Невъзможните хора в живота ни

• 487 311
  • 8 373
  •   2
Отговори
# 8 145
Ти сериозно ли искаш мъж, който едва не те е убил да е до детето ти?! Трябва да черпиш, ако не иска да си вижда детето.

# 8 146
Ивелина, нямам опит с невъзможен, в смисъла на поставената от Бояна тема, но имам опит с баща, който цял живот тормози майка ми и я е бил преди години. Толкова ми беше мъчно и още ми е, че баща ми се държи толкова лошо с майка ми. И се усещам, че и аз понякога се държа така с мама. А тя не го заслужава. Знам че не трябва така, но то е по-силно от мен, въпреки годините,  които отделих за терапия. Според мен не мисли в посока, че детето ще те обвинява, това е възможно каквото и да направиш, а мисли в посока, че си спасила детето си от живот с насилник и няма то да се учи да е насилник или да търпи такъв. Прегръдки ти изпращам.

# 8 147
Ивелина, голям късмет ще изкараш ако бабата и майката не искат да виждат детето, та вземат, че настроят твоичкия да не си търси и той детето. Повярвай по-голям късмет няма. Детето няма нужда от баби, а от жива, здрава и адекватна майка. Не комуникирай с тези хора, защото са те пратили отново в трета глуха. Сега разбирам на кого прилича мъжа ти. Изманипулирали са те тези двете. Наистина потърси защитено жилище, защото там ще ти помогнат. В момента имаш нужда точно от специализирана помощ. Помисли си само, че детето ти е на 4 годинки и гледа как баща му те удря и рита в корема? Визуализирай си тази сцена и ми кажи дали ти харесва. Кое е по-важно да расте детето спокойно или да има точно тези баби?

# 8 148
  • София
Много ясно, че ти ще си виновна, поне е ясно кой е възпитал този насилник. Хубаво, че баща му е бил положителен, но и на това нито вярвай, нито да те интересува. Ако някой не е на твоя страна просто не е нормален човек, друго не ти трябва да знаеш. Дете имаш, фокусирай се върху него и своето добро и не обръщай внимание на нищо друго. И стига си говорила с роднините му, не позволявай повече никой да ти съобщава той какво прави или казва, така тормозът продължава, така тоя продължава да е по-важен от теб.

# 8 149
  • Deutschland
Някои бабетини са по-зле от свекърви.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 23:15 от Фрау С

# 8 150
Поуспокоих се поразсъждавах доста над случилото се днес споделих и с близките си прави сте наистина може би е по-добрия вариант да се откъснем с детето от тях те не са пример за подръжание и най-много един ден и тя да стане като тях ако расте в такава среда! Стягам се и продължавам смело напред, колкото до обидите след като разговарях с Анимус агенцията за взаимопомощ те ми дадоха също много светлина в тунела както вие така и близките ми! Не трябва да се поддавам повече на манипулациите му на извинения, до вчера се извиняваше и ме канеше на почивка на банкета на фирмата му, да отида при него вечерта-отказах му и той на следващия ден почна да ме заплашва и обижда отново, само че не му позволих за първи път а извиках полиция и това него го побърка още повече! Сега вече не знам какво следва-дано да спре със всичко и наистина повече да не ни търси!

# 8 151
  • София
Първо, поздравления, че си поставила интереса на детенцето си на преден план навреме и си си тръгнала. Много хора не го правят и им трябват години, в които детската психика вече се амортизира. Само това дори те прави по- решителна и борбена от голям процент хора.
Т.е. не отстъпвай, действай решително, защото като надушат слабост, ти се качват на главата.

Другите вече са ти дали съвети, само се присъединявам към Анонимъс с мнението, че оставиш ли ги достатъчно дълго без реакция, с игнор, но събирайки доказателства, стават самонадеяни и небрежни. Това им е слабо място, вътрешното его постоянно нашепва, че ще им се размине и усилват звука на тормоза, понякога и пред свидетели. Което също е важна точка. Дано имаш близки хора, постарай се да не общуваш с него насаме, само писмено и пред свидетели.
Ако някога се разколебаеш моментно и нямаш възможност да се свържеш с твоето семейство, пиши в темата, тя вече 10 години е активна и все ще има потребителки, които да те отрезвят.

# 8 152
  • София
Кечър, те могат да се самозабравят, факт, но понеже нямат съвест няма как да сбъркат. Липсата на чувство за срам ги прави толкова нагли, че сама жертвата ще се замисли не е ли вярно лека жена и алкохоличка, например. Той не само на баба си, но и на нея може да го твърди. Това е газлайтинг, хем да я докара до нервна криза с наглост, хем да е толкова нагъл, че тя да се чуди дали не е луда.
Игнор и никакви надежди към другата страна. Ако беше толкова лесно всички тия щяха да са ако не по затворите, то поне напълно отхвърлени от обществото, а то не става така.

