Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 194
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Поздравления и от мен, Lidsy, за прекрасната усмивка!!!  Hug

Аз пък изобщо не си прикривам устата. Зъбя си се доста стабилно и хич не ми пука дали на някой му пречи, че съм с брекети.  Mr. Green Все пак след време ние ще сме тези с хубавите и здрави зъби  Grinning На мен това ми е достатъчен стимул да изтърпя всички неволи покрай лечението.

PS. Единственото нещо, което много ми липсва са лешниците. Още не мога да се отпусна и да си хапна лешници.  Sad

# 511
  • София
И аз не се прикривам Simple Smile даже вчера едно познато детенце като ме видя с брекетите и ей така се опули  Shocked хич не й харесаха  Joy а аз да взема да й се усмихна широко, широко, че да я стресирам. Но на мен ми стана яко смешно.

Единствено съм по-предпазлива в раздаването на големи усмивки, като съм се хранила и не съм се погледнала в огледалото (независимо какво съм яла - като най-забавен ми е бил резултатът след киноа и спанак hahaha )

# 512
Единствено съм по-предпазлива в раздаването на големи усмивки, като съм се хранила и не съм се погледнала в огледалото (независимо какво съм яла - като най-забавен ми е бил резултатът след киноа и спанак hahaha )

Мдаааа, и всякакви тестени изделия. elllinore, аз си ядях бадеми, всякакви ядки и каквото ми душа поиска. Можех и някои сортове ябълки да ям без да ги режа. Първите 4 месеца се ограничавах, (от август 2011-та до коледните празници същата година) след някои по-болезнени манипулации също за няколко дни избягвах твърдите храни, но като цяло минах без лишения.

# 513
   Аз вече се уча да не си прикривам устата с ръка. Та аз заради това реших да си сложа брекети, писна ми от комплекси вече.  Flutter

Относно храната - дали е заради начина на сдъвкване на храната или нещо друго, не ми се полепва храна по предните зъби, а и аз си плакна устата на всеки 2 хапки. Но когато ям бисквити имам чувството, че половината остават по канюлите. Joy Всякакви неща съм си вадила от тях - сусам, кайсии, магданоз.  Joy

Btw, на вас случва ли ви се от време на време да ви наболява някой друг зъб. Защото мен от известно време всеки ден ме наболява (силно казано) различен. Изобщо не ги разбирам какво правят.  hahaha

elllinore, на мен ядките са единственото нещо, което ми липсва покрай брекетите, но винаги има начини. Можеш да си ги смилаш на някакви по-малки парченца. Аз веднъж си бях смляла направо на прах различни видове ядки, и като им слжих мед си ги направих на топчета, които овалях в кокосови стърготини и станаха чудесни бонбони.  Mr. Green

# 514
  • Пловдив

Btw, на вас случва ли ви се от време на време да ви наболява някой друг зъб. Защото мен от известно време всеки ден ме наболява (силно казано) различен. Изобщо не ги разбирам какво правят.  hahaha

И при мен е така. Всеки ден различно зъбче ме боли. И то не най-кривите, а тези до тях  Laughing ОД-то ми каза, че това е напълно нормално. Така че не се притеснявай,  те сами ще си се наредят.  Wink

# 515
  • София
И мен ме болят, или поне усещам по-силно различни зъби.. най-често имам чувството, че ако стисна по-силно и ще паднат  Joy

Макар че и аз плакна след хранене (почти редовно, с малки изключения), кафе не пия, освен супер рядко някое фрапе, не пия червено вино и други оцветяващи неща, не пуша - ластичетата са пожълтели.. При вас става ли така? Другата седмица съм на затягане, ще видя какво ще каже ОД.

# 516
Ластиците пожълтяват и от храната. При всеки преглед ще ти ги сменят,спокойно:)

# 517
  • София
Ластиците пожълтяват и от храната. При всеки преглед ще ти ги сменят,спокойно:)
На това разчитам  Peace Hug

# 518
  • Пловдив
Кали, и при мен пожълтяват - ако не ми ги смени на 2-3 седмици става кофти... А и аз не пия и ям оцветяващи неща - като изключим шоколада  Innocent
Преди 2 седмици ми смени дъгите и горе и долу и 4 дни видях адския зор - сефте ми се наложи да пия и ежката артилерия - Диалгин... Този път беше най-сериозно, но пък вече мога да кажа, че и долната редица е на 80-90% наредена  bowuu
Сега обаче ме болят 2 задни зъба - насрещни горе и долу и не мога да разбера има ли нещо или от брекетите ме боли  Sick Запазих си час при стоматоложката ми да ме види, но ако трябва снимка  newsm78 ще може ли да се направи с всичкия този метал в устата ми  Rolling Eyes

# 519
  • Sofia
А на колко време си чистите зъбния камък с брекетите? Аз по принцип на 6 месеца, но при предния преглед забравих да питам. Може би сега трябва по-често...

# 520
Моите брекети са прозрачни и  съм с метални тънки лигатури, които също не се забелязват. И ми е много добре с тях, нищо не пожълтява и си ядеш и пиеш спокойно, независимо от цвета.

NaZu - Относно чистенето на зъбния камък - хубаво е да се чисти на всеки 6 месеца, докато си с брекети.

# 521
здравейте и от мен.на 27 г съм и от 10 дена съм с брекети на горна челюст(метални,ластиците са ми  с цвета на метала и не съм много шарена) очаквам до месец да ми сложат и долу (чакаме да зараснат двете дупки от извадените ми 6 ти долни зъби).....някой има ли проблем след ваденето на зъб( на единия ми изваден зъб ...на венеца от към бузата имам нещо много твърдо и почвам да си мисля ,че не са ми извадили зъба както трябва...напипвам много твърдо нещо като кост....имам час др седмица и до тогава ще го мисля този "израстък"....да не стане така ,че това да пречи за изместването на зъбите  и пуф някоя операция  newsm78 Laughing
иначе при слагането първите часове не усещах нищо след това .....болката при мен беше ужасна постоянна почти 2 дена.при ходене като чукна зъб в зъб умирах...беше жестоко....след още ден два само  изтръпване и до сега предните са ми изтръпнали и е много неприятно.ям почти всичко ,но с тия дупки долу е малко трудно дъвченето.а и да питам в по-късен етап ли се слагат онези неща като коронки на последните зъби(не знам как се наричат,и за какво точно служат).
и по между другото не съм от пловдив но пътувам и съм се доверила на д-р Шеткова ,препоръчана ми от моята зъболекарка,всичко ми обясни както трябва дори ми спести ваденето на един зъб (понеже бях и при др ортодонт който искаше да вади 4 а не 3 зъба.
http://www.business.bg/f-162703/d-r-donka-shetkova.html

# 522
И моят син от вчера е с брекети.Вечерта започна да се оплаква, че много го болят зъбите и нищо не беше ял.Днес по същия начин и едва преди малко вече озверял от глад яде съвсем ситен кус кус със сиренце (направо гълта без да дъвче).Хапват му се и варени картофи, но май не смее да се пробва.Идеи за хранене през първите дни с брекети?

# 523
  • Пловдив
Меки неща, супички (особено крем-супа) - забелязах, че когато се опитвам да дъвча, дори и да ме боли - периодът на болката отминава по-бързо. Защото ще има още доста такива периоди, в които е болезнено - на етапи е  Peace
Сладоледът вероятно ще успокои болката  Peace

# 524
Варените картофи ги намачкайте на пюре и с малко сирене се получава чудесно. Аз през първите дни на това наблягах, също хапвах крем супи и кисело мляко с бисквити или с банани.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт