Невъзможните хора в живота ни

• 487 333
  • 8 373
  •   1
Отговори
# 8 130
  • София
Освен това, могат да ходят да изтропат на мъжа.

# 8 131
  • София
Освен това, могат да ходят да изтропат на мъжа.
Това няма значение, освен ако не е в защитено жилище да му кажат къде е. И е установено, че хората като клюкарстват рядко разнасят истини, обикновено лъжат, та и в случая, който иска да лъже пак ще изтропа някакви глупости при мъжа.

# 8 132
Няма значение те какви са. Тя, ако вече е взела решение да се махне, има нужда от външния свят. Дори и в този му клюкарски и назидателен вариант. Между другото това действа доста отрезвяващо и даже засилва желанието да разкараш насилника. Трябва да е много смачкана психически и в транс, за да се поддаде на приказките на неадекватници. По-скоро си сверява часовника и се връща в действителността. Говоренето от нейна страна е терапия за нея, да канализира и изкара емоциите и мислите. А те да си плямпат. Кой както може.

# 8 133
  • в страната на чудесата
Според мен най-важното е физически да няма посегателства върху нея и детето. Ще се мобилизира и ще се справи с психиката. Повечето насилници се занимават именно с хора, с жертвена натура или както е приетата терминология, аз за жалост не я познавам. Близки ско има да помогнат с отглеждането на детето, финансиране на адвокат и пр ще са по-полезни. Ограничителна заповед трябва да включва и детето, а както знаете това не е лесно.
Аз бих обмислила емиграция ако имах вземане даване с такива. Сега е лесно, има Шенген.

# 8 134
  • Тра-ла-ла
И да се събират всякакви доказателства за психическо и физическо насилие. Смс-и, имейли, медицински. По възможност винаги да има свидетели при планирани и непланирани посещения.  Щом идва у вас и те блъска докато си с детето -монтирай камера.  При агресия - винаги полиция и жалби.

Консултирай се с печен адвокат, защото мръсотиите тепърва предстоят. Може да се опита да те изкара лоша майка, да те заплашва, че ще ти вземе детето и нон стоп да виси в полиция, в закрила на детето и да се прави на жертва. Трябва да го изпревари и да ти кажат как да се защитиш и от какви трикове да се пазиш.

И никаква прошка и съжаление към насилника. Нито да се самозалъгваш, че нещо ще се промени

# 8 135
Аз само да кажа за камерите, ако ще се слагат удома, да се провери добре закона за защита на личните данни и дали не трябва да има стикер за камерата. Ако се ползва адвокат, той ще знае. Споменавам го, за да не стане така, че господина да я занимава и с жалби към Комисията за защита на лични данни.

# 8 136
Те пък щото много се активират при сигнал от тази комисия. Аз съм подавала, никаква работа не вършат, дори при доказано, грубо нарушение. Стига сте я плашили. Да се защитава по всякакъв начин като цяло, и да събира всякакви доказателства срещу него, както са я посъветвали, ще ѝ трябват. Никаква комуникация на живо или по телефон. Само писмена или електронна. За детето през платформата talking parents, за там само e-mail трябва да му знае - още сега може да го направи, за да го добави като страна в комуникацията, и така ще си 'върже гащите', че не му е отказала достъп до информация свързана с детето, и няма родителско отчуждаване, макар в този случай да е опасен за детето и не е много релевантно като обвинение срещу нея.

# 8 137
Не съм го казала, за да я плаша. И моля да не извърташ написаното от мен! Написах само и единствено да се подготви срещу евентуални набези от този човек, в тази посока. Аз съм подавала жалба, май месец тази година и ефект имаше, за това и написах да си провери, ако ще слага камери.

# 8 138
  • Тра-ла-ла
Имам позната, чиито бивш мъж постоянно ревеше по всякакви институции да я топи. И успяваше да убеди служителите тя колко е лоша, пък той каква жертва е.  Нищо, че срещу него имаше кусур жалби и ограничителна заповед.

Та нека авторката си има 5 наум и да е подготвена за всякакви развития. Не се знае коя институция как ще погледне на събитията и кой какви връзки ще изкара и какви подкупи може да бутне...

# 8 139
  • в страната на чудесата
У дома може да си сложи колкото иска камери
Но не трябва да го пуска вътре
Нито лична среща. Да не отваря вратата.

# 8 140
"Хубавото" на невъзможните като се ядосат е, че стават още по-неспазващи правила и закони, по невнимателни и лесно можеш да докажеш, че са в нарушение, ако действаш адекватно и събираш всякакви доказателства за защита. С тези доказателства, не трябва да го нападаш, а да ги имаш когато той те нападне, да се защитиш -така той вместо да ти извади очите, ще ти изпише вежди. Освен това много по-лесно е да се защитаваш от обвинения, отколкото да доказваш такива, според мен, с такива екземпляри.

# 8 141
По-скоро стават по-изобретателни и хладнокръвни в такива моменти.
Единственото спасение е просто да ги изолираш.
Тогава не могат ада си прилагат номерата и манипулациите. А те им идват отвътре. С такива не можеш да се справиш по нормален/човешки начин, защото иначе ти излизаш лудия.
Само дистанция и игнор с цел самозащита.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 20:38 от BasilA

# 8 142
По принцип е така, но с общо дете горе описаното е невъзможно, докато той не се откаже от него, тоест да се откаже да го използва като инструмент, за да я тормози.

# 8 143
  • София
По принцип е така, но с общо дете горе описаното е невъзможно, докато той не се откаже от него, тоест да се откаже да го използва като инструмент, за да я тормози.
Може и да не се откаже, може и да я тормози само по служби и изобщо да не вижда детето. Ние не знаем какъв е, има разни насилници. Психопатите не изпускат хватката и жертвите не си тръгват, но тук може да е станало чудо. Да се пази и да не общува с него изобщо. Другото ще се проясни във времето, не е нужно сега да чертаем всички негови сценарии. Гледаме нея и тя да гледа себе си и детето. Ако може да замине за известно време в друго населено място най-добре. Ако имаме късмет може да си намери друго занимание с времето.

# 8 144
Прочетох всеки един коментар от Вас скъпи дами и от всяка си всех по нещо, за което Ви благодаря!
Но положението вече е страшно днес за пореден път щях да се разплача от болка и мъка по скоро като стрела в сърцето. Той вече не комуникира с баща си, баща му в никакъв случай не толерира това и днес се опита да ми съдейства за да вземем на бебка поне кошарата, която той лично е купил за другите неща няма да коментирам сигурно скоро ще са и в кофата за боклук, всичките нейни играчки,дрехи уреди са при него... Няма значение предмети и вещи се купуват. И по този повод звънна, но той не вдигна обади се баба му закрилница, която само и единствено тя го защитава и бди над него защото го е отгледала като син и тогава каза много тежки неща явно мъжът ми много добре ме е представил, че съм алкохиличка, курва, боклук и какво ли още не... А всъщност не аз изневерих а той и то не веднъж, но това било по моя вина,защото аз не съм му давала това от което той има нужда а повярвайте ми момичета не съм спирала да бъда с него бременна в 8ми месец след раждането постоянно...
Та днес баба му заяви, че аз съм алкохоличка и пита баща му: " Ти ако си лягаш всяка вечер с пияна жена добре ли ще ти е?" и той затвори!!! Беше ужасно, отделно каза, че за тях моето дете вече не съществува, а какво е виновно детенцето та да се отрекат от нея Sad не зная какво да кажа, чуствам се ужасно и все още не мога да повярвам! Но все пак собствения му баща взе моята страна а майка му и баба му вече са в миналото и сигурно никога няма да поискат да видят внучка си... Не знам един ден дали детенцето ми няма да ме обвинява за това?! Това ме мъчи най-много...,но докато порасне и разбере истината няма да ми е лесно всеки ден да ме пита за тати, за бабите и....

Общи условия

Активация на акаунт