Явно е много силна тази хватка, страх каквото и да я държи. Но и аз й казах отдавна, че дължи на детето си всичката сила и отговорност на света да се изчисти от тези отношения. Иначе и аз не бих имала дете в това състояние, но свършено вече.
По принцип не съм скептична като цяло, но пак си го помислям и ще го напиша. Твоят психолог май не ти помага, а имаш крещяща нужда от ефективна помощ. От година ли някъде посещаваш, а той ти казвал, че е добре да прекъснеш контакт. Не, трябва да те насочи ТИ да го осъзнаеш. И това с ходенето заедно на психолог не го пиши пак моля те, защото тук става дума за ТЕБ не за майката. За бога, поискай помощ от мъжа си да ти вземе телефона и да я блокира навсякъде и ако трябва насила да те откъсне поне временно до края на бременност и раждането. Интересно ми е той какво мисли по въпроса, ако споделяш с него това както тук.
Отношенията с родителите са "програмата", която те са ни инсталирали, с годините осъзнаваме, че тази "програма" е ужасна и съсипваща, но това толкова силно е вкоренено в нас, че се чудиш, как да "излезеш" от това. Понякога психолога, някой силен партньор помага, четенето също, но е ад. Аз и на психолог съм ходила "отрезви" ме още повече и ми "отвори" още повече очите, дори и неща, които съм приемала за нормални и положителни дори, всъщност не са били, след това много четете на подходяща литература и пак преди няколко дни по телефона не издържах, всичко трупата с годините, отричане на очевидни факти, "кухи" аргументи. Контакта ни е рядко, но понякога "качествен" завърши с прекъсване на разговора или просто какво е времето. И аз като gotemperor се чувствам, като пила отрова след разговор. И в същото време виждам отношението на другите хора, изпълнителния директор във фирмата в която работя ми даде годишната ми оценка, чета и плача, ако в очите на родителя съм каква ли не, за този достолепен, взискателен шеф такива топли думи, облечени в делови стил и препоръка "вярвай повече в себе си, ти можеш, повече увереност и самочувствие" и в главата ми изниква как съм малка и искам да кажа нещо, аз......и ми се казва: Стига си се азкала. Това ми се отразило жестоко, трудно казвам: Аз, обикновено говоря примерно в работата, да свършено е нещо, но не и аз го свърших. Жестоки последствия от отровни отношения и на вид небрежни подмятания. Слава Богу детето ми е коренно различно уверено, гъвкаво, добронамерено, но отстояващо себе си, всичко което четях с години успях да му го предам, но за съжаление работата върху мен самата е много трудна. Много често някой ми казва, че като говори с мен, след това се чувства озарен, сякаш са били на терапевт, сигурно и на мен всичко което съм прочела, препрочела много ми е помогнално, но както и Naixi89 тези отношения са, като "пипала" проникнали навсякъде, разговор не помага, лошо отношения, добро нищо не помага. Аз държа дистанция, говоря общи неща, времето, ние няма и какво да си кажем. Наскоро получих постоянен договор, нормално е да кажеш, да споделиш, но аз не казах нищо, нямам потребност да го кажа. Безразличен кратък разговор, като с чужд слабо познат човек и колкото и да е безразличен тялото реагира боли ме гърлото основно, "гърлената чакра" неизказаните думи.