Невъзможните хора в живота ни

• 521 808
  • 8 873
  •   2
Отговори
# 480
Влязох в ''Семейни отношения'' просто да прочета нещо и не съм мислила че ще открия тази теме , която много точно описва живота ми в последните години. Лошото е че отдавна имах съмнения , че човекът който допускам хилядократно в живота си е невъзможно зъл и психо , но сякаш не исках да повярвам че това е истината. Още по лошо е ,че това е ''заразно'' и на моменти откривам признаци и в себе си ... Няма с кого да коментирам тези мои мисли, защото много хора ще ме сметнат за луда , единствено с него съм се опитвала да говоря това , но опитите ми са напълно безуспешни и в резултат на тях влизам в едни психични лабиринти , които са ме водили до там да обвинявам себе си и да определям себе си за психопат...

Разкажи, ако искаш, по-подробно за отношенията ти с този човек...и за зависимостта, поради която не можеш да прекъснеш връзката с него...

Не знам от къде да започна , може би от момента в който се събрахме ... няма да забравя никога ролята на жертва която беше приел и играеше успешно, беше жертва на родителите си на бившата си всички го бяха ''наранили'' с течение на годините явно ролята му на жертва явно му хареса за всяко свое действие обвиняваше мен, детето си и единствения си приятел . В един момент се оказах сама бременна и без подкрепа и тотално му вярвах на всичко , дори тогава когато ме тръшкаше на земята и ми казваше ,че съм се тръшкала сама ,когато ме блъскаше в стената и твърдеше че сама съм си удряла главата за да се самоубия , дори тогава му вярвах че това наистина се е случило. Сега като се върна на зад всичко това ми е като някакъв филм на ужасите , имала съм моменти когато не мога да преценя дали наистина тези сцени са се случили. Добре че майка ми се върна от чужбина и си ме прибра . През изминалите от тогава 5 години този човек се появява уж пораснал и променен в живота ми ,а историята се повтаря само че тормозът е стигнал на високо психическо ниво има много за разказване , аз съм писала периодично в темите за самотни родители ,случките са хиляди ...

# 481
  • София

Знам, че не е желателно събуждането на отдавна умрели теми, но тази ми се струва, че е хубаво да се събуди. Надявам се да бъде полезна на всички онези, които стават жертви на психопати в ежедневието. Наскоро намерих много хубав сайт за взаимопомощ по темата, с много полезни и практични съвети, и статии по всички въпроси. Ориентиран е повече към психопатът като половинка, но има и за психопатът като родител и дете. За жалост е само на английски, но пък може на някого да бъде полезен и го пускам.

https://www.psychopathfree.com/

На линия съм и да си говорим по темата с уговорката, че не съм психиатър, а социолог.  Wink

# 482
Добре завърнала се, Бояна! bouquet
Темата е много интересна, а ти ми липсваше с анализите си.

# 483
  • София
Добре завърнала се, Бояна! bouquet
Темата е много интересна, а ти ми липсваше с анализите си.
Мерси  bouquet

Надявам се хората, които имат нужда да видят темата, защото най-големият проблем в подобни случаи е, че нямат подкрепа. Най-често психопатът е симпатичния или заслужава съжаление според околните, а и още по-често те смятат, че като всеки и този човек просто си има неприятни черти в характера, че жертвата преувеличава и прочее.

# 484
Дано да помогне на хората, които ще я прочетат, защото други няма да могат, понеже вече не са живи. Срещата с психопат води и до това, а сигурно не е и толкова рядко. Влезе ли психопат в живота ти, нищо вече не е същото и ти не си същият човек.

# 485
  • София
Дано да помогне на хората, които ще я прочетат, защото други няма да могат, понеже вече не са живи. Срещата с психопат води и до това, а сигурно не е и толкова рядко. Влезе ли психопат в живота ти, нищо вече не е същото и ти не си същият човек.

Да, някои не са живи. Виждам, че съм пуснала темата месец след смъртта на един мой близък, който имаше майка психопат. И в други случаи е трудно, но когато е родител, още повече майката е адски трудно човек да се справи. Тогава и подкрепата е нула, защото каквито и да са проблемите всеки казва на жертвата "но тя все пак ти е майка, тя те обича". Е, тези майки не обичат. Напротив, децата са им най-лесната и близка жертва и ги тормозят до последен дъх.

# 486
На мен не ми се споделя, но говоря за психопат-партньор. И е ужасно, ужасно...

# 487
  • София
На мен не ми се споделя, но говоря за психопат-партньор. И е ужасно, ужасно...
Този сайт горе, който цитирах е великолепен за възстановяване след раздяла с психопат. Защото лошото е, че дори човек да успее да се раздели процесът на възстановяване продължава... завинаги.
Но най-важното, което съветват всички специалисти е да се прекрати всякакъв контакт, наистина всякакъв. Иначе всичкото възстановяване се връща на изходна позиция. Човек имал близки взаимоотношения с психопат трябва да гледа на себе си така както го правят зависимите към вещества.

Но факт, прочетеното е едно, но онова, което съм виждала то е брутално, потресаващо. Герой е, който оцелее сравнително нормален и успее да продължи напред.

# 488
Надявам се да помогне на някой, наистина. В нашия случай вече няма на кого  Sad

# 489

Да, за съжаление. Sad
Особено в случаите на член от семейството, с който нямаш опция да се дистанцираш напълно. Tired

# 490
Е чак пък напълно защо да не можеш? Говоря наивно, но ако физически си здрав, имаш работа и самочувствие? Sad

# 491
  • София
Ако баба ми беше мъж... Психопатите изсмукват всичко.

# 492
Прощавайте за наивния въпрос, но какво означава психопат и по какво се разпознава? Във форума е много популярно между опоненти по някоя тема да си подхвърлят "пий си хапчетата и тогава пиши", а по филмите на ужасите разни размахват сатъри, но е ясно, че това не е реалното значение.

Последна редакция: нд, 29 май 2016, 18:28 от Априлска вълшебница

# 493
Грубо казано, психопатите нямат преценка за добро и зло, могат  да правят каквото  си решат, с оправданието  на добри намерения. ..И да си вярват...до толкова, че сама да се чудиш  ти ли не си на ред. Обикновено са симпатични и приятни, особено в компания. Не съм сигурна, но психопатията май не е болест, просто  някакво изменение  в  мозъка, вродено или следствие на нещо.  Ако имаш общо с такъв тип,  много вероятно е да  няма как да кажеш - пий си хапчетата, щото сама ще си на хапчета вече. Това  лаишко и на кратко. Иначе  мога да  пиша сигурно   много...но все още не искам.

# 494
  • София
В широкия смисъл психопатията е отклонение в психиката, но не е точно психиатричен случай, а не в зоната между нормата и психиатрията и колкото по-изразено е, толкова повече клони към психиатрично отклонение. Хората, които ние наричаме психопати са със сериозни отклонения и насилници. Обаче официално нищо им няма, дори не е задължително да са асоциални, дори могат да са много социални. Като в клишето "толкова любезен съсед - винаги усмихнат и поздравява, чудесен колега". Но да не ти е в къщата. Такива хора са зараза.

Общи условия

Активация на акаунт