Невъзможните хора в живота ни

• 481 180
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 7 575
  • в страната на чудесата
А за какво ти е да се срещаш с нея?
Ми знам ли… близка е, роднина от първа линия. Струва ми се редно…

# 7 576

Ох и аз така мисля за майка ми 😢 и не мога да се отскубя от нея…. А тя все нови и нови начини да ме мачка
И аз мисля че не е морално правилно да спирам съвсем комуникация … трудно е 😢

# 7 577
  • в страната на чудесата
Да бе така е. Не е морално, може би хуманизмът и христианството не ми позволяват да отцепя форевър …
Всичките ми роднини правят схеми, всеки по своему. Не че ми дреме особено, както казах наблюдавам само. Но с майка ми е много трудно. Със сестра ми никак…

# 7 578
Да бе така е. Не е морално, може би хуманизмът и христианството не ми позволяват да отцепя форевър …
Всичките ми роднини правят схеми, всеки по своему. Не че ми дреме особено, както казах наблюдавам само. Но с майка ми е много трудно. Със сестра ми никак…

Разбирам те много добре 😭😭😭
Мога ли само да попитам: какво точно прави ? Смисъл не намерих измежду минали отговори …

# 7 579
  • в страната на чудесата
Ами нищо не прави. Мрънка. Вече съм забравила какво. И вече е толкова старо, от толкова отдавна и толкова много, че не мога да посоча нищо. И съответно се връщат съмненията, че аз съм крива 😂
Но пък сега е крив друг и всички рЕзко са много мили. Та се зачудих дали е възможно докато друг е крив бихме имали любезни отношения…

# 7 580

Това кой ти го вмени, дълг, длъжна си. Защо? Какво като ти е роднина? Майка ми умира, като съм съвсем малка и сестра й, не се сещаше за мен. Като поотраснах, реших все пак да имам някакъв контакт, насилих се известно време, после си дадох сметка, че нищо не ни свърза, като добавим и, че е редно морално и човешко да се интересува от време на време, да прави нещо за мен, като дете, но такова нещо нямаше.. Аз не се карам, не правя скандали, макар, че съм и го казвала и така се отдалечих, вече от години нямаме контакт. Не мога да имам контакт само, защото ми е роднина.

# 7 581
Tочно роднините ( лели, вуйчовци, братовчеди ) най много натискат когато почине близък ( майка, баща ) Жертвата е съсипана от емоции и тогава действат. Може да е непрехвърлен имот, земя или пари   Simple Smile

Всеки удря, когато си слаб. Който е минал през това, знае

# 7 582
  • в страната на чудесата
Не не, пари имоти и земи не са проблем. Има си закони, те са ясни, поне аз нямам проблеми и драми. Има неделен и неща, но те дълбоко не ме интересуват.
Имам предвид чисто личностни неща, емоционални провокации, изисквания за поведение, срещи, услуги и пр.

# 7 583
Много са деликатни тези взаимоотношения и когато съдбата ти е определила невъзможни хора за родители верен ход нямаш. Понякога обаче се чудя когато тези хора ти съсипват здравето и психиката, внасят константно напрежение в живота ти, заплашват те, обиждат те, понякога те и използват, опитват се да влошат взаимоотношенията в собственото ти семейство, някой изобщо пита ли това дали е морално. Но ако опиташ да се спасиш и да прекъснеш взаимоотношения въпросът за морала веднага изниква.

# 7 584
Много са деликатни тези взаимоотношения и когато съдбата ти е определила невъзможни хора за родители верен ход нямаш. Понякога обаче се чудя когато тези хора ти съсипват здравето и психиката, внасят константно напрежение в живота ти, заплашват те, обиждат те, понякога те и използват, опитват се да влошат взаимоотношенията в собственото ти семейство, някой изобщо пита ли това дали е морално. Но ако опиташ да се спасиш и да прекъснеш взаимоотношения въпросът за морала веднага изниква.
Верният ход е да съхраниш себе си. Дистанция, без скандали, по възможност имотните истории, каквито и закони да има да се изчистят.

# 7 585
  • София
За мен моралът е нещо двустранно.

# 7 586
Лъвице тя всяка една комуникация е двустранен процес.

# 7 587
  • София

Дефинирай нормални отношения. Според мен не може, поне не лични, при служебни става, но с голяма дистанция.
Понеже става дума за мн близък роднина от първа линия, сега насочи усилията си към друг от семейството. Чудя се може ли да се срещаме веднъж месечно, да си поговорим общи неща, да не прави провокации. Аз уж съм голям и силен Simple Smile, научих се да гълтам въздух, да гледам филма и да цъкам на режисьорското решение. Във фазата дали пък не сгреших като я отцепих съм… и не смея да се срещам, карам на съобщения…
Само ти знаеш как ти се отразява и дали ще я понесеш. Със сигурност няма да стане нищо повече от това, което е ставало преди. А и близките роднини са част от нас, та и да не виждаш ще те тормози нейният глас вътре в теб. Виж я и говорете за времето, но слушай внимателно какво говори, защото манипулациите се просмукват, когато не внимаваш, та следи повествованието. И пиши после как е минало.

# 7 588
аз, скоро заявих ясна позиция, че искам да прекратя отношения с много близка, токсична роднина...
не беше лесно, но няма друг изход човек да се самосъхрани.. дистанция и липса на контакт

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 13:03 от anonymiss

# 7 589
Браво много добре сте постъпили. Аз за сега на успявам с майка ми за жалост…..
нещо ме спира не знам
Но с токсични хора само така трябва да се постъпва защото тв не разбират от дума

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 14:08 от Naixi89

Общи условия

Активация на акаунт