Невъзможните хора в живота ни

• 481 776
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 1 800
Даже се чудя организма как издържа. Вярно е, че граници няма. В никоя посока. Но за разлика от "нормален" алкохолик, тук проявите не се отключват от алкохола и не алкохола е причината.

# 1 801
  • n/a
Не мисля, че има някаква връзка между психопатията и алкохола. Не е изключено да се пие, но не е симптом, нито предпоставка. Независими явления са. Като цвета на косата, например.

# 1 802
Аз говоря за тия, които пият. Има и такива, които категорично не близват. По мои наблюдения - все крайности.
Има и психопатии, които се отключват от прием на алкохол, а през останалото време хората се държат нормално. Пак са невъзможни хора, не съм запозната подробно, може и да е биохимична особеност или патология.

# 1 803
  • София
Не мисля, че има някаква връзка между психопатията и алкохола. Не е изключено да се пие, но не е симптом, нито предпоставка. Независими явления са. Като цвета на косата, например.
А аз мисля, че има връзка, но не двустранна. Не всички злоупотребяващи, и не всички зависими са с ЛР, но много от хората с ЛР залитат към злоупотреба с всякакви вещества. Пак заради скуката, а и заради драмата. Това е чудесен капан, а и чудесно извинение, но най-вече чудесен катализатор на драми, а те обичат драмата повече от всичко. Може би само съжалението обичат повече, но то идва по естествен път, когато някой трябва да бъде спасен от порока, например. Един козависим им е в кърпа вързан ако и пият, друсат се или като цяло злоупотребяват.
Наистина не е правило, но скуката ги води до депресия, това вече е правило, а алкохолът е най-лесно достъпният антидепресант.

# 1 804
За радост,  не са много споделените срещи с откровени психопати/социопати в тази тема. Това по мое мнение. Имаше една фраза от Бояна, която, според мен, доста фино може да насочи при търсене на отговора на въпроса, дали този или  онзи човек спада към тази категория. Без да е дословно, беше нещо от рода на "Каквото и да кажеш/направиш може да бъде използвано срещу теб". Не само може, но и ще бъде. По отношение на едно и също нещо може в различно време да се поражда коренно противоположно отношение. Важното е да има за какво да захапе, като не е задължително това да става грубо, може просто да се подмушне в разговор. Ефектът е тотална дезориентация, което е и търсеният ефект, още повече, че чудовището е винаги отгоре, вечен съдник и целият в бяло. Защото, нали, това го прави за твое/ваше добро.
Ревността, включително към собствените деца, че и родители. Защото това отнема от вниманието към него. За другите форми на ревност да не говорим. Ако може изобщо да няма други около вас - най-добре. Всичкото ви време да е тяхно, изобщо всичко, което имате. А те да жонглират с вашите ресурси.
Лъжите ... Мисля, че за тях не са лъжи в повечето случаи. Те откровено вярват в тяхната проекция на реалността. Нищо, че в следващата ситуация тя може да е различна, тогава ще направят друга и пак твърденията ще са верни.
И скуката ... Бояна в това е особено права. Драмите са, за да си запълнят полезно и забавно времето. За тях полезно, защото е равлечение да си поиграеш с другия. Това си е игра - чудесно се познават онези бутони в психиката, при натискане на които се появява очакваният ефект. Чудесно се знае кои реплики ще предизвикат отклик, с чията енергия да се развее скуката.

Няма никакво значение дали това са вродени или придобити характеристики. Ужасни са. Най-ужасното е, когато са съчетани с висок интелект и някакви постижения. Не е задължително да се проявяват в явна агресия, дори в грубо поведение.
Тук и това написано така се застъпва 99.9% с БНД...дори разделени отново намира начин да ме мачка.Аз съм лош родител според него а той е човека който не потърси дъщеря си 2 месеца.Вече нямам сили да се занимавам с него...омръзна ми а исках да бъде добър баща за детето си.Обаче това се оказва невъзможно...ако три седмици ще я гледа взима следващите три ще ми вдига нервите и няма да я поглежда.Имаше огромното желание а и все още го има да се проваля да стигна до просешка тояга да няма кой да гледа детето за да работя за да му я дам доброволно.Това не се случи за сета защото малката я приеха на ясла и това много много го ядоса.Той никак не вярваше,че това ще се случи...и много се надяваше да не я вземат.При него няма нещо с което можеш да впечатлиш дори и на челна стойка да застанеш.За всичко и от всичко е недоволен и с всичко което е възможно ще те стъпче.Той е велик и за всичко е прав....

