Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 112
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 345
Преди седмица ОД ми сложи и долната дъга и още на другия ден "чейнетата" ми вече се допират само в една точка в ляво при четвъртите зъби, т.е двете челюсти не си пасват. Като гледам в огледалото ми се струва, че за да съвпаднат отново, както си бяха ще трябва значително да се разширят долните зъби Rolling Eyes, не мога да разбера как се получи такова кривене при условие, че преди всичко си беше по местата и имах контакт между всички кътници ooooh!
Ако някой е имал същите проблеми, моля, да сподели Praynig

# 346
  • Пловдив
Има още доста да се движат според мен, не се притеснявай
Аз съм от 2 месеца с горни брекети, тази седмица ще ми слагат долните.
Още след първите 1-2 седмици и аз нямах никакъв контакт с кътниците - в момента пак се е разместило нещо и вече се допират - не докрай като преди, но пак се допират в някаква степен. Има постояно движение - вече не го мисля толкова - брекетите си вършат работата  Party

# 347
Murka, много сложно ми се вижда вашето положение, особено като е при втори зъби които се виждат.Ще ги оправят, няма начин това да не стане, а на вас ви пожелавам много здраве и яка гърбина, че финансово въобще не е лесно  Simple Smile

# 348
Здравейте!  Wink Скоро ще се присъединя към вас, но все още не съм открила моя ортодонт. Днес бях при д-р Симова и тя твърди, че е необходимо да се извадят горните 4-ти, а мен това ме притеснява, защото както вече прочетох в темата - явно има вероятност след това да съжалявам. Според нея не е нужно да се премахват мъдреците. Не знам защо предпочита да отстраним 4-тите пред мъдреците, които реално не са ми от особена полза. Имам неправилна захапка, горната ми челюст е по-развита от долната /като малка носих апаратче и това явно допринесе още за това, като тогава основният ми проблем беше, че при горните - втория беше над кучешкия, но ефект, освен известно разширяване на горната челюст - друг не видях/. Предложи ми две алтернативи по отношение на брекетите: обикновени метални Деймън - 1300 лв /не включва ритейнъри/ и Деймън саморегулиращи - 2200 лв /не включва ритейнъри/.
Бихте ли ми препоръчали и други ортодонти от Пловдив за консултация?

# 349
  • Пловдив
За Пловдив аз съм при д-р Йозгюр - тя не вади току-така зъби - направи една консултация и с нея

# 350
  • Перник
Здравейте ,Момичета,аз съм от 2 месеца с брекети на долните,като след 4 месеца ще имам и на горните,но знаете ли кво ми казаха едни познати-че имало възможност по време/или след лечението с брекети,да се оцвети/потъмнее някой зъб,защото от разместването нерва на зъба се умъртвявал по някакъв начин,особено важало за хората с брекети след 27-8 годишна възраст,някоя от вас да е чувала подобно нещо?

# 351
Не, и не съм чула или видяла нещо подобно. Не мисля,че при нормално лечение може да се случи.

# 352
Здравейте ,Момичета,аз съм от 2 месеца с брекети на долните,като след 4 месеца ще имам и на горните,но знаете ли кво ми казаха едни познати-че имало възможност по време/или след лечението с брекети,да се оцвети/потъмнее някой зъб,защото от разместването нерва на зъба се умъртвявал по някакъв начин,особено важало за хората с брекети след 27-8 годишна възраст,някоя от вас да е чувала подобно нещо?
Логично е да се получи такова нещо Thinking, но какво показва практиката, ще споделят потърпевшите, ако има такива!?

Аз съм от февруари  с брекети на горните, а от седмица на долните. За тези 2+ месеца, горните зъби почти ми се наместиха, но самата поредица/подкова, толкова се уголеми, че сега, фъфля ужасно ooooh!, направо съм в подрес, да не вземе и след махането на брекетите, муцуната ми да остане все така издължена напред ooooh!(челюстите ми си бяха съвсем наред, но ако сега добия онова конско изражение, което имат някой хора, май ще се  самоубия)  ooooh! ooooh! ooooh!

# 353
Здравейте !

Тъй като и аз се насочих към брекетите, и виждам, че доста хвалите д-р Иванова (Цар Иван Асен II) за това, че е добра и не е скъпчика .. искам да попитам миналите по този път - за момента мисля да слагам брекети на горните зъби, защото ми се местят зъбите и е наложително, но не разполагам с особени средства и за долните мисля, че ще е малко по-късно слагането .. въпросът ми е може ли само отгоре да сложа брекети (Деймън) и горе-долу каква е цената ? Питам, защото доколкото знам доста се чака за преглед, а през това време не ми се седи в неведение.

Благодаря предварително ! : )

# 354
За Пловдив аз съм при д-р Йозгюр - тя не вади току-така зъби - направи една консултация и с нея

Би ли споделила малко повече: с какви брекети си и каква е цената на цялостното лечение, която ти предложи д-р Йозгюр? Може и на ЛС.  Wink

# 355
Здравейте !

Тъй като и аз се насочих към брекетите, и виждам, че доста хвалите д-р Иванова (Цар Иван Асен II) за това, че е добра и не е скъпчика .. искам да попитам миналите по този път - за момента мисля да слагам брекети на горните зъби, защото ми се местят зъбите и е наложително, но не разполагам с особени средства и за долните мисля, че ще е малко по-късно слагането .. въпросът ми е може ли само отгоре да сложа брекети (Деймън) и горе-долу каква е цената ? Питам, защото доколкото знам доста се чака за преглед, а през това време не ми се седи в неведение.

Никой ли не пише вече в тази тема ?

# 356
Здравейте !

Никой ли не пише вече в тази тема ?

Simple Smile Има коментари за цените няколко странички по-назад!
На мен лично първо ми постави брекети на горните и след 3 месеца и на долните зъби.  На прегледа ще се прецени.

# 357
  • Пловдив
Преди 2 часа ми сложиха брекетите и на долните зъби  Sick Ох, така е доста гадничко вече, досега явно нищо не съм видяла  Confused На някои звукове фъфля, никак не мога да свикна, постоянно ми се удрят горните зъби в долните брекети... Да не говорим, че нямам пак никакъв контакт на задните зъби - как ще се яде не знам

# 358
Преди 2 часа ми сложиха брекетите и на долните зъби  Sick Ох, така е доста гадничко вече, досега явно нищо не съм видяла  Confused На някои звукове фъфля, никак не мога да свикна, постоянно ми се удрят горните зъби в долните брекети... Да не говорим, че нямам пак никакъв контакт на задните зъби - как ще се яде не знам
Когато ми поставиха долните брекети и аз бях по същия начин, но за 1 седмица и ще свикнеш. Фъфленето ще се оправи почти напълно ( едва втора седмица и когато казвам някои думи със "з" се усещам как фъфля, но рядко се случва ! ) и ще си наред. А иначе аз имах проблем с това че много си стисках зъбите ( на снимката изглеждаха изтънели даже от горната част точно заради това стискане ) и сега долните брекети доста ме ограничават да го правя, дано и при теб да има този положителен ефект !
В началото общо взето ме беше страх да не ми остане такъв говора, но вече почти всичко е наред  Peace

Красотата изисква жертви !

# 359
  • Пловдив
 Hug мерси за куража

При мен заради много дълбоката захапка се наложи да ми напластят временно течен фотополимер на долните 6-ти зъби, за да не повредя с горните зъби долните брекети - и аз много силно стискам зъбите и става страшно...
Та сега ми е супер гадно в устата и нищо не мога да хапна... силно се надявам да свикна и аз  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт