Невъзможните хора в живота ни

• 481 405
  • 8 317
  •   2
Отговори
# 1 830
Ами забавно ми прозвуча това "и да си замине на Метеора да прави ритуали със свещи"... да не си й скрила вълшебната пръчка? Simple Smile

Сега те разбрах. Не. На мен ми правят впечатление всякакви неща и като я видях в  една църква да стои със свещта и ей така да стои и стои дълго и после я попитах: Какво беше това. И отговорът беше: Правех си ритуалите.

Не го споменах това в списъка със странни поведения, т.к. аз не съм добре запозната с това какво е правилно да се прави в църква. Напраеи ми впечатление, че тази жена не отиде да целува икони, не се поклони, но това със свещите беше... странно. И, тя много искаше да отиде на Метеора. Предполагам, че за да си прави и там ритуалите със свещи или каквото там прави на ум.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 08:04 от Елфичка

# 1 831
Ами забавно ми прозвуча това "и да си замине на Метеора да прави ритуали със свещи"... да не си й скрила вълшебната пръчка? Simple Smile

Сега те разбрах. Не. На мен ми правят впечатление всякакви неща и като я видях в  една църква да стои със свещта и ей така да стои и стои дълго и после я попитах: Какво беше това. И отговорът беше: Правех си ритуалите.

Не го споменах това в списъка със странни поведения, т.к. аз не съм добре запозната с това какво е правилно да се прави в църква. Напраеи ми впечатление, че тази жена не отиде да целува икони, не се поклони, но това със свещите беше... странно. И, тя много искаше да отиде на Метеора. Предполагам, че за да си прави и там ритуалите със свещи или каквото там прави на ум.
Това със свеща в църква не е чак толкова странно...странното е,че го нарича ритуал.Много мои познати а и аз когато паля свещ в църква за мен или за децата или за някой друг преди да я сложа си казвам на ум за кого и моля за здраве.Е да не я държа дълго,но минута две....Та не мисля,че е толкова странно.Обаче напълно се втрещих от останалото поведение...не е нормално.

# 1 832
Елфичка, мисля че тук наистина става въпрос за някакво психиатрично отклонение. Не съм психиатър, но шизофрения ми звучи резонно за твоята позната. Тези "невъзможни" хора, за които се говори в темата са различна порода. Техните лъжи и измислици се припокриват с реалността и яростно и убедително ги доказват като истина, докато твоята позната е очевидно фантазьорка и нейните твърдение са прекалено абсурдни. Поне така изглежда от това което си написала.
Ритуалите в църквата са нещо доста индивидуално и лично. Всеки има свойя начин да общува с Бог.

# 1 833
Може да не си тръгне Ф-то, заради излизането на Миро.

# 1 834
Тоя със самоубийството звучи като БАР - овец.

Имал ли е периоди на еуфория, супер сили, подем?

Няма ги тези периодични екстремности. А период на маниалкалност е нямал, по-скоро "само" депресия. И въпреки всичко успява да работи много отговорна и високопоставена работч.
Това със самоубийството е след като се разделихме. Той ми е разказвал, че след последната му връзка е бил 1-2 години депресиран и е почнал да взима даже антидепресанти. Сега от днешна гледна точнка преполагам, че и тогава е имал подобни мисли
Диагнозата му е гранично разстроство. От това, което съм чела пасват много неща с поведението му.
А сега проумявам, че много хора, , с които съм се сблъсквала, имат сходни черти. Но тъй като не са ми били толкова близки, не бих предположила, че имат психични проблеми. Жалко е, че повечето хора не знаят за тези психични отклонения...

# 1 835
  • София

Диагнозата му е гранично разстроство. От това, което съм чела пасват много неща с поведението му.
А сега проумявам, че много хора, , с които съм се сблъсквала, имат сходни черти. Но тъй като не са ми били толкова близки, не бих предположила, че имат психични проблеми. Жалко е, че повечето хора не знаят за тези психични отклонения...
Хората с гранично разстройство наистина имат склонност към самоубийство, макар и рядко да го правят наистина, но те наистина страдат за разлика от другите герои на темата. Това обаче не ги прави по-малко отровни за близките и особено за половинките, защото могат и на тях да посегнат, та си остава правилото човек да стои далеч. Искрено съчувствам, че преживяваш това, но пак повтарям, нищо не можеш да направиш. Щом вече си била с такъв човек сама знаеш, че и да е с теб пак ще фантазира раздяла, ще я предизвиква без да го съзнава и ще страда. Освен, че, разбира се, не е нужно някой да се жертва само, защото другият заплашва, даже не бива да се прави подобно нещо. Близките, майката, имат ангажимента да опитат да го лекуват, да потърсят помощ. А ако ти все попадаш на такива също потърси специалист да видите защо има такава повторяемост, а и най-вече как да се спре с това.

# 1 836
  • София
А период на маниалкалност е нямал, по-скоро "само" депресия. И въпреки всичко успява да работи много отговорна и високопоставена работч.
Toва е много странно, аз честно казано мислех, че бордърлайните не са особено успешни в работата си, но наскоро водих такава дискусия с нарцис (според мен) и тя твърдеше, че бордърлайните били на първо място по заемане на високи постове. За мен е много алогично, защото по принцип са лабилни и импулсивни. Като много усилена версия на мекотели с неконсистентно поведение. Това няма как да върви с високи постове. Или поне аз не си го представям. От целия клъстър Б само психопат може да пул офф-не критични ситуации адекватно.

