Невъзможните хора в живота ни

• 487 503
  • 8 373
  •   1
Отговори
# 7 980
Пълнолетното момче следва да бъде оставено само да си изгражда отношения. Не е нужно да се солидаризира с майката, ако тя има влошени отношения с баща си. Това е правилният начин, сам да преценява.

# 7 981
Само, че пълнолетното момче е редно да прецени отношението към сестра му, дори да оставим майката и нейните чувства на страни. Хубаво е, да се сети, че дядото прави интриги между тях двамата, освен между него и майка му. Аз лично, не бих посетила роднина, ако знам, че там брат ми е нежелан, например.
А пък ако ми настоява, въпреки всичко това, да си "преглътна егото", до доста сериозни разговори ще доведе. По никакъв начин не бих толерилала подобни отношения.

# 7 982
Много странни представи имате за 19 годишен. На тази възраст гледат предимно себе си. Дядото не е окачил плакат, че не иска сестра му. Вика ги по мъжки да помага. Момчето си е ОК. Най-много да вземе майка си за драма куин, ако тя го занимава системно със своите обиди.

# 7 983
И аз не мисля, че момчето ще се впечатли, че дядото не иска да общува по същия начин с 14 годишната му сестра. Доколкото разбирам, го викат, за да посвърши нещо. Дядката явно цени физическия градински труд. Нека се оправят помежду си, голямо момче е. То даже не е и лесно да бъде настроено против дядо си, може да има обратен ефект.

# 7 984
  • Пловдив
Янтра, интересно ми е - наистина ли очакваш пълнолетен син да приключи отношения с някого поради причината, че майка му е "много наранена"? Защото това в живота никак не се получава.

Или ако го направи, утре мама може да е наранена от неподходящата приятелка, среда, работа? Какво правим?
Няма как да забраниш на пълнолетен, ама спокойно мога да не се държа добре с него. Пак казвам - действията имат последствия.

Много странни представи имате за 19 годишен. На тази възраст гледат предимно себе си. Дядото не е окачил плакат, че не иска сестра му. Вика ги по мъжки да помага. Момчето си е ОК. Най-много да вземе майка си за драма куин, ако тя го занимава системно със своите обиди.
Моя е на 18, чак пък толкова да са ми странни представите... едва ли.

# 7 985
Не си тествала и нямаш идея. Синът ти всъщност може да не се повлияе от твоите настроения. Това е. Както и да се държиш.

# 7 986
Ама синът може да си прави каквото намери за добре, след като е пълнолетен, така е. Но няма как да ми тропа с краче и да ми нарежда "да си преглътна егото". Че и да ми казва, кой да каня в дома си.

# 7 987
  • Пловдив
Ама синът може да си прави каквото намери за добре, след като е пълнолетен, така е. Но няма как да ми тропа с краче и да ми нарежда "да си преглътна егото". Че и да ми казва, кой да каня в дома си.
Именно. И както е студент и не се издържа сам.... доста мога да бъда гадна, конкретно аз. Всичките ми деца знаят. Аз обяснявам, обяснявам, ЯСНО казвам какво очаквам и после става лошо.

Обичам си децата, ама да не съм изтривалка!

# 7 988
Изглежда очакваш винаги да постъпват както на теб е удобно. А това е до време. Обясняваш, обясняваш, в един момент не те слушат Simple Smile Няма да са все студенти и да чакат на нашата издръжка освен това. Аз и от студент не очаквам подобна "вярност" към родителските представи за живот.

Ако бях все слушала нашите ... ехееее Simple Smile Кой ли пък го прави?

# 7 989
  • София
Аз пък вече тотално съм игнорирала "оня". Който желае, когато желае да си общува с него, само мен да не ме замесват.
Същото бих направила и за отровен родител. Внуците ако искат да се виждат с баба/дядо. След като са над 18, имат право.

# 7 990

Може да му се каже, че след като не се разбираме, аз и дядо му, няма смисъл да си вгорчаваме празниците. Той може да отиде да го види, даже може да му пратя нещо, Коледа е, нали, мир на земята и между човеците благоволение.  Ако дядката е що годе с всичкия си, няма и той да седне да говори на детето против майка му.

# 7 991
  • София
Не и ако е невъзможен. Тогава ще я подбива по всякакви индиректни начини.
Не четох цялата история, признавам, казвам принципно, че невъзможните не можеш да ги направиш благосклонни, каквото и да правиш.
Даже съм забелязала, че се дразнят.

Примерно, в началото на нашата студена война пробвах и с добро и направих един жест. Това, ако е нормален човек, с когото нещо си се посдърпал, ще го приеме за покана за заравяне на томахавката, ще се чукне малко в главата и ще си каже - абе, хайде, верно, нека запазим цивилизовани отношения.
Невъзможните го приемат като опит ти да си изчеткаш имиджа, който им е много важен, да ги надцакаш в очите на другите и се озлобяват още повече. Не искат да си цивилизован, мил и добре отнасящ се, ако не ги четкаш. Искат да си раздразнен, изнервен и зле държащ се, за да изпъкнат те като любезни, кротки и тихи, добронамерени.

Ако е невъзможен дядото, няма да каже на внук си майка ти е кучк@, а загрижено ще започне да я съжалява за непростимите ѝ недостатъци на лош родител, който кара детето си да се чувства зле и да взима страни. И т.н. Ще му влезне в главата демек
Това е анатомията на невъзможните. Не да ти крещят в лицето и всички да знаят, че са кофти, а точно обратното - добронамерени, грижовни и неразбрани (ако са конфронтирани).

# 7 992
  • Пловдив
Изглежда очакваш винаги да постъпват както на теб е удобно. А това е до време. Обясняваш, обясняваш, в един момент не те слушат Simple Smile Няма да са все студенти и да чакат на нашата издръжка освен това. Аз и от студент не очаквам подобна "вярност" към родителските представи за живот.

Ако бях все слушала нашите ... ехееее Simple Smile Кой ли пък го прави?
Знаеш ли... те и сега не ме слушат за всичко синовете, но аз имам граници. Наскоро например моя мъж и аз седнахме и им обяснихме, че ако някой не учи, не работи, и не е болен няма да го издържаме. Това е ясна граница за мен и моя мъж. Честно казано се надяваме да не се налага да стигаме до там, но е добре да знаят, нали така? Имаме и други граници, сега да не изброявам, но е пределно ясно какво очакваме от децата си, какво можем да осигурим и какво можем, ама няма да стане.

# 7 993
Това, което сте им обяснили е съвсем логично и не изисква от тях да променят отношенията си с роднини или други хора.

# 7 994
  • Пловдив
Това, което сте им обяснили е съвсем логично и не изисква от тях да променят отношенията си с роднини или други хора.
А, поради естеството на отношенията с някои хора, моите деца почти не се срещат с някои роднини. Роднините са изтървали прозореца, в който биха се сближили лесно с децата ми. За моя тайна и не толкова тайна радост.

Общи условия

Активация на акаунт