Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 078
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 900
Здравейте, хора.Аз съм момиче от 17 на Варна и от дълго време кривите зъби убиват самочувствието ми.Баща ми обеща, да ми сложи брекети чак когато вляза в университет.Имал съмнения, че ако ми сложи сега няма да уча или ще си понижа успеха.Аз го убеждавам че не е така, но той е твърдоглав.За всичко друго има пари, дори за нова кола но за мен няма.... newsm78.Да чакам до тогава си е цяло мъчение.Аз съм с дълбока захапка, криви долни и горни зъби.Венците ми кървят, трудно ми е да ги мия, някои се клатят...кошмар.Обаче това което ме убива е че на абитуриентската си ще бъда с криви зъби, която е веднъж в живота  Sad Sad.Гледам много да не се смея, за да не ги показвам защото виждам погледите на другите и как ме зяпат точно там.Гадно ми е, тъжно ми е и направо някой път ми идва да взема клещите и да ги извадя, за да се спре това мъчение.Супер много се комплексирам от тях, реве ми се като ги погледна в огледалото  Sad Sad.Опитвам се да не мисля за тях но не става.Досега съм нямала гадже заради зъбите си, защото знам каква е гледката отблизо и как момчето би се почувствало, ако иска да ме целуне.Сестра ми е със страхотни прави зъби и много и завиждам за това.Почти всички в класа ми са със прави зъби, само аз не съм. Чувствам се като наказана.Всеки ден си казвам, че когато имам перфектната усмивка няма да спра да се усмихвам и в следващия момент се поглеждам в огледалото и се чудя кога това бреме ще изчезне.Това нещо ме смазва.Да, това са само едни зъби но ме разяждат отвътре.Не се чувствам пълноценно.Опитвала съм и все още се опитвам да го обясня на майка ми, но тя казва че все нещо искам и да си изработя сама парите.Да, за всичко друго има пари само за мен няма :@.В 9-ти клас ходих с майка на консултация при д-р Стефанова и бяхме толкова близо до слагането на брекетите, но баща ми беше твърдо против и разубеди майка ми и тоолкова ме е яд.Единият ми преден долен зъб е с оголен корен и трябваше операция за цепване на венеца, за да се спре оголването му.Все още не сме отишли на тази операция, защото майка ми я е страх да не би хирурга да е лош.Не ме разбират, не разбират колко ми е тежко и как трябва да търпя това всеки Божи ден.Мия си зъбите с паста "Парадонтакс" и четка "Парадонтакс" защото мисля, че съм развила Парадонтит.Исках да отида на зъболекар затова, но баща ми ме обвини че това е защото не си мия редовно зъбите и че искам да отида само защото искам да сложа брекети.Е, как да ги мия като ме боли и кървят и ме е страх да не стане по-лошо.Мия ги колкото мога.Съжалявам много, ако съм Ви отегчила, просто имах страшна нужда да споделя.Радвайте се на брекетите си.Аз съм готова да мина през ада само и само да имам перфектни зъби и болките не ме плашат, но за ЖАЛОСТ засега си оставям само със невероятното желание.

# 901
Не е редно да се обобщава, защото все трябва да има и доволни, но уви аз за такива не съм чувала скоро, а общо взето имам не малко познати във факултета. За да съм по-точна, самите ортодонти може и да са добри /чувала съм много хубави неща за някои от тях/, но когато лечението се провежда предимно от специализанти /уж под наблюдението на обачуващите ги ортодонти/ човек трябва да си има едно наум, че поема риск и накрая е много вероятно да не остане доволен от крайния резултат. Да, спестяват се парички, защото се заплащат само материалите, но не мисля, че това е достатъчна причина, за да се спре човек на този вариант. Може би ако става въпрос за една по-лека корекция е приемливо, но ... аз лично не бих отишла, т.е. имах този шанс, но не го направих. Най-пресният случай на недоволен пациент е моя позната, която си постави брекетите повече от година преди мен и нищо от това /по нейни думи, а и аз не виждам особена разлика в усмивката и/, което се очаквало първоначално като резултат не се е получило все още. Аз вече четири месеца съм с брекети и имам по-голям прогрес от нея. Оплака се, че я прехвърляли от специализант на специализант, всеки си правел каквото преценил и накрая почти нищо. Доста неприятна ситуация. Но пак казвам - сигурно има и доволни, просто аз не съм чувала за такива напоследък.
[/quote]

Благодаря много за инфото.Много точен и адекватен отговор!!! Simple Smile,нАдявам се още някой да се включи и да отг на въпросите ми.
Другият недостатък е,че през ваканциите няма да мога да ходя и трябва изцяло да се съобразя с техният график....та....Наистина е важно при кого ще отида,защото все пак тва е усмивката ми Simple Smile  Laughing  Mr. Green
Но като чета постовете тук виждам,че все пак риск има. НЯМА как на сто про да си сигурен за крайният резултат.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 19:56 от калугер

