Невъзможните хора в живота ни

• 487 421
  • 8 373
  •   2
Отговори
# 8 070
26.
Няма как за по обед за по малко. Те искат за повече, за вечеря, баща ми очаква като си ходя и да преспивам, следователно няма как да ида после и при майка ми. 3часа ми е път до града, ако трябва да ходя до село още час, наобратно е същото.
Нали предния път обясних на баща ми, че не мога всеки път да отскачам при всеки, за това единия път ще ида при единия родител, другия път при другия. Уж да няма сърдити. Ама в момента, в който заговорихме за празниците и гледай ко става.
Общо взето за празниците сме свободни три дни, трите дни ще сме при трите семейства.
Не се напрягам от самото обикаляне толкова колкото от мрънкането и изтъкването кой какъв родител е. Баща ми преди не говореше така грубо за майка ми чак, не ме е спирал да се виждам с нея и не ми е натяквал ако се видим.
От известно време е така.
Мен ме плаши повече как ще е в бъдеще за събития, на които няма как да поканя само единия родител, много ясно, че трябва да са двамата.
Помня на бала ми как беше, грозна гледка.

# 8 071
  • Тра-ла-ла
Защо по празниците и уикендите винаги се очаква въртене по родители и роднини, ходене до село/родния град?! Може пък да посветите празнични дни само на вас двамата и да отидете някъде другаде.

# 8 072
Защо по празниците и уикендите винаги се очаква въртене по родители и роднини, ходене до село/родния град?! Може пък да посветите празнични дни само на вас двамата и да отидете някъде другаде.
Нямам идея.
Така са го приели.
Разбирам ги, искат да се съберем като семейство, ама..
и баща ми е станал един дудняк..
преди две години имах едно гадже и решихме да сме двамата за Бъдни вечер, само двамата, нашите не ги знам как оцеляха 😃 ама как така двамата, ама така, ама онака.

# 8 073
  • София
А пък според мен, и двамата са токсични. Аз лично, много се старая да не съм токсична. Не говоря за БМ, освен ако примерно дъщеря ми не заговори за него.
Защо ли децата предпочитат да са повече и по-често с мен....

Съвет - кажи им направо, че не ти е приятно да слушаш лоши приказки за другия родител. Ако разберат - разберат.

# 8 074
Много си голяма за толкова уикенди и празници все с родители. Кога ще живееш и празнуваш с приятели или мъжа си. Не го разбирам.

# 8 075
Казвала съм на баща ми. Последните години се опитвах да градя наново отношения с майка ми (бях споменавала в другата тема), започнах да я разбирам за някои постъпки ( не я подкрепям, но я разбирам).
Следователно казах на баща ми да се спре с тези черни мисли и просто да продължи.
Той също има вина. Но не го осъзнава.

Много си голяма за толкова уикенди и празници все с родители. Кога ще живееш и празнуваш с приятели или мъжа си. Не го разбирам.
Аз дори когато бях в другия град се прибирах веднъж на месец-два-три според работния ми график. Не съм се прибирала всяка седмица. Това брат ми го прави. Явно очакват и от мен това.

# 8 076
Пак да ти кажа, сега е моментът да сложиш граници. И да празнувате както вие искате. Като заживяхме заедно с моя мъж, решихме, че на Бъдни вечер, задължително сме си двамата, а после и с децата у дома. Сами. Посещавахме родителите си и бабите следващите дни. Никой не е останал пренебрегнат. На моменти ни идваше леко нанагорно, но около празници гледахме да се видим с всички, за да няма драми. Иначе, за очакванията да спиш при тях, не са прави. Отивате виждате се и това е. Големи хора сте. Това, че брат ти ходи всяка седмица, не значи че и ти трябва да го правиш. Той предполагам все още е сам, нали?

# 8 077
  • София
И какво им е невъзможното на тия родители? Наистина. На вас вече всеки ви стана токсичен. Ми ако изобщо не се сещаха за теб? Ако не можеш и веднъж да отидеш, ако не те канят на празници, ако те отхвърлят, както правят едни наистина токсични родители? Или ако не те канят, даже търсят да се разсърдят и да не отидеш, но после се оплакват на всички роднини и познати, и те ти звънят да те хокат, както правят невъзможните, ти тогава какво щеше да правиш? Не си за темата, съжалявам, както и съжалявам, че е станало модерно всеки, който нещо ни пречи да е токсичен, всеки бивш мъж да е нарцисист и темата вече е безсмислена някак. Кой човек с наистина невъзможен родител, дете, ще потърси пристан на място пълно с обикновено мрънкане от селски изпълнения или просто патриархални традиции.
На Анонимната като не и се ходи при родителите да не ходи. Човек трябва да може да понесе да му се разсърдят, а и да умее да поднесе новината с обич, не с истерии.

# 8 078
Извинявай, ама едно е да те канят, съвсем друго е да НАСТОЯВАТ и да не приемат това, че ти също си имаш живот и семейство ( това че все още нямаме деца не ни прави по-малко семейство) е тъпо.
Майката на моя приятел не е така и никога не е била. Ок е и той да мине за едно кафе.

# 8 079
  • София
Извинявай, ама едно е да те канят, съвсем друго е да НАСТОЯВАТ и да не приемат това, че ти също си имаш живот и семейство ( това че все още нямаме деца не ни прави по-малко семейство) е тъпо.
Майката на моя приятел не е така и никога не е била. Ок е и той да мине за едно кафе.
Ама едно е да настояват, друго да те оплетат в схеми, от които няма измъкване. Тия проблеми с изискващите родители ги има всеки втори тук и много са се спасили като са емигрирали. Особености на националната култура, привързани семейства, някои си живеят в една къща, на децата по етаж, форумът е пълен с такива истории и те не са на невъзможни хора. Потребителката да сложи отношенията с родителите в ред, а не да ги изкарва психопати, защото не може да поставя граници. Хората така са свикнали и в началото и на нея и е било приятно да има къде да се прибере през почивните дни. Сега нещата са се променили, да им каже, ще се посърдят и толкова.

# 8 080
Ама едно е да настояват, друго да те оплетат в схеми, от които няма измъкване. Тия проблеми с изискващите родители ги има всеки втори тук и много са се спасили като са емигрирали. Особености на националната култура, привързани семейства, някои си живеят в една къща, на децата по етаж, форумът е пълен с такива истории и те не са на невъзможни хора. Потребителката да сложи отношенията с родителите в ред, а не да ги изкарва психопати, защото не може да поставя граници. Хората така са свикнали и в началото и на нея и е било приятно да има къде да се прибере през почивните дни. Сега нещата са се променили, да им каже, ще се посърдят и толкова.
Ау,ау чак психопати ги изкарах 😃
Това откъде ти щукна? Темата да не е Психопатите в живота ни?

# 8 081
  • София

Ау,ау чак психопати ги изкарах 😃
Това откъде ти щукна? Темата да не е Психопатите в живота ни?
Да, точно това е темата – психопати, социопати, нарцисисти и всички Клъстър Б разстройства в семейството. Хубаво е човек да чете къде пише преди да пише там.

# 8 082
Да, темата е точно за психопати, нарцисисти (ама истински, не всеки който не харесваме или е просто невъзпитан) и подобни. Та с тях е наистина страшно, ако са ти родители или деца.

# 8 083
  • София
Там насилието никога не е директно и настояването не мминава директно през патриархалните ценности, а е примесено с вина, съжаление, неприязън, страх.

# 8 084
  • София
Явно невъзможните наистина са майстори на манипулацията. Не че не го знам, но бях се фиксирала в кофти поведението, а в крайна сметка дойде момент, в който почти всички излъчиха невъзможната при нас като позитивен, доброномерен човек, осветяващ групата с човещина.
Дойде ми в повече, признавам. Като групов газлайтинг, изключително демотивиращо и все едно съм в паралелна вселена. Тя постоянно ги топи зад гърба им, постоянно има кого да плюе от приятели и познати, винаги по нещо остро и неприятно ще каже, но явно си я обичат. Туй то. Сега вече ако негодувам за нещо, ще ми кажат - гледай всички я обичат, само ти мислиш така. Явно ти си проблемът. А пък може и така да е, де да знам. Но гледам да не се разколебавам и да се доверявам на преценката си.

Общи условия

Активация на акаунт