Невъзможните хора в живота ни

• 487 443
  • 8 373
  •   1
Отговори
# 8 055
Отдавна не давам на майка ми почти никаква лична информация. Като с американската полиция е положението - всичко което кажеш, може да бъде използвано срещу теб Simple Smile

# 8 056
Отдавна не давам на майка ми почти никаква лична информация. Като с американската полиция е положението - всичко което кажеш, може да бъде използвано срещу теб Simple Smile

И преди мисля, че си споменавала, че имате трудни отношения с майка ти. Работила ли си да изчистиш това което се е насъбрало в теб? Сама или с психолог? Ако ще констилация правила ли си?
Това е отрова, което се трупа в теб - намерила ли си начин да не се трупа и да ти вреди?

# 8 057
Работила съм с психолог заради баща ми, който пък беше алкохолик. Тогава тя се опита да говорим и за майка ми, но не бях готова. Права си, че стои натрупано в мен, трябва да направя нещо по въпроса.

# 8 058
  • София
И без да са невъзможни, с типичните родители от старото поколение, липсата на информация е най-добрия подход. Каквото и да научат се бъркат и искат те да решават, около мен винаги е било масово и при редови хора по-патриархални. Чувстват, че те отговарят за всичко и по неясни причини, че всичко знаят и разбират по-добре. Информационна хигиена, питайте те как са и другото е разговори за времето и други хора. Иначе не става.

# 8 059
Аз се радвам да се похвалят, удовлетворена съм ,че не напразно съм се старала да израстат.
 Със сигурност дразня, но установих ,че не формулирам въпросите правилно. Аз се дразня , като ме подпитват  умно, отдалеч, а  правя същото. Понеже съм овенска зодия , по-пряма съм, но не формулирам срещу тях въпроса правилно , като обясня защо питам, има разбиране.
 Но това между родител-дете ,че ти е свикнало и   има чувства някакви ,да не ги определям. С други хора - не става, винаги намират под вола теле.

# 8 060
Колкото повече наблюдавам подобен тип хора, толкова повече се убеждавам, че при много голяма част от тях дори не е защото са убедени, че знаят повече, то е навик, дълбоко вкоренен навик. Така са живяли цял живот, това са виждали, това правят. Има едни някакви проценти, които са невъзможни, но другита са такива, заради средата. Лошото е, че това е не може да се промени и трябва да се лавира.  Като се срещна с този тип поведение, се питам, този човек обича ли ме, иска ли да ми навреди, полза за него каква ще има. Обичайно си давам сметка, че човекът не е лош, просто така е възпитан. И продължавам, без да драматизирам.
Бях записана на курс, в който попаднах на една дама, мисля че бих могла да я определя като невъзможна. Тази жена успя да доведе до рев почти цялата група (става дума за големи жени). Много се впечатлих как нарочваше някоя и започваше целенасочено и само нея да тормози, да коментира, да се подиграва. В момента, само в който жертвата избухнеше, тя сяда от страни и се усмихва доволно. След като се намесиха преподавателите, тя обясни, че всички останали са много чупливи, меки и т.н., тя нищо лошо не им била правила. Имаше и другото - когато някой каже, че ще направи нещо, на секундата ставаше нейно желание. Обличаше се много предизвикателно, в момента в който осъзна, че няма да ѝ обърна внимание, започна да се облича като мен. Направо беше шокиращо. В часовете, в които я нямаше, преподавателките констатираха, че хората в групата са много различни. Казваха, ама вие се усмихвате... На мен ми помогна тази тема и най-вече това, че курсът е за ограничено време. Между другото, не беше се задържала на нито една работа за повече от година. Жена над 50 години.

# 8 061
Сетих се и още нещо по повод информацията, казвате нещо, омаловажават го, визирам родители, обаче после пред този, онзи се хвалят с вас, със същото. Аз отдавна много внимавам какво казвам, някак си в нашия манталитет има една прекалена нездравословна откритост, абе да си кажеш, аз нама какво да крия и то пред всички. Освен това има теми които никак не са ми приятни в стил, колко струва, колко ти е заплатата, колко...и това е  вкоренен навик за мен, после почват да го обсъждат, от там ето уреди се, ти успя, аз не....е това е доста масово поведение, нещо като "благородна завист", но никой не пита, добре как успя, какъв е пътя, гледа се само крайния резултат, но зад този резултат се крият усилия.
По повод предходния коментар и тази жена, преподавателя не си е на мястото, той определя правилата и допуска такова поведение.  В много курсове много се излиза извън темата, излишни разговори и това води до такива ситуации.

# 8 062
Alex_jp, това което описвате за жената от курса, е все едно за моята майка, 1:1. Така се заяжда с мен и с други жени, които уж са й приятелки и точно така, когато човекът се обиди, тя казва, че е много лабилен и крехък, тя просто казвала истината, която не винаги е приятна. Но пък ако на нея й посочиш някакъв недостатък, след около 3 минути започва да плаче със сълзи и да казва ти колко си ужасен. Направо е тъжно такова положение  ..
Прочетох за метода на сивата скала, изглежда като нещо работещо и ще го пробвам.  Благодаря, Rockstar.

# 8 063
Grey Rock метода работи, аз редовно го прилагам. Колкото се може по малко информация да давам.
Баба ми е същата: критикува, но ако нея я критикуваш, почва едно тръшкане и реване колко си невъзпитан. Тва е положението.

# 8 064
Naixi89, ти наистина ли критикуваш баба си? И какво се случва? Каква е ползата..?

# 8 065
Naixi89, ти наистина ли критикуваш баба си? И какво се случва? Каква е ползата..?
Отдавна не я критикувам и дори не контактувам с нея защото полза няма. Казвам само как се държи  и манипулира.  Нищо че е на 82 години, знае много добре как става

# 8 066
Пак се изнервих на майка ми и баща ми.
Откакто сме с моя приятел, следва едно мрънкане от всяка страна - няма ли да идвате да се видим?
Бях разказвала преди два месеца някъде за изцепките на майка ми.  С баща ми са разделени от 15+ години, всеки от тях си има партньор. Баща ми обаче все още не може да преглътне изневярата на майка ми и е с лошо мнение за нея. Аз винаги съм била между чука и наковалнята. Баща ми е на село, майка ми е в града, в който живеех, както и майката на моя приятел.
Септември се бяхме прибрали за два дни, имахме планове. Майка ми ни вика на гости вечерта, отиваме. Приятелката на баща ми ми пише колко е гадно, че баща ми ме е отгледал, аз не съм намерила време за него. Стана ми отвратително и се прибрахме на село, да се кротне и той. Обясних му, че това няма как да се случва при всяко наше прибиране. Всеки родител да ни дърпа нанякъде. И той каза както решите, добре, когато можете.

Обаче сега говорихме нещо за празниците и изпуфках, че отново се започва едно обикаляне по къщите и за няколко дни почивни ставаме луди. И той започна да ми мрънка по телефона как майка ми еди си какво, не ме отгледала тя, да се оправяла.
А ние се прибираме за 1-2 вечери, не можем да обикаляме всеки път цялата рода.

Когато се прибирам сама оставам при моята най-близка приятелка, имам си стая в тях, имам си дрехи и всички необходими неща. По- спокойно ми е да преспивам там.
Сега майка ми ме пита кога ще се прибирам, къде съм щяла да спя. Казах й къде. Е що там. Да спиш у хората. Ела в нас. (????там съм спала само веднъж, не е мой дом там и никога няма да го приема като такъв).
Викам й какво означава У хората? Аз съм там като у нас си. Тя живее сама, не е с родителите си и аз да съм там.

Усещам, че много скоро ще избухна и ще разваля отношенията си с двете страни. А хич не ми се иска. Обичам ги, но не им одобрявам тези черти в тях.

Ако ида при единия, другия почва мрънкане и заяждане. Ако ида при другия - обратното.
Честно ви казвам, не се чувствам спокойна.
За това и дори когато бях в града, се виждах рядко с тях.
Не си представям някой ден като имам дете, раждане, кръщене, рожденни дни.. с всеки родител по отделно ли трябва?
Вече съм и черната овца най-вероятно, че брат ми се прибират всяка седмица, пък видиш ли аз не се. Ми не искам. Искам почивните си дни да ги прекарам в почивка,а не в обикаляници насам натам. Толкова ли е лошо, че искам да си имам спокойствие?
А когато ме натискат все повече и повече, още повече губя желание да се виждаме.

# 8 067
Азара, сега е моментът да поставиш граници. Но, според мен, ако ходиш рядко за по ден, два, е добре да минеш за малко и през двамата. На обяд при единия, на вечеря при другия. Или нещо подобно. Правиш някакъв график и ги уведомяваш. Всяка седмица е абсурдно, просто. Та ти си на ход.
И пак, това не са невъзможни хора. Те те обичат, нищо че го показват малко особено. Малко проклетия, малко навици и се получава това. Досадно, но не отровно.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 21:17 от alex_jp

# 8 068
Азара. на колко си години?

# 8 069
  • в страната на чудесата
Азара. на колко си години?
На 20 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт