Невъзможните хора в живота ни

• 487 495
  • 8 373
  •   1
Отговори
# 7 995
Били са малки и ти си определила това. С 19 годишен, който вече си има връзка с дядо си, не е така.

# 7 996
  • Пловдив
Е, моя син е на 18. Но да, аз съм се намесила по-рано. Но и сега пак бих се набъркала.

# 7 997
Това много често ме е вълнувало. Трябва ли да се месим и определяме отношенията на децата ни с роднини.
От една страна- когато някой се държи зле с теб,не очакваш добро към детето ти. От друга- да проявиш лицемерие, оставяйки детето да си прецени само, ме кара да си мисля, че няма да го предпазя от лошотията,а трябва. От трета страна- редно ли е да лишаваме децата си от любовта и вниманието на близки хора, които евентуално не харесват конкретно нас като личност. Много съм мислила, защото имам такива в живота си.
За себе си, реших да съм искрена. Да е ясно! Защото се нагледах цял живот, родителите ми, колко са страдали от ненужно съобразяване поради ред причини. Най- вече да не разочароват родители и защото "така трябва" като сте рода....е да- ама не! До нищо добро не доведе това. Напротив!
Та- не знам дали бих се месила,но определено бих казала, какво мисля и чувствам и бих сложила граница.

# 7 998
Inventing Anna по Netflix - минисериал по действителен случай за личност с нарцистично разстройство.

# 7 999
Точно този дядо си търси помощник, пораснал внук и безплатно върши работа. Не е  движен от чувства.

# 8 000
И иска да натрие носа ма майка му, пък и защо да не вкара малко интрига между двете деца. Почти съм сигурна, че говори и за наследство, и обещава разни неща на внука си.

# 8 001
Благодаря за споделените мнения. Някои от тях са и моите мисли и разбрах, че не съм в някаква тотална грешка. Синът ми върши селска работа като косене на трева, участва в гроздобер, че даже води и негови приятели да помагат в гроздобера. Освен, че е шофьор от миналата година и също шофира до селото и обратно. Забелязах, че дядо му не се зарадва особено като разбра, че е станал студент в София, като месеци преди това опяваше да оставал да учи в нашия град и колко щяло да ни струва, все едно той ще дава някакви пари за студента. Получи от другия си дядо 500 лв. за това, че са го приели в желаната специалност, а от баща ми нищо, но два дена преди да замине за София ходи на гроздобер. Ей тези неща много ме дразнят. Обаче той не осъзнава за сега, казва ми ами аз да не отивам за пари. То не е въпроса в парите, ами отношението никакво го няма, иначе няма лошо да помага на дядо си. Иначе решението за Коледа аз вече съм го взела, то като не ми идва отвътре какво да направя. Пък може и да му дойде някакъв здрав разум в последния момент и да ни покани той, ще видим.

# 8 002
Значи сърдиш се на момчето, че ходи там, а самата ти очакваш покана..?

# 8 003
Никой не даде  и пет лева на децата ми нито като ги приеха, нито при обучението им. Мъжът ми  си  отряза пръстите на едната ръка, прекара три инфаркта, почина на четвъртия , гледахме крави, една-две,  телетата, произвеждахме си продукция, продавахме мляко ,животни, защото двамата едновременно учиха и падна върху мен трудното.  Освен да ходим и  на работа.
 Та очакванията ти са ми странни.
 Хем си недоволна , хем очакваш да те дондуркат.

# 8 004
Не, просто си разсъждавам, тъй като досега все заедно сме били на Коледа дали пък няма той да се сети да ни покани. Интересно ми е дали за първи път в живота си би направил някаква крачка, но едва ли.....

# 8 005
  • София
Бившият ми Невъзможен винаги е прецаквал Коледа. Много се стараеше!
Аз най накрая си научих урока -
миналата не се видяхме, а тази ще си я направя баш истинска, както аз искам.

# 8 006
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не, просто си разсъждавам, тъй като досега все заедно сме били на Коледа дали пък няма той да се сети да ни покани. Интересно ми е дали за първи път в живота си би направил някаква крачка, но едва ли.....
Добре, де, ти си голям, пълнолетен човек. Баща ти не е много "стока", защо се тикаш сама? Прекъсни тази връзка, след като ти носи само негативи!

# 8 007
Ами защото преди не беше чак такъв, но последните години наистина ужасно се натоварвам. Даде ми преди 20 год. едни пари като помощ за апартамента в който живеем в момента. Тези пари бяха от продажба на един стар апартамент в който сме живяли с майка ми. Апартамента в който той живее го изработихме той, аз и майка ми най-вече. Работихме по разни заведения взети под наем. Та може би чувствам някакъв дълг, не знам. Сега като стана скандала с вилата ми каза, че онези пари изобщо не трябвало да ми ги дава всичките, ами само 25 % от тях и затова според него аз трябва да се откажа от дяла си от вилата. Обаче и това също е много обидно.

# 8 008
  • Тра-ла-ла
Трябва да се отчете, че с напредването на възрастта  човешките негативи се заострят още повече. А при хората 65+ промените в поведение, мислене, говорене са доста видими. Често може да имат неадекватно поведение, не се усещат какво говорят и правят и като им кажеш - отричат. Това не е поправимо и не подлежи на логично обяснение.

Спри да чоплиш какво било преди 100 г., спри да си обидена и да търсиш промяна. Спри да очакваш щастлив край. Няма да се сдобрите, той няма да се промени и извини, няма да плеснете с ръце и да се прегърнете. Само ти можеш да простиш и да затвориш тази страница. Без такива експерименти "чакай да видя дали ще ни покани за Коледа?". И какво ще се промени, ако не ви покани - ще спреш да чоплиш в тези истории и ще отрежеш генерално баща ти?! Не, няма да го направиш. Ако ви покани и ви отрови празника?! Ще спреш да чоплиш в тези истории и ще отрежеш генерално баща ти?! Както виждаш - независимо от това, какво ще се случи - изходът е само 1.

# 8 009
  • София
Единственото правилно поведение при невъзможните е:
Приемате и осъзнавате това, което са в момента.
Няма ама, няма но, няма оправдание, няма минало, няма бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт