Невъзможните хора в живота ни

• 521 647
  • 8 873
  •   2
Отговори
# 600
  • София
Ако жертвата им е финансово зависима от тях (пример - дете на психопат, бедна жена на мъж-психопат или обратното) нищо друго не може да се направи освен "лечение" на жертвата докато стане финансово независима. Под "лечение" имам предвид жертвата да промени своята чувствителност и емоционалност , за да се съхрани психически и физически , докато се откъсне. Аз друг начин за справяне със ситуацията не видждам.
Финансовата зависимост е най- малкия проблем на жертвите, те са в емоционален и психологически капан. Познавам деца на психопат, които по свое желание му превеждат целите си заплати с години, докато те не харчат почти нищо за себе си. А психопатът не е в нужда дори, не го правят, заради това, а за да получат одобрение, похвала, за да е доволен психопатът поне за миг, защото го обичат...

# 601
Явно когато родител е психопат наистина човек няма много възможни ходове. Но ако е партньор , семейството на жертвата би могло да й отвори очите и да й помогне да се отърве от него. Ако детето е психопат , то те биха могли да го дадат в интернат ... и аз не знам какво може да се измисли.
Не познавам психопати и ми е трудно да приема, че съществуват хора без чувства. Все пак чувствата не са нещо видимо като пръстите на ръката и освен самият човек да каже "Аз съм безчуствен и за мен хората са като вещи" , друг не би могъл да каже дали даден човек е безчувстен, без чувство за вина, съпричастност и т.н. 

# 602
  • София
Явно когато родител е психопат наистина човек няма много възможни ходове. Но ако е партньор , семейството на жертвата би могло да й отвори очите и да й помогне да се отърве от него. Ако детето е психопат , то те биха могли да го дадат в интернат ... и аз не знам какво може да се измисли.
Не познавам психопати и ми е трудно да приема, че съществуват хора без чувства. Все пак чувствата не са нещо видимо като пръстите на ръката и освен самият човек да каже "Аз съм безчуствен и за мен хората са като вещи" , друг не би могъл да каже дали даден човек е безчувстен, без чувство за вина, съпричастност и т.н.  
На всеки е трудно да си го представи, а независимо от ситуацията околните лесно минават на страната на психопата, защото психопатите не са кръвожадни чаровници. Те са винаги почти едни горки хора, кахърни и нещастни, изтормозени.
Случва се да изоставят децата си и да ги винят затова, даже да се жалват, че са били те жертвите.

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 20:47 от Бoяна

# 603
Предпоследната ми връзка,беше с такъв човек. Не мога да ви опиша в какъв ад живеех. Радвам се ,че благодарение на приятелите ми и семейството се отървах от него. Живота ми се беше превърнал във ад. Дори бях развила страхова невроза,отслабнах значително от 53 кг за една седмица станах 47. И той наистина не се промени и няма и да се промени.

# 604
Историята звучи ужасно и аз знам за деца, изоставени в интернати , защото уж бият родителите си, крадат  и прочие. Наистина е трудно да се определи кой е психопатът и кой е жетвата в такива случаи. На кого да вярваш - освен ако няма скрита камера в жилището или ако не си пряк наблюдател (примерно брат или сестра).
Понеже и аз знам за такива случаи се чудя на кого да съчувствам - на изоставеното дете или "изтормозените" родители (и двете страни винаги са ми изглеждали еднакво ку ку с извинение) Peace

# 605
Може ли линк към този тест от сайта?
Защото този на Птица ми отваря самия сайт, но къде да търся теста?

Аз искам да питам, дали се знае, към животни имат ли емпатия психопатите?

# 606
  • София - Рим и обратно
Добре, а ако психопатът добре се е научил да се прикрива? Демонстрира чувства, симулира емпатия, държи се дружелюбно? Само ако живеш с такъв ли разбираш за какво става дума?

# 607
  • София
Добре, а ако психопатът добре се е научил да се прикрива? Демонстрира чувства, симулира емпатия, държи се дружелюбно? Само ако живеш с такъв ли разбираш за какво става дума?
Еми не, ако се замислиш върху онова, което прави. Поглеждаш и в един момент виждаш, че всичко лошо за бившата му половинка всъщност знаеш от него, докато си бил с впечатлението, че не дава лоша дума да се каже за човека. Или че всъщност не е психолог, финансист, юрист, даже и лекар се е случвало, и дори изобщо няма никакво образование освен един курс, но се представя за такъв. Просто трябва да имаш фокус и нужда да се замислиш, ако това те засяга и ще видиш, че нещата не се връзват, че всъщност плаче неясно за какво или напротив, другите трябва да плачат от него/нея.

Може ли линк към този тест от сайта?
Защото този на Птица ми отваря самия сайт, но къде да търся теста?

Аз искам да питам, дали се знае, към животни имат ли емпатия психопатите?

