Невъзможните хора в живота ни

• 480 787
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 7 830
  • София
Вашите са много директни, като ги настъпиш.
Моята ползва много заобиколни прийоми.
Примерно каже ми, че съм деликатна, нещо ме похвали.
И след няколко дни разказва история за някакъв неин приятел как деликатната му и тиха жена сега му откраднала имуществото. И вменява, втъкава, че тихите води са най- дълбоки. И шефът повтаря като папагал.

Но тя е социопат според мен. Газлайтва и другото "дете" на родителите си. Отмъщава си, че е по- харесвано.

# 7 831
  • София
Моята логика да обсъждам неща пред публика е, че нарцисите винаги се страхуват от exposure.
На четири очи винаги обсъждат нещо и после те газлайтват, че не е вярно, а иначе е пред свидетели.
Като им посочиш противоречията пред много хора, полудяват и тръгват да нищят планове за отмъщение.
Така че добра тактика е - удряш и бягаш, изчезваш от полезрението. Да не могат да се скарат с теб и им остава да се скарат с другите, защото те не могат да се въздържат.
Не се страхуват те от нищо. Нямат чувство за срам и никога не можеш да ги изобличиш публично, напротив. Хората не само не могат, но и не искат да следят противоречията и щом историята стане много сложна взимат страната на онзи, който реве най-красиво или ги затормозява по-малко и това винаги е невъзможния.

# 7 832
  • в страната на чудесата
Аз отказвам остатъка от живота ми да мине в опит да убеждавам останалия свят в това, че Х е невъзможен. Тази цена ми е висока. И без това ми беше толкова трудно да убедя себе си, минаха десетилетия и една трагедия катализира мен, но не и невъзможния. Затова гледам всичко да е сатира. Поезия не искам повече.

# 7 833
  • София
Аз отказвам остатъка от живота ми да мине в опит да убеждавам останалия свят в това, че Х е невъзможен. Тази цена ми е висока. И без това ми беше толкова трудно да убедя себе си, минаха десетилетия и една трагедия катализира мен, но не и невъзможния. Затова гледам всичко да е сатира. Поезия не искам повече.
То няма смисъл. Невъзможните прочистват пейзажа около теб от хора, които и без това не са на твоя страна, не те харесват и обичат. Няма как някой, който наистина държи на теб да се върже на невъзможния. В най-лошия случай ще общува и с двамата и няма да дава ухо на личните ви отношения. А и хората с годините обострят чертите от характера си и без да са били невъзможни, та с хора на възраст вече няма големи шансове да се нормализират отношенията или да си коригират каквото и да е. По-добре, че приемаш нещата, вместо да си отровиш и останалата част от живота с безсмислена драма.

# 7 834
  • София
Много малко хора могат да усетят историята, когато е разказана и вече е минало време. Така че тотално се губи смисъла от обяснения и разкази. Пазим си две наум за разни червени флагчета и продължаваме напред.

Чакайте все пак да попитам нещо. Възможно ли е да има такова нещо като "тих невъзможен"? Не се заяжда, не обижда, не се прави на жертва, нито напада. Обаче лъже, крие информация, газлайтва, не показва никакви чувства, една фалшива емпатия, за него винаги всичко е ок и никога няма проблем. Аз виждам проблема, посочвам го, той тихичко намира оправдание.
Накрая аз вече се изнервям яко, човекът е куул и чил и аз излизам лудата.

# 7 835
  • София
Рокстар, отбягвай хора, които не харесваш, все едно дали са невъзможни и точно какво им е. Щом някой не ти е в невъзможния за избягване кръг, ич и не се задълбочавай какъв е иначе си губиш времето с излишна параноя и любителска психиатрия.

# 7 836
  • София
Просто до сега не бях срещала такова чудо. Аз от две седмици казвам, че ще си пусна отпуск от 1 до 5, "те" в последния момент са пуснали от 29 до 3, примерно. И това е само върха на айсберга. Добре, че се махам.

# 7 837
Нахлувам с гръм и трясък в темата .
На кратко..
Майка ми се жени на 18 за да избяга от (нейни думи) нарцистични родители .
Аз за баба си и дядо си ,мога само хубави неща да кажа за държанието им спрямо мен и сестра ми.
Жени се за баща ни с който към днешна дата и цял живот, не се понасят и разбират.
Давах им пари,давах й психическа подкрепа..не мога повече!
Най-вече не мога да й простя ,че ме настройва срещу сестра ми и няколко пъти вече е успявала да ни докара до там ,да не се чуем и с месеци.
Всяко нейно обаждане е като чук..емоципнален.
Ама тя не иска да ни товари, ама тя не иска пари ..ама така говори ,че аз да се чувствам зле.
Е не мога повече😭😭😭.

# 7 838
  • София
Просто до сега не бях срещала такова чудо. Аз от две седмици казвам, че ще си пусна отпуск от 1 до 5, "те" в последния момент са пуснали от 29 до 3, примерно. И това е само върха на айсберга. Добре, че се махам.

Ами то това са невъзможните. Те в повечето пъти, особено в работна среда, не крякат и не обиждат. А точно такива тънки номерца въртят, които ако започнеш да посочваш, започваш да звучиш налудничаво. Кой нормален човек би предположил, че някой нарочно си играе с графика. И при моята го има. Ако кажеш, че в петък не можеш, започва да настоява да е точно в петък.
Отвратително същество. А е толкова грозна и грубиянка, че не знам как може да ѝ де връзват. Винаги гледа да издърпа всички нанякъде и един да остане сам. Гадна гадина, мразя я. Ама и майка ѝ я мрази, хаха. Такива хора не бива да се разхождат по земята.

# 7 839
Рок, много хора не понасят конфликти и правят всичко възможно да ги избягват. Или са се изморили да се борят с вятърни мелници и гледат да си осигурят спокойствие. Това не ги прави невъзможни.

# 7 840
  • София
То хубаво избягва конфликти, но с цената на дълбоко премълчаване, лъжи и като най-накрая се разкрие нещо: "ама аз ти казах". Е, вярвайте ми, ако имах такава важна информация, щях да я запомня. И то не е 1-2 пъти, а си е повтарящо поведение.

# 7 841
това с отпуските го правят на много места, но според мен най-вече от човек зависи да си отстоява графика на отпуските..
примерно ти си казала две седмици преди отпуската, доколкото се разбира.. първо не се казва, а се подава молба - черно на бяло се входира, като имаш крив шеф, и второ се прави по-отрано, за да си сигурен, че няма да ти откажат..
казваш 'други дати не мога да приема защото имам самолетни билети и точка'

# 7 842
  • София
Не се хващайте за конкретния пример. Това го оправихме. Всичко са дреболии и се оправят. Ама се дразня, че според този човек проблемите въобще не съществуват. И любимата газлайт фраза "Няма да споря за това".

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 16:01 от Rockstar

# 7 843
Хм, че и аз я използвам тази фраза, като виждам, че няма смисъл. По-скоро, че нямам желание да споря.
За пропускането на важна информация е друго и там би трябвало висшестоящ да се намеси.
А за отпуските е съвсем трета тема, при нас имаше моменти, в които и самолетните билети не важаха. Или трябваше да намериш много сговорчив колега, който да обещае официално и подпише, че ще поеме изцяло твоята работа. А това беше свързано със стоене до късно, работа през уикенда и поемане на отговорност за неща, които не познаваш добре.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 17:44 от alex_jp

# 7 844
Мисля, че любимата газлайт фраза е "объркал/а си се". За мен покъртителното е била увереността, с която ми е казвано "не е вярно, объркала си се, не съм казвал такова нещо", за нещо, което е казал преди два часа, в прав текст, без никакво съмнение и там сме само двамата, тоест, и аз и той знаем, че лъже и въпреки това продължава да настоява, че аз съм се объркала и няма такова нещо. До степен, че в един момент наистина започвам да си мисля, че аз нещо съм се объркала.
И наистина, тук това е повтаряно десетки пъти, невинаги е възможно, но когато е възможно, единственото смислено нещо, с което можете да се погрижите за себе си, е да се махнете. Няма никакво значение кой е прав и кой - не, тази битка е толкова безсмислена и толкова изтощителна и опустошителна за нормалния човек, че просто няма причина на този свят да се води.

Общи условия

Активация на акаунт