За задния двор и придобивките

• 35 646
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Високия статус  винаги добавя бонификации.
И за двата пола.
Парите не дават ли статус сами пи себе си?

Нe!!!

# 256
  • София
Простете за невежеството но аз не разбирам желанието за много пари.
Разбирам желанието да устроиш живота си така,че да ти е гуууд ама от там нататък не разбирам ?
Не е ли по-важно мъжът да може да поддържа едно добро ниво и да си живееш животеца ?
Какво ги правите аджеба толкоз пари...? Пренасищам се само като си помисля.

Ами то от един момент нататаък изобщо не става дума за пари.
Има една пирамида на Маслоу, касаеща човешките потребности, там много ясно е дефинирано какво мотивира растежа напред и нагоре, след фазата на задоволяване на по-елементарните потребности- тип скъпа кола, хубава къща, милион ботуши, шопинг в Европа и почивка на Мавриций в собствена вила с персонал.

# 257
  • София
а аз съвсем не съм наясно какво да разбирам по много, малко и средно пари, и що е то мъж с възможности, и каква е долната граница в пари, за да може един мъж да се нарече мъжЪТ  Wink с възможности.

Интересно, не знаех, че милион ботуши, шопинг в Европа и почивка на Маврици са от елементарните потребности! Още малко ще излезе, че са направо задължителни елементарни, иначе нищо не е! Аз и милиони пари да имам, хич няма да ми дреме за точно такива неща, защото просто не ме блазнят и не са сред моите потребности. Но, виж, ако за друг са от елементарните в смисъла на жизненоважните потребности - моля, но нека не се обобщава, пък дори на основание на пирамидата на Маслоу.

# 258
Простете за невежеството но аз не разбирам желанието за много пари.
Разбирам желанието да устроиш живота си така,че да ти е гуууд ама от там нататък не разбирам ?
Не е ли по-важно мъжът да може да поддържа едно добро ниво и да си живееш животеца ?
Какво ги правите аджеба толкоз пари...? Пренасищам се само като си помисля.

Ами то от един момент нататаък изобщо не става дума за пари.
Има една пирамида на Маслоу, касаеща човешките потребности, там много ясно е дефинирано какво мотивира растежа напред и нагоре, след фазата на задоволяване на по-елементарните потребности- тип скъпа кола, хубава къща, милион ботуши, шопинг в Европа и почивка на Мавриций в собствена вила с персонал.

Би ли ми казала какво следва след собствена вила с персонала на Мавриций,че аз не съм я гледала пирамидата и ми е чудничко.
Наистина не разбирам какво е това необхватно щение ...

# 259
  • София
Андариел, моята баба някога ми казваше когато гледам за мъж, да внимавам за разликата между това колко пари /или дълготрайни активи/ притежава и колко от тях е склонен да похарчи за мен.
Така, че, аз, с една такава школа като моята баба /Бог да я прости, вчера годишнина от смъртта и имаше/, никога не бих членувала с пълен член мъж, който притежава солидни дълготрайни активи, но няма склонност да ги дели с мен Simple Smile

Дрийминг, идеята е, че човешката същност има нужда от непрекъснато развитие.
И когато постигнеш опредлено ниво, задоволиш някаква потребност, не можеш вечно да останеш там, ще почувстваш необходимост от нещо ново, което да задоволява чувството ти за удовлетворение.
И си поставяш нова цел, постигаш я и продължаваш напред и нагоре.
Пирамидата скицира, ако мога така да се изразя, скалата на човешките потребности, които имат пирамидална структура и някъде съвсем по средата са тези задоволености в битов план, за които става дума тук.
След това започва задоволяването на друг вид потребност. Предимно касаеща Егото.

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 17:06 от Azzy

# 260
а аз съвсем не съм наясно какво да разбирам по много, малко и средно пари, и що е то мъж с възможности, и каква е долната граница в пари, за да може един мъж да се нарече мъжЪТ  Wink с възможности.

Интересно, не знаех, че милион ботуши, шопинг в Европа и почивка на Маврици са от елементарните потребности! Още малко ще излезе, че са направо задължителни елементарни, иначе нищо не е! Аз и милиони пари да имам, хич няма да ми дреме за точно такива неща, защото просто не ме блазнят и не са сред моите потребности. Но, виж, ако за друг са от елементарните в смисъла на жизненоважните потребности - моля, но нека не се обобщава, пък дори на основание на пирамидата на Маслоу.

