Невъзможните хора в живота ни

• 487 138
  • 8 373
  •   2
Отговори
# 8 250
  • София
Ами примерно параноична ревност. Непрекъснато ги е страх, че ще направите нещо с някой друг, а не с тях. Този някой друг може да е ваш близък - родител, дете, приятелка, нищо общо с мъж. Но ревността съществува 24/7. Тежка и патологична.
Това е вярно само за бордърлайните. Другите нямат чувства и не им пука. Търсят си храната, защото имат разстройство в развитието и не минават 2 годишната възраст, в която бебето знае, че като излезеш от стаята продължава да те има. От липсата на емоционална връзка те не чувстват, че те има, когато не си им пред очите, затова след раздяла моментално заместват човека с друг. Изобщо не ги вълнува дали ще им се изневерява.

Параноя имат хората с параноидно личностово разстройство. Останалите нямат чувството, че ги преследват, дори да ги преследват, защото не им пука. Иначе могат да говорят всякакви глупости, които да приличат на мания за преследване, но те са много важни личности и нормално да приемат, че са много важни и за всички останали. Хипохондрия имат обаче, понеже са единствен ценен аз и преувеличават всяко здравословно страдание и доста треперят за безценната си кожица.

Злодеида, мен са ме преследвали  по този начин във Фейсбук само озлобени потребители от форума. След като не уцелва съществена информация е вероятно някой, който не те познава наистина.

# 8 251
  • в страната на чудесата
При параноидните личности се има предвидневъзможността за реална прошка, злопаметност, мнителност, непрекъснато усещане, че всяка дума е насочена да разруши ореола на непогрешимост, съответно трудно вписване в колективи. Просто се разглеждаше като част от оста параноя-нарцисизъм.

# 8 252
  • София
При параноидните личности се има предвидневъзможността за реална прошка, злопаметност, мнителност, непрекъснато усещане, че всяка дума е насочена да разруши ореола на непогрешимост, съответно трудно вписване в колективи. Просто се разглеждаше като част от оста параноя-нарцисизъм.
Те личностовите разстройства не са в чист вид. При някои преобладава нарцисизъм, там също са няколко вида, при други социопатия, или емоционална нестабилност. Ето с последния тип е била жената, която вчера си уби децата във Вакарел. Не уточняват бордърлайн ли е или друго емоционално нестабилно, но пък и какво ни интересува, важното, че е опасна. Те всички могат да имат лош контрол на импулса.
А параноята може да се насложи с възрастта и някоя деменция. Просто трябва да се види дали човекът е параноичен, или го играе параноичен. Параноята е повече при заболяванията. Нарцисистите и психопатите не са точно хора и нямат другите за хора, за да имат точно параноя. Повече е от егоцентризма, но не съм чела да е нещо типично, освен при параноидната личност.

# 8 253
Изтрих

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 07:20 от Eva+

# 8 254
Бояна, тормоза наложен върху мен във фейсбук беше точно върху съществена тема - смърта на брат ми. Просто темата е от преди 11г.

# 8 255
  • София
Бояна, тормоза наложен върху мен във фейсбук беше точно върху съществена тема - смърта на брат ми. Просто темата е от преди 11г.
Ужас. Вероятно твоят бивш изрод или някой около него прави това, за съжаление. Садистите не забравят, за съжаление. И при тия тормозът е вечен. Скучно им стане и решават да си тормозят бившите жертви.

Eva+, теб никога не съм те чела смачкана. Ти не беше ли психолог в Америка, или бъркам?

# 8 256
Бояна, не, живея в България и съм обикновена офисна мишка, по образование даскалица Grinning

# 8 257
  • София
Бояна, не, живея в България и съм обикновена офисна мишка, по образование даскалица Grinning
Смътен спомен имам от тема, в която сме обсъждали нещо такова, но явно бъркам.
Радвам се, че си се отървала от твоя "хубавец".

# 8 258
Не знам дали е бившият ми, но откакто блокирах този профил, ежедневно ми изпращат все съмнителни лица покани. Не приемам нищо, но е доста дразнещо.

