Невъзможните хора в живота ни

• 480 158
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
Да. За нормалните. Пропуснала съм тази малка подробност Joy
При жените е по- различно. Аз го оправдавам, защото е въпрос на инстинкт, който се събужда.

Сещам се Бояна за кое видео говори. Където само болният може да усети студенината.
Често срещано е и да реват за себе си. Защо на ТЯХ им се случва човекът, когото са избрали, да се разболее.

# 1 411
  • София
Тук коментираните неща са на фона на нещо или в определен контекст. Иначе и хората, които влизат и прекъсват неадекватно не са непременно нарциси, може просто да са невъзпитани или 3 годишни.
Нали и това си говорим, че извън контекста е трудно и да се разбере, онзи, който се оплаква изглежда лош, дребнав, злонамерен и неадекватен.
Иначе е много интересно как изглеждат някои описания от диагнозата в реалния живот. Ето с незачитането на чуждите граници. Всеки си представя някакви ужаси, следене, ревност, но едното просто прекъсване на всеки разговор с друг човек, колкото и да е невинно и безобидно наглед, когато стане ежедневие, а и когато се събере с всички останали такива дребни и безобидни неща и може да полудееш.

За продължаването на рода е писано много. Това е безценен ресурс за бъдещи манипулации, освен за четкане на егото – съвършения е продължен. Ако нямат поне две деца няма как да има и златно, и пренебрегнато, а и това си е супер средство да се върже жертвата, която иначе може и просто да си тръгне. Нарцисите са единствените мъже, които връзват жената с дете, вместо жената да върже тях, колкото и грозно да звучи. После при един развод драмите са нескончаеми, дългогодишни, свидетел съм на такива продължили над 30 години. Златна мина за скучаещ психопат или нарцис са децата, още повече те самите никога не ги гледат, даже и жените, ако нарцисът е жена.

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 15:46 от Tatti

# 1 412
Никой не е казал, че не е нормално мъже да искат деца. Не е нормално да им е фикс идея да имат дете, дори когато са пред развод примерно или след развода да продължават да те гонят , защото си ги дарила само с едно дете и на всяка цена искат второ от теб, но не защото си им много скъпа, а защото първото дете е станало прекрасно и просто харесват комбинацията с техните си гени и не са намерили по-съвършена жертва. Който не го е виждал или изпитал трудно може да го разбере, така казано. Но то и затова толкова жени се лъжат, да раждат от такива мъже - докато постигнат целта си, добре се прикриват.

# 1 413
Изражението на патологичното желание за деца е следното: ако жената има репродуктивни проблеми, но е ОК с това да остане без деца, то мъжът чрез натиск да я прати на нежелани, болезнени процедури за диагностика или асистирана репродукция.

Иначе всеки човек е "злодей" в нечия история. Но някои хора са си обективно токсични. Примерно познават се по това, че чакат на околните да им е приятно и лежерно и изведнъж да им намерят проблем, задача или поне някаква критика за нещо.

# 1 414
Отговарям веднага защо родих на 40. Той ме натиска една година за това. Каза, че любовта ни трябва да има плод. Каза, че жена му му е отнела децата, а той искал да си има детенце в къщи, което да гледа и възпитава. Мечтаеше за син. 🤪 И аз глупава и влюбена се почувствах специална и така. Не съжалявам за детето, но сте прави, че това е било добре планирано средство за бъдеща манипулация и тормоз. Той явно много добре се знае и така е искал да си запази мястото сигурно до мен, но не му излезнаха сметките.

# 1 415
  • София
И цъфтят, когато на другия му е зле. И тв дърпат нарочно, че да ти стане добре. Ама не с цел да те развеселят, а просто да те извадят от тлва състояние и да имат усмихнат и весел човек на педал.
Ако си добре, започват я с оплакване, я с упреци, я с някакво нещастие. Винаги нещо, което да ти скапе настроението.
Ох, много са зле Joy

# 1 416
  • Варна
Mom4, подвела си се по думи. Той казва любов, а доказва с неприязън към децата  ти. С подобно отношение към детето ми, щеше да излети на момента. Вероятността да го склопя е 100%, пред тази да му родя. Много жени се подвеждат от комплименти и обещания, за съжаление. Аз съм скъсвала с мъж, поради егоистичен възглед. Само неговото дете щяло да е важно, към др.деца - пренебрежителна студенина. Още си е ерген. Но поне не прикриваше характера си.