Забавно е, защото въпросната често се шегува как е бордърлайн и даже май си вярва, но реално се е подготвила да живее до 100 и се пази като перце. Никога не е имала суицидни мисли Joy

# 1 837
  • София
От целия клъстър Б само психопат може да пул офф-не критични ситуации адекватно.

И това не е много сигурно. Зависи от човека и интересите му. Не трябва да забравяме, че всички тези разстройства не са в чист вид, малко от това, малко от онова има при всеки. И все пак, за бордърлайните, срещала съм повечко, както и нарциси, защото първите често са артистични натури, а вторите обожават славата, та в медиите има и от двата вида, но бордърлайните адски бързо губят контрол. Те се ляпат за някоя уж любов, преследват, това не върви много с работата. Дори в творческите професии, а често най-вече там, се изискват голяма самодисциплина, постоянство, а и колкото и да се толерират странностите, то е защото работата е важна, като не я върши човек и да е с гениални идеи, просто не се осъществяват.
Клъстър Б са добри там, където безчувствеността и манипулативността им са водещо качество – политика, стокови борси, някои бизнеси и най-вече престъпния свят, макар в последното да има повече социопати всъщност. Но е трудно да се говори сериозно за подобно нещо, защото, особено у нас, рядко, извънредно рядко, се диагностицират подобни неща извън крминалните случаи.

# 1 838
  • София
Да, точно липсата на (само)контрол и постоянство, които си посочила, много трудно ми се връзват с напредване в кариерата.
Тя не посочи източник, разбира се, но ми стана интересно, а сега прочетох и поста на анонимната. То никога нищо не е еднозначно, но имам друга представа в главата.

В случая въпросната вероятно е прочела нещо някъде и като типичен нарцис се асоциира с "групата на успешните в кариерата", пък били те бордърлайни. Laughing Знае, че нещо не й е наред, ама е объркала влака. Доста студен и хладнокръвен човек е. Обича само кучето си.

# 1 839
  • София

В случая въпросната вероятно е прочела нещо някъде и като типичен нарцис се асоциира с "групата на успешните в кариерата", пък били те бордърлайни. Laughing Знае, че нещо не й е наред, ама е объркала влака. Доста студен и хладнокръвен човек е. Обича само кучето си.
Има една много интересна специалистка по нарцисизъм, Dr. Ramani Durvasula, тя много хубаво обяснява разликата между ситуационния нарцисизъм присъщ на известни и богати хора, и този на човек с ЛР. Виповете, да ги нарем за по-лесно, са свикнали на внимание, на специално отношение, на привилегии. Например, опашка за чекиране в самолет. Идва Випа и иска да мине пръв, така е свикнал, но му казват да се нареди на опашката. Той се смущава, засрамва и се нареджда. Идва нарцисът, отказва да се нареди като останалите, прави скандал и прочее. Примерът е елементарен, но идеята на доктор Рамани е, че в социален план човек може да има всякакви навици, проблем е, когато не може да коригира поведението си в нова ситуация.

А познатата ти с кучето – това също беше описано някъде. Защо клъстър Б обичат кучета и домашни любимци – те най-точно отговарят на представата им за взаиомоотношения като са жива и послушна играчка, тяхна собствено. По същата линия те нямат проблем и с малки деца, стига да не трябва лично да се грижат за тях, но имат огромен проблем с проговорили деца със собствено мнение. Както и с всички възрастни, които нямат желание да им робуват.

# 1 840
  • София
Да, гледала съм й видеата. Добри са. Препоръчвам на останалите участници в темата.

А за нарцисите и кучетата- там играе безусловната любов на животното. Точно играчка. Повечето имат кучета, впрочем, не котки, примерно, защото котките като цяло са си леко егоистични и трябва да им даваш, да ги дундуркаш.

# 1 841
О, това с кучетата е интересно. За забавление съм чела някакви по-лековати неща относно защо някои хора предпочитат кучета, други котки, та беше споменато, че предпочитащите кучета им харесва обожанието, което получават от кучетата, както и някои други неща.

Познавам един човек, който не заплашва със самоубийство, не и пряко, ама от време на време го съобщава ей така изневиделица като вариант. Та този човек си е много добре здравословно и всъщност много си трепери над здравето, даже на хипохондрия избива. Смешното е, че това несъответствие между думите и действията ми беше невидимо просто, и то не малко време.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 16:45 от kakx

# 1 842
Значи аз съм наред, щом повече предпочитам котки, отколкото кучета. Ако някога си взема домашен любимец, ще е котка.😆🐱

# 1 843
  • София
Да, пак се подсещам за въпросната. Тя не пропуска ядене, примерно, гледка се, яде 15 вида водорасли. За мен тези елементарни привички също са знак. Не че е хубаво да пропускаш ядене, но прекаленото угаждане и треперкане е маркер за нарцисизъм. Както и "депресии" без реални земни проблеми.

Бъркате причинно- следствената връзка. Не е "който иска куче, е нарцис". А че нарцисите предпочитат кучета, защото са верни другари и дават любов, без да изискват. "Перфектния партньор."

Вече излизам от темата, но като цяло за мен взимането на животинка, че да ти топли леглото или сърцето, е леко токсично. Животните зависят от нас, те са за да се грижим ние за тях, не да изискваме някаква любов, която ни липсва.

# 1 844
Да, разбрах. Но има много хора, които си мислят, че щом даден човек обича животните, автоматично значи е добър човек. Ама това невинаги е така, има неприятни изненади.
Същото се отнася за хората, които се занимават с благотворителност.

Общи условия

Активация на акаунт