Невъзможните хора в живота ни

• 481 375
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 7 545
  • София
Кетч, разбрах те, но не виждам как да се оттеглиш от ситуация, в която няма никаква индикация, че действията и усилията ти са търсени или ценени, е дърпане на килима към теб. Ако тръгнеш да търсиш сметка и да се тръшкаш пред другите, тогава би било друго. Но ти приоризираш себе си пред човек, който с нищо не показва да си му важна, и това е не само естествено, но и препоръчително.

Разбира се, трудно е да се съди от няколко изречения, но по това, което описваш, твоята роля е била на отдушник, и не изглежда да си била ценена отвъд това. След като ситуацията се е разтурила, ти вече не си нужна, човекът си търси хахо-хихи за последно. Ако реши да си избие нещо, пак ще те потърси. Може и да греша, може да има и друга причина за отдръпването му, и ако наистина го чувстваш близък (май сте били нещо като бойни другари), можеш да го изговориш с него. Въпреки че в момента той реже комуникация и на мен би ми било обидно да го гоня. Относно тъй нареченото изпращане обаче, не виждам никаква причина да продължаваш да полагаш усилия.

# 7 546
  • София
Да, имам над какво да работя, затова и го писах в тази тема. Смятам, че people pleaser - ите са магнит за невъзможни, а от един момент нататък при разочарование самите те стават токсични.

...

С две думи - не съжалявам, че все пак довърших започнатото и мисля, че спомогнах един човек да не се чувства изритан като куче.

Относно невъзможните генерално - те много добре знаят какво правят и постоянно ги е страх да не им лъсне истинското аз. Веднъж "на шега" пуснах картинка за надушването на манипулации и булшит и си знаех, че тази няма да устои да коментира и иронизира. Просто се чувстват лично адресирани, когато заговориш общо за лъжи, манипулации и от сорта. Започват да си лъскат имиджа веднага.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 11:47 от The Catcher in the Rye

# 7 547
  • София
Браво, Кетч, радвам се, че сте изяснили отношенията с колегата и развръзката е била положителна Hug

# 7 548
  • София
Сиско, не мисля, че става дума за хора, а за поведение. Когато аз съм се държала неебателно, лесно е намирал начин да не говори за себе си, става услужлив и т.н. Т.е. явно може. Важи и с обратния знак.
Коментирах поста преди моя, не толкова твоя случай. Иначе май на твоя място щях да зарежа организацията и да я довърши някой друг.

# 7 549
  • София
Благодаря, Лъвичке! Blush
Сиско, късно вече.

Извинявам се, че занимавам темата с моите случки, но ми се искаше да изкоментирам и попитам още едно нещо. Ясно е, че там няма да станат нещата, аз ще си взимам мерки. Но не искам да бъда чернена и компрометирана от токсичен човек, както стана с него. И се чудя да избягвам ли присъствие или не. Визирам събирането в офиса, което е доброволно, но пожелателно.

Доводът ми е, че дори при липса на директна интеракция тя си ме плюе. Не е нужно да говоря с нея. Примерно застава и в някакъв общ разговор ме намесва и казва представям си я Кечъра да ѝ писне и набие някого. Или ми носи отварян "подарък" за рд и натъртва как се чудела дали и на мен да ми носи книга, ама решила, че козметиката повече ще ми пасне. Има и други опити да ме изкара кифла, а себе си културна. Моята майка нито ме е млатила като нейната, че да бия хората ей така, нито интересите ми се свеждат до гримове. Но очернянето си върви.
От друга страна, ако не ходя, съвсем волна програма плювки ще има и зад гърба ми. И ще се "цепя", щото съм 'озлобена за уволнения' примерно. Общо взето ни така, ни онака. И се чудя.

# 7 550
на такива 'атаки' се действа по методиката 'с твоите камъни, по твоята глава'.. Joy
примерно "защо си преценила, че няма да се зарадвам на книга?", или " защо реши, че съм човек, който би стигнал до физическа саморазправа?"..
така или ще трябва да се направи на луда, или да те очерни още повече, но ще стане ясно, че тя е заядливата..

# 7 551
С такива най-болезнено действа иронизирането. Никога не отговаряш сериозно на атаките, а с усмивка и леко пренебрежение. Примерно за подаръка - аа, чудесен избор, не ползвам точно тази козметика, но все ще влезе в употреба.

# 7 552
 и с ирония става, самоирония още по-добре..въпросът е да очертаеш граници на допустимост и да покажеш, че не толерираш подобно отношение..
 но това ми прилича на обикновена, заядлива лицемерка, не на невъзможна..то по тази логика бая жени трябва да са невъзможни

# 7 553
  • София
Невъзможна е. Със сигурност.

Самоиронията се хваща, сдъвква насериозно и се продължава очерняне, но не на момента. Не искам да разпъвам чаршафи, но според мен ми открадна вещ, после посочи няколко пъти въпросната кутия с неща, за да ме дестабилизира или предизвика да я обвиня в кражба.  

Притеснително калкулирано прави неща и си подлага сценария седмици и месеци напред. Подхвърля семе за нещо и после развива цяла ситуация. Включително за уволнението.
Затова не искам да влизам в контакт.  

Просто питам според вас, ако обектът не присъства, по- лошо ли е? Защото така ще разправя своята версия, но няма да може да черпи реакции и да провокира, доказвайки я.

# 7 554
  • София
С такива хора полезен ход нямаш. Винаги ще намери начин да те очерни. Ще те изкара лоша, а ако ти влезе хубаво под кожата - нестабилна, параноична, луда.

# 7 555
  • Пловдив
Невъзможна е. Със сигурност.

Самоиронията се хваща, сдъвква насериозно и се продължава очерняне, но не на момента. Не искам да разпъвам чаршафи, но според мен ми открадна вещ, после посочи няколко пъти въпросната кутия с неща, за да ме дестабилизира или предизвика да я обвиня в кражба.  

Притеснително калкулирано прави неща и си подлага сценария седмици и месеци напред. Подхвърля семе за нещо и после развива цяла ситуация. Включително за уволнението.
Затова не искам да влизам в контакт.  

Просто питам според вас, ако обектът не присъства, по- лошо ли е? Защото така ще разправя своята версия, но няма да може да черпи реакции и да провокира, доказвайки я.
Аз едно се чудя - ти защо не си търсиш друга работа?!!?! Ок, не можеш веднага да напуснеш, трябва да се яде. Но ти говориш за това от повече от година, чак пък толкова ли няма други работни места!?

# 7 556
И за мен това е много странно. При цялото ми уважение към Кечър, и при положение, че рядко поглеждам в темата.
Какво те задържа там, в тази отровна за теб среда, ти си знаеш. Но е много лошо за теб само да се оплакваш, вместо да вземеш решение и да си далеч от дразнителя.

# 7 557
  • в страната на чудесата
Моля ми кажете доколко е възможно поддържане на нормални отношения с невъзможен нарцис ако той насочи вниманието си към някой друг?

# 7 558
Нормални отношения с нарцис няма. Дори да си му в периферията и да е изгряла нова звезда.

# 7 559
Аз я разбирам Кетчър, в случая. Очаквала е повишение, изработила си го е. Ако беше го получила, дори търсенето на нова работа щеше да е с едно предимство повече. Сега, след като не се е случило е време да се поогледа.

Общи условия

Активация на акаунт