Невъзможните хора в живота ни

• 521 683
  • 8 873
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Или продължава да го обича, макар този, същият да го е предал неведнъж, и пак да го лъже и прилъгва. Не знам, за такива индивиди божие наказание няма ли!

# 541
  • София
Или продължава да го обича, макар този, същият да го е предал неведнъж, и пак да го лъже и прилъгва. Не знам, за такива индивиди божие наказание няма ли!
Не. Живеят си щастливо и в добро здраве до дълбока старост обикновено. То и защо не като какво да ги тормози, другите хора се терзаят, колебаят, преживяват, това само се развлича. Някои от скука пият или се дрогират, ама не е правило и това.

# 542
може и да не се мразят, не зная. Опитвала съм се да търся някаква логика, не я намерих всъщност. И мисля, че се забавляват с тормоза, които налагат. Та това е опианиавашто! Имаш кукла на конци! Доскоро човек със собствена волиa, а днес твоя марионетка!  Всъщност е толкова гнусно и противно, че ми иде да хвана брадвата. И няма да е загуба за човечеството.

# 543
Не мисля, че се мразят, но съзнават, че са зли.

И наистина само рушат, дори се саморазрушават. Например с алкохол.

В същото време може да са много социални, забавни, артистични.
То всъщност е част от нарцисизма.

# 544
  • София
може и да не се мразят, не зная. Опитвала съм се да търся някаква логика, не я намерих всъщност. И мисля, че се забавляват с тормоза, които налагат. Та това е опианиавашто! Имаш кукла на конци! Доскоро човек със собствена волиa, а днес твоя марионетка!  Всъщност е толкова гнусно и противно, че ми иде да хвана брадвата. И няма да е загуба за човечеството.
Няма логика, то това е побъркващото. Често не можеш да видиш и каква цел имат, защото те често действат спонтанно и от скука.  И да, куклата на конци е забавна, защото е жива, имат власт на нея, а и над всички останали хора, те се имат за превъзходни същества.
Но не хващай брадвата, давай само напред, загърби го, не да простиш, защото стореното е непростимо, но не се ядосвай и го остави него, гледай себе си. Peace

# 545
Бояна е права, канадско мамче - психопатите не обичат никого, но и не мразят никого. Нито другите, нито себе си. И това е още по-страшно, защото до последно ние проектираме върху тях собствената си хуманност, включително приписвайки им омраза към нас или към тях самите. Това е капанът, който щраква около жертвата, винаги , макар и с различна маскировка - очакването, което имаме да имат чувства, зашото те вървят като хора и изглеждат като хора. Каквито и да е чувства-дори омраза, но те нямат такива. **********************************
Не знам историята ти, а и няма нужда да я знам в детайли - те всички са еднакви- ужас, разрушение, страдание и посредата е психопата като маймуна с автомат. А ти го мислиш за човек, защото самата ти си човек. Те никога не избират студени хора, егоисти, незаинтересовани. Те си избират колкото се може по-мили, грижовни и състрадателни хора-от противоположния на тях край на спектъра. Можеш да си горда със себе си, че оцеляваш и се справяш-убийствено трудно е. Дано имаш възможност да прекъснеш всички контакти и да го погребеш и забравиш.  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 00:27 от Diana D

# 546
А...това дали може да се наследи, извинявам се  за сигурно глупавия въпрос, но точно този понякога ме връхлита и ме кара да се плаша от самата себе си.    

# 547
Психопатите са различни     - нарцистични, шизотимни, и др.
Имат си странности, защото са преживели нещо не дотам добро в детството си.
Има една книга"Отровните родители". В нея се засяга въпросът за подсъзнателните травми от детството, създадени от ексцентрични родители.

# 548
  • София
А...това дали може да се наследи, извинявам се  за сигурно глупавия въпрос, но точно този понякога ме връхлита и ме кара да се плаша от самата себе си.    

Май може, но трябват и подхранващи фактори.

# 549
Препоръчвам като литература по темата "Окото на бурята" - Патрик Уайт ("Какаду", "Пояс от листа"). Описва точно как щрака мозъчето на подобно същество. Психопатът там е престаряла и сенилна бабичка, която, въпреки че вече е на легло и е неадекватна, пак успява да изтормози всички. Мисля, че авторът е с Нобелова награда за литература.

# 550
  • София
Не. Нито едно изследване няма, което да формира дори сериозна хипотеза за генетична обремененост, да не говорим да доказва такава. По един изрод във фамилия стига обикновено, не се тревожи за това Peace Даже за жалост децата и внуците на тези хора са много добри, раними човеци. Често съсипани, но никога и такива. Някои бъркат т. нар. златно дете на психопата с психопат, защото то имитира родителя, но от една страна те са им най-големите жертви, защото остават с тях докато не умрат от някакъв вид саморазрушение, защото човек, дори да е любимото дете на психопата, не може лесно да го понесе. Той и с него си играе, и неговия живот съсипва постоянно.

Психопатите са различни     - нарцистични, шизотимни, и др.
Има една книга"Отровните родители". В нея се засяга въпросът за подсъзнателните травми от детството, създадени от ексцентрични родители.
Никой не им е виновен, никъде не съм срещала да се говори за такова нещо като травма в детството отключила психопатия (чела съм Отровните родители, хубава и полезна книга е иначе). Това е тип личност, така се раждат. Кой знае защо, но са така. И тези типове, които изброяваш са условни, общия случай е смесен тип и практически тук говорим за онези, които са вписани в обществото и са майки, бащи, съпрузи, родители, деца на някого.
Отровните родителите създават други неща у децата, но пък и темата е друга. ДАже в началото някъде бях постнала статия за деца психопати и, че практически е възприето да не диагностицират хора под 18, заради родителите им. Те не биха го понесли, а нямат никаква вина, даже са жертви.

# 551
има различни теории, но никой не казва категорично да или не. В повечето случаи има един психопат и около него- страдащи от синдром на психопатски тормоз или пост-травматичен стрес или адаптивната реакция на съвместен, индуциран нарцисизъм, което е по-скоро имитация на поведение, отколкото истински нарцисизъм. Златните деца го придобиват понякога.
Психопатите са различни     - нарцистични, шизотимни, и др.
не е само от детски травми, даже в повечето случаи не е . Най-вероятно е вродено,тъй като има изследвания, че психопатите най-вече имат недостатъчно развит челен дял на мозъка, недостатъчно сиво вещество там, а това е зоната отговорна за емпатията.

Писали сме заедно с Бояна  Peace

# 552
Благодаря за отговорите ви,момичета...няколко пъти се опитах  да напиша  нещо, но явно все още не мога да говоря за това...  Може би това, че не бях златното дете, трябва да  ми даде   някакво спокойствие.

# 553
  • София
Благодаря за отговорите ви,момичета...няколко пъти се опитах  да напиша  нещо, но явно все още не мога да говоря за това...  Може би това, че не бях златното дете, трябва да  ми даде   някакво спокойствие.
Благодари на късмета си. Златните деца са почти напълно неспасяем случай. Те не виждам проблема изобщо най-често. И не разказвай зорлем, надявам се никой да не го направи тук. Темата не е за воайорство и публично самоизтезание, а е за помощ. Който иска и може ще разкаже, много по-вероятно е всеки да предпочита да забрави и да не рови в подробностите. Аз затова пиша по-активно, защото съм встрани от нещата и нямам проблем да дискутирам какъвто и да е аспект на темата. Мога и да разкажа видяно, прочетено, разбира се, което не би довело до това някой да се разпознае и нарани. Докато моят близък беше жив не бих дръзнала да спомена публично, а и сега нямам намерение на накърнявам достойнството му посмъртно.

# 554
Зандали, ти за себе си ли се страхуваш,че може да си наследила нещо такова? Самият факт, че се страхуваш значи, че не си наследила  Hug
Имаше един малко смешен тест как да откриеш дали си нарцис/психопат
И така:
т.1 Тревожите ли се, че може да сте психопат?
т,2 Ако отговора на т.1 е да - не се тревожете, не сте. Те не се тревожат

Общи условия

Активация на акаунт