Ще запазя конфиденциалността си и няма да споделям името си.
Аз съм психично и физически болен, пациент. Преди да разкрия за психичното ми състояние, моля, ако желаете, прочетете скрития текст, който ще публикувам, който съдържа информация за всички физически заболявания, които имам.
2. Неинсулинозависим Диабет тип 2 без усложнения, метаболитен синдром, други форми на затлъстяване. Лекувам състоянието си с Метформин, 1000 грама, по 3 пъти на ден, Амарил, 2 милиграма, по 2 пъти на ден и Рибелсус, 14 милиграма, по веднъж на ден.
3. Първична Гонартроза двустранна на колената, лекувам със Бонген Мега, Сераза.
4. Висока пикочна киселина [подагра], лекувам с Чери рич черешов концентрат, на Natural Factors по 3 пъти на ден
5. Високи лош холестерол и триглицериди, лекувам с Омега Прим по веднъж на ден и Омега 3 Премиум по 3 пъти на ден.
6. 2 гръбначни изкривявания, S-образна сколиоза, гръдно торакална кифоза. Засега не пия лекарства за тях.
7. Болки и трампи в мускулите, лекувам с Мидокалм, по 2 таблетки на ден и Маг Комбо по 2 пъти на ден.
8. Високи АЛАТ и АСАТ чернодробни ензими, приемам Ливурон Форте за тях, по веднъж на ден.
Психиатричната ми история започва с престой в психиатричния стационар на улица Николай Шипковенски, в София, 2008 година, поставена диагноиза " Личностово Разстройство. Емоционално Нестабилна Личност". Там ме лекуваха с Конвулекс Хроно 500 милиграма първоначално по веднъж на ден, след това по 2 пъти на ден.
Прекъснах лечението когато д-р Невена Нишанджиева, психиатър, ми каза, че не било задължително да го пия това, можело да си контролирам нервите и без него. Разбира се, оказа се неправа, защото откачих с нервите и едва не пребих едно момиче, дето ме заяждаше в автобуса, блъскайки я по стълбите, като слизахме.
След ходене при психиатър в друга болница, ДКЦ 17-то в София, не му помня името, беше отдавна, поддържа тезата, че не е сериозно състоянието ми и ми препоръча психологически консултации.
На 33 години ходих при д-р Дроздстой Стоянов, в 20-то ДКЦ. Той ме изпрати на консултация при клиничен психолог, д-р Ваня Матанова, двамата достигнаха до диагноза " Гранично Личностово Разстройство Клъстер C".
Не ми изписа лечение, защото му разказах за физическите ми заболявания, заради което, той каза, че не мога да пия каквито и да е психиатрични лекарства, защото съм физически болен.
Д-р Камен Каменов, кардиолог, при който ходих преди време, предписа Деанксит. Д-р Незабравка Чилингирова увеличи дозата на Деанксит на 2 таблетки на ден.
Тази година, ТЕЛК. 58 % на първо четене. Обжалвах пред НЕЛК, поискаха някои психологически документи, от психиатър и психолог. Пак се обадих на д-р Стоянов, бил зает, препоръча Д-р Любомира Петрова. Тя ме прегледа, платих и 20 лева за документа и обясни, че състоянието ми е много трудно, защото се касае за изкривена по рождение личност, което прави лекуването ми трудно. Каза да спра с Деанксит, върна ме на Конвулекс Хроно 500 милиграма, по половин таблетка 2 пъти на ден.
Ходих отново на ТЕЛК по изискване на НЕЛК. Поставиха нова диагноза, Астенно Разстройство.
От както пия новата терапия, се влоших. Все повече имам гневни пристъпи, периоди на плач и труден контрол над емоциите. Бях в съпорт група за психични заболявания, случи се проблем между мен и друг член на групата, болен от шизофрения. Бяхме принудително отстранени за повече от месец, през това време работех с клиничния психолог Д-р Юри Кацаров. Той каза, че трябва да ми се смени терапията, затова препоръча отново да отида на психиатър.
Днес сутринта, отидох на нов психиатър, д-р Марко Ганчев. Направиха ми ЕЕГ, което показа, че мозъчните ми вълни са изключително бавни и трудно реагирам на стимули. Не ми обясни на прост език какво означава това за мен. Отново смени диагнозата, писа, че имам F43.2, Разстройство на Адапатацията. Беше известен за моето здравословно състояние. Разбира се, говори за теглото ми. Аз тежа 133 килограма.
Предписа нова терапия, ГРАНДАКСИН таблетки 50 мг, по 4 пъти на ден, 2 на закуска и 2 на обяд.
АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН по веднъж на ден, преди сън [страдам от безсъние]. Близък познат, със диагноза Параноидна Шизофрения ми каза, че Грандаксин е бензодиазепин, което е изключително вредно лекарство за мен, защото, не само, че ще ме нокаутира като физическа сила, но и като за капак няма гаранция, че ще ми помогне, а води към пристрастяване. Тоест, quite controversial терапия ми е предписал новия доктор.
Знам, изглежда сложно. Досега колкото пъти съм отишъл на психиатър, всеки е с различно мнение за състоянието ми, всеки се чуди какво и как да ми предписва. Имах персонални подозрения за синдром на Кушинг, защото имам стрии по корема, усложнена хипертония, диабет и физическа умора. Освен това АКТХ е висок, но кръвния ми кортизол не е изследван правилно, защото се изследва 2 пъти на ден, а моя го изследваха веднъж. Той е в норма.
Не знам какво да правя. Имам нужда от съвет. Имам нужда от помощ.