Отговори
# 345
  • София
Момичета, от 10 дни взимам по 1 магнерот дневно, но вчера на прегледа, лекарката ми каза, че е прекалено малко и да взимам 3х1 таблетка, дори по-добре да си взема диаспорал магнезиум и да смуча 2х1 таблетка. От 3  дни съм с по-тъмни изпражнения, възможно ли е да е от тези хапчета? Моля момичетата, които взимат такива добавки да споделят

Аз съм на Магнерич 3х2 и имам лек проблем, но той ми се появи и в болницата тъй като тук в София има епидемия от Хепатит А болниците са под карантина и дават само суха храна - филия хляб с масло и друго нещо ( сирене, кашкавал, лютеница, халва ) и от там започнах по трудно да ходя. Но сега като съм си вкъщи гледам да ям повече течна храна, плодове, зеленчуци и чайове. Ако продължи проблема при теб според мен се консултирай с АГ-то и да видиш тя на какво мнение е и дали няма да е необходимо да ти промени лекарствата.

# 346
Дами, ако някоя от вас иска да посети доц. Димитрова във МЦ Фемина, мога да й дам своя час, който е на 05.12. от 18.00 часа. Моля, пишете ми на лични!

# 347
Sweet_maniche, и аз си мисля, че може да е апандисита. Не ме е болял от години иначе. И сега какво следва като съм в такова деликатно състояние, ако случайно почне да създава проблеми? Хроничния апандисит достатъчно основателна причина ли е за евентуално секцио , когато дойде моментът? А не трябваше ли пълната кръвна картина да покаже някаква индикация за апандисит- примерно повишено ниво на левкоцити? На мен си ми беше в норма всичко при изследванията  Rolling Eyes

# 348
  • Пловдив
Никаква идея си нямам... аз бях 6ти клас, когато ме оперираха Crazy
Най-добре звъни на джи пито и говори с нея.

за причините за секцио - зависи си много от лекаря, който ще изражда - за някой и това, че дишаме си е причина за секцио #Cussing out
С предната ми бременност, повечето лекари ме убеждаваха за секцио, понеже съм носител на хроничен хепатит  #2gunfire Моята докторка ми каза, че това не е индикация и търсих доктор, който е на това мнение. Е, открих го Mr. Green
Дребния не е носител, въпреки че ме убеждаваха, че при нормално раждане е 100%, че ще се зарази вертикално hahaha

# 349
  • София
Дами, ако някоя от вас иска да посети доц. Димитрова във МЦ Фемина, мога да й дам своя час, който е на 05.12. от 18.00 часа. Моля, пишете ми на лични!

Сони здравей,

Как си? Как са нещата при теб. От много време не ни посещаваш и не ни пишеш. Хайде върни се при нас, моля те Simple Smile

# 350
natale, съветвам те да се консултираш с доктор за тези болки, за да установите със сигурност от какво са
бързо оправяне ти пожелавам

maminka23 , като спомена за книги и аз имам много списания "Моето дете", които си купувах редовно с миналата бременност
трябва да видя къде съм ги дигнала и отново да ги прелистя

# 351
Не знам защо се обиждате, като се каже, че не всеки лекар може да прави ФМ. Това си е специализиран вид "изследване" и е напълно нормално определени хора да са имали желанието да се специализират в това.
Аз не бих се доверила на всеки гинеколог, а и според мен всеки, уважаващ себе си професионалист ако не е специалист в дадена сфера, би казал, че не е.
А не да казва - аз ще ти направя ФМто. Ами то хубаво, ама какво точно прави, само той си знае.

Sony_M, кажи как си поне, как се развиват при теб нещата?

Аз иначе днес бая си поработих, ей сега тъкмо ще си тръгваме от офиса. Утре започвам едно обучение 3дневно и трябваше да подготвим всички материали за него.

# 352
  • София
Не знам защо се обиждате, като се каже, че не всеки лекар може да прави ФМ. Това си е специализиран вид "изследване" и е напълно нормално определени хора да са имали желанието да се специализират в това.
Аз не бих се доверила на всеки гинеколог, а и според мен всеки, уважаващ себе си професионалист ако не е специалист в дадена сфера, би казал, че не е.

Тука съм напълно съгласна, имам доктор при който съм раждала и  ще раждам, който е работил по специалността си в САЩ и Италия, в момента вече практикува  и безкръвни операции, израждал и е водил бременност не знам, колко много пъти, но въпреки всичко е на мнение че трябва да отида на ФМ при специалист и  по-точно ме праща в Фемина, а нищо не му пречи да ми вземе парите в частния си кабинет и да каже, че и от това разбира.

# 353
natale, аз навремето имах такива "срязващи" болки - оказа се хроничен апандисит Rolling Eyes
Не, че е нещо опасно, но пък може да стане, затова и прецениха, че по-добре да го махнат Crazy

maminka23 и аз при избора на име най-малко бих се съобразявала с това, как ще го възприемат другите хора smile3532
Иначе ние все още нищо не сме коментирали... ама то и предния път няколко дни преди да родя всъщност избрахме името (нито едно от 3те мои фаворита Whistling) newsm62 smile3532
Мъжът като ми показа на кои имена той се е спрял, започнах да ги гледам и точно на Деян коремчето ми се разшава Whistling та май малкия сам си избра името. Въпреки, че аз лично бях категорично против името (точно този начин на изписване), при положение, че само на него коремчето ми реагира, бях безсилна Crazy Ама пък като се роди и като го видях, е точното име си е Heart Eyes
Сега съм "загледала" няколко (все женски Whistling Heart Eyes), ще чакам да кажат пол и обявявам на таткото, да знам от по-рано как ще си наричам коремчето Heart Eyes

Амбицираха ме за многократните пелени - сега започвам подробно да разучавам марки, модели, цени и прочие Simple Smile Е първите 1,5-2 месеца определено ще караме на многократни, че доста по-начесто се изпразва коремчето Laughing

това са разтягания на сухожилия на матката, ставай по-лекичко, не прави резки движения, нормално е

# 354
i_nikolova,честито, голяма радост ще да е с тази новина за близнетата
Ха, ха, голяма радост е, но не съм аз бременна с близначета Simple Smile
Май ставаше дума за мен Laughing!Наистина е голяма радост,благодаря на всички!

# 355
Здравейте,

аз имах такива резки и кратки придърпвания, повечето вдясно и сега вече са много редки. На мен лекарят ми беше казал, че матката ми е силно нагъната и трябва да се оправи с напредване на бременността. Но винаги можете да питате лекаря си Simple Smile.
Преди няколко дни усетих движения и всеки ден привечер усещам.
Мислех си по едно време да се връщам на работа, но както бяхте говорили преди, и мен ме притесняват болнави колеги. Тази изолация вкъщи не ми действа много добре. То неща за правене има много, но е различно, когато излизаш и виждаш хора. Цяла зима ще се гушкаме с котката  Tired

Другата седмица съм на ФМ. И аз мисля, че си има лекари за това. Но всеки сам избира за себе си кое е най-добре.

# 356
Sunny:), точно това имах предвид и аз.

Аз мога да нарека специалист и добър лекар този, който може да каже - това не го умея, ето, отиди при друг. А не да се бият в гърдите как от всичко разбират и буквално да заблуждават пациентите си.
Хубаво, ще се спестят колко - 20, 30, 40лв? И какво ще получите срещу това? Някаква мнима фетална морфология. А ако се окаже в последствие, че е имало проблем? И че този лекар не я е видял просто защото не разбира? Кой ще е виновен тогава?

# 357
И аз не бих си направила ФМ при лекар, който не е специалист по това!  Peace

# 358
Момичета, от 10 дни взимам по 1 магнерот дневно, но вчера на прегледа, лекарката ми каза, че е прекалено малко и да взимам 3х1 таблетка, дори по-добре да си взема диаспорал магнезиум и да смуча 2х1 таблетка. От 3  дни съм с по-тъмни изпражнения, възможно ли е да е от тези хапчета? Моля момичетата, които взимат такива добавки да споделят

Аз съм на Магнерич 3х2 и имам лек проблем, но той ми се появи и в болницата тъй като тук в София има епидемия от Хепатит А болниците са под карантина и дават само суха храна - филия хляб с масло и друго нещо ( сирене, кашкавал, лютеница, халва ) и от там започнах по трудно да ходя. Но сега като съм си вкъщи гледам да ям повече течна храна, плодове, зеленчуци и чайове. Ако продължи проблема при теб според мен се консултирай с АГ-то и да видиш тя на какво мнение е и дали няма да е необходимо да ти промени лекарствата.

Алекс, благодаря ти за отговора Hug
Всъщност обаче говорех за цвят, не за твърдост Blush

# 359
  • София
Момичета, от 10 дни взимам по 1 магнерот дневно, но вчера на прегледа, лекарката ми каза, че е прекалено малко и да взимам 3х1 таблетка, дори по-добре да си взема диаспорал магнезиум и да смуча 2х1 таблетка. От 3  дни съм с по-тъмни изпражнения, възможно ли е да е от тези хапчета? Моля момичетата, които взимат такива добавки да споделят

Алекс, благодаря ти за отговора Hug
Всъщност обаче говорех за цвят, не за твърдост Blush

Хаха ами не съм те разбрала. Да ти кажа не съм забелязала промяна в цвета.

Общи условия

Активация на акаунт