# 902
Здравейте,отдавна ви следя и на мен ми предстои поставянето на брекети при д-р Иванова.Относно ваденето на мъдреци - извадих и двата горни защото растяха към корените на седмите и заради това зъбите на горната челюст са ужасно криви,на 33 г.съм и ако бях ги извадила по рано нямаше да се стигне до тук.Дано съм помогнала с нещо,колкото до болка,подуване и антибиотик за щастие при мен нямаше такива нещата - да спомена че въобще не се бяха показали и имам шевове!Успех при лечението на всички.
Ох извинявай, но аз съм на 31г и съм се решила вече да слагам брекети, но се чудя все още дали да не са тези "6 месеца усмивка", които се носят максимум 10 месеца (според зъболекарката) и имат само козметичен ефект, т.е. Подредба на зъботе, но не оправят захапката, която след 30г няма как да се коригира (пак нейно мнение) ... Та питането ми към теб е захапка ще коригираш ли и какво е казала д-р Иванова?
П.С. Смятам да отида при още някой ОД и да чуя 2ро мнение, но с тези деца ми е малко трудно да го вместя в програмата си Wink

# 903
sunshine1996 , почти видях себе си в твоето описание. Sad

Не се затормозавяй толкова, такъв съвет мога да ти дам. И аз бях като теб, точно заради зъбите си нямах самочувствие (но това не ми пречеше лично на мен с гаджетата  newsm78 ), и моите родители намираха пари за всякакви щуротии, но не и за моите зъби. Сега съм на 25 години и сложих брекети на горни зъби през септември, а на долни днес  Laughing
Изобщо не ми пука, че хората ще си кажат, че съм попрескочила възрастта за брекети, всичко ще изтърпя за мечтаната красива усмивка!!!

Само недей да живееш с тази мисъл, за кривите ти зъби, повярвай ми не се умира от това. Пак ще повторя , казва ти го човек с твоята съдба. И не се отчайвай, че ще можеш да си сложиш брекети на по-късен етап. И аз бях на абитуриентската си с кривите си зъбки, но това не ми попречи да се забавлявам - всичко е до убеждението и психическата нагласа. Всъщност аз и на абсолвентската си бях пак по същия начин. Мисли си за деня, в който ще ги сложиш и после ще ги махнеш и колкото и далеч да ти се струва това, запомни, че тези дни ще дойдат рано или късно! Не си заслужава да си пропиляваш годините, през които трябва да се забавляваш много, само заради кривите зъбки. А и някой ден те ще са само спомен, запомни! И на мен ми се искаше да съм приключила въпроса много отдавна, но знай, че нещата се случват с причина! Може би това ще окаже голяма роля за каляването на търпението ти и умението да се бориш за това, което искаш. Само не се предавай и бъди постоянна в желанието си и някой ден ще имаш красивата желана усмивка Simple Smile

Просто се отпусни и не позволявеай на тази причина да ти пречи да се радваш на другите неща от живота  Peace

# 904
  • София-Младост
sunshine1996 , почти видях себе си в твоето описание. Sad

В случая не става въпрос само до самочувствие, а и до здраве... Не мога да си представя дете с "Аз съм с дълбока захапка, криви долни и горни зъби" и родителя да се отнася по този начин, част от тези неща са генетично обусловени, а не само "защото не си мие редовно зъбите"Sad

# 905
Миличките  Sad, чак не ми се вярва , че има такива родители  newsm78
Аз толкова искам дъщерите ми да са перфектни, че бих се лишила от всичко друго.
А Съншайн споменава и за кървене, и за клатене....
Трябва да се вземат мерки навреме, опитай пак, Съншайн, не е само до външния вид, тези зъби са ни за цял живот  Sad

# 906
  • София
Точно защото са за цял живот, реших на 33!!! да сложа брекети. Хич не е късно.

Изобщо не ми пука, че хората ще си кажат, че съм попрескочила възрастта за брекети, всичко ще изтърпя за мечтаната красива усмивка!!!

Аз по-скоро срещам подкрепа у хората и като да ми се радват, вкл. и малко познати Simple Smile

Важно е да си пазим зъбите и да положим всички усилия, които се налага, защото проблемите в един момент започват и няма отърване. Аз за сега само с кариеси между зъбите мога да се "похваля" и това е една от причините. Другата, доста по-сериозна ми беше, че се износват грешни зъби - после какво - импланти? протези.. айде няма нужда.
Естетичната причина (макар че са си бая криви зъбаците, т.е. бяха  Blush) е на доста по-заден план.

# 907
Здравейте,отдавна ви следя и на мен ми предстои поставянето на брекети при д-р Иванова.Относно ваденето на мъдреци - извадих и двата горни защото растяха към корените на седмите и заради това зъбите на горната челюст са ужасно криви,на 33 г.съм и ако бях ги извадила по рано нямаше да се стигне до тук.Дано съм помогнала с нещо,колкото до болка,подуване и антибиотик за щастие при мен нямаше такива нещата - да спомена че въобще не се бяха показали и имам шевове!Успех при лечението на всички.
Ох извинявай, но аз съм на 31г и съм се решила вече да слагам брекети, но се чудя все още дали да не са тези "6 месеца усмивка", които се носят максимум 10 месеца (според зъболекарката) и имат само козметичен ефект, т.е. Подредба на зъботе, но не оправят захапката, която след 30г няма как да се коригира (пак нейно мнение) ... Та питането ми към теб е захапка ще коригираш ли и какво е казала д-р Иванова?
П.С. Смятам да отида при още някой ОД и да чуя 2ро мнение, но с тези деца ми е малко трудно да го вместя в програмата

Аз не съм точно с обратна захапка,но горната и долната челюст застават една върху друга ,ако правилно го обясних.И така точките на контакт на зъбите стават много малко,това затруднява дъвкането и натоварва зъбите които се докосват и освен това често бузата ми влиза между зъбите и я прехапвам - след  цялата тази тирада мога да заключа че д-р Иванова ми каза че ще намести челюстите така че горната да припокрива долната и зъбите ми да са контактни почти навсякъде.Дано съм обяснила правилно!

# 908
П.С. Смятам да отида при още някой ОД и да чуя 2ро мнение, но с тези деца ми е малко трудно да го вместя в програмата си Wink

Аз не съм точно с обратна захапка,но горната и долната челюст застават една върху друга ,ако правилно го обясних.И така точките на контакт на зъбите стават много малко,това затруднява дъвкането и натоварва зъбите които се докосват и освен това често бузата ми влиза между зъбите и я прехапвам - след  цялата тази тирада мога да заключа че д-р Иванова ми каза че ще намести челюстите така че горната да припокрива долната и зъбите ми да са контактни почти навсякъде.Дано съм обяснила правилно!

# 909
Здравейте!Искам да сваля мост който имам на долни челюст, чрез поставяне на брекети.Идеята е моста да се свали,кривия зъб който имам да влезе в зъбната редица и постепенно празното място на липсващия зъб да се затвори и така да нямам липсващ зъб и мост.Някой постигнал ли е това чрез носенето на брекети???
Благодаря!

# 910
Аз сложих на 36, просто тогава се влоши много, а и събрах смелост. Първоначално бях решил да вадя криви зъби и да слагам мостове и импланти, но ме разубедиха навреме.

# 911
  • Пловдив
Здравейте! Моето лечение с брекетите напредва значително, но се появи друг проблем, който ме притеснява.    Sad  Челюстната става от лявата страна ужасно ме боли. На моменти е, но като си отворя устата широко доста си боли, на моменти дори ми се схваща и не мога да си отворя широко челюста, чува се и едно щракане на моменти, като си отворя устата широко. Бях при ОД и тя ми каза, че няма никакъв шанс това да е от лечението с брекетите, понеже към момента по никакъв начин не въздействаме на челюста. Каза ми, че е възможно да ми се е схванала ако съм стояла на течение и т.н. Каза да правя нагревки, но аз не знам как точно или да се мажа с гел за стави.

Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?  Confused

# 912
  • Варна
Здравейте! Моето лечение с брекетите напредва значително, но се появи друг проблем, който ме притеснява.    Sad  Челюстната става от лявата страна ужасно ме боли. На моменти е, но като си отворя устата широко доста си боли, на моменти дори ми се схваща и не мога да си отворя широко челюста, чува се и едно щракане на моменти, като си отворя устата широко. Бях при ОД и тя ми каза, че няма никакъв шанс това да е от лечението с брекетите, понеже към момента по никакъв начин не въздействаме на челюста. Каза ми, че е възможно да ми се е схванала ако съм стояла на течение и т.н. Каза да правя нагревки, но аз не знам как точно или да се мажа с гел за стави.

Преди време една позната по същия начин я болеше челюстта и почти не можеше да си я движи. Казаха й, че е от стоене на течение. Но не помня повече подробности, защото беше отдавна.

# 913

Аз имах подобен проблем преди да сложа брекетите. При мен беше луксация на челюстната става.. изпукваше всеки път когато искам да си отворя малко повече устата, съяо така ме болеше доста като ям по-твърди неща. Ходих на снимки и т.н. тогава, до колкото бях чела жените сме предразположени към подобни неприятности, особено когато застуди се засилват болките. Едва ли е от брекетите ти..

# 914
  • Пловдив
Аз имах подобен проблем преди да сложа брекетите. При мен беше луксация на челюстната става.. изпукваше всеки път когато искам да си отворя малко повече устата, съяо така ме болеше доста като ям по-твърди неща. Ходих на снимки и т.н. тогава, до колкото бях чела жените сме предразположени към подобни неприятности, особено когато застуди се засилват болките. Едва ли е от брекетите ти..

А как се оправи при теб, или все още е така?

Общи условия

Активация на акаунт