Тичат, тичат по-големи..Самоковчета засмени

• 15 972
  • 225
  •   1
Отговори
# 30
  • София !
Мими ти при кой беше родила че забравих ?  newsm78
Как се държаха в отделението с вас ? При мен имаше една две гадни акушерки идваше ми да им извадя очите  #2gunfire Даже нали съм си с ''късмета'' ми се падна тази дето ви разправях че като ходих в 6тия месец с болки и ми беше казала че болницата не била аптека  Crazy  Mr. Green

# 31
Mimi Smile,защото надхвърляме с малко дохода от триста и петдесет на човек Twisted EvilА аз съм на минимална заплата по принцип,а за майчинството първата година нали се взимало 24м.назад,е от тях 13 съм била болнични..сещаш ли се колко ще взема,май съм една от малкото дето ще се радват на 240те втората година :е:Просто приказна държава и после били малко децата.....
С тая шарка и грип направо  вече,а в понеделник или сряда сме на ваксина,ако сме здрави де,на нас ни е първата двойна,ние нали ги  миналия месец ги почнахме.
На мен също ми допада този метод на захранване,но при нас за съжаление не е много подходящ.
Излизахте ли днес на вън,ние бяхме следобед за час  навън,от миналата събота не бях я извеждала,та днеска кеф.
Бъни как е малката принцеса Hug

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 22:13 от desi_aia

# 32
Аз родих при Кънчева...за акушерките , има една дето много ме дразни. Нещо с "Ц" 'и е името-едра с къса , кафяво-червеникава коса и едни изцъклени очи. Тя дори ми би инжекция която беше за жена от другата стая. Иначе отношение имаше- силен интерес какво става, щото таткото на бебка не забрави да се похвали, че майка му преди 10-15 години работила там. Това сега ми коства много клюки, където и да отида в болницата, но е друга тема.
Мен не ми хареса педиатърката после, много се държеше надменно.Нямаше и път да влезе и да не ми направи някаква забележка.

Ние не излизахме. Вчера цял ден не е спала и вечерта ми се стори , че зъбчето е пробило, най-накрая. Днес се потвърди- имаме зъбче на 9 месеца Simple Smile..та, отпочивахме си за вчера и снощи, дето не сме спали. Много го болеше детето. Иначе времето си беше идеално.

# 33
Честито ви зъбче Hug,да излезнат всичките леко и безболезнено Heart Eyes.Дано  вече да не го боли детенцето.И да е спокойна нощта ви.

# 34
  • София !
Мими - Ох , аз не знам тая как се казва ама ако я хвана ще я удуша  #2gunfire  Остави ми детето гладно , дойде в 9 даде ми фризолак и ми заяви от 12 натам да се оправям сама ( демек да си я кърмя ) , е добре ама да беше ми показала как , аз давам тя не може да засуче милата аз като не знам сякаш съм родила 50 деца и трябва всичко да знам  Crossing Arms Тя толкова гладна че не можа да заспи , скъса се от рев детето , и ходих в 2:00 да я търся да дава фризолак или да ми покаже как точно стават нещата , и тя първо ми се развика че това било дете нормално било да плаче все пак не било кукла , викам ми ОК ама ела ти да я носиш пък аз ще спя  Tired и тя гледа като теле .. После уж да ми покаже как да и давам като ми стисна гърдите мале свят ми се зави  smile3517 , баси грубиянката .. От горе на всичко миришеше ужасно на цигари беше като ходещ пепелник  Sick
Тази на следващия ден акушерка беше много мила показа ми как , не ме стискала така грубо много внимателна  Peace Обаче една пък вечерта реши че в 21:00 ще смени памперса ( е що па да се труди в 00:00 , вместо да си полегне женицата  Tired ) и изчезна в другото отделение , а това че детето 100 % ще се наака и напика доста и ще стой с тоя памперс до сутринта на кой му пука  Crossing Arms УЖАС направо .. И понеже бебка имаше жълтеница малко и точно тогава спа много ( необичайно за нея  Simple Smile ) , и аз се притесних , тръгнах да я търся - НЯМА Я ... И до мен в другата стая имаше едно момиче заедно родихме и чух че още тропа и тя , та ходих нея да питам че на нея и 2ро и пак има повече опит .. Та тя ми каза че е нормално при жълтеница да поспива повечко да не се плаша , вика тя като е гладна ще се събуди и така  Simple Smile Мисълта ми е отиде си там в другия сектор , там дето сме ние не може да се отвори вратата ами ако недай Боже на някой му стане лошо или има проблем с детето как ще стигне до нея ? УЖАС направо , само се молех бързо да идва деня в който ще си тръгна от там че  Sick ........ От всичките там имаше 2-3 свестни + доктора ми  Peace
Относно педиатърката там всички я описват точно като теб , гадна , надменна и всякакви от сорта , аз пък не мога да се оплача от нея , лично с мен беше много внимателна каквото и да питах обясняваше , точно от нея нямам оплакване .. А иначе след всичко което съм чула очаквах да се държи ужасно ама късмет имах явно  Mr. Green