# 1 417
Цитат
Изражението на патологичното желание за деца е следното: ако жената има репродуктивни проблеми, но е ОК с това да остане без деца, то мъжът чрез натиск да я прати на нежелани, болезнени процедури за диагностика или асистирана репродукция.
А колко патологично е желанието му при същата ситуация, но след като жената вече има едно дете от същия мъж?   Wink

# 1 418
Не съм сигурна дали се е случвало да допусна точно психопати в тясното си обкръжение, но се зачетох в темата и някои неща ми звучат доста познато. Като например хора, които лесно могат да ти вменят чувство за вина, усещането, че си внушаваш, че самият ти си умопобъркан, за да се съмняваш в най-благородните им намерения, лъжи - съшити с бели конци и отричане до откат на очевадното, докато разбереш, че просто някой си е хранил егото с теб или чисто и просто те е използвал с определени цели.
Най-интересното е, че много често такива хора, обичат да лепнат по някоя диагноза я на приятел, я на познат, който не иска да им върви по свирката. И другото интересно нещо за мен е, че тези персони, за които се сетих, докато четох темата, без изключение поне на повърхността са изключително мили, обаятелни и добродушни. Чак ме е било срам да се съмнявам в тях.

# 1 419
  • София
Да, за пред хората са много мили.

# 1 420
Скрит текст:
Цитат
После при един развод драмите са нескончаеми, дългогодишни, свидетел съм на такива продължили над 30 години.
Ех, Бояна не убивай така оптимизма ми с тези срокове във времето - това звучи като доживотна присъда..Confounded

# 1 421
  • София

Най-интересното е, че много често такива хора, обичат да лепнат по някоя диагноза я на приятел, я на познат, който не иска да им върви по свирката. И другото интересно нещо за мен е, че тези персони, за които се сетих, докато четох темата, без изключение поне на повърхността са изключително мили, обаятелни и добродушни. Чак ме е било срам да се съмнявам в тях.
"Ох, тя (той) има някои... проблеми, тревожа се много за нея (него)". В тоя стил си пробутват диагнозите, или като факти. "Той (тя) не е лош, ама нали имат шизофрения в семейството/пие много/не е добре с нервите след (нещо си), явно не му е лесно и на него. Онзи ден го срещнах на улицата и не ме позна. Толкова тежко ми стана, че се разплаках".
Като машина за такива партенки са. И как да ги виниш, че злословят като те се притесняват, те от загриженост говорят...

Скрит текст:
Цитат
После при един развод драмите са нескончаеми, дългогодишни, свидетел съм на такива продължили над 30 години.
Ех, Бояна не убивай така оптимизма ми с тези срокове във времето - това звучи като доживотна присъда..Confounded
Съжалявам, това е, което съм виждала. Докато другия им кълве се възползват и няма край. Мисля, че надеждата погубва жертвите, затова е по-оптимистично да се приеме, че този проблем ще бъде вечен, просто трябва да се живее въпреки него и максимално да се ограничава. За тези хора времето е нищо, а другите хора играчки. Какво им пречи след 30 години да си извадят старото Барби и да поиграят пак с него? Хубавото е, че децата растат, но пък тогава зпочват да се женят, също да имат деца, смятай, че няма отърваване от такъв добитък. Нали ще се яви със загриженост и любов към децата си да сподели важните им мигове, съответно да си поиграе с всички още веднъж. Не съм видяла отървали се, наистина, съжалявам. То и да не присъства реално присъства в мислите на достатъчно хора, за да отрови и техния живот, и този на останалите, които искат да са се отървали. Затова в Щатите са започнали по-масова диагностика, запрещения и прочее. Тези хора като са на възраст не стават по-добри. Чела съм маса американски ужаси от старчески домове, например, звънят на пожар на децата си, а можеш ли да не отидеш и да не се отзовеш на такова нещо? Старата ти майка/баща, очевидно изоставени, вероятно умират...И така през ден. Ама ако този път е наистина?!

И Сирен е права, всеки е злодей в някоя история, затова и жертвите на тези мили хора трудно намират разбиране.

# 1 422
  • София
Да, винаги ползват такива конструкции.
Той/тя се държа еди- как си, аз се чувствах много зле, но предполагам е нормално, защото [следва умишлено тъпо оправдание]. И отсреща остават с впечатлението, че човекът хем е бил наранен, хем го е грижа все пак, хем оправдава (уж) другия. Ег@ти душичката ще си кажеш.

Никога не е директно. И е много подвеждащо. Така плюят и бившите си. Само много простите казват директно, че е ужасна.

# 1 423
Аз съм чувала директно диагнози дори. За хора, от които имам впечатления и знам, че няма как да са с такова отклонение. А изказването им за тях не е било под афект, а съвсем кротко и категорично казано.

# 1 424
Аз съм чувала директно диагнози дори. За хора, от които имам впечатления и знам, че няма как да са с такова отклонение. А изказването им за тях не е било под афект, а съвсем кротко и категорично казано.
Да Simple Smile

Както една лъжа, повторена 100 пъти, "става" истина, така и хладнокръвно изказаните лъжи минават по-лесно за истина.

Общи условия

Активация на акаунт