Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 077
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 915
Аз имах подобен проблем преди да сложа брекетите. При мен беше луксация на челюстната става.. изпукваше всеки път когато искам да си отворя малко повече устата, съяо така ме болеше доста като ям по-твърди неща. Ходих на снимки и т.н. тогава, до колкото бях чела жените сме предразположени към подобни неприятности, особено когато застуди се засилват болките. Едва ли е от брекетите ти..

А как се оправи при теб, или все още е така?

При мен от както съм с брекети нещата се подобриха. Изправихме кръстосаната ми захапка и вече не челюстта ми не се напряга толкова много. Ортодонтката миказа, че е абсолютно реално след като изчистим тези проблеми да се облекчат неяата и така стана. Не съм предприемала някакви допълнителни мерки, иначе според мненията на лицево челюстни хирурзи трябваше да се подложа на едно лечение с инжекции и ако не се оправят неяата единственото е операция.

# 916
записвам се при вас момичета!
От много години се колебая по въпроса за брекетите, още повече че при мен има нужда и от импланти (евентуално), пък и съм с кръстосана захапка, но май вече събрах куража - сега остава да реша какви брекети да сложа... Как мислите на 42 г. дали не е твърде късно?

# 917
записвам се при вас момичета!
От много години се колебая по въпроса за брекетите, още повече че при мен има нужда и от импланти (евентуално), пък и съм с кръстосана захапка, но май вече събрах куража - сега остава да реша какви брекети да сложа... Как мислите на 42 г. дали не е твърде късно?

Никога не е късно, ако се налага! Аз имам колежка, която е на 52-53 и си сложи брекети на долната челюст, не съм много запозната защо се налагаше, но явно няма значение възрастта. Все пак една консултация с ортодонт също би ти била полезна.

# 918
Днес идвам от консултация с ортодонт... А и преди съм имала такива мнения - но получавах и толкова противоречива информация (свързана и с другите проблеми), чее просто не смеех.

А и работата ми е свързана с говорене пред публика, макар и не всеки ден...и се притеснявам, макар като гледам все повече хора, дори на моята възраст се престрашават без да будят насмешка.

Но за мен здравето е най-важно, затова съм готова да се изправя пред това предизвикателство. Като дете заради една некадърна зъболекарка 2 от зъбите ми бяха повредени фатално и много години си мъкнех проблемите. Сега ме е страх да не взема грешно решение.
Моля препоръчайте ми клиника в която мога да направя не само ортодонтска консултация, но и в екип от други специалисти, тъй като моя случай е по-сложен и ми се иска по-комплексна оценка. В София съм.
Благодаря!!

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 16:46 от heberlea

# 919
Искам и аз да ви попитам мисля да си слагам брекети , но много се чудя на какви точно да са.
Ортодонката ми препоръчва даймън система която е 3000 лева само за горна челюст.Като не може да се разсрочват а се дават на веднъж.Искам да попитам другите системи като 3M Unitek  и Forestadent добри ли са?И в Плевен знаете ли къде има ортодонти.Моя приятелка си е сложила при д-р Давидова тук за 3000 лева само на горната челюст.Ще се радвам да ми обясните по подробно.Благодаря предварително

# 920
  • в матрицата
DqVoLsKi_ChArOvNa, сигурна съм, че в Плевен има и други ортодонти. Давидова е моята вече бивша ортодонка, мисля, че още едно момиче беше при нея.  Изобщо не съм доволна от нея, а това изнудване да плащаш всичко в началото наведнъж без да има договор или документ за плащането, изобщо няма да го  коментирам. Съвсем се е оляла, 3000лв само за долната челюст  Shocked  Та, аз тази жена горещо не ти я препоръчвам, но все пак ти си решаваш  Peace

# 921
  • Варна
Искам и аз да ви попитам мисля да си слагам брекети , но много се чудя на какви точно да са.
Ортодонката ми препоръчва даймън система която е 3000 лева само за горна челюст.Като не може да се разсрочват а се дават на веднъж.Искам да попитам другите системи като 3M Unitek  и Forestadent добри ли са?И в Плевен знаете ли къде има ортодонти.Моя приятелка си е сложила при д-р Давидова тук за 3000 лева само на горната челюст.Ще се радвам да ми обясните по подробно.Благодаря предварително

Аз те съветвам, ако някой ти поиска наведнъж цялата сума да бягаш надалече. Освен това доколкото вече разбрах /не казвам от опит/ деймън не дават по-различен резултат от обикновените брекети. По-малки са като размер и лечението е малко по-бързо и безболезнено, но крайният резултат е еднакъв.

