Невъзможните хора в живота ни

• 481 235
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 7 560
  • София
Притеснително калкулирано прави неща и си подлага сценария седмици и месеци напред. Подхвърля семе за нещо и после развива цяла ситуация. Включително за уволнението.
Затова не искам да влизам в контакт.  
Просто питам според вас, ако обектът не присъства, по- лошо ли е? Защото така ще разправя своята версия, но няма да може да черпи реакции и да провокира, доказвайки я.
Да, има си такива хора, които си правят сценарии занапред. И ако ги настъпиш, веднага захапват.
За мен, след като не си човек, който на минутата ще я настъпи, по-добре да избягваш присъствието й. Но говори зад гърба й точно както тя за теб. Ако те питат защо се цепиш - кажи, че явно тя не може да те търпи и затова я щадиш. След което млъкваш и не се обясняваш повече.

# 7 561
  • София
Сиско, не става, започва убеждаване, че тя много хубаво отношение имала към мен. И тя така си го прави - генерира ситуация, в която ти да изглеждаш лош, после пред всички даже се застъпва понякога. Абе, просто няма да ходя, майната ѝ и им. Да се прехвърли на някой друг, да съм се "цепела", писна ми и на мен само да ходя на яйчени черупки.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 01:32 от The Catcher in the Rye

# 7 562
  • София
Сиско, не става, започва убеждаване, че тя много хубаво отношение имала към мен. И тя така си го прави - генерира ситуация, в която ти да изглеждаш лош, после пред всички даже се застъпва понякога. Абе, просто няма да ходя, майната ѝ и им. Да се прехвърли на някой друг, да съм се "цепела", писна ми и на мен само да ходя на яйчени черупки.
Защо да не става, въпросът е да обясниш веднъж и ако някой иска да общува с теб - да не я споменава повече.
Явно е заслужила актриса, обясни, че ти не си такава и нейното поведение те натоварва.

# 7 563
Кеч, не го приемай лично, но мисля, че даваш твърде много храна на тази жена. Фокусът ти е твърде голям над нея и това й харесва и вдъхновява.
За толкова време лично аз щях да съм разбутала ситуацията. Без значение в каква посока.
Подобно емоционално тормозене за мен е саморазрушително.

# 7 564
  • София
Да не спамим. Аз разбирам фрустрацията, но точно агресивните реакции се сочат от невъзможните в тяхна полза.

В моя случай няма какво да диря там, просто не искам да ме очерни, както вече направи с друг. Тоя човек беше там много от преди нея, тя дойде и за година го изкара какъв ли не, накрая никой не беше на негова страна.

Репутацията е важна на едно работно място. Да, не съм повишена, да, товариха ме, но няма човек в 4-те ни екипа, който да каже, че съм несериозна, че съм истерична или че не съм професионалист.

# 7 565
Да не спамим. Аз разбирам фрустрацията, но точно агресивните реакции се сочат от невъзможните в тяхна полза.

В моя случай няма какво да диря там, просто не искам да ме очерни, както вече направи с друг. Тоя човек беше там много от преди нея, тя дойде и за година го изкара какъв ли не, накрая никой не беше на негова страна.

Репутацията е важна на едно работно място. Да, не съм повишена, да, товариха ме, но няма човек в 4-те ни екипа, който да каже, че съм несериозна, че съм истерична или че не съм професионалист.

Излезе от това кой какво ще каже, първо защото не можеш да контролираш какво говорят хората и второ, защото каквато и да е ситуацията, всеки я коментира през неговата призма и няма общо с теб и твоите действия.

Днес слушах тази поредица, много интересни видеа, като изключим, че еэизкуствен интелект и слага неправилно ударенията.
https://youtu.be/s98jLpgIl_A?si=fENIwidGsTn4c-lm

# 7 566
  • Пловдив
О, я слез от тоя кон. НЯМА, повтарям с големи букви, НЯМА фирма от която като напуснеш да не почнат да те плюят. Ако ще да си им създал цялата дейност.

# 7 567
11 години бях мениджър в печатница, за 700 клиента и 40 служителя отговарях. Нямаме от 3 години и още ме плюят макар и да им създадох цяла система. В момента клиентите са им на половина.

# 7 568
  • София
Моля ми кажете доколко е възможно поддържане на нормални отношения с невъзможен нарцис ако той насочи вниманието си към някой друг?
Дефинирай нормални отношения. Според мен не може, поне не лични, при служебни става, но с голяма дистанция.

# 7 569
  • София
О, я слез от тоя кон. НЯМА, повтарям с големи букви, НЯМА фирма от която като напуснеш да не почнат да те плюят. Ако ще да си им създал цялата дейност.
Визирах да те напуснат чрез очерняне, а не благоговеене след напускане.

Относно горния въпрос - смятам, че може при изпълнени 2 условия:
- има си първичен източник, а ти си в периферията
- нямате конфликт на интереси, като под това се разбира не само буквално, ами примерно - той иска да те прави на маймуна, пък ти не щеш

# 7 570
На мен лично никога не ми се е получило да съм покрай невъзможен човек и да не стигнем до конфликт.
Дали е възможно - не съм сигурна, но и да е възможно, вероятно ще ти струва нерви и време.

# 7 571
  • София
Самата енергия, която се хаби в играта на котка и мишка, просто не си струва. Тази същата енергията може да се използва по 100 пъти по-креативен начин.

# 7 572
  • в страната на чудесата

Дефинирай нормални отношения. Според мен не може, поне не лични, при служебни става, но с голяма дистанция.
Понеже става дума за мн близък роднина от първа линия, сега насочи усилията си към друг от семейството. Чудя се може ли да се срещаме веднъж месечно, да си поговорим общи неща, да не прави провокации. Аз уж съм голям и силен Simple Smile, научих се да гълтам въздух, да гледам филма и да цъкам на режисьорското решение. Във фазата дали пък не сгреших като я отцепих съм… и не смея да се срещам, карам на съобщения…

# 7 573
Моят опит (с роднина, но непряка) сочи, че рано или късно пак ще започне да те трови.

# 7 574
  • София
А за какво ти е да се срещаш с нея?

Общи условия

Активация на акаунт