# 1 805
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Алкохолът е, за да замажат когнитивния дисонанс, който имат в миг на проблясък.
После идва: пия, заради теб, докъде ме докара 🤣

# 1 806
Или когато усети, че губи контрол над жертвата и не може да си намери друга.

# 1 807
Не мога да преценя какво е това поведение, но не е нормално.

- Отиваме на ресторант и тази ни определя къде да седнем, на кой стол, на коя маса и след това казва че няма да яде с нас.

- Иска да използва моят телефон за навигация в колата, защото ако ползва нейният аз съм щяла да й направя нещо

- Скарах се на детето дори не пред нея и тя отиде в полицията да каже, че съм щяла да убия детето си и да я обвиня нея

- Поглеждам я - било на криво, не я поглеждам- била съм се държала като малко дете и тя нямало да толерира това

- тя паркира колата под наклон, аз съм била трескала вратата като я затварям

- Майка й има "неуточнено" психиатрично състояние... защото никога не е искала да отиде на преглед. Просто си се знае, че не е добре с главата. Също има параноя, че някой й мести нещата.

- Тя излизала 2 пъти с някакъв (рядко щастие от 3 години насам) и той й казал, че има приятел Владислав. Тя веднага реши, че този е същият като някакъв с който се е целувала преди 10 г, и за който още следи какво се случва в живота му. Не само, че бил същият, ами тя "знаеше" какво ще каже новият, какво ще направи старият, какво ще си помислят първият и вторият.

Някой с предположения?

# 1 808
Досега да съм я зашамарила... тази.
Очевидно има някакви пси проблеми жената, дай ѝ визитка на психотерапевт и ѝ пожелай успех.

# 1 809
Не мога да преценя какво е това поведение, но не е нормално.

- Отиваме на ресторант и тази ни определя къде да седнем, на кой стол, на коя маса и след това казва че няма да яде с нас.

- Иска да използва моят телефон за навигация в колата, защото ако ползва нейният аз съм щяла да й направя нещо

- Скарах се на детето дори не пред нея и тя отиде в полицията да каже, че съм щяла да убия детето си и да я обвиня нея

- Поглеждам я - било на криво, не я поглеждам- била съм се държала като малко дете и тя нямало да толерира това

- тя паркира колата под наклон, аз съм била трескала вратата като я затварям

- Майка й има "неуточнено" психиатрично състояние... защото никога не е искала да отиде на преглед. Просто си се знае, че не е добре с главата. Също има параноя, че някой й мести нещата.

- Тя излизала 2 пъти с някакъв (рядко щастие от 3 години насам) и той й казал, че има приятел Владислав. Тя веднага реши, че този е същият като някакъв с който се е целувала преди 10 г, и за който още следи какво се случва в живота му. Не само, че бил същият, ами тя "знаеше" какво ще каже новият, какво ще направи старият, какво ще си помислят първият и вторият.

Някой с предположения?
😨😨😨😨😨😨😨😨
Откачалка.
Стой далече от нея.
Прати я на психиатър да се лекува.

# 1 810
  • Бургас
Трябва ви психиатър. Има някои индикации на параноидната шизофрения.

# 1 811
Терапевта каза следното: Говорих с нея, тя е съвсвм със здравия си, но емоционално е много разтърсена.

Sob Scream Tired Face
По 250лв на констелация взима този терапевт.

# 1 812
Терапевта каза следното: Говорих с нея, тя е съвсвм със здравия си, но емоционално е много разтърсена.

Sob Scream Tired Face
По 250лв на констелация взима този терапевт.
От какво е емоционално разтърсена?
Не психотерапевт, а психиатър трябва да е.
Какъв единичен разговор бе, пълноценно изследване трябва да е. Това нейното не звучи добре никак.

# 1 813
Терапевтката ли е е емоционално разтърсена. Smile

# 1 814
  • София
Терапевтката  си е намерила балъци да й плащат. Какво няма да се разтърсят емоционално, къде им е умът? Да не би да е присъствал духът на ФРойд!

Общи условия

Активация на акаунт