Невъзможните хора в живота ни

• 480 061
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 1 530
По твоята логика не трябва да взимаш/приемаш и лев/или нещо купено с левове от човек, който обичаш. Как така ще печелиш от него? Laughing Безумно е това, което твърдиш (за мен).

# 1 531
  • София
Хм, не, по тази логика не бива да продаваш хора Laughing

# 1 532
В студентските си години трябваше да реша дали да кастрирам кучката си или да я заплодя, поради фалшива бременност. Заплодих я. Роди 8 кученца. Докато станат на 2 месеца разходите ми надхвърлиха 1000 лв. (без да броя съсипаните неща вкъщи). 2 подарих на близки, но не всички мои близки искаха стафордширски бултериери за домашни любимци. Laughing Имаше хора (сърби) които ми предлагаха по 500 лв. за куче - искаха ги за бой. Аз ги продавах по 150 - колкото да си избия разходите (все пак бях студентка). Не ги продадох за 500 (въпреки, че в ония времена добре щяха да ми дойдат), а им намерих грижовни стопани, които платиха по 150 и с които поддържах връзка, за да видя кутретата как са. Единия от купувачите беше като мен (студент с малко доходи) ми даде 90 и ми подари картина (която беше ужасна, но я приех).
Това ме прави гаднярка, ли? Joy И аз спях с кучето си и ми бе неразделен приятел.
Има огромна разлика дали е еднократно или не, и с каква цел е оплодено кучето - дали само заради парите или заради здравето.
 А пък с темата, няма нищо общо направо това вмъкване - ни в клин, ни в ръкав..

# 1 533
  • София
Необходими и достатъчно условие са две различни неща. Simple Smile
Коментрюираме постъпките в контекста на хора с вече установен проблем.
Не те прави гаднярка

# 1 534
Има, има общо, ама си на въпреки, понеже не си успяла да си избиеш разходите от кучетата, в бедните студенстки години Wink
Приеми, че за мен и други хора, това да си заплождаш животното, за да печелиш, а пък да твърдиш, че ти е като дете ми е неприемливо! Simple Smile

# 1 535
Цитат
Има огромна разлика дали е еднократно или не, и с каква цел е оплодено кучето - дали само заради парите или заради здравето. Не случайно го написах, но явно не четеш всичко.
Да ,хората които в тази тема са наричани невъзможни се преструват дори в любовта си към животните - не ги обичат наистина - това е така, съгласна съм, виждала съм го. Wink
самоцитирах се, не е на добре Joy

# 1 536
  • София
Има значение целта, да.
Има си хора, които разплождат многократно за пари, а това е отвратително. Но можеш да изкараш една вноска самоучастие за гарсониера. Блякс
Аз не бих купила животно. И двете, които взех, ги събрах от улицата, че бяха по 200гр още слепи и щяха да умрат. Как ли пък ще тръгна да "пазарувам" живи същества

# 1 537
И спасени и купени, всякакви съм имала. Simple Smile По-важното е човек, да обича животните. Ако не ги обича (което не на всяка цена означава да отглежда вкъщи), не обича и хората. Просто е.

# 1 538
Той може и да си обича животното, но пак по някакъв сбъркан начин.
Ама определение като "сбъркана любов" няма, така че, да, тези хора не могат да изпитват чиста, неподправена обич, независимо дали е към жена, родител, приятел или домашен любимец, куче Wink

# 1 539
  • София
Аз си имам мои теории точно в полза уж на всички животни. Бих взела най- неугледното по общите стандарти, защото другите ще ги вземат. Или не бих купувала породисти, защото за тях вианаги се намират хора. Разни екзотични, като трофеи.

# 1 540
Благодаря за мненията по моя въпрос. Чувствам се по-уверена. Усещам, че не трябва да продължавам така - децата вече не са толкова малки.

# 1 541
Скрит текст:
Кетчър, и аз така ги избирам. Единия път купих, докато бях на пазар за дрехи и едно пале почна да ме преследва и да ме ближе по обувките и искаше да го гушна - любов от пръв поглед, напълно спонтанно (цената бе символична). Другия път като купих бе изтърсак, който нямаше гените на родата и никой не го искаше поради тази причина (бе останал последен), освен мен и един психично болен човек (който освен, че е болен е и маниак на кучета) и аз го спасих така да се каже в един студен зимен ден (пак срещу не баснословна сума). От улицата да прибирам, бях редовна от малка. Последното е спасено от контейнер за боклук (от детето ми).

Когато се разделих с "невъзможния" в началото се жалваше, че освен детето съм взела и кучето. След кратко време, дори не искаше да го види като вземаше детето, а уж много го обичаше и му липсвало, или като го види, му се нерви, че много му скачало и е шумно. Виж, ако има публика (освен мен и детето) много му се радва за пред хората. Laughing

# 1 542
  • София
Много сладко Hug
По отношението към животните можеш да съдиш доста за човека. Само че те пред другите се преструват "ауу, колко сладки кучета/котета", а на четири очи- друго.

# 1 543
И ММ, и свекър ми уж много обичат животни, но само да им сипят храна и вода. Това да им почистят, да ги изкъпят, да играят с тях, да им обърнат внимание - такова нещо не правят. Свекър ми има котки, един път до сега( от години) не им е почистил. Апартамента, в който живее, е страшен. Навремето, сина беше малък, ги пращах с ММ да изчистят на дядото. А дядото се сърдеше. В къщи, когато имаше куче - ММ по същия начин - това, че трябва да се почисти мястото, където спи кучо, не го интересува. Не е негова грижа. Даже когато беше болно, не му обръщаше внимание, и аз натисках и се карах, че трябва да го заведе на лекар.

За една седмица ММ два пъти ми прави скандали, по телефона. Даже заплашва, че щял да идва в работата ми да сме се разберяли. А аз се опитвам да скъсам всякакави контакти с него. Чак страшно звучи. Накрая не издържах и му се изсмях. Направо полудя.
   Доволна съм от себе си. Беше много трудно, но запазих контрол. Не се разкрещях, не изпаднах в дупка, след това. Това ме прави много щастлива. Удържах контрол над ситуацията. ММ се усети, че истерясва. Това прави ли го "невъзможен",социо - или е само нарцис?!

# 1 544
  • София
Това прави ли го "невъзможен",социо - или е само нарцис?!
Всякакви кретени има. Трябва да се стои далече от тях. У нас маса мъже са възпитани в дух на примитивизъм и не броят жената за хора, не знам какви ги прави това, но и примитиви е достатъчен аргумент, за да бъдат невъзможни.

С животните имат проблеми като деца и то някои от тях, защото ги измъчват и това се брои като знак, че са безсърдечни. Като големи измъчват хора и ако сценарият го изисква могат да имат и домашен любимец, това ги прави да изглеждат човечни. Животните не им противоречат, в този смисъл не им пречат изобщо. Както и по-малките деца и като цяло децата и хората, които им се възхищават и им вършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт