Невъзможните хора в живота ни

• 487 176
  • 8 373
  •   6
Отговори
# 8 235
  • София
За съжаление, и БМ следва пътя на баща си. И засега целия цикъл се повтаря, че даже и по време. В смисъл около 10 г възраст на сина.
Между другото, лелята на БМ също в имала мега токсичен съпруг.

# 8 236
  • София
За съжаление, и БМ следва пътя на баща си. И засега целия цикъл се повтаря, че даже и по време. В смисъл около 10 г възраст на сина.
Между другото, лелята на БМ също в имала мега токсичен съпруг.
С риск да съм досадна, но не е лошо да се разбере какво му е на твоя бивш, за да се изключи нещо генетично тип биполярно или друго разстройство.

# 8 237
  • София
За съжаление, никога няма да отиде на психиатър. Това, което знам със сигурност за генетично увреждане е атопичен дерматит/псориазис/астма по мъжка линия. А, и дислексия.

# 8 238
  • София
За съжаление, никога няма да отиде на психиатър. Това, което знам със сигурност за генетично увреждане е атопичен дерматит/псориазис/астма по мъжка линия. А, и дислексия.
Атопичния дерматит при възрастните се свързва с характеропатия. Няма да давам линкове, но можеш да прочетеш има много в нета. Характеропатия е старото название на ЛР, но не е нужно да е непременно в крайност, може да е по някоя черта в характера твърдоглавието, но са и сприхави холерици много често. Поне с това се работи ако говорим за дете, при възрастните е ясно, че на тях никога нищо им няма.

# 8 239
  • София
Синът ми работи. Само че той е пълен меланхолик
Дъщерята е холерик и сприхава.
Но сега засега са си просто характери, нямат патологии, надявам се.

Чела съм за връзката между АД и характеропатии, ще погледна още.

# 8 240
  • sofia
Веси, а той не смята че трябва да коригира нещо в себе си, за да има нормални отношения с децата си? Не му ли е по-важно това, от колкото да е прав?
Ми явно не му е важно. След последния разговор с него, големият каза, че е безнадеждно.
А малкият ми реагира супер остро дори само като заговорим за баща им.
Каквото, такова, гледаме да не задълбаваме.

# 8 241
  • София
Тия дни от някоя дупка изпълзя един стар познат и проведохме един разговор. Опита се да ме засрами със своето мнение за мен в миналото и прочие.
Плеснах се по главата и благодарих на себе си.
Явно едно време съм била голяма шматка и редовно съм търпяла такива същества с такова отношение и съм го смятала за нормално, аз съм се чувствала виновна, оправдавала съм се и съм се доказвала колко съм добра.
Перфектна жертва за невъзможен, увита в панделка!
Само че вече си научих уроците и повече такова поведение и такива хора нямат място в живота ми.

# 8 242
Когато се спасих от моя съпруг, много хора ми споделиха в отделни разговори, че никога не са го харесвали, защото е зъл. Точно тази дума използваха - зъл и другото -  злобен. Поне десет души. Нито един от хората не му беше сърбал попарата, стана ми странно как са го усетили, но не исках повече болка и не ги питах.

# 8 243
  • София
Когато се спасих от моя съпруг, много хора ми споделиха в отделни разговори, че никога не са го харесвали, защото е зъл. Точно тази дума използваха - зъл и другото -  злобен. Поне десет души. Нито един от хората не му беше сърбал попарата, стана ми странно как са го усетили, но не исках повече болка и не ги питах.
Как се спаси?
Разкажи, много жени в твоето положение четат.
Аз помня какво излъчваше преди години. Знаех, че си в остро токсична среда.

# 8 244
  • в страната на чудесата
Попадна ми някакво четиво за характеропатиите, в което описват оста параноидно-нарцистично ЛР и доколкото схващам и двата феномена или сбор от характеристики са вътрешно присъщи. Има ли тук някой, който да сподели наблюдения/знания/източници за параноидните характеристики на нарцисите?

# 8 245
Не съм чела по въпроса и благодаря за насоката.
Но съм си го мислила, че имат параноидни черти, защото изхождат от собствения си поглед върху света и хората. За тях всичко е разменна монета, ако направиш нещо за някого това се отчита в някакъв мисловен баланс, до някаква степен, колкото и да отричат осъзнават , че гледат на хората като инструменти. По този начин си въобразяват, че всички хора мислят и действат така и естествено очакват лоши постъпки спрямо тях. Наблюдават за слабите страни на хората, което да използват или защото се чувствата уязвими и ето ти постоянни съмнения в другите.

# 8 246
  • София
Ами примерно параноична ревност. Непрекъснато ги е страх, че ще направите нещо с някой друг, а не с тях. Този някой друг може да е ваш близък - родител, дете, приятелка, нищо общо с мъж. Но ревността съществува 24/7. Тежка и патологична.

# 8 247
Всички са против него и искат да го саботират. Правят нарочно, за да го дразнят. Искат да се провали. Според мен е пак параноя, защото не отговаря на реалността, а са си някакви техни проекции.

# 8 248
Преди 3 дни някакъв фалшив профил се опита да ме тормози във фейсбук. Името беше на жена, с изрязана от някъде снимка с далечен образ, без приятели, без публикации видими и създаден през ноември 2024г. Първо започна да ми ректва на видимите публикации със смеещи се човечета и да коментира с хилене на разни неща като "Злодеида учила еди къде си", " Злодеида се премести да живее някъде си", "започна работа за Х фирма". След като си заключих публикациите започна да ми коментира под мои коментари в групи. Смятайте как ме е проследил... И аз изтрих коментарите. Накрая започна със съобщения с такива емотикон чета, аз попитах кое е смешното и започна да ми се отговаря с някакви истории от далечното минало. "Познавах брат ти, той ми е разказвал много за теб. Знам, че си ...... и си вземала тежки лекарства и наркотици." И други такива, на които не отговарях. Брат ми почина преди 11 г., а другите неща са пълни измислици. Яд ме е на себе си, защо въобще попитах на какво се смее. За мен това е или бившия ми или човек свързан с него. Разтроих се и му пожелах да е жив и здрав и го блокирах. После неможах да спя 2 дни, явно мозъка ме върна във времето в което ме тормозеше и реагирах по същия начин . Трайната памет ме предаде.

# 8 249
  • София
Мм да. Много обичат гадни истории от миналото. Предимно измислени от тях самите.
При мен беше истински познат, за когото имах добро мнение, но явно съм спала навремето.

Общи условия

Активация на акаунт