Невъзможните хора в живота ни

• 480 252
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 7 710
И аз мълчах в началото -10 години все мълчах. Сега с немска диплома и предстоящо вземане на немски паспорт хич не им мълча. Въпрос на нагласа. Да видиш после как те заобикалят и само ти се усмихват защото пак може да настръхнеш като котка.
Това е като по учебник. Станала си токсична самата ти. Ай честито. Всички да те заобикалят.... много хубаво.....

Ей така става с хора, които не знаят да поставят граници. И не ги разбират. И после престъпват границите на другите. Защото изобщо не разбират - завърта се цикъл.

А да обявяваш хора, които поставят граници и не позволяват да ги правят на клоуни за "токсични" изобщо не е токсично. Хич...

Точно това е типична реакция на отровен човек - щом не могат да те манипулират или си токсичен или луд. Напомня ми на бившия, когато се противопоставих на терора му - бях пратена на психолог защото изведнъж станах "луда", за да не искам да търпя терора тихо и кротко.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 08:09 от Arielle

# 7 711
Arielle, има хора които нямат връзка с действителността и затова се стига до подобни отношения. А поста на Янтра е точно примера и пост на хора които стигат до положението на липса на себеуважение. Именно от такива заблудени и неорентирани в човешките взаимоотнешия хора, човек трябва да се пази.

Както казах лудите са много и навсякъде

Жалкото е че от такива зли шебеци страдат най - неконфликтните и невинни хора. Те са най- лесната жертва

# 7 712
Мнем, просто интелигентните хора не са вресливи. Те поставят граница по друг начин.

# 7 713
Мнем, просто интелигентните хора не са вресливи. Те поставят граница по друг начин.

Ама да бе... много обичам такива съждения. Те те тъпчат ти поставяй "мълчаливо" граници. Нали като мълчиш още повече им даваш повод и "гориво" да те тъпчат? Или как се действа? Може би трябва да напускаш всяка една работа, в която има конфликтен шеф или колега? (а почти на всяка работа има по някой такъв).

# 7 714
И сто работи да смениш, на новата работа пак ще те захапе някоя веднага или след време. Въпрос на време е да те ,,усетят,,

Интелигентните хора го отнасят винаги - и на работа и вкъщи че дори и в магазина от някоя криво спала продавачка Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 08:46 от dsfds

# 7 715
Точно за това говорим, че тия "интелигентни" похвати с невъзможни и откровени агресори просто не работят. Ще му ходя аз на пръсти край него докато ми крещи и ме обижда и аз ще му се усмихвам насреща. Знаеш ли кога ще стане?
Ми, че утре може и два шамара да ми бие - понеже поставям "интелигентни" граници.

# 7 716
Начините на справяне на всеки човек с "невъзможните" са до голяма степен индивидуални и са съобразени с вида интелигентност, който преобладава и който може бъде полезен. Няма как да искаме от някой с по-скромни ораторски възможности да надприказва друг с отлични такива. Но може да го накара да си говори сам...примерно Simple Smile
Напълно разбирам Arielle - години наред мълчание не могат да продължават до безкрай. Сега е момента да се поупражнява. Не мисля, че това е някакъв признак на токсичност - ако има нещо такова, щеше да се разбере по поведението й тук във форума от много по-рано Simple Smile

# 7 717
  • Тра-ла-ла
Само, че хората сме различни.....

# 7 718
  • София
Наистина често не се разграничават невъзможните от простаците, наглите и нахалните, например. Методите на справяне са различни. Първите са хора със сериозни психични изменения, и не можеш просто да ги "надкряскаш". Те не спират, нямат граници и влезеш ли им в тон, няма да има край. Ако някой е гледал едно време Кулагин във ВИП Брадър, това е много добър пример.

С другите работи поставяне и отстояване на твърди граници, което не става с мълчание, но обикновено не става и с крясъци. Може би най-точната дума е хладнокръвие. Точно, ясно и без излишни емоции. Но да, всеки се справя според ресурсите си - емоционални, вербални, интелектуални, социални. За съжаление, често хората, които им е писнало да бъдат натискани от простаци, самите те се превръщат в простаци. Което всъщност не е спряване с проблема и си личи, че те не са спокойни и уверени в себе си и позициите се, а просто винаги са в една, често превантивно, отбранителна позиция.

# 7 719
Базила е права по отношение на отговора в подобни ситуации. Всеки действа според инструментариума, с който разполага - като психика, като реакции.

Иначе съм на мнение, че с простаците, за които често става дума в темата, оправия има - пак според инструментариума. Но с невъзможните няма, а и смисъл да се пробва няма.

# 7 720
  • Тра-ла-ла
Обикновеният простак, който системно трови - защо да не е невъзможен?! Нима не предизвиква у жертвите си същите емоционални състояния, каквито и един невъзможен?! Нима и обикновеният простак и сложният невъзможен не са с един и същи корен, виновен за състоянието им?! Нима и двамата не го начукват на другите и не се хранят от реакциите им?! Нима и двамата не се насочват към един и същи тип жертви?!

Ако един мъж мачка жена си и я поступва какъв е?! Невъзможен или обикновен селски бек?!

# 7 721
не знам защо Мая и други си вярват, че може да 'надвиеш' невъзможен..
не можеш, освен ако не станеш токсичен като него и не 'продадеш душата си на дявола'..
единственото, което можеш да направиш е да се отървеш от неговото присъствие с минимални загуби, като се подготвиш психически, че тогава стават най-зли..

# 7 722
  • София
Обикновеният простак, който системно трови - защо да не е невъзможен?! Нима не предизвиква у жертвите си същите емоционални състояния, каквито и един невъзможен?! Нима и обикновеният простак и сложният невъзможен не са с един и същи корен, виновен за състоянието им?! Нима и двамата не го начукват на другите и не се хранят от реакциите им?! Нима и двамата не се насочват към един и същи тип жертви?!

Ако един мъж мачка жена си и я поступва какъв е?! Невъзможен или обикновен селски бек?!

За мен невъзможните обхващат хора с личностни разстройства, а не просто простаци с неприятен характер. Та, и двата вида са неприятни, но коренът е различен, както и начините на справяне. Грубо обобщение, но можем да кажем, че при едните опира до лошо възпитание, а при другите - до психичен проблем. С невъзможните буквално е невъзможно да се справиш. Наприер за клъстър Б (нарцистични, с антисоциално разстройство) е характерна липсата на емпатия и оттам следват много други проблеми. Мачкащият жена си може да е селски бек, може и да е невъзможен.

# 7 723
Но това не пречи и простака и болния да са невъзможни.

Аз лично изпитвам ужас от такива хора. Нищо полезно или позитивно от тях, само интриги, настъпване по кокалчетата и мачкане. Още от ученици тормозят и бият останалите. После мачкат колеги, клиенти, партньори

За бой и физическо малтретиране няма и да коментирам. Знам че има хора подложени всеки ден и на това

# 7 724
не знам защо Мая и други си вярват, че може да 'надвиеш' невъзможен..
не можеш, освен ако не станеш токсичен като него и не 'продадеш душата си на дявола'..
единственото, което можеш да направиш е да се отървеш от неговото присъствие с минимални загуби, като се подготвиш психически, че тогава стават най-зли..
И аз съм на това мнение. Аз съм опитвала какво ли не и нищо не помогна, освен прекратяването на отношенията. В началото смятах за адски несправедливо отношението му и се опитвах да се боря за справедливостта. Държах да му покажа, че се отнася несправедливо. Не знам как успяваше винаги, ама абсолютно винаги да извърти така нещата, че аз да финиширам с усещането, че да, вероятно нещо съм се объркала и не съм права. В един момент просто приех, че в тази битка аз няма да успея да победя и няма да постигна никаква справедливост, а единственото решение е да се махна. И до днес, понеже се налага да общуваме, за щастие много рядко, успява да ме напрегне и разстрои точно с две приказки. И то точно защото виждаш как откровено лъже и те манипулира и въпреки това не успяваш да му противодействаш.

Общи условия

Активация на акаунт