Невъзможните хора в живота ни

• 487 271
  • 8 373
  •   3
Отговори
# 8 190
  • София
Прочетете назад. Той си е такъв. И ще става по-зле.

# 8 191
  • София
Горе-долу.По-прибран като млад.
Винаги е бил комплексиран и Какво ще кажат хората.
Тогава не виждам какво можеш да направиш за майка ти, освен да я помолиш да не ти се оплаква от него. Харесва си го, търпи си го и толкова. С годините той няма да стане по-кротък, но пак казвам, тя има избор и избира да е с него. Гледай себе си. С такъв баща не ти е било лесно и сигурно все още не ти е, та си обърни внимание, вместо да спасяваш други, които повече от очевидно не просто нямат проблем, но и имат вина децата им да живеят в подобна обстановка.
Ето и на Рокстар на мъжа не знаем какво му е, но тя се е изнесла, защото и е проблем, не е чакала децата и да пораснат и те да я спасяват.

# 8 192
  • София
Общо взето, това дали има или няма диагноза, е все едно. Как се нарича "това нещо" няма значение. Тези хора се смятат за абсолютно здрави и никой не може да ги накара да се лекуват. Единственият път е бягство. Или заболяване на жертвата.
Нарушението на съня е първият ясен признак.

# 8 193
По темата за дете и невъзможен родител роман мога да напиша.Аз се опитвам 5 години след раздяла с такъв да балансирам психиката на детето,което вече е на 18 и някак си отдъхнах,надявайки се,че спечелих тази битка.
Нали не смятате,че тази жестокост и липса на емпатия,която се стоварва изневиделица като стена върху теб, е различна при отношението баща-дете,Неадекватни и злобни нападки и към двете ни и особено изразена садистична наклонност на тормоз към детето,особено ако то ясно показва,че предпочита другия родител.
През какво ли не минахме-паник атаки,гняв към тормозещия родител и разбира се част от това се стовари и към мен.Мисля,че това,което помага е контакта да е рядко,при нас детето само го определи като един път месечно.
Работа с много добър за нея психолог.Израстна го,но сега тя е рязка и безкомпромисна в отношението към баща си и той се сви и сякаш чувства,че е по-силна и проявява респект.
Пазете много психиката на децата си.Това,да утвърждаваш такъв родител като положителен е все едно удар срещу детето,особено ако и то е било обиждано и подлагано на емоционален тормоз.
Каквото и да кажеш всъщност няма да има значение,защото този типаж сам ще обори добрите думи с безумните си действия срещу здравето и самочувствието на детето си.
Мисля,че дори е опасно за децата,ако трябва да съжителстват с подобен индивид.Това неминуемо ще остави голям психичен отпечатък,дори да са пораснали.

# 8 194
  • в страната на чудесата
Когато бях на 16 нямаше термин паник атаки и всичко се отдаваше на истерични пубертетски прояви. Горкият ми баща…
Откакто съм стара някак разбирам причини, следствия и т.н, но това не променя страданието и чувството, че не си обичан… през годините съм имала всякакви чувства. И все пак ми е мъчно и все пак се тормозя…
На 18 години не си силен, нито родителят ти  е респектиран от Великото ти отрицание. И веднъж годишно да го вижда все тая… а романът не е Ваш, а на дъщеря Ви.
Извинете, но между невъзможен партньор и невъзможен родител разликата е между земята и небето.
Въобще не съм си давала сметка допреди три години за какво става дума…

# 8 195
Уверявам ви,че невъзможният е такъв и в двете роли-и на партньор,и на родител.
Няма как да е , И за мен беше шокиращо как така насочваш гнева си и към дете,което уж трябва да защитаваш.
Романът е в това да се чудиш как да предпазиш, да си буфер,да компенсираш.Опитваш,но и раздялата не прекъсва от раз процеса. Само който го е преживял може да разбере.

# 8 196
  • София
Понякога съм имала чувството, че е готов да нареже децата, само за да ми отмъсти. Е, не баш физически. Но психически явно да.

# 8 197
  • София
Уверявам ви,че невъзможният е такъв и в двете роли-и на партньор,и на родител.
Няма как да е , И за мен беше шокиращо как така насочваш гнева си и към дете,което уж трябва да защитаваш.
Романът е в това да се чудиш как да предпазиш, да си буфер,да компенсираш.Опитваш,но и раздялата не прекъсва от раз процеса. Само който го е преживял може да разбере.
Точно така е. Класическият гневен мъж, който трудно преживява раздяла се кротва щом си намери друга жена, но тия завинаги остават зли, подли и отмъстителни, невероятно и непоносимо как са особено жестоки към децата си. Децата са слабото място на майката и като тях ги боли и нея ще я заболи най-много. Всеки би останал потресен от изобретателността и наглостта, с която обръщат всичко в своя полза, дори тормоза над децата, и на него умеят да са жертва.
Ето затова е важно децата да знаят защо, по дяволите, другият родител е избрал подобно чудовище, с което да създаде деца. Важно е и да знаят, че те няма да станат чудовища, че това е характер, това е недъг, а не генетична смъртна присъда и за тях. Това имам предвид и явно не мога да обясня като казвам да се каже нещо хубаво за този потресаващ родител. Той може да е умен, да е добър в работата си, може да е хубав, висок, нещо си все е, нещо отделно от характера. Това нещо детето ще може да приеме в себе си, защото така или иначе този родител е част от него. Не да приема характера, не да го среща, търпи и одобрява, но да има нещо, което хем да обясни как така този човек се е озовал в живота му и хем да помогне да се приеме генетичното наследство, което може да е дори под формата на здрави зъби, или каквото там се измисли. Много е трудно за децата, само децата на такива хора и гледалите деца на такива хора го разбират. Понякога на другия родител, който също е жертва, това е много трудно и невъобразимо, но детето е по-важно, трябва да се гледа то. Мое мнение.