Не бе, жена, може да не е точно Малдиви и ботуши - обаче важно е да може да си позволи - пък ти ги оползотвори ако искаш в колекциониране на кибрити и марки  Wink

# 261
  • Пловдив
Андариел, моята баба някога ми казваше когато гледам за мъж, да внимавам за разликата между това колко пари /или дълготрайни активи/ притежава и колко от тях е склонен да похарчи за мен.
Така, че, аз, с една такава школа като моята баба /Бог да я прости, вчера годишнина от смъртта и имаше/, никога не бих членувала с пълен член мъж, който притежава солидни дълготрайни активи, но няма склонност да ги дели с мен Simple Smile

И когато постигнеш опредлено ниво, задоволиш някаква потребност, не можеш вечно да останеш там, ще почувстваш необходимост от нещо ново, което да задоволява чувството ти за удовлетворение.
Пирамидата скицира, ако мога така да се изразя, скалата на човешките потребности, които имат пирамидална структура и някъде съвсем по средата са тези задоволености в битов план, за които става дума тук.
След това започва задоволяването на друг вид потребност. Предимно касаеща Егото.

Ами за мъж с малко активи, но готов да ти ги даде всичките? Sunglasses

# 262
  • София
Може да не са милион ботуши и почивка на Мавриций, може да е самолет, яхта, вила на френската Ривиера, или някъде из нашия балкан, скрита от човешко око, може да е скъпоструващ модел на хеликоптер, който сглобяваш съвсем сам и летиш след това с него, изобщо каквото там те влече.

Беше само описателно, Андариел.

Ами за мъж с малко активи, но готов да ти ги даде всичките? Sunglasses

Това е най-добрата инвестиция, стига да е переспективен Simple Smile

# 263

Да,горе долу ми е ясна идеята на тази пирамида.Само,че ето това последното - ЕГОТО.... че от един момент нататък започват хората да живеят за ЕГОТО - ето това не разбирам.
Приемливо ми е да се бориш за един по-добър живот в потребителския ни свят но от там нататък мисля,че човек трябва да се занимава с по-важни неща от това да слугува на ЕГОТО си.

Искам мъж,който е постигнал нещо и може да запази нивото до което е стигнал. Но не е превърнал печеленето на пари в привилегия на живота си. За мен най-важното е един мъж да е можещ,а не да има пари днес.

# 264
  • София
Само не мога да разбера едно - защо все примерите се плъзгат по една и съща плоскост - все някакви материални, особено луксове. Не конкретно за теб, Ази, просто ми прави впечатление, и твоите примери ме подсетиха! Лично за мен това са точно почесвания на самолюбието, но в смисъла на това да е публично, а не че е толкова важно да има нещо много скъпо. За мен лично това са твърде евтини начини за утвърждаване, пък нека струват милиони и милиарди! Малко ми прилича на приказката "яде, докато се насере".

Дриййминг, на егото си слугува всеки, дори най-бедният. Макар егото по дефиниция да не е това, което ние влагаме като смисъл в разговорния език. По-скоро ние говорим за "то" - импулсивното, искащо всичко дете в себе си. "Его" е нещото, на което ние му казваме съвест - набор от вярвания, които определят постъпките и нещата като правилни и неправилни, добри и лоши, и които са като родители на "то" и го напътстват в движението му из света.

# 265
  • София
дрийминг, не се отнасяй толкова пренебрежително към Егото.
Азът, ако не е задоволен и нахранен започва да мутира.
Трябва да те плаши не личност, която се развива непрекъснато, а именно такава, която не се развива и съответно деградира.

И действително, Андариел, ако една личност се застопори единствено в задоволяване на материален вид потребности и не продължи нагоре, започва процес на деградация, както упоменах малко по-рано.

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 17:25 от Azzy

# 266
[.Само,че ето това последното - ЕГОТО.... че от един момент нататък започват хората да живеят за ЕГОТО - ето това не разбирам.

Млада си още, за това..Wink

Няма нищо по-важно от Егото в един даден момент..Wink

# 267
Трябва да те плаши не личност, която се развива непрекъснато, а именно такава, която не се развива и съответно деградира.

ако една личност се застопори единствено в задоволяване на материален вид потребности и не продължи нагоре, започва процес на деградация, както упоменах малко по-рано.

Ами именно де. И аз това твърдя и намирам за редно. Градирането ама не само в потребностите от материален вид. В потребностите си от материален вид съм по-скромна. И точно затова не разбирам ламтенето за материалности от един момент нататък когато си напълно задоволен в материално отношение,а продължаваш да се отдаваш само на това презадоволяване и така до кога ?

# 268
Е, Анди - нали за пари говорим - ти какви примери искаш, ако не материални  Laughing

# 269
  • София

ако една личност се застопори единствено в задоволяване на материален вид потребности и не продължи нагоре, започва процес на деградация, както упоменах малко по-рано.

Ами именно де. И аз това твърдя и намирам за редно. Градирането ама не само в потребностите от материален вид. В потребностите си от материален вид съм по-скромна. И точно затова не разбирам ламтенето за материалности от един момент нататък когато си напълно задоволен в материално отношение,а продължаваш да се отдаваш само на това презадоволяване и така до кога ?

Абсолютно.
Нали това казвам и аз. Градацията, изобщо, не отразява само материален просперитет.
Успехите, обаче, имат и друг, освен материален аспект. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт