Невъзможните хора в живота ни

• 480 478
  • 8 317
  •   2
Отговори
# 7 590
  • в страната на чудесата
С майките е много много трудно. Да не говорим, че наличието на лични отношения пречи на хладната диагностика, а тези хора не желаят среща със специалист. И винаги стои въпросът доколкото нашата преценка е вярна. В темата е много видно пречупването през собствената етика, ситуация, очаквания и пр…

# 7 591
E ние сме били при психоложка и тя каза на майка ми че не се държи правилно с мен.
От този момент майка ми каза че психоложката е тъпа и повече не стъпи там.
Няма смисъл да се ходи с такива хора при специалисти. Те си знаят пак тяхното и това е

# 7 592
  • София
Докато не се откажеш от идеята, че този човек ще се "осъзнае" и промени, ще си останеш негов затворник.

# 7 593
Докато не се откажеш от идеята, че този човек ще се "осъзнае" и промени, ще си останеш негов затворник.

Абсолютно си права !!!!!!

# 7 594
  • София
Извинявам се, ако бъркам потребителката или информацията, но ти не беше ли бременна?
Всеки, който ще отглежда дете, му дължи дистанция от токсичните роднини, защото иначе той самият ще е вредоносен родител по един или друг начин.

Днес гледахме новия филм It ends with us. Препоръчвам. Смятам, че е по темата.

# 7 595
Да бременна съм, правилно си запомнила.
Ще трябва да пазя това дете …. Но ме е страх какво ще е като се роди….
Сигурно пак скандали и караници.
Щото съм единствено дете, тя работно място няма и приятели няма много много.
Ще бъда пак аз фокуса но ще трябва да се справя .

# 7 596
Да бременна съм, правилно си запомнила.
Ще трябва да пазя това дете …. Но ме е страх какво ще е като се роди….
Сигурно пак скандали и караници.
Щото съм единствено дете, тя работно място няма и приятели няма много много.
Ще бъда пак аз фокуса но ще трябва да се справя .

Изклушай видеата на Десислава Дамянова от Академия за емоционална интелигентност. Тя казва, бременните внимават какво ядат, спират да пушат, на най-важното са емоциите. Разбери ако трябва спри контакта тотално за някакъв период, тя няма как да е в живота ти, ако ти не и ПОЗВОЛИШ, не си на 5 г.  не зависи от нея, какво ти разрешавяш. Това е твоя воля и желание, в чужбина си, не си в България и в затвора мога да я вкарат, ако ти досажда и тормози.

# 7 597
Споделяла съм тук за моята майка, дълбоко проблемна. С диагноза не се ангажирам, но категорично не е нещо в рамките на нормалното.
След детето я отрязах, сравнително наскоро. Не се виждаме, не се чуваме, чувствам се страхотно, много по-добре.
Понякога ме хваща чувство за вина - тогава звъня на една близка, която познава майка ми и дискутираме, със случки, със факти. Накрая всеки път стигам до извода, че не е проблемът в мен и частично ми олеква.
Когато имаш такъв родител няма пълно измъкване. Ако не го отрежеш патиш, ако го отрежеш имаш чувство за вина. Все си на загуба, но лично за мен чувството за вина е по-малката загуба, защото когато общувам с майка ми после се чувствам все едно съм пила отрова.

# 7 598
  • София
Постъпваш егоистично, Наикси. 1 дума за бебето, 15 реда за мама.

# 7 599
Ами темата не е за бебето, а за невъзможните хора.

# 7 600
  • София
Друго имах предвид и много добре се разбира според мен. Вместо да търсиш начини да се откъснеш и да разсъждаваш над това, след като си поел отговорност за друго същество, въртиш около навиците на майка си.
Може като се роди, да направи като теб, пожелавам ѝ го. Това е единственият правилен вариант.
Имам и още една мисъл относно закачените за невъзможния си родител и желанието да се възпроизведат, но няма да я пиша.

# 7 601
Щом един контакт не е стопиран, значи липсва желание. Ето, майка ми има една позната, само ми се жалва от нея, колко била досадна, постоянно пращане на безсмислици по Вайбър, звънене по телефона, викам ѝ, дай да ти покажа как да я блокираш, а тя - а, не не, ще ѝ дам още малко "гювеч". Т.е. уж ще я потърпи още малко, което за мен значи, че на майка ми ѝ харесва тази динамика, онази да досажда, а маман да се жалва на всички и да разправя колко жената е досадна и несъобразителна.

# 7 602
Признавам си и аз се изненадах след като преди някоя седмица Наикси писа, че се страхува от майка си, но за щастие тя не знае адреса й даже. А сега скоро прочетох, че даже са се видели.  Наикси, какво го наложи?? Тя ли поиска или ти сама изплашено й се поднесе на тепсия?  
Явно е много силна тази хватка, страх каквото и да я държи. Но и аз й казах отдавна, че дължи на детето си всичката сила и отговорност на света да се изчисти от тези отношения. Иначе и аз не бих имала дете в това състояние, но свършено вече.
По принцип не съм скептична като цяло, но пак си го помислям и ще го напиша. Твоят психолог май не ти помага, а имаш крещяща нужда от ефективна помощ. От година ли някъде посещаваш, а той ти казвал, че е добре да прекъснеш контакт. Не, трябва да те насочи ТИ да го осъзнаеш. И това с ходенето заедно на психолог не го пиши пак моля те, защото тук става дума за ТЕБ не за майката.   За бога, поискай помощ от мъжа си да ти вземе телефона и да я блокира навсякъде и ако трябва насила да те откъсне поне временно до края на бременност и раждането.   Интересно ми е той какво мисли по въпроса, ако споделяш с него това както тук.

# 7 603
  • в страната на чудесата
Как така не бихте имали дете в това състояние? Кое е състоянието. Та новият човек е такова щастие и е прекрасно, че се е случило. Отговорност на големите е децата да растат в сигурна среда. А след 18 може да имаш драми и терзания, но те не те освобождават от отговорност.

# 7 604
Ами така, обяснявала съм писала съм. Не мисля, че това състояние е подходящо и адекватно за родител и е крайно необходимо човек да го израсте, за да бъде емоционално стабилен и това да предаде на детето си. Нормално ли ви се струва жената да се страхува, че майка й ще поиска да й гледа детето, да й вземе детето, да трепери от потенциален контакт помежду им и т.н. Това имам предвид, че както е токсично за нея, би било и за детето й. Майката е да кажем невъзможна, но Наикси е в капан в мрежите й /дори да са въбражаеми мрежи, това е ефектът/. Надявам се много да намери своя начин и сили да го стопира. Смятам, че е задължително. БИло е преди да забременее даже, но...

Това имам предвид, че аз не бих имала дете в това състояние. Имам също емоционални проблеми и травми и това е една от причините на същата възраст  да нямам дете, защото се чувствам нестабилна и може би недоузряла /вкл. откъм отношенията с моите родители/. Имала съм майка потискана и от своята майка и от баща ми, не се отразява добре.

Общи условия

Активация на акаунт