# 8 198
  • София
Здравейте,

Току-що затворих разговор с майка ми,която се оплаква от баща ми.Той е много бързо палещ,конфликтен,но само с нас и винаги гледа да е добре на другите.
Тя се чувства физически изтощена вече да търпи изблиците му,понякога дори обиди..които той забравя след като си е излял чернилката върху нея.Един вид за да се чувства добре,трябва да я мачка.Той е перманентно нещастен,въпреки че няма за какво и сякаш майка ми му е виновна за измислените нещастия в главата му.
Тя не може да спи вече от стрес,който той и прехвърля плюс стресиращата й работа.
Те няма да се разделят,но аз не знам как да помогна на майка ми.Тя смята,че той има психически отклонения,но не знам дали е нещо лечимо (а по никакъв начин не можем да го заведем на лекар).
Не знам какво да правя,живея доста далече от тях и той не се свени да вика дори пред нас и близки и чужди хора.
Майка ти е в зависимост.
Няма да го напусне.
Погрижи се за себе си, защото е възможно твоята съдба да е подобна.

# 8 199
  • София
Да, този "трик" ми го показа моята психоложка и аз всъщност го прилагам. Той си има много положителни качества и често ги споменавам.

# 8 200
Анонимна, майка ти се оплаква не защото иска да ѝ се помогне и да бъде спасена. Така че, не се втурвай. Дистанцирай се. От опит. Моята майка цял живот се оплаква от баща ми, който беше алкохолик, и аз си мислех, че ще ѝ помагам и спасявам, ми не, след като почина, вече е опечалена вдовица и реве за него. За съжаление тези хора са съзависими и не осъзнават какво причиняват и на децата си. Дистанция!

# 8 201
Съгласна съм, че да спасяваш родител от другия си родител е абсолютно грешно. Като цяло за мен е много сбъркано дете да спасява родител.

# 8 202
Здравейте,

Току-що затворих разговор с майка ми,която се оплаква от баща ми.Той е много бързо палещ,конфликтен,но само с нас и винаги гледа да е добре на другите.
Тя се чувства физически изтощена вече да търпи изблиците му,понякога дори обиди..които той забравя след като си е излял чернилката върху нея.Един вид за да се чувства добре,трябва да я мачка.Той е перманентно нещастен,въпреки че няма за какво и сякаш майка ми му е виновна за измислените нещастия в главата му.
Тя не може да спи вече от стрес,който той и прехвърля плюс стресиращата й работа.
Те няма да се разделят,но аз не знам как да помогна на майка ми.Тя смята,че той има психически отклонения,но не знам дали е нещо лечимо (а по никакъв начин не можем да го заведем на лекар).
Не знам какво да правя,живея доста далече от тях и той не се свени да вика дори пред нас и близки и чужди хора.
Не отхвърляй майка ти, заеми позиция, говори с тях. Може баща ти да има деменция, може да се повлияе от разговор с теб. С кого да говори майка ти, с комшийката ли? И как да се раздели и да го изостави! Както те съветват. Мои близки имат такъв проблем, бащата е на 73 г. с деменция, агресивен, не желае да се изследва, не желае да пие лекарства, човек с бизнес и авторитет. Жената е в безизходица, възрастните “деца” си усвояват ресурсите от бизнеса на родителите и си пътуват по света, като надлежно документират във Фейсбука. Не можели да му въздействат, не можели да говорят с него, не можели да го заведат на лекар, ама могат да си усвояват ползите, защото е лесно и удобно.

# 8 203
  • Бургас
Steana, наисткна ли мислиш, че такива хора се вразумяват с разговор? Мислиш ли, че такива разговри не са водени? Как точно се принуждава да се лекува човек, който не иска? С усмирителна риза ли да го въдворят? Може, ама след съдебно решение. Много на ангро пишеш неща, за които явно идея нямаш как стоят в действителност, не как ти се иска на теб.
Пълнолетен човек, който не е под запрещение не можеш да накараш на сила да прави каквото и да е. Ако щеш и пяна пусни от ежедневни разговори, молби и каквото се сетиш. Няма ефект. Единственият начин е да се дистанцираш, иначе ще се побъркаш. Крайно време е да се вдигне тая стигма от партньорите на такива хора, че са длъжни да се принесат в жертва. Не са. Длъжни са да се погрижат за себе си, след като не са успели да помогнат. Точка.

# 8 204
  • София /Абсурдистан
Аз имам пишман приятелка, която живее с насилник. След последните му изпълнения се наложи да я оперират. Постоянно се оплаква от него, но не го напуска. Съвместен бизнес и такива неща. Един ден ще я убие.

Общи условия

Активация на акаунт