Браво за зъбчето много се радвам  Hug ( дано не го боли вече детенцето )

Деси - Добре е , като изключим коликите ( не знам какво да правя вече , а пък и така като я гледам ми е жал  Confused ) .. Нощно време обаче е страшно , снощи в 1:30 се събуди до 3:30 чак тогава заспа , после в 4:30 пак стана и аз я взех при нас на спалнята , и кога е заспала не знам , защото аз вече не издържах и съм заспала , поне сутринта ме пощади до 8:30 поспахме .. Вече съм като зомби  #Crazy  Mr. Green  Вие как сте ?  Hug

Е аз пак се изписах  Mr. Green

# 35
Бъни като те слушам и настръхвам.Това не мога да го разбера как е възможно на две отделения една максимум две акушерки нощно време,то не че през деня се прескачат сигурно Rolling Eyesна който съм го казвала ме е гледал като извънземен.Добре ,поне при децата няма ли детски сестри нонстоп newsm78При два от спонтанните аборта съм лежала там,но все си мислех ,че се е оправило към по-добро..Ние като бяхме в неанатологията беше фул от сестри,доктори,имах чувството, че са до всеки кувиоз или легълце.Горе в отделението също,и детски имаше,и акушерки,да вярно във Вип отделение бях,о и там имаше откачалки,но в интерес на истината пробваха да се съобразяват.Имаше едно чудо от млечната кухня,тя ни носеше шишетата с АМ и при нужда сваляше децата долу,толкова объркан човек не бях срещала.Час преди да ни изпишат идва и буквално грабва детето,на въпроса ми какво прави,тя спокойно ми оговаря-Нося го долу,да му слагат антибиотик.Крайно озадачена и обяснявам,че на бебка още онзи ден са и спрели антибиотика #Crazy.Вади мацката едно омачкано листче с вид на ползвано в ОО и какво се оказва, антибиотика е за другото бебче...
Бъни,не даваш ли нещо за колики newsm78Не,че много ще и помогнат,но поне малко да я облекчат.Растем,дивеем,вече сме с цял арсенал от забавни номера Heart EyesБорим се с повръщането и такива ми ти неща.

# 36
  • София !
Деси - Ще растете къде ще ходите , жива и здрава да е и много да ви радва  Hug Пък малко по малко почват и номерца да правят  Laughing
Давам Инфакол и от снощи и някакви гръцки НОПАР дават се по пъти - сутрин и вечер , а през останалото време давам Инфакол дано помогне малко че много ми е мъчно така  Confused Снощи дадох от тия НОПАР и да не чуе дявол тая нощ спа , стана само веднъж да хапне и пак заспа , та и аз се наспах днеска съм - пушка  Mr. Green , дано да помагат и така да сме и за напред !!
Няма мила никакви сестри , никакви акушерки , дойдоха дадоха ми я бебка и ме зарезаха добре че имам опит от братовчед ми та се справих , няма кой да ти каже НИЩО ooooh! ( добре че имам опит , тия неопитните мами да му мислят там .... ) Пък тая същата гадна акушерка като ми донесе фризолак ми вика : И сега какво правиме преди да дадеме на бебето шишето ? , и аз гледам тъпо  Simple Smile викам : Ми де да знам и тя : Е как така не знаеш като ми се развика  Crossing Arms , а то да съм си била капнала на ръката леко да видя да не пари млякото  #Crazy ( е аз от къде да знам да не раждам всеки ден  Simple Smile ) Общо взето идваха да я вземат за тоалет само и това е , през останалото време нямаше и кой да мине ей така да види по стайте какво се случва  Tired .... Само док. ми идваше често при мен да ни види , всеки ден идваше човека : ) , а ония гадове си клятят краката по цял ден  #Cussing out ( с изключение на 2-3 ) ...

Иначе пък това с вас много кофти баси невежеството добре че си я питала тая къде ще води детето пф ... Аман от некадърници  ooooh! При мен имаше 2-3 свестни и това е ... И от моя си док. Каримов съм много доволна  Heart Eyes всичко друго ЛЕШОВЕ  Sick  #2gunfire .....

# 37
bunny : ) ПРОБВАЙ ЗА КОЛИКИТЕ  борина/ знаеш ли какво е?-бабина рецепта, но помага и са много доволни/, носене в слинг, или коремче в коремче на голо да лежите, като се затопли и от близостта с мама положението се пооправя.... също слагай на коляно или рамо коремчето да излязат газовете.

..иначе в болницата положението е - ако имаш късмет. При мен с кърменето, добре че Кънчева ми показа, аз си мислех че нямах коластра. Бях подготвена за засукването знаех, но не знаех как да се стисна 1я път и мислех че нямам нищо.

А акушерките са малко и шетат из 3 отделения. Една майка, с която лежахме заедно ми обясняваше че не си доспивали от 2ни и 3ни смени.Ама аз каква вина имам за това? Редовно търсехме някой за да свали системите. Като ги намериш ти се карат, хем знаят че са виновни. За пелените на бебка и аз така.Само дето не изтърпях и си я смених сама. После било тяхна работа.А вие къде сте, че бебето ми плачеше мокро няколко часа?хм? #Cussing out

Подготви се, сега се почва- аз нищо не приемам буквално, което ми казват за детето. А!.. на няколко приятелки забравят да им кажат за ортопедичния преглед , който е хубаво да се направи до 3я месец. Даже на една от тях, изобщо не и' бяха казали. Гледат се тазовите стави, повечето ходят при д-р Алексиев в София.

desi_aia
какъв е проблема с повръщането?

# 38
С рефлукс сме,но по изострен,имаме и малко проблеми с чревцата,но и това ще го израстем PraynigСледят ни стриктно  в София пък да видим.На лекарства сме,според мен особена файда няма,имам чувство,че само си тъпча детето с химия Confused
Бъни ,ние бяхме на Еспумизан,давах го няколко месеца,той по скоро намалява киселините в ,та самите колики са по малко болезнени за бебето според мен.Ние ги изкарахме сравнително леко,имайки предвид състоянието и.И това ще отмине Hug.
На ортопед и ние бяхме при Алексиев,в частния му кабинет,водих я на 2м.,сега като стане 6 пак трябва да я водим ,макар че да чукна на дърво нямаме проблем.
Ние май пак ще отлагаме ваксината,нещо почвам да се разболявам Sad,взех мерки ,с маска съм,дано детенце да не го разболея.Дайте нещо ефикасно за гърло,че то ме мъчи най- много.

# 39
При Алексиев и ние ходихме към 7я месец. На повечето не беше казал за 2ри преглед и много ми се чудеха защо. Но беше доста добре и съм много доволна. Прегледа и кръста и извивката , която се получава от тежестта на тялото след като почна да сяда. Каза, че се е образувала добре и  правилно е поставяна.После профилактика чак след 3 год. Обясни много неща за лазенето, ходенето, стъпалата, стоенето .. Отговори на всичките ни въпроси.

И при нас имаше силен рефлукс, ама аз не се съветвах с лекар, сега да ме питаш що не мога да ти кажа? Какк е положението при вас? Ние до 3 месеца 3, 5 месеца беше много зле. Само на кърма, не съм давала адптирано мляко. И особено вечер, е връщала всичко, кърмила съм я по 3 пъти. Много изтощително и за двете. Случвало се е през няколко дни така тежко, и по-често и през деня. После пак кърмене, пак така, пак кърмене. Един ден просто спря. Не сме се лекували с нищо.

# 40
  • София !
Къде се намира този Алексиев  newsm78 адрес нещо ? И кога да я водя 2рия месец или по натам ?

За гърлото може да пробваш -
2-3 лимона ситно на кубчета
- 1-2 шепи орехи
- половин бурканче мед (от лютеница, средните)
смесва се и се пресипва в големия буркан , съхранение на стