Е как защо, защото като няма черно на бяло изолирана бактерия и антибиотик, който я трепе се приема, че аугментина е един от широкоспектърните Аб и покрива примерно повечето щамове...зависи какъв е естествено и проблема. Отити - обикновено зинат, борхити - обикновено клацид и така....Друг е въпроса примерно, че бактерията на моя син беше резистента на всички детски аб. Много често и в антибиограмите си излизат широкоспекърните аб, но при нас 2 пъти изписвани широкоспектърни бяха резистентни...та добре, че си пуснах мб.

# 716
EmiR, знаеш ли как бих могла сега да разбера какъв АБ ще ни е най-полезен?

# 717
Е как защо, защото като няма черно на бяло изолирана бактерия и антибиотик, който я трепе се приема, че аугментина е един от широкоспектърните Аб и покрива примерно повечето щамове...зависи какъв е естествено и проблема. Отити - обикновено зинат, борхити - обикновено клацид и така....Друг е въпроса примерно, че бактерията на моя син беше резистента на всички детски аб. Много често и в антибиограмите си излизат широкоспекърните аб, но при нас 2 пъти изипавине широкоспъкрни бяха резистентни...та добре, че си пуснах мб.
Мале,пълен ужас!
А в кои случаи е добре да се прави МБ ?  Thinking

# 718
  • София
А в кои случаи е добре да се прави МБ ?  Thinking

Във всички преди изписване на АБ, но всичко това, ако клиничната картина позволява да се изчака 3 денонощия  Peace

Дъгичка, "най-полезен" ще бъде този, който е чувствителен към съответната бактерия изолирана при секрета  Peace

# 719
А в кои случаи е добре да се прави МБ ?  Thinking

Във всички преди изписване на АБ, но всичко това, ако клиничната картина позволява да се изчака 3 денонощия  Peace
Благодаря за отговора  Peace
3 денонощия е еквивалент,че толкова време е изследването ли?

Общи условия

Активация на акаунт