Невъзможните хора в живота ни

• 481 568
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 1 815
Здравейте,

Приключих преди 1-2 месеца токсична връзка (гранично разстройство и други).

Той не го прие добре, известно време не се обаждаше. Преди 2-3 седмици, почна да ми пише че не вижда смисъл в живота, иска да се самоубие, имал друго аз, което му пречело в живота и прочие.

Майка му вече е викала полиция заради заплахите за самоубийство.

Притеснявам се да не си посегне на живота, правил го е като тинейджър. Освен и аз да викна полиция, ако продължава да ги приказва такива неща, не знам и аз какво... Някой сблъсквал ли се е с това?

# 1 816
Отдавна е трябвало да го блокираш. Отговорността за живота му си е негова. Не можеш да стоиш с някой само заради манипулативните му заплахи да си посегне. Нямаш вина и нищо не можеш да направиш.

# 1 817
Аз бих съобщила в полицията. Те си имат процедури за такива неща, вероятно ще му назначат психиатрична експертиза. Може да го вкарат в лудница. Отговорност имате, в случай, че знаете. Оттам нататък най-добре прекратете всякакво общуване.

# 1 818
По повод предходния случай- тази жена е противопоказна за констелации.( Да не говорим, че методът е противоречив).
По повод последния- блокираш.

# 1 819
Ама защо контактувате с такива ненормални хора?Блокирайте ги отвсякъде. Относно заплахите за самоубийство,съгнализирайте в полицията ,за да ви е чиста съвестта,но всеки пълнолетен сам отговаря за живота си.

# 1 820
  • София

Притеснявам се да не си посегне на живота, правил го е като тинейджър. Освен и аз да викна полиция, ако продължава да ги приказва такива неща, не знам и аз какво... Някой сблъсквал ли се е с това?
Дали ще се самоубие не зависи от теб. Трудно е да се приеме, макар граничните наистина да посягат на живота си, а щом този човек е правил опити за самоубийство явно е склонен, но наистина това не зависи от теб. Близките му трябва да вземат мерки. Иначе вариантът е да се събереш с него, за да не се самоубие, което не е гаранция, че няма да го направи, но е вероятно накрая и на теб да спре да ти се живее. Очевидно майка му е в течение и горката жена вероятно ще направи всичко възможно да го предпази. Пак казвам, не зависи от теб.

А колкото до случая преди това и терапевтката – не случайно казвам за психиатрични диагнози и изобщо за диагнози да се търси психиатър. Не, че няма калпави психиатри, но те са на първо място лекари и работят с болни, търсят болест и ако я има я намират.

# 1 821
Терапевтката е той, не тя, и беше сигурен, че трябва в мен да погледна  какво я е тригърнало тази жена да ни заплашва два дни че ще ни остави на средата на магистралата в Гърция ( и накрая отиде в полицията да разправя, че била сигурна, че съм щяла да убия детето си и да го припиша на нея това, убийство което се случва в главата й, само и само да ни остави на улицата и да си замине на Метеора да прави ритуали със свещи). В мене била грешката, не нейната лабилна психика.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 10:37 от Елфичка

# 1 822
  • София
Терапевтката е той, не тя, и беше сигурен, че трябва в мен да погледна  какво я е тригърнало тази жена да ни заплашва два дни че ще ни остави на средата на магистралата в Гърция ( и накрая отиде в полицията да разправяла, че съм щяла да убия детето и да го припиша на нея само и само да ни остави на улицата). В мене била грешката, не в лабилната й психика.
Извинявам се за грешката. Така или иначе, очевидно става въпрос за болен човек, не за ЛР, но каквото и да е съм сигурна, че е изпитание. Потърсете мнение на лекар, ако е склонна да отиде, защото като не се знае какво и е и не се взимат мерки няма да стане по-добре.

# 1 823
Не мисля, че има някаква връзка между психопатията и алкохола. Не е изключено да се пие, но не е симптом, нито предпоставка. Независими явления са. Като цвета на косата, например.

Има, има.

Личностови р-ва от Клъстър Б имат проблем с импулсите, вкл. влечението към вещества Simple Smile Може и да не са точно вещества, но имат някакви мании, напр. гладуват, прекалено се тъпчат, злоупотребяват с "мода", "лайкове", религия, политика, може прекомерно да се грижат за здравето си (хипохондрици, вечно болни), да се неглижират прекалено много, и т.н.

Между другото, добър канал (но на английски), засягащ насилието, психопатите, нарцисите и т.н. е TheraminTrees. Погледнете го - в YouTube е. Уникален е.

# 1 824
  • София
Елфичка, вие да не сте от някаква секта? Laughing

# 1 825
# 1 826
  • София
Ами забавно ми прозвуча това "и да си замине на Метеора да прави ритуали със свещи"... да не си й скрила вълшебната пръчка? Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 20:58 от Совичката

# 1 827
  • София
То вече не знаеш кой е терапевт и кой пациент.

# 1 828

Дали ще се самоубие не зависи от теб. Трудно е да се приеме, макар граничните наистина да посягат на живота си, а щом този човек е правил опити за самоубийство явно е склонен, но наистина това не зависи от теб. Близките му трябва да вземат мерки. Иначе вариантът е да се събереш с него, за да не се самоубие, което не е гаранция, че няма да го направи, но е вероятно накрая и на теб да спре да ти се живее. Очевидно майка му е в течение и горката жена вероятно ще направи всичко възможно да го предпази. Пак казвам, не зависи от теб.

Благодаря много за всички мнения по случая. Знам, че моето присъствие или отсъствие нищо не променя и проблема не е в мен. Всички приказки за самоубийство ме стреснаха, макар и по време на нашата връзка да е имал депресивни фази, където да е казвал нещо подобно. Но никога не ми се е струвало така конкретно. Да не говорим, че приказките му са станали налудничави. Имал друго аз, и си измислил, че страда от дисоциативно разстойство...

За съжаление не мога да го блакирам напълно, тъй като работим заедно, но поне не ми се налага да го виждам на живо. Личните телефони и соц. мрежи съм го блокирала отдавна.

# 1 829
Тоя със самоубийството звучи като БАР - овец.

Имал ли е периоди на еуфория, супер сили, подем?

Общи условия

Активация на акаунт