# 8 153
Бояна,
Току що прочетох всичко по темата за психологическото състояние наречено Газлайтинг. Не бях и чувала за подобен термин в психологията и 10 от 10 едно към едно!Всичко е точно това, което се случва и с мен цитирам:
“Никога не съм казвал това.”
“Не е кой знае какво.”
“Защо си толкова чувствителна.”
“Всичко е в твоята глава.” Това изобщо не се е случвало”…
И наистина много пъти ме е карал да се съмнявам в самата себе си!

# 8 154
  • София
Геройство е, че си се освестила и си си тръгнала. Сега дръж фронта и не му влизай в играта. Баба му, леля му, майка му и прочее. Гледай си себе си и детето. Вкъщи с кого си? Подкрепят ли те?

# 8 155
Ивелина, действай, бори се! Колкото пъти е необходимо, ще викаш полиция. Нека има официална история на издевателствата на този изрод.

По темата за невъзможните, случайно по телевизията попаднах на една психоложка при Гала, която каза нещо много вярно за нарцисистите: още на първа среща те светкавично скъсяват дистанцията между себе си и жертвата, признавайки й дълбоко лични, дори скандални неща / проблеми - нещо, което нормален човек споделя чак след години познанство. Така моментално те правят съпричастен към и отговорен за собствения им живот.
Не се бях замисляла колко е вярно това и го откривам в поведението на всички невъзможни, които познавам.

# 8 156
  • София
Ивелина, така е. Моят бивш и до сега отрича всякаква вина, а особено случаите на насилие - според него те не са нищо особено, не са се случили и той никога не е бил такъв човек.

Също така, наблюдавай за повтарящи се епизоди в поведението. Например, колко време пази поведение след епизод на насилие. Ще установиш, че времето е едно и също или се скъсява. Примерно, преди 4 години е било един път на 6 месеца, после намалява - на 3 месеца, всеки месец, всяка седмица. Също и поведението се движи по една и съща схема.

# 8 157
Бояна,
Трябва да се справя, но ми е много трудно все още да повярвам с какъв човек съм живяла!
Всички ме подкрепят, майка ми, баща му дори и другата му баба са с мен и казаха, че няма да ме оставят и винаги ще ми помагат с детето, освен това,и всичките ми приятелки. Във вас признавам си намерих огромна стабилност и подкрепа, за което Ви благодаря!
Michhone
Относно темата, която констатира и изказването на психологическото мнение за Нарцисизма сега връщам лентата на зад и се сещам , че още в самото начало и двата си споделихме много трагични истории от миналото,
с което той знае абсолютно всичко за мен, даже майка ми много пъти ме е предупреждавала не се разкривай на 100% пред мъж,защото в даден момент той ще използва всички твои слабости в твоя вреда така се и оказа накрая!

# 8 158
  • Тра-ла-ла
Важна стъпка е да простиш на себе си. Да спреш да се самообвиняваш, че си позволила да бъдеш в токсични отношения и си търпяла. Станалото няма връщане назад. Гледай напред да се освестиш, да бъдеш силна и на някакъв етап да поразсъждаваш поради каква причина си се обвързала с невъзможен и си търпяла.  Защото такива неща може да се повтарят като  модел в личните и работните отношения.

# 8 159
  • София
Бояна,
Трябва да се справя, но ми е много трудно все още да повярвам с какъв човек съм живяла!
Всички ме подкрепят, майка ми, баща му дори и другата му баба са с мен и казаха, че няма да ме оставят и винаги ще ми помагат с детето, освен това,и всичките ми приятелки. Във вас признавам си намерих огромна стабилност и подкрепа, за което Ви благодаря!

Това е много хубаво. За другото – ще ти е трудно да повярваш, това не е човешко, за да го очаква човек.
Нищо не знае за теб, тия нямат сетива за истината, само за това на какво поддаваш и с всеки ден увеличават с мъничко температурата, в която те варят. Евентуално може да използва близките ти ако усеща, че с някой от тях не сте в добри отношения, но и там няма да каже истини, а нещо, от което човека ще го заболи и ще те намрази, но само ако вече има склонност към това.

По темата за невъзможните, случайно по телевизията попаднах на една психоложка при Гала, която каза нещо много вярно за нарцисистите: още на първа среща те светкавично скъсяват дистанцията между себе си и жертвата, признавайки й дълбоко лични, дори скандални неща / проблеми - нещо, което нормален човек споделя чак след години познанство. Така моментално те правят съпричастен към и отговорен за собствения им живот.
Не се бях замисляла колко е вярно това и го откривам в поведението на всички невъзможни, които познавам.
Моля ви, не гледайте психоложки при Гала. Нарцисистите не са само един вид. И тях изобщо не ги интересуват факти, за тях истината няма значение. Те са като всеки друг хищник, усещат, че човек е слаб и му се лепват. И са съвършени.

Общи условия

Активация на акаунт