Невъзможните хора в живота ни

• 487 475
  • 8 373
  •   1
Отговори
# 8 010
  • София
Спрете да искате пари от невъзможните си родители к роднини. Това винаги ме е озадачавало и съм стигала до извода, че на сочещите майка си или стринка си за невъзможни всъщност не им е много чиста работата. Имам една (и не само) позната, с която разредих общуването. С голяма убеденост повтаря, че майка ѝ е невъзможна, но реално тя ѝ е взела страхотен и обмислен подарък, пасващ точно на предпочитанията за разлика от моята позната, която е в топ 3 на най- скапаните подаръци поднасяни ми някога. И по- важното - майка ѝ я издундурала за обучението в чужбина, тя не е пипвала работа грам там, сега очаква лошата невъзможна майка да ѝ даде 50 бона, за самоучастие и жената събира.

И на мен никой не ми е давал по 500 лв за влизане еди- къде си. Те трябваше да ме позлатят, влизах винаги и навсякъде. Какви са тия истории, че и очаквания. За мен те по- скоро се доближават до невъзможното

# 8 011
Възрастните се променят. Това не е оправдание, дразни си ,но е да разбираме. И аз се променям. Не упреквам друг, но се оправдавам що така постъпвам и  това също дразни.
 Гадна работа , но като ги загубим  и застанем отпред по ред над пропастта се оценяват.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 12:31 от Бор_яна

# 8 012
Аз пари от него не съм искала, той тогава сам ми ги предложи. Бяхме в затруднено положение и приех. Но и аз му върнах жеста като му предложих ремонт на неговата къща на която нищо не е пипано от 45 год. Колкото до други дребни жестове синът ми никога не е получавал пари от него, така че аз очаквания нямам, но и той не е длъжен да работи на това село, още повече, че лятото се хваща да работи за да си изкара някой лев.
Аз като гледам моите приятелки в какви отношения са с родителите си това нашето ми изглежда някаква напълно ненормална работа. Имало е и други неща, които са ме тормозили. Пък и в крайна сметка нормалните хора сядат и разговарят, а не по начина по който на мен ми беше поднесено всичко, и то с такъв арогантен тон, почувствах се все едно съм чужд човек.

# 8 013
  • в страната на чудесата
Преди година и нещо ме удари кола като пешеходец. За щастие беше само стрес и за мен и за момчето зад волана. По стечение на обстоятелствата невъзможният роднина ми се обади и първият и единствен въпрос беше - е как само на теб ти се случват такива работи. 😂😂😂
Беше яко - аз млъкнах, чудих се какво да кажа, за да не продължа разговора, но и да не съм груба; за щастие тя реши че съм затворила и прекъсна разговора.
После разказа на други, много притеснена Simple Smile
Аз пък я разбирам анонимната. Винаги остава едно колебание и един въпрос дали този път ще е различно. Въпреки че знаеш, че винаги е същото. Той и е родител. Затова ви казвам, че с родители и деца не е като с колеги, приятели пък даже и партньори… има стигма, и тя е брутална.

# 8 014
Спор няма , че не е наред работата. Като гледаш другите - контрастът се вижда.

# 8 015
  • София
На мен в такъв момент ми просветна с кого си имам работа - когато осъзнах, че никой друг не се държи така към мен. Никой, никога през живота ми не се е държал толкова гадно с мен.

# 8 016
С братя и сестри е също много тежко.

Особено ако трябва да се поделят грижи за болен родител.

# 8 017
  • here and now
Анонимната, мога да я поздравя за свястното дете.
То само ще си научи уроците в живота.

# 8 018
Тук не става въпрос, че имаме очаквания да ни дават пари. Не знам дали става ясно. Но е обидно отношението. Е за това става въпрос.
Иначе те тези, които имат очаквания да им дават пари, те си ги и получават.
Обидно е такова отношение от родител. Как се пренебрегва това? Дори и да не може да се промени, не трябва да се мълчи за това.
Иначе после ще бъдем "лошите деца", за които се говори, че не се грижат за родителите си.
Аз като гледам по разни предавания по телевизията как се нищят разни семейни истории. И като ми дойде някой с микрофона да ме пита вярно ли е, че сте набили баща си? Комшиите така казаха, че са чули. Ама нищо, че той е 2 метра, 100 кг а аз 1,50 55 кг.
Сериозно - тук не трябва да се мълчи по тези въпроси. И да се критикуват хора, които имали уж някакви очаквания за пари или там каквото се сетите дондуркане.
Имам очакване за човешко отношение!

# 8 019
Ако с родител години наред нямаш нормални отношения, въз основа на какво очакваш да се случат? Нека бъдем реалисти и приемем живота такъв, какъвто е. Подобни чудеса стават само във филмите на Халмарк.

Но ако няма трагедии и насилие, винаги може да има едни долу-горе нормални отношения, любезни, да знаете здрави и живи ли сте.
Чак възход след години кофти отношения не знам как може някой да очаква.

# 8 020
Радвам се, че поне някой ме е разбрал. Точно съм споделяла с приятелки, че не ми тежи толкова ходенето до това село, ами няма никакво отношение към мен. Колкото до насилие имало е такова, до 18 год. възраст си ядях бой системно, сега като се замисля за какви малоумни причини, било е реално без причина. С годините бях позабравила, но някой случки много добре са се запечатали в паметта ми. Така че тази еднократна финансова помощ не може да оправдае липсата на отношение.

# 8 021
Но как може да очакваш промяна? Това не разбирам? Бой и добри отношения се взаимоизключват.
Той няма отношение, знаеш го. За какво ти е селото, вилата, ходенето там тогава...?

# 8 022
А, не, повече нищо не ми трябва и от август месец не съм стъпила там.

# 8 023
Радвам се, че поне някой ме е разбрал. Точно съм споделяла с приятелки, че не ми тежи толкова ходенето до това село, ами няма никакво отношение към мен. Колкото до насилие имало е такова, до 18 год. възраст си ядях бой системно, сега като се замисля за какви малоумни причини, било е реално без причина. С годините бях позабравила, но някой случки много добре са се запечатали в паметта ми. Така че тази еднократна финансова помощ не може да оправдае липсата на отношение.

Причината за боя не са твоите постъпки, просто повод някой да си избие комплексите, не търси причината в теб, ако не е било това, ще е друго. Това и възпитание, манталитет, вярвания, времето тогава.

# 8 024
Ако с родител години наред нямаш нормални отношения, въз основа на какво очакваш да се случат? Нека бъдем реалисти и приемем живота такъв, какъвто е. Подобни чудеса стават само във филмите на Халмарк.

Но ако няма трагедии и насилие, винаги може да има едни долу-горе нормални отношения, любезни, да знаете здрави и живи ли сте.
Чак възход след години кофти отношения не знам как може някой да очаква.
Само по себе си това отношение е насилие.
В обществото е прието да се говори за т. нар. неблагодарни деца. Дори някои с кеф ги сочат с пръст тези "неблагодарна и лоши деца".
За неблагодарни родители някой да е чул да се говори?
Време е  вече и родителите да поемат част от вината, която вменяват на децата си.

Общи условия

Активация на акаунт