Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 170 922
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 975
  • София
От година. Те не са се разместили видимо, но достатъчно, за да наболява след като пак подносих апаратчето.

# 976
  • Пловдив
Аз се надявам след 5-6 месеца да ми ги махнат брекетите, но направо ме е страх от този момент - да не се разместят отново  Confused

# 977
  • София
От повече от година съм без брекети и с постоянни ритейнъри и горе и долу и хващат по 6 зъба. Не са помръднали и грам, на никъде и захапката и всичко си ми е много стабилно.

Това че ти е убивало апартачето не значи непременно, че са ти се разместили зъбите.
1 - може самото апаратче да не е направено и да не ти пасва идеално
2 - има период след свалянето на брекетите, в който зъбите се донаместват и захапката уляга , за да придобие окончателния си вариант. Всцеплението между съжите след сваляне на брекетите не е иделано и не пасва идеално. Като започнем да се храним тези неща се напасват, но това предизвиква малки отклонения от отпечатъка по който са ти направили апаратчето. И то започва да ти стяга или убива.
Аз бях така с моето (носех го само заради мускулите на долната челюст - трябваше да седят нощем неподвижни) - пасваше ми само няколко дни. След това започнах да го слагам по трудно от едната страна, след това изпитвах болки при сваляне, изтръпваше ми на моменти там зъба или зъбите и започнах да го слагам все по рядно. Според мойте ОД, това е нормално. Няма и 6 месеца по-късно изобщо не го носех, захвърлих го, макар че беше добре да го нося, че пустите му мускули са много упорити.

Ама вие си носете вашите, те са с различно предназначение от моя и са много важни да не се развали постигнатия успех!

# 978
Момичета аз съм от около половин месец с брекети и без 4 зъба. Малко ме понаболяват най-задните зъби, ама предполагам, че е от наместването. Стискам пръсти на всички, които ще си слагат тепърва! Заслужава си! Hug smile3501 newsm74

# 979
Момичета аз съм от около половин месец с брекети и без 4 зъба. Малко ме понаболяват най-задните зъби, ама предполагам, че е от наместването. Стискам пръсти на всички, които ще си слагат тепърва! Заслужава си! Hug smile3501 newsm74

Кажи като видиш първи ефект Simple Smile

А на другия коментар за свалянето след 6 месеца - Не го прави! Носи ги колкото можеш повече, за да може да е трайно. Костта иска време, за да запомни новото местоположение и да се възстанови напълно. След колко време ти се изправиха?

# 980
При мен вече има значителна разлика - за 2 месеца и половина. Този месец ми предстои смяна на дъгите.  Simple Smile

# 981
Аз съм с брекети от почти 6 месеца ( без 7 дена ) и разликата е огромна.Бих ви показала снимки,но гледката не е приятна,затова ще ви го спестя.
Вече толкова много свикнах с тях,че дори не мисля кога ще ги свалям..Но първите 3 месеца след активиране болката беше ужасна..вече почти не боли..само изтръпване има..
Който се чуди дали да слага..съвет от мен..не се замисляйте изобщо !

# 982
  • Пловдив
А на другия коментар за свалянето след 6 месеца - Не го прави! Носи ги колкото можеш повече, за да може да е трайно. Костта иска време, за да запомни новото местоположение и да се възстанови напълно. След колко време ти се изправиха?

Ако за мен говориш - аз не ги нося от 6 месеца, а от почти година - след 5-6 месеца ще съм ги носила съответно 1,5 г. Изправиха ми се още на 2-рия месец, сега само остана мъничко от захапката.  Peace
Аз не бързам никак да ги свалям, защото си ме е страх  - така ми дават някаква сигурност брекетите  Rolling Eyes Имам чувството, че като ми ги махнат и веднага ще се разместят...

# 983

Ако за мен говориш - аз не ги нося от 6 месеца, а от почти година - след 5-6 месеца ще съм ги носила съответно 1,5 г. Изправиха ми се още на 2-рия месец, сега само остана мъничко от захапката.  Peace
Аз не бързам никак да ги свалям, защото си ме е страх  - така ми дават някаква сигурност брекетите  Rolling Eyes Имам чувството, че като ми ги махнат и веднага ще се разместят...

Ох , не съм разбрала правилно. Извинявай.
Година и половина си е добре като период. Стискам палци да няма разместване. Нали уж затова се носи след това онази тел.

# 984
  • Тук
На някого тук преди да сложат брекетите слагали ли са някаква дъга, която се закрепя на определени зъби ( транспалатинална дъга се казва май). С нея трябва да стоя около 6 месеца и едва тогава ще ми слагат брекетите. И има ли изправяне на зъбите още при нейното поставяне  или трябва да си чакам поставянето на брекетите?

# 985
Здравейте,
след по-малко от месец и аз ще се сдобия с брекети. Нямам търпение вече, имам дълбока захапка и напоследък проблемите се задълбочиха. Не знам какво да очаквам, но поне се радвам, че ще имам прави зъбки Simple Smile Ще посещавам клиника д-р Мариянови в Перник, ако някой може да даде повече информация за тях ще съм много благодарна!

# 986
На някого тук преди да сложат брекетите слагали ли са някаква дъга, която се закрепя на определени зъби ( транспалатинална дъга се казва май). С нея трябва да стоя около 6 месеца и едва тогава ще ми слагат брекетите. И има ли изправяне на зъбите още при нейното поставяне  или трябва да си чакам поставянето на брекетите?
На мен ми сложиха пендулум преди 2 месеца, води се експандер, ще го нося 5 месеца . Не знам дали става въпрос за същото устройство. Тази твойта дъга за какво е?

# 987
  • Варна

Здравейте, транспалатиналната дъга се поставя между шестите горни зъби и преминава по небцето. Тази дъга се използва за експанзия ( разширение ) и/или за задържане на шестите зъби на това място ( за упора ).  В повечето случаи транспалатиналната дъга се поставя заедно с брекетите и лечението върви успоредно с двата апарата. Това че е поставена първо  транспалатиналната дъга не е грешно, така е преценил лекуващия ви лекар.

# 988
Хора, много ви моля ПРЕПОРЪЧАЙТЕ НЯКОЙ ДОБЪР ОРТОДОНТ ЗА СОФИЯ НА ПРИЛИЧНИ ЦЕНИ. Бях се насочила към д-р Цветанка Иванова като такъв, но прочетох доста негативни мнения за нея. Сигурна съм, че всеки един от вас много добре разбира колко е важен ТОЧНИЯ ИЗБОР на ортодонт.

Очаквам мнения и предложения Simple Smile))

# 989
  • София
Calinista, и мен силно ме вълнува избора на ортодонт, къде си прочела негативни мнения за
Цветанка Иванова? В темата пишат няколко нейни пациенти и само добри отзиви съм чела.
Пред време бях писала, че направихме първа консултация на девойката при д-р Иванова и
в Ортоестет. Въпросът беше дали да извадим мъдреците или не, според Иванова - задължително,
според Ортоестет - не се налага. Консултирах се с трети ортодонт и вчера извадихме и втория мъдрец
(долу няма зародиши). След две седмици имаме час при д-р Иванова за вземане на мерки и
като че ли клонях в крайна сметка да изберем нея и да изполваме часа, ти сега ме хвърляш в размисли.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт