Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 10

• 98 034
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
Може да поискате от някой сервиз назаем.

# 526
А с Первол ли переш всичко?

Да, имам си за цветно, бяло, черно пране и за вълнени тъкани.
Но напоследък и вълнените ги пера с гела за цветно, нищо им няма. )

# 527
Явно никакви петна няма по дрехите ви, Мирама.
Истината е, че винаги съм предпочитала да пера с прах.

Первол е лайт дюти (нали така Гес го нарече веднъж) и е за фини, леко замърсени материи.
Чаршафи, хавлии, дънки и сие пера с прах. Корал син ползвам за ефирни блузки, дрешки, якета, фино бельо.

# 528
Защо няма нужда? Аз нали усещам, че са изплакнати по-добре?

В смисъл - няма нужда да ползваме течен препарат и да пускаме след него 2-3 плакнения - много скъпо,неекологично, времеемко и т.н.Simple Smile

( и аз плакна, ако пипна и не ми харесва)

# 529
Sourcherry, ами няма от къде да дойдат тези петна по дрехите от възрастни хора. ) Щерката отдавна също мина периода, в който се цапа (а и тя почти не се е цапала).
Дрехи се обличат 1-2пъти и после се хвърлят за пране. Не са и мръсни чак толкова, или поне според мен колко да се изцапа дреха носена 1-2пъти, не знам.

# 530
О
Защо няма нужда? Аз нали усещам, че са изплакнати по-добре?

В смисъл - няма нужда да ползваме течен препарат и да пускаме след него 2-3 плакнения - много скъпо,неекологично, времеемко и т.н.Simple Smile

( и аз плакна, ако пипна и не ми харесва)

Определено, но аз досега не бях имала такива проблеми с течните препарати. Те започнаха с тази пералня и пускането на половин пранета.

# 531
Мирама, аз също не се цапам и пера всеки ден всичките си дрехи, без якето разбира се.
Но някак не си представям да пера с нещо толкова нежно. Предразсъдък явно.

# 532
Sourcherry, ами не знам, преди ползвах Персил пак течния. Но един път взех Первол, хареса ми и за сега ползвам него.

# 533
Дискусията ми напомни, че скоро си говорехме с един приятел за прахове и пране (тъй като той е търговски представител на известна фирма).
Знае с какво пера, колко е важно за мен прането и че това граничи с мания и психично разтройство. Той твърди, че съм свикнала да пера с мегаагресивни препарати и мнението ми за евтини и ниски класове не е вярно. Обяснението му беше, че както се къпя само с антибактериален сапун, защото страдам от убеждението, че с Дав нищо не става и не измива, така и с праховете и препаратите изобщо за пране.
Не спорих, няма смисъл.

# 534
Переш с високия клас, защото с високия клас перилни препарати е сигурно, че дрехите ти няма да се захабят. В тях има ензими за защита на тъканите, а и съставки за защита на пералнята от корозия.
Ниският клас препарати също перат, дума да не става. Дрехи без сериозни петна ще си ги изперат съвсем нормално. Но първата част от изложението ми при ниския клас липсва. Въпрос на приоритети. Искам дрехите ми да изглеждат добре, а не да ги хвърля след една година, защото за целите завалени и посивели или обезцветени. Не съм толква богата.

Между другото Первол и подобните нему не са никак в ниския ценови клас. Я сметнете колко ви излиза прането с Первол?

# 535
Ами добре, кои са препаратите във високия клас и кои в ниския?
Аз не се водя по цената, а по това, което пробвам и ми харесва като качество. Но съм си консервативна в това отношение и не съм пробвала кой знае колко марки, или видове. Започнах с Ариел, после Персил прах, Персил течен и сега съм на въпросния Первол.
А дали и как ще изглеждат дрехите след Х-пранета не зависи само от праха за пране. А и от самата материя, изработка, градусите на които се пере.

Относно Первол, не знам къде е по класацията, но аз съм доволна.
Колко добре пере, също не знам. Дрехите изглеждат чисти. Но аз и не слагам дрехи тип "пороя ги е влачил" в пералнята и нямам такива. ) Тоест не пера силно замърсени дрехи или с петна, за да ми трябва някакъв силен и агресивен прах.

# 536
О, то е ясно, че зависи от материята, но перилният препарат е важен една дреха да изглежда перфектно по-дълго време. Относно класовете - първия постинг и табличката.

Всъщност, моят постинг не беше насочен към теб, Mirama. Щом при теб всичко е наред и си доволна от резултатите, изобщо няма какво да се обсъжда. Според мен не правиш грешка. Всичко е въпрос на предпочитания. По-скоро коментирах постинга на Sourcherry.

# 537
Аз именно затова казах, че вероятно е въпрос и на стереотипи и вкусови предпочитания.
И аз обичам докато си нося дрехите да не са избелели, захабени. И без това пера всичко след едно обличане.

Преди малко взех Аче кокиче, най-вече заради чашката и миризмата. Дано да е ок или поне да е поносим.
Пуста краста Crazy.

# 538
А да попитам, някъде онлайн продават ли се италиански перилни препарати?
Преди време приятел ни донесе от там някакъв течен препарат (работеше в такъв магазин) и беше фантастичен.

# 539
Мирама, аз пера цветното с течен препарат Малиция
.
Според сайта на вносителя трябва да ги има в доста магазини в Плевен
Скрит текст:
Регион Плевен:
На регионално ниво работим с 350 активни клиенти. Добре сътрудничим с търговска верига  ЦБА , ”ФИЕСТА 13” ЕТ , ”ЮППИ” ООД, ”Роко Бароко” ООД, ”Магро Маркет” ЕООД
Като стана въпрос за Первол, аз харесвам много повече турския в големите туби
от 4 л, отколкото този от официалния внос. Нещо миризмата след изпиране ми е странна
на нашенския, на турския е по-различна. Може и в моята пералня да е прблема.

Общи условия

Активация на акаунт