Невъзможните хора в живота ни

• 481 466
  • 8 317
  •   2
Отговори
# 7 485
Правилно си спряла, ще.й увисват смешките, ще насочи взор другаде и това е. Ако искаш да сте в една компания, нямаш много друг избор. Дано ви се разделят пътищата.

# 7 486
  • София
Тя към всички го прави, но към мен и въпросния колега най- много.
Надявам се скоро да се разделят, да. Много деморализиращо ми дойде това последното. Пожелавам ѝ само лоши неща, такива хора не бива да са сред нормалните.

# 7 487
Не й пожелавай нищо лошо, нито върти сценарии в главата си как й отговаряш или отмъщаваш. Не заради карма или нещо подобно, а просто защото така й отделяш излишно внимание и се тровиш.  На работа достатъчно те трови, в останалото време не й оказвай честта да мислиш за нея.

# 7 488
НАучи се на пълен игнор и това убива тези хора.
За мен също беше мееега трудно, тъй като съм импулсивна, чувствителна и емпат.
По някакъв необясним за рационалното ми мислене начин се опитвах да ги разбирам, толерирам, да влизам в кожИте им (защото те ги менят нон стоп), да съм справедлива и да водя диалог. Но истината е, че те точно това искат и затова се залепват за емоционални и импулсивни хора. Не че разбират какво правиш за тях, те са твърде ограничени в собствените си сценарии, които въртят до откат и пак ти ще си на топа на лошотията. Това е изгубена кауза.
Хранят се от това, чувстват се значими, валидирани. И ако не се отскубнеш – полудяваш. Правят те тотал щета. Дърпат те нон стоп на тяхното ниво и те карата да им се обясняваш. НАйн!
КАжи – мерси/чао. Млъкваш. И те увисват.

# 7 489
Ох направо имам дежаву..., когато татко почина точно такава мениджърка ме освободи от работа, с предтекст, че не съм в кондиция да работя и трябва да си почина. Месец преди това шефа унгарец ме похвали писмено,като в копие бяха всички от българския екип, а българският му съдружник ми предложи повишение.

# 7 490
Малко да обнова темата :

Майка ми ми заявява че според нея е съвсем нормално семейството да се меси на макс в живота на другите членове.

Разказвала съм че в София баба ми има една съседка. Дъщерята е на 31 години, живее в детската си стая и досега не се е изнасяла. И сериозна връзка не е имала (то и няма как, защото то не може да е кой да е, трябва да е имотен и богат и единствен наследник, не вярвам такъв да се забута там)

Сега разбрах че въпросната съседка има и брат около 50 години. Всички негови приятелки и жени са били разкарани от сестра му, защото според нея нито една не е била подходяща. Човека на тази възраст е сам и без семейство. Същото явно ще стане о с дъщерята.

Майка ми смята цялото това за съвсем нормално. Имала право съседката да го прави. 😓😒😒😒😒 щяла да “опази” близките си. 😂😂😂😂😂

Така да питам тука във форума, защото никога не съм живяла в България: това нормално поведение ли е ?

# 7 491
Някакви психопатии са това.

# 7 492
Извинявайте, че така нахлувам в отговор, но... Naixi,  ти говориш ли още с тази твоя /ще пропусна епитети../майка? No Mouth Не знам как, но трябва да я игнорираш, да намалиш или спреш контакт. Надълго си писахме в друга тема.  Помоли ако трябва семейството да помогнат, да не ти дават да вдигаш, действа ти зле.  Или това не е нова нейна реплика, а старо отпреди? Ако е това пък, предъвкваш усилено едно и също. Това мнение съм ти го чела почти копи пейст няколко пъти вече. За майката, съседката, дъщерята...
Ясно е, че не е нормално поведение. Всъщност няма нормално ненормално, важно е за теб кое е приемливо.

# 7 493
Извинявайте, че така нахлувам в отговор, но... Naixi,  ти говориш ли още с тази твоя /ще пропусна епитети../майка? No Mouth Не знам как, но трябва да я игнорираш, да намалиш или спреш контакт. Надълго си писахме в друга тема.  Помоли ако трябва семейството да помогнат, да не ти дават да вдигаш, действа ти зле.  Или това не е нова нейна реплика, а старо отпреди? Ако е това пък, предъвкваш усилено едно и също. Това мнение съм ти го чела почти копи пейст няколко пъти вече. За майката, съседката, дъщерята...
Ясно е, че не е нормално поведение. Всъщност няма нормално ненормално, важно е за теб кое е приемливо.

Не това с брата го разбрах вчера, за това пиша, ново е.
Имах рожден ден и заради това контакт, но ми в явно че ще трябва да намаля….. наистина зле ми действа

# 7 494
Ти сама се вкарваш в някакви простотии и се самосаботираш, сякаш и ти и брат ти ви харесва да се "самоистезавате", не само с вашите драми, но и на някой си, сякаш да "защигите" лудостта на майка ти. Спри се не заради теб, а заради бебето което чакаш, наистина се осъзнай. Историите на някой си нека не бъдат база, за уж нормалност и, че и другите са така. В България и не само тези отношения ги има  факт, но в никакъв случай не са правилни и нормални. Що за разговор с брат ти?

# 7 495
  • София
Стокхолмски синдром. И не, не е нормално, но колкото и както допусне човек. Много деца на невъзможни също са инфантили и ги устройва мама да носи отговорност, затова стоят при нея.

# 7 496
Тук проблема е друг според мен, тя е отделно, толкова авторитарна е майка й, че я е сринала и вменила куп неща, че тя не може да се откъсне, да живее живота си. Какви неща правят родителите от и за добро. Не и е лесно, но трябва да излезе от това.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 16:56 от Sephora ❤

# 7 497
  • София
Тук проблема е друг според мен, тя е отделно, толкова авторитарна е майка й, че я е сринала и вменила куп неща, че тя не може да се откъсне, да живее живота си. Какви неща правят родителите от и за добро. Не и е лесно, но трябва да излезе от това.
Изобщо не мисля, че майка и го е правила за добро. Такива щети не се получават от малко прекаляваща майка. Точно за темата си е по това, което съм чела в други теми от жената

# 7 498
Изобщо не мисля, че майка и го е правила за добро. Такива щети не се получават от малко прекаляваща майка. Точно за темата си е по това, което съм чела в други теми от жената

A ако я питаш е било всичко за мое добро и тя не вижда нищо нередно до ден днешен.
Абе пълен нарцис по книга.

# 7 499
  • BG
Наикси, това недоразумение, което аз не бих нарекла майка някога даде ли ти логично обяснение на поведението си? За мен това е някаква много тежка форма на психопатия. Писа и за баба  ти. Някаква фамилна обремененост ли имате? Какво се е случвало в живота им?!

Общи условия

Активация на акаунт