Този тест ли търсиш? https://www.psychopathfree.com/test/

Няма емпатия към нищо, но се случва много да държат на предметите или на някои предмети, определено повече отколкото на хората. Те и за хората страдат, но като за счупена любима чаша, в която обичат да си пият кафето. Смея да се съмнявам, че все пак за чашата ще страдат повече.
Често в детска възраст склонността да изтезават животни без жалост е поне повод да се замисли човек има ли му нещо на това дете. Не казвам, че това означава, но не е добър знак.

# 608
  • София

може изобщо да не разбереш, докато не стане нещо непоправимо. А може и никога да не разбереш, освен ако не се прокраднат съмнения в теб или някой не ти подскаже, че нещо не е наред. Сварява те като жабата на бавен огън. И най-вероятно теб ще те обяви за луда.

# 609
  • София
Да, определено познавам психопат. Напълно безкруполен, неспособен да изпитва човешки чувства.  Брр.
А сега се замислих, не става ли един определен процент от хората, психопати?
Т.е. ,абсолютно претръпване,  недспособност на добри дела поради еди какви си.причини?
Психопат ли е този, който вижда насилие върху жив човек или животно, и Не прави нищо?

# 610
Здравейте момичета

Колко се радвам, че ви намерих...и тази тема...
Аз живея с такъв невъзможен човек, абсолютен егоцентрик, вече 15 години. Човек който е винаги прав, който никога няма представа, че наранява, а недай си боже да решиш да ми покажеш, че си наранен и ли обиден, тогава става страшно - тогава се включват всичките му "защитни механизми" и е готов да мачка психически дори бременната си жена...И тогава всъщност неговото оправдание е че той е жертвата. Снощи, след поредното ми психическо срутване и криза, заяви с напълно хладен и учуден глас? "Нима Ти се смяташ, за жертвата"
 Аз си знам, колко пъти съм казвала - стоп, до тук съм, но после той обещаваше всички да се промени и аз повярвах. Мислех, си че ще е лесно да си тръгна.
Да, но вече разбирам, че не е. И не заради друго, а защото е добър баща - децата много го обичат, а и ... след вече втори мандат в чужбина съм почти напълно финансово зависима от него.
И съм сама.
...
Много ми е трудно да пиша, но имах нужда да се свържа с някого..сега се връщам да чета...
И да търся отговори, как да оцелея. Как даже да бъда щастлива, защото децата ми искат да ме виждат щастлива, искат да имат двама обичащи се родители...а аз как да им обясня, че татко им вече е решил, че няма нужда да се преструва, защото смята че вече не съм му така нужна - децата вече са на училище, на 9 и на 5...и си мисли, че няма проблем да си тръгна...Ама все пак предпочита да остана, но да "слушкам"... 

# 611
Знаеш ли как аз живеех с такъв човек почти две години. Покажи му,че вече не ти пука,че каквото прави и върши ти си над нещата,започни да показваш,че си силна и независима жена. И че той не е такъв главен фактор както преди. Аз дори отнасях по някой шамар ей така щото той решил.Докато накрая не ми направи устните все едно имам 400 кубика силикон,ребрата ми бяха сини и едва стоях. В този момент нещо се пречупи и показах,че съм по силна и неуязвима както той си мисли. Сега имам семейство и той продължава да ме търси до ден днешен.

# 612
Съветвам те да се запознаеш с Gray rock техниката heberlea, аз разбрах за името й от линковете за взаимопомощ назад, но съм я ползвала лично и е втората най-добра опция, в случай че не можеш да прекратиш веднага контакта.
http://www.lovefraud.com/2012/02/10/the-gray-rock-method-of-deal … with-psychopaths/
Wind ., в твоя случай според мен това не е психопат или поне не това е единствен признак.

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 14:52 от ♥ HAPPY ♥

# 613
Happy -благодаря! ..ще потърся, от месец изчетох какво ли не ...
Ей сега и тестчето ми потвърди, че със сигурност "познавам психопат". Все си мислех, че е така понеже аз не го обичам достатъчно, а аз наистина не бях влюбена, но си пък беше лесно за живеене с него - до момента в който не се откъснах от нещата, които ме дистанцираха и ми даваха самочувствие и опора. Търсех емоционална близост, а всъщност не разбирах, че именно това ме е спасявало - липсата на такава.

Плача си ... но ще се оправя. Аз съм силен човек, и съм минала през какво ли не.
Не не мога да прекратя контакта, поне две години трябва да издържа - докато се приберем в България. Иначе рискувам да превърна живота на децата си в ад.
Имаме и добри периоди. Но стават все по-малко и по-къси.Стигнах сама до повечето от изводите и съветите, които чета и тук, сега остава и да успея да го направя, което никак не е лесно. Хубаво е да знаеш, че не си ти която полудява...господи в какво се превърнах..

# 614
heberlea,  Hug
Не очаквах да те видя тук. Съжалявам. Ако мога да помогна, насреща съм.

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 23:20 от Румцайс

Общи условия

Активация на акаунт