# 922
Следя ви кротко и не се намесвам освен, ако не трябва да кажа нещо от моя опит с брекетите, но  tantrum DqVoLsKi_ChArOvNa, 3000 лв само за едната челюст ми се виждат много! Вярно , че аз си ги слагах в София и то най-обикновени брекети, но ми излязоха 2300 и то първоначално платих 800 лв, после 3 месеца нищо и после по 100 лв всеки месец. Аз ти препоръчвам да провериш и за други ортодонти в района, то дори би ти излязло по евтино да пътуваш веднъж в месеца някъде близо ...  newsm78. Все пак ти си решаваш. (Аз бях с най-обикновени, защото случая според ортодонтката ми хич не беше лек и нямах право на някакви по леки варианти)

# 923
Цената варира от търсенето, явно има хора, които ще платят тези пари 6-7000лв за брекети и ще гледат за по-скъпи дори.
Много пъти се каза, че най-важното е ортодонта и след това брекетите. Разгледах друго предложеия, това с брекетите става вече като мода, не си ли с най-новите не става..

# 924
Благодаря ви ,че се включихте в темата.
Suzza така е има и други ортодонти. В Плевен съм намерила трима ортодонти.Като те не работят със система деймън, а с другите които съм изброила.И се чудя да се консултирам ли с тях.
За тях знам ,че предлагат разсрочено плащане със сигурност.
Много искам да си оправя зъбите.Като цяло не са ми криви.Прави са ми .Само имам проблем с единия резец ми е по назад в устата и кучешките са ми леко на горе.Небцето ми е дъговидно и от там се получава това.И най накрая се реших на тази крачка да си оправя зъбите и да имам една хубава усмивка  Grinning.Затова проучвам къде при кой и т,н Simple Smile.Радвам се ,че открих тази тема вашите мнения ще са ми от полза . Hug

# 925

Royall, и аз като теб съм на 25 години и от 8 месеца нося брекети. Ако кажа, че кривите ми зъби не са ми повлияли за отношенията ми с хората ще излъжа, години наред имах ниско самочувствие дължащо се на недотам красивата ми усмивка. За всичко съм се обвинявала, не съм страдала от мъжко внимание, даже- напротив, но аз не се приемах. Сега, когато знам, че правя нещо по въпроса и скоро ще съм с нова усмивка се чувствам много добре. Успех на всички! Съжалявам, че по-рано не се реших на тази крачка! Simple Smile

# 926
на 30 ще пътувам и в понеделник ще ходя при ортодонт да се реши кога да ми слагат брекетите и кога да ми вадят зъби.. Стискайте палци, че умирам от страх!!!

# 927
daysy,

точно същата работа и при мен за самочувствието, точно както го описваш. Всеки път когато съм в компания (особено когато е имало симпатичен мъж-обект на моите желания) вместо да се смея и радвам на веселата обстановка, аз прикривах малко или много смеха си. А колко пъти умишлено съм избягвала контакт с хора, заради това - просто не е истина  ooooh! #Cussing out

Ама за такива като нас има една приказка - по-добре късно, отколкото никога  Hug
Сега и аз се забелязвам, че откакто нося брекетите си имам по-високо самочувствие дължащо се на факта, че правя нещо по въпроса.  bowuu

П.П. как си ги слагате тези подписи с изчисляването на брекетите  newsm78

# 928
  • София
А ако знаете как ми се промени лицето.. предполагам, че до голяма степен е от брекетите - едни изразени скули, бузите отсъстват.. като изпита. Все едно не съм аз - това го забелязах преди два дни.
Може да има влияние и от храненето ми, че доста го промених в последно време, но е направо супер странно... и не знам кое е причината. Ще питам ортодонтката, като отида другата седмица за затягане.

# 929
Лицето се изменя от брекетите, нормално е.  Най-вече се вижда , ако оправят захапка.

Общи условия

Активация на акаунт