Отговори
Здравейте, бг Мами.

Ще запазя конфиденциалността си и няма да споделям името си.

Аз съм психично и физически болен, пациент. Преди да разкрия за психичното ми състояние, моля, ако желаете, прочетете скрития текст, който ще публикувам, който съдържа информация за всички физически заболявания, които имам.

Скрит текст:
1. Хипертонично Сърце без Застойна Сърдечна Недостатъчност, Артериална хипертония II-ра степен[хипертрофия на лява камера на сърцето], диастолна дисфункция, леко диспластична митрална клапа. Лекувам състоянието си със Бетак, бета блокер, 20 милиграма, по 2 пъти на ден, Кандесартан 8 милиграма, по веднъж на ден, Моксотенс, 0.2 милиграма по 3 пъти на ден и Арета, 10 милиграма, по 2 пъти на ден.
2. Неинсулинозависим Диабет тип 2 без усложнения, метаболитен синдром, други форми на затлъстяване. Лекувам състоянието си с Метформин, 1000 грама, по 3 пъти на ден, Амарил, 2 милиграма, по 2 пъти на ден и Рибелсус, 14 милиграма, по веднъж на ден.
3. Първична Гонартроза двустранна на колената, лекувам със Бонген Мега, Сераза.
4. Висока пикочна киселина [подагра], лекувам с Чери рич черешов концентрат, на Natural Factors по 3 пъти на ден
5. Високи лош холестерол и триглицериди, лекувам с Омега Прим по веднъж на ден и Омега 3 Премиум по 3 пъти на ден.
6. 2 гръбначни изкривявания, S-образна сколиоза, гръдно торакална кифоза. Засега не пия лекарства за тях.
7. Болки и трампи в мускулите, лекувам с Мидокалм, по 2 таблетки на ден и Маг Комбо по 2 пъти на ден.
8. Високи АЛАТ и АСАТ чернодробни ензими, приемам Ливурон Форте за тях, по веднъж на ден.

Психиатричната ми история започва с престой в психиатричния стационар на улица Николай Шипковенски, в София, 2008 година, поставена диагноиза " Личностово Разстройство. Емоционално Нестабилна Личност". Там ме лекуваха с Конвулекс Хроно 500 милиграма първоначално по веднъж на ден, след това по 2 пъти на ден.

Прекъснах лечението когато д-р Невена Нишанджиева, психиатър, ми каза, че не било задължително да го пия това, можело да си контролирам нервите и без него. Разбира се, оказа се неправа, защото откачих с нервите и едва не пребих едно момиче, дето ме заяждаше в автобуса, блъскайки я по стълбите, като слизахме.

След ходене при психиатър в друга болница, ДКЦ 17-то в София, не му помня името, беше отдавна, поддържа тезата, че не е сериозно състоянието ми и ми препоръча психологически консултации.

На 33 години ходих при д-р Дроздстой Стоянов, в 20-то ДКЦ. Той ме изпрати на консултация при клиничен психолог, д-р Ваня Матанова, двамата достигнаха до диагноза " Гранично Личностово Разстройство Клъстер C".
Не ми изписа лечение, защото му разказах за физическите ми заболявания, заради което, той каза, че не мога да пия каквито и да е психиатрични лекарства, защото съм физически болен.

Д-р Камен Каменов, кардиолог, при който ходих преди време, предписа Деанксит. Д-р Незабравка Чилингирова увеличи дозата на Деанксит на 2 таблетки на ден.

Тази година, ТЕЛК. 58 % на първо четене. Обжалвах пред НЕЛК, поискаха някои психологически документи, от психиатър и психолог. Пак се обадих на д-р Стоянов, бил зает, препоръча Д-р Любомира Петрова. Тя ме прегледа, платих и 20 лева за документа и обясни, че състоянието ми е много трудно, защото се касае за изкривена по рождение личност, което прави лекуването ми трудно. Каза да спра с Деанксит, върна ме на Конвулекс Хроно 500 милиграма, по половин таблетка 2 пъти на ден.

Ходих отново на ТЕЛК по изискване на НЕЛК. Поставиха нова диагноза, Астенно Разстройство.