# 8 259
Какъв е тогава човек, който е много ревнив, а в същото време има претенции как да се обличаш, каква да ти е прическата, контрол и критика над това което правиш?  Бордърлайн или нарцис, може би прикрит.

Вечно другите са му виновни. Има изцепки от рода да си е бил главата в стената, като по- млад е изпитвал необходимост да шофира с висока скорост. Употребява алкохол ежедневно. Страх от изоставяне няма. Казва, че няма пълно доверие на никого, защото много е бил лъган през живота. Изпада в някакви състояния да иска да остава сам. Понякога става агресивен и може да груб към хора, които не харесва, а също и към близки. Като критикува, уж не се кара, говори леко, но се усеща че има нещо, което не е както трябва - чувстваш се особено.

# 8 260
  • София
Какъв е тогава човек, който е много ревнив, а в същото време има претенции как да се обличаш, каква да ти е прическата, контрол и критика над това което правиш?  Бордърлайн или нарцис, може би прикрит.

Вечно другите са му виновни. Има изцепки от рода да си е бил главата в стената, като по- млад е изпитвал необходимост да шофира с висока скорост. Употребява алкохол ежедневно. Страх от изоставяне няма. Казва, че няма пълно доверие на никого, защото много е бил лъган през живота. Изпада в някакви състояния да иска да остава сам. Понякога става агресивен и може да груб към хора, които не харесва, а също и към близки. Като критикува, уж не се кара, говори леко, но се усеща че има нещо, което не е както трябва - чувстваш се особено.
Див балкански селяк.

# 8 261
  • в страната на чудесата
Защо си причинявате подобни субекти
Ми извинявайте ама никой не е превъзпитал мъж си. Не разбирам как може да се търпи горното и после да се жали из форуми. Не е лично, дори не знам каква е историята, по принцип дивите селяци може да са англета, италианци, франсета и пр. Трябва да се връщат на мама с рекламация.

# 8 262
  • София
Ева +, благодаря ти за споделеното.
Не помня конкретно защо съм реагирала така, но при мен е силно развито това емпатично усещане и от някоя съвсем невинна фраза съм направила това умозаключение.
Много е хубаво да прочета, че сега си щастлива и спокойна, както и децата ти.
Имам наблюдения върху такива хора и когато тази тема беше пусната преди милион години, тогава още изобщо беше терра инкогнита, че има такива хора- нарцисисти, психопати и прочее в техните реинкариации и нямаше информация за това много.

# 8 263
  • София
Имам наблюдения върху такива хора и когато тази тема беше пусната преди милион години, тогава още изобщо беше терра инкогнита, че има такива хора- нарцисисти, психопати и прочее в техните реинкариации и нямаше информация за това много.
Лошото е, че и сега е терра инкогнита, защото стана модерно всеки, който не играе по нечие свирка да бъде наричан нарцисист, а и всеки агресивен простак. Пък те нещата са малко по-сложни.

# 8 264
Аз писах тук в темата,че нарцисизмът може да варира от лек до умерено тежък и до токсичен.
В леката форма се съжителства почти безпроблемно,стига да си удобен и някак си приет и дори може да се чувстваш добре -това е ролята на good person.
При незначително наглед събитие ,може да е дори реплика в нарцисиста се задвижва процес,който наричам пропукване.Тогава излиза наяве онази неприемлива форма,скрита дълбоко под пластове обществено приемливо поведение.
За съжаление наблюдавах този процес от първо лице,Много странно е.че се променя и погледа,визията,излъчването цялостно,както при психично заболяване,
Много хора са ми споделяли след време,че все едно не са видели същия човек,а гневния отпечатък изцяло е променил изражението.Убедих се,че те наистина не изпитват чувства,а умело имитират различни роли,социално приемливи-роля на грижовен баща,роля на изряден служител и тн,Зависи как иска да го видят и оценят в момента,
Винаги се търси и конкретна изгода,рано или късно нещо свързано с материална цел,обяснява дадената роля .
Това е от моя личен опит,ако може да бъде полезен за някой.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 19:04 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт