Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 161

• 44 612
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив

# 571
  • Разград

# 572
  • Разград

# 573
  • Разград
Коментар от дизито.

Ablam Engin Akyürek'i bugün Ankara'da 7.caddede bir pastanede görmüş,Bizim evin hallerindeki Misketle oturuyormuş(adını bilmiyorum) Bir bulut olsamda da oynamıştı.Onunla oturuyormuş. Saçları toplu halde oturuyormuş.Söyledikleri bu kadar.İyi geceler.

# 574
Не смятате ли,че коментара  за АБО ще е като след дъжд качулка?
Има една снимка от промото,на която Енгин си е отметнал главата назад . Намерете ми я,ако можете,моля!

# 575
  • Разград

# 576
Ще се възползвам от реверанса към мен и ще поместя своя обобщен коментар за АБО. Аз гледам много филми и сериали,мисля даже,че съм пристрастена.Някои от тях веднага забравям, други коментирам ,трети гледам по няколко пъти.И не само ги гледам,имам чувството,че ги вкусвам,сдъвквам и поглъщам, като свещени. Аз наистина ,буквално сдъвках  историята,която показва този филм - история за една страстна ,всеотдайна ,болезнена любов на един мъж към една жена. Като древните философи,които с часове развивали тезата колко е красива жената отпред и после още толкова часа доказвали колко хубава е тя отвред, така и аз мога да изпиша цели страници за безпардонния,груб,невъзпитан,разглезен,невъздържан Мустафа и след това мога да напиша още толкова страници за чистия по душа,носещ в себе си едно голямо добро сърце,страстно влюбен, всеотдайно и безрезервно.
Някои от вас възприемат М.Б.,като  носител на недъзите,заложени у него в резултат на произхода му.Аз го възприех,като жертва на едно  тесногръдо ,общество изтъкано от безброй ограничения,които  стягат душите на хората,като в менгеме. Въпреки закостенелите традиции,в които беше израснал,Мустафа се открояваше освен с преизпълненото си с любов сърце с предприемчив ум и с желание да обнови родния си край.При него основен двигател беше любовта му към Нарин.Тази неугасваща ,несподелена любов го накара да се вгледа с мъдростта на зрял мъж в себе си , нали именно това ни отличава от животните,че можем да се погледнем отвън. Накара го да пожелае да се промени, да се пречисти.За да бъдеш по-добър утре,трябва да знаеш къде си сгрешил днес.Трябва да осъзнаеш,че ти не си най-важния,че преди всичко си създаден да даваш. Зае се да отглежда  семето на промяната,посято от Сердар.Пое своите отговорности като уравновесен зрял мъж. Вярно не беше най-добрия съпруг. Струва ми се невъзможно да бъде идеалния съпруг,в едно семейство,изградено по нездрав начин.Наложиха му насила един брак, без дори да чуят неговото"ДА" и по още по-непочтен начин подпечатаха този брак с фалшива интимност.Осъдиха го да се събужда до една жена,която се страхува най-вече да не се върне в кирпичената къща и да се прости с конака.
Историята на Мустафа и Нарин е една история изпълнена с прекалености,чийто край беше финализиран компромисно,като тема за размисъл,като искра надежда,с този уникален финален монолог-признание,извинение,молба за прошка,молба за място  до Нарин". В сериалите обикновено и особено героите на Енгин могат да обичат само една жена в живота си,затова в сърцето на Мустафа до края ще остане само Нарин и децата му,които той боготвори. Краят е отворен още и
защото промените едва сега започват,както в бита,така и в душите на жителите на Гюзелюрт.
Всичко това фантастично пресъздадено от Енгин Акюрек. С тази роля той ме  разтърси ,разчувства, накара ме  въпреки своите несъвършенства да го заобичам. Няма да крия,че причината да гледам този сериал е Е.А. и за себе си реших,че това филма на Енгин.Той се показа в един сложен, многопластов,свръх -емоционален образ.В последствие разбирам,че за него той е бил трамплин в кариерата.Останалите образи достойно заемаха своето място в мизансцена.Това,което най-трудно преглътнах беше образа на Нарин.През цялото време у мен звучеше фразата"Господи аз ли грешно ти се молих или ти грешно ме разбра",т.е.дали М.О.е дала такава трактовка на образа или М.С. така го е интерпретирала,но за мен този образ беше едно недоносче,което израстна от скована от най-различни страхове селска девойка до комсомолска секретарка (фигуративно казано).
Не съжалявам,че гледах този сериал.Още веднъж се уверих в неоспоримия талант на Енгин - наслада за душата ми.
Особено приятно ми беше, че бях част от вашата компания.

# 577
  • Пловдив

Добро утро в неделя. Последен ден по прегоовор на Тема1 от КВФ. Да е спокоен и усмихнат денят ни.

# 578
Добро утро на всички,
Milkaradeva,
Много ме зарадва
Основната дилема за финала беше има ли общо бъдеще за Нарин и Мустафа
Отсъствието на снимките на Нарин накара повечето да считат, че Мустафа се е отказал от Нарин и е приел живот с Асие
Радвам се на думите ти ... че всичко сега започва
Много са моментите, които „отвориха” очите на Мустафа
Много болка имаше в думите му ...не заслужавах да бъда баща на детето ти ...
По нелепо стечение на обстоятелствата  Мустафа получи още един шанс...
И аз вярвам ,че ще намери пътя към Нарин ...

# 579
Не смятате ли,че коментара  за АБО ще е като след дъжд качулка?
Има една снимка от промото,на която Енгин си е отметнал главата назад . Намерете ми я,ако можете,моля!

Момичета, пак отзад напред - ДОБРО утро! Simple Smile))

Миле, сега вече прочетох написаното от теб. Обичам твоите постове, защото с малко думи казваш много. Извадих това, което най-много ме впечатли:

Скрит текст:
Някои от вас възприемат М.Б.,като  носител на недъзите,заложени у него в резултат на произхода му.Аз го възприех,като жертва на едно  тесногръдо ,общество изтъкано от безброй ограничения,които  стягат душите на хората,като в менгеме. Въпреки закостенелите традиции,в които беше израснал,Мустафа се открояваше освен с преизпълненото си с любов сърце с предприемчив ум и с желание да обнови родния си край.При него основен двигател беше любовта му към Нарин.Тази неугасваща ,несподелена любов го накара да се вгледа с мъдростта на зрял мъж в себе си , нали именно това ни отличава от животните,че можем да се погледнем отвън. Накара го да пожелае да се промени, да се пречисти.За да бъдеш по-добър утре,трябва да знаеш къде си сгрешил днес.Трябва да осъзнаеш,че ти не си най-важния,че преди всичко си създаден да даваш. ... Историята на Мустафа и Нарин е една история изпълнена с прекалености,чийто край беше финализиран компромисно,като тема за размисъл,като искра надежда,с този уникален финален монолог-признание,извинение,молба за прошка,молба за място  до Нарин". ... Всичко това фантастично пресъздадено от Енгин Акюрек. С тази роля той ме  разтърси ,разчувства, накара ме  въпреки своите несъвършенства да го заобичам. Няма да крия,че причината да гледам този сериал е Е.А. и за себе си реших,че това филма на Енгин.

Казвала съм същите неща, но не така сбито и ясно. Много ти благодаря за споделеното мнение! Simple Smile  Hug

Не, не смятаме. Simple Smile Интересно и приятно е да четем твоите потове. Искаме да чуем и за финала на АБО. Simple Smile

Ето пожеланото - авек плезир. Wink))

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 08:56 от marytza

# 580
Добро утро в неделя. Последен ден по прегоовор на Тема1 от КВФ. Да е спокоен и усмихнат денят ни.

Марианка, шейм!  Embarassed Дейзи беше така добра и прати превода на нашия отговор към Универсал клуб.
Скрит текст:
The material which we sent to you summarizes our conclusions from the discussion of  Bir Bulut Olsam which was done in this forum. Currently in the forum there is discussion for Fatmagul'un Suçu Ne? The thread in where the discussion is taking place is called „Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл”.( www.bg-mamma.com. this is typed in Bulgarian, you can just copy and paste it). (BG-Mamma :: Свободно време и интереси >> Хоби >> Кино и телевизия >> Романтични сериали, теленовели >> Тема: Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 161)
All people in the forum are captivated by the incredible acting of Mr Akyürek
We highly appraise the good quality movies, roles and characters which Mr Akyürek embodies.  Most of us are aware of all his filmography . Some volunteers have made Bulgarian subs of the TV series Bir Bulut Olsam which is not broadcasted in Bulgaria. We eagerly are waiting for new projects of our favourite actor.
Of course we have our permission to share our discussion with other admirers of Mr Akyürek on your wall.  We give it to you with pleasure.
Thank you!
Kind regards from the Bulgarian admirers of Engin Akyürek
Аз, съответно, отидох в своята страница, за да го пратя, но не съм сигурна дали успях. Simple Smile) Пълна мъгла ми е пустият фейс. Simple Smile) Помагай - виж пратила ли съм го, ако трябва, изпрати го ти, моооооля!  Praynig

# 581
Аз, както се заканих Wink подпуквам прекрасната Берен/Фатмагюл. Simple Smile)

В моите първи спомени за Фатмагюл остана ей този поглед:

Сладко, невинно същество, взиращо се в далечината с очакване за нещо хубаво.

Чистота и красота, които бяха стъпкани в калта и отнети от пиянския каприз на няколко разглезени цинични богаташчета.

# 582
  • София
Момичета,  wavey добро утро!

milkaradeva,  Hug, прекрасно пишеш! Прави го по-често, ако можеш!
Маричке,  Hug, жалко, че изпрати коментарите за АБО към  Универсал клуб. Щеше да е хубаво, да включиш и коментара на milkaradeva.

Марианка, момичета, хайде да преговаряме по-малко серии на седмица, май са малко много 12-13 серии, какво ще кажете?

# 583
Момичета,  wavey добро утро!

milkaradeva,  Hug, прекрасно пишеш! Прави го по-често, ако можеш!
Маричке,  Hug, жалко, че изпрати коментарите за АБО към  Универсал клуб. Щеше да е хубаво, да включиш и коментара на milkaradeva.

Марианка, момичета, хайде да преговаряме по-малко серии на седмица, май са малко много 12-13 серии, какво ще кажете?

и аз съжалявам, че не е включен, но... затова пък в отговора сочим нашата темичка. Simple Smile Ако някой проявява интерес, е добре дошъл, нали? Simple Smile

Да, мисля, че си права. Доста са... но пък, с малко повече зор, се справяме. Simple Smile))

# 584
  • София
Прекрасната Фатмагюл...

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 09:43 от Dilemi

Общи условия

Активация на акаунт