От както пия новата терапия, се влоших. Все повече имам гневни пристъпи, периоди на плач и труден контрол над емоциите. Бях в съпорт група за психични заболявания, случи се проблем между мен и друг член на групата, болен от шизофрения. Бяхме принудително отстранени за повече от месец, през това време работех с клиничния психолог Д-р Юри Кацаров. Той каза, че трябва да ми се смени терапията, затова препоръча отново да отида на психиатър.

Днес сутринта, отидох на нов психиатър, д-р Марко Ганчев. Направиха ми ЕЕГ, което показа, че мозъчните ми вълни са изключително бавни и трудно реагирам на стимули. Не ми обясни на прост език какво означава това за мен. Отново смени диагнозата, писа, че имам F43.2, Разстройство на Адапатацията. Беше известен за моето здравословно състояние. Разбира се, говори за теглото ми. Аз тежа 133 килограма.

Предписа нова терапия, ГРАНДАКСИН таблетки 50 мг, по 4 пъти на ден, 2 на закуска и 2 на обяд.
АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН по веднъж на ден, преди сън [страдам от безсъние]. Близък познат, със диагноза Параноидна Шизофрения ми каза, че Грандаксин е бензодиазепин, което е изключително вредно лекарство за мен, защото, не само, че ще ме нокаутира като физическа сила, но и като за капак няма гаранция, че ще ми помогне, а води към пристрастяване. Тоест, quite controversial терапия ми е предписал новия доктор.

Знам, изглежда сложно. Досега колкото пъти съм отишъл на психиатър, всеки е с различно мнение за състоянието ми, всеки се чуди какво и как да ми предписва. Имах персонални подозрения за синдром на Кушинг, защото имам стрии по корема, усложнена хипертония, диабет и физическа умора. Освен това АКТХ е висок, но кръвния ми кортизол не е изследван правилно, защото се изследва 2 пъти на ден, а моя го изследваха веднъж. Той е в норма.

Не знам какво да правя. Имам нужда от съвет. Имам нужда от помощ.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 16:28 от Ronda23

# 1
Ами вие постоянно сменяте терапията първа грешка . Такива лекарства колкото повече ги пиете толкова по добре.Какво да ви кажа Дроздой е едно от светилата в България в тази област.

# 2
Ами вие постоянно сменяте терапията първа грешка . Такива лекарства колкото повече ги пиете толкова по добре.Какво да ви кажа Дроздой е едно от светилата в България в тази област.

Доктора препоръча да не пия нищо. Наистина ли мислите, че след толкова диагнози не трябва да се лекувам?

# 3

Доктора препоръча да не пия нищо. Наистина ли мислите, че след толкова диагнози не трябва да се лекувам?
А , може би просто ви няма нищо не съм доктор.

# 4
Имам 85 % ТЕЛК. Според Вас, е измислен, така ли?

# 5
  • София
Започнете терапията, предписана от последния лекар.

# 6
Започнете терапията, предписана от последния лекар.

Аз имам сърдечно заболяване. Бензодиазепините са вредни лекарства, като за капак и черния ми дроб не е наред. Наистина ли мислите, че това ще ми помогне?

# 7
  • София
Казвате, че лекарят е информиран за състоянието ви.
Бензодиазепините понякога са неизбежни за борба с тревожност, гняв и емоционална нестабилност.

# 8
Откровено ме е страх да го пия това. Има реална опасност от пристрастяване ако бъде приемано за дълъг период от време, после ще изпадна в наркотична зависимост и абстиненцията може да ме убие. Аз лично, откровено, не желая да пия това.

# 9
  • София
Вариант е да потърсите още едно мнение, но при положение, че не давате шанс на терапиите, които ви изписват, не знам доколко ще е полезно.

# 10
Аз пих Деанксит 3 години. Няма такова нещо, като " Не давам шанс на терапиите". Пих конвулекс със прекъсване 2 години. И там не съм го прекъснал по свое желание.

https://drvorobjev.com/bg/lechenie-na-zloupotreba-s-benzo/

# 11
Сигурно мнението ми няма да Ви се понрави, но ако искате го приемайте, ако искате не. До голяма степен сам сте си докарал физическите и психическите болести, а за онези, за които не сте го направил, сте се погрижил да ги влошите колкото сте могъл. Сега искате и чакате някой да Ви оправи с магически хапченца и сте недоволен, че не се получава, просто докторите явно са кофти и не са достатъчно добри. Така няма да стане. Трябва да поемете отговорност за себе си. Да положите усилия, за да се подобрите. Лекарствата са само едната част от уравнението. За физическите болести - пиете си лекарствата, оправяте си храненето, вдигате си задника и отивате да тренирате, започнете от разходки в гората/планината/парка, ако трябва и на пътечка, вдигайте тежести за мускулна маса. С тези килограми много ясно, че ще имате лош холестерол, повишени чернодробни маркери, диабет, умора, проблеми с хормони, метаболизъм, биохимия и какво ли още не. Имате затлъстяване, вероятно морбидно, което Ви разболява физически и психически - корелацията между затлъстяването и една камара болести е отдавна известна и няма да започнете да се чувствате по-добре отколкото сега, нито физически, нито психически, докато не направите нещо по въпроса. За псхическите - пиете каквито лекарства Ви е предписал последният психиатър, на лекарствата им трябва време да подействат, чакате около месец и давате обратна връзка, за да могат да се направят корекции и да се намери подходящото лекарство за Вас. Когато само сменяте специалистите, това няма как да стане. Трябва да им съдействате, за да има прогрес. д-р Колева в Шипковенски е добър специалист. Опитайте да смените мисленето си - грижа за себе си, поемане на отговорност, само Вие можете да си помогнете.

# 12
До голяма степен сам сте си докарал физическите и психическите болести, а за онези, за които не сте го направил, сте се погрижил да ги влошите колкото сте могъл. Трябва да им съдействате, за да има прогрес. д-р Колева в Шипковенски е добър специалист. Опитайте да смените мисленето си - грижа за себе си, поемане на отговорност, само Вие можете да си помогнете.

Сега пък аз ще Ви кажа нещо, което няма да Ви хареса.

1. Д-р Дроздстой Стоянов е на мнение, че съм роден с неразпозната форма на аутизъм, поради което, както и заради голямото количество травми, преживяни във времето, съм развил диагнозата, психичната такава. Така че, Вашата теория, за моето " Психично Здраве" е абсолютно погрешна, защото аз не съм бил заведен нито от биологичните ми родители, нито от служителите на SOS Детски Селища България при подходящ специалист, още като дете, който да провери състоянието ми, да постави диагноза и аз още от тогава да започна активно лечение. Водеха ме при психоаналитика Венцеслав Вътов, който е на мнение, че причината за състоянието ми е " хомосексуалната ми ориентация". Д-р Дроздстой Стоянов изрично заяви, че този " лекар" няма нито знанията, нито ресора да лекува усложнени психични диагнози като тази.

2. По отношение на надебеляването ще Ви кажа, че след навършване на пълнолетие, SOS Детски Селища България ме изхвърлиха. Отидох в квартира, бях изгонен от нея месец след като се настаних, Киндердорф бяха платили на хазяйката ПОВЕЧЕ ОТ 400 ЛЕВА за настаняването ми там. Нямах пари, тепърва бях почнал работа, останах на улицата още тогава. После глад повече от месец, защото цялата ми заплата замина за нова квартира.
Започнах да дебелея след злоупотреба с Ред Бул. Прекарал съм на улицата страшно количество време, без да се храня нормално и с влошено физическо и психично здраве. От 12 годишен имам отоци по краката, тоест, сърцето ми е било болно още оттогава.

3. 85 % ТЕЛК не се дава току-така.

Скрит текст:
Също така, моля, ако разбирате английски, прочетете това:

https://docs.google.com/document/d/1nGB3vJ3xwgVF5Fffqen6dmfQy5QL … /edit?usp=sharing

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 21:40 от Ronda23

# 13
  • София
В такива случаи се работи паралелно с психотерапевт и с психиатър.
И се слушат и двамата.

# 14
Психолози не помагат на това състояние. По мнение на повечето психиатри, които са ме лекували, състоянието ми е нелечимо.

Общи условия

Активация на акаунт