За задния двор и придобивките

• 35 518
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Ще те замоля да ми посочиш поименно саудитските жени, завършили Харвард, моля; стана ми интересно. (След като си оправиш цитата, да кажем.)

А с това:
Цитат
образование, семейство и националност нямат никакво значение

не ми се спори даже, толкова е нелепо.

Хайде, аз имам работа, ама нека някой друг да обясни на Андариел, че мнението й не става по-валидно с  повече възклицателни знаци и че е гротескно да обобщава как в повечето случаи жените спели със шефа си, бла-бла.

# 601
  • София
Като си говорим за прогрес с гъз, ето ви какво е в нашата мила Родина http://life.dir.bg/news/konkursi-12364742?nt=5. За мен е необяснимо как може постиженията на Ивет Лалова да се сравняват/гласуват с Ирина екс-Сарачинова.

# 602
Алиса, в повечето случаи шефа спи с жените свои служителки.

Сигурна съм че ще се появи и такава тема.

# 603
Шефът спи със служителките си, т.е. да се разбира като че, ги насилва? Хм. Вероятно има и такива случаи, не трябва да се отрича, но в повечето съм виждала такива интересни действия от страна на служителките към шефа им... Единият от бившите ми шефове се оказа 120-процентов гей и се налагаше да се натискат на охрана му.

# 604
 не че ги насилва, а че е по-вероятният инициатор.

# 605
  • София
Мнението на Андариел е достатъчно валидно, защото животът го показва - много от амбизиоцните жени, които искат да напреднат в кариерата, са готови и спят с шефовете си, стига тези шефове да смятат като част от упражняването на властта си това да имат сексуален достъп до амбициозните служителки в трудовата си биография.  Хващам се на бас, че всяка една от нас знае за поне един случай за подобно придвижване. Като при маймуните е - алфа-мъжкият (в случая шефът) има право на женските, а женските от своя страна много държат да попаднат в сексуалното полезрение на мъжкия, защото с това се вдига и техният статус в стадото (в случая организацията). Не всички шефове/мъже на определени властови позиции и не всички амбициозни жени са в схемата, но който иска и на когото цената му се струва поносима, няма особени скрупули да го прави.

# 606
  • София
Да, Андариел, едно време у нас момичетата идваха да следват в София, с цел брак.

Коментираме публични личности, защото биографиите им са известни и служат за онагледяване на един или друг житейски механизъм и естествено, че по един или друг начин са пример за това, за което става въпрос.
Но това изобщо не означава, че сън не ме хваща заради Гога Ашкенази и прекарвам времето си поклони пред олтара си в къщи с нейния образ.
Обаче в този ред на мисли, не съм далеч от идеята, че на стената у вас греят образите на Сталин, Ленин, Георги Димитров и Тодор Живков.

А, аз с кого се сравнявам и какъв ми е статусът, произходът, образованието и средата е съвсем отделна тема и не мисля, че разговорът, който водим има общо с това.
Не, че не се сравнявам, сравнявам се.

# 607
  • София
Работата е там, че биографиите на цитираните известни личности имат една обща черта - всички жени са първо дъщери на бащите си (все бащи с възможности, къде в политичееската власт, къде в икономическата), и нямат нищо общо с биографиите на болшинството от жените по света и у нас. В този смисъл тези жени може да са само представителна извадка за тяхната си група, но не и за целокупното про-западно и западно женско население. Тъй като нещата тръгнаха от образа на държанката, описана като високобразована и т.н., просто няма как изброените жени да се вместят в него, включително въпросната Гога. Представям си как бащите на изброените жени биха възприели дъщерите им да са държанки!

# 608
  • София
Според мен изобщо не е вярно.
без значение какъв е произходът, образованието и статусът на една жена, тя съвсем успешно може да се вмести в образа на държанка, стига да иска и да има данни за това.

Защото, примерно, на студентката от Долно-нанагорнище може в Долно-нанагорнище баща и да е най-значимата личност там, а тя- най-личната мома, но това изобщо да не и пречи да се засили с двеста към София, където да има амбиции да постигне някакъв статус, вместо в Долно-нанагорнище, където се води някой, поради положението на баща си.
Или ако бащата е на ниво 3 в обществената йерархия, тя да се метне на ниво 10.

Малко буквалистично разяснявам, но искам да съм сигурна, че ще ме разбереш.

# 609
не че ги насилва, а че е по-вероятният инициатор.

Е, нали е шефът  Joy

# 610
  • София
Дъщерята на първата личност от Долно Нанагорнище за нищо няма да я бръснат в София, барабар с баща й. Но такива лични моми нямат никакво желание да стават държанки, защото имат самочувствието, че са достатъчно лични, че да заслужават брачна халка. Жалко, че нямаме данни от статистиката какви жени стават държанки, включително какъв е произходът йм, и спорът ни щеше да се разреши много лесно.

# 611
Няма статистика, Анди..
Въпрос на умело капитализиране на ум+красота..Wink

# 612
Мнението на Андариел по въпроса не е особено валидно за мен, защото има изключителна тясна референтна система, от 10 години не е работила, не си е подавала носа навън, а на базата на четене на форума и „Жената Днес“ пръква женомразки обобщения за постиженията на цялото женско сестринство.

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 16:10 от Алиса

# 613
Няма статистика, Анди..

Жената от града, с образование и класност - много по-лесно ще стане предпочитана пред тази от Сусурлево.

# 614
Няма статистика, Анди..

Жената от града, с образование и класност - много по-лесно ще стане предпочитана пред тази от Сусурлево.

Абе и двете ще са си държанки щом това е амбицията им.
Само,че при различен клас мъже.
Това е разликата.

Общи условия

Активация на акаунт