Невъзможните хора в живота ни

• 480 103
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 1 425
Такива хора могат да нанесат сериозни вреди, ако не ги озаптиш. Единствения начин за това /според мен/ е да ги хванеш в нарушение на някой закон и да им правиш "архив" на грешките. После да им съобщиш, че имаш такъв, който не спира да се актуализира и да им го припомняш всеки път като се опитат да ти се качат на главата. Joy

# 1 426
  • BG
Такива хора могат да нанесат сериозни вреди, ако не ги озаптиш. Единствения начин за това /според мен/ е да ги хванеш в нарушение на някой закон и да им правиш "архив" на грешките. После да им съобщиш, че имаш такъв, който не спира да се актуализира и да им го припомняш всеки път като се опитат да ти се качат на главата. Joy
Да, аз така и правя, още повече, че в момента няма как и да съм на дистанция. Та затова-с техните камъни-по тяхната глава. Лошото е че трябва често да ги озаптяваш, защото не могат да приемат и да повярват, че плячката им е станала хищник.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 427
А най-добре е техниката no contact или minimal/limited contact (ако няма как изцяло да ги изрежете от живота си заради деца).

Не се заблуждавайте, че можете да ги биете в играта им. Не можете. Вие имате съвест и човещина, а те не.

Тези хора се хранят и от негативна енергия и провокации. Наивно е да мислиш, че можеш да ги надцакаш или надхитриш.

За да спечелиш истински с тях, трябва пълен игнор и да ги зачеркнеш отвсякъде Simple Smile

# 1 428
  • BG
Ами аз лично точно към тях нямам нито съвест, нито човещина-нищичко не чувствам. Отделно заради детето няма как да ги изрежа-нито нашите, нито БНД и майка му. Та поне полза някаква да има. Иначе други такива роднини съм отсвирила отдавна.

# 1 429
На тези хора им е все тая дали ще ги надхитриш или дали ще им върнеш обратно удар в тяхната врата. Не знам доколко се хранят емоционално от това да ти навредят психически, но вътрешно изпитват чувство на превъзходство над вас, това го обвързвам с тяхното детсвто. В повечето случаи подобни мъже са лишавани от бащина, майчинска обич, достатъчно внимание, истинска, непресторена нежност, загриженост. Съжалявам, ако не ми е правилна теорията, но аз поне се сблъсках с такъв тип човек.
Сега, голям мъж проектира цялата натрупана омраза, негативизъм точно върху благ, раним, нежен и добър човек, каквито са децата, каквото и дете е бил той. В случая жените, с които влиза във връзки. Такива търси и намира. Жертви. Аз бях такава. Вината единствено, която изпитвам в момента е, че се подлъгах. А колко време ми трябваше да осъзная, че не съм лоша, досадна, задушаваща...много време...дори още мисля, че не съм се "излекувала"
Във всички случаи ще намери начини да ви унижи, да ви вмени чувство на малоценност, ще ви обижда. Някои и посягат. При мен не се случи, но викове, дори при нормални разговори, които го изнервят-многократно.
Не приема чуждото мнение, по никакъв повод. Ти грешиш, ти не си преценила, ти си виновна, ти си глупавата и недосетливата, ти провокираш да е лош с теб. Последното ми е казвано в очите.

# 1 430
Какво значи "заради детето" не знам. Аз имам три деца от първия си брак и никакъв контакт с баща им или роднините му. Съвсем добре ми се получава. Единствено казвам добър ден на дядото, когато ми докарва децата и това е.

# 1 431
За мен решението е никакъв контакт. Иначе, дори извинявайки се, ти вменяват вина. Сори, ама вината приемам само с класни мезета. Grinning  Не съм виновна, че някой е психопат и не съм виновна, че не искам да е в близкото ми обкръжение. Надявам се само да съм си взела уроците и да не попадам пак на такъв!

# 1 432
Точно така. За какво ми е да слушам хитове до безкрай, нито време имам, нито грам желание.

# 1 433
  • BG
Е нямам толкова финанси на този етап да си позволя бавачка или да плащам на някой да предава детето на баща му. А вина не чувствам отдавна  Wink

# 1 434
Аз ги пускам сами по стълбите и си излизат, без да се появявам. Какво значи да ги предам - сами си отиват при него или при дядото, още откакто малкото беше съвсем малко. Не са в опасност да излязат сами от вход, нали?

Ако искаме размяна на уикенди по някаква причина, дъщеря ми предава и се съгласяваме аз или той. Няма контакт.

# 1 435
Тези хора се хранят и от негативна енергия и провокации. Наивно е да мислиш, че можеш да ги надцакаш или надхитриш.
Наивно е да си мислиш, че най-добре да игнорираш всичко свързано с тези хора, когато имате общо дете. Това означава пасивно да им позволиш да травмират много лошо детето, ако е по-чувствително - а аз мисля, всички деца са такива. Не казвам, че трябва да ги провокираш или да демонстрираш негативни емоции. Емоции никакви. Добре е обаче да им покажеш, че не си безгласен и безсилен когато се опитват да се гаврят с детето ти по същия начин, по който са го правили с теб. Твърде предсказуеми са и стига да решиш може лесно да ги надхитриш и да стигнеш до правилните похвати, с които да ги държиш в горе долу адекватно състояние докато са с детето и да наложиш граници на търпимост спрямо простотиите с детето. Другото няма значение. Hands V

# 1 436
anonymiss, как точно го правиш?Как можеш да спреш промиването на мозъка на детето? Аз съм била свидетел как другото му дете казва, че мрази майка си, и той се гордее с това. Питах я защо мрази майка си, тя ми каза защото я кара да си оправя леглото и подрежда играчките. Не знам как да се боря с токсичното му влияние върху детето.
Интересното е, че той ме обвиняваш в нещата, които прави той. Например казва ми, че кърмейки детето, аз използвам кърмата като "оръжие" за манипулация. 😵Това било единственото, на което съм способна и единствения начин да задържа детето си при мен?!?!?!
Освен това постоянно натяква, че съм обрекла детето на стрес в токсична среда с ужасните ми деца. Казва ми, че съм мързелива, неспособна и лъжлива "лелка"(това защото е по-малък от мен)😂 Имам работа, благодарение на късмета си, че се лъжели да ме назначават. Та толкова години стаж, така ли все на заблудени попадах не знам...🤔
И още безброй епитети, с които никой никога не ме е наричал. В същото време обаче, като изпадне в другата крайност, много ме обича, желае и аз съм най-добрата. 🤣

Едно не мога да разбера, дали изобщо знае какво иска и представя ли си това поведение до какви резултати води? Явно не!

# 1 437
  • София
Знае какво иска, да. Не е ли ясно какво Simple Smile

# 1 438
Аз знам, че драпа да ме върне, но първо е малоумно да иска нещо, което е изгубил по негова вина и второ и още по-малоумно е да вярва, че точно с тези методи на обиди, манипулация и тормоз ще успее да го постигне.

# 1 439
  • София
Аз знам, че драпа да ме върне
Anguished  Anguished

Общи условия

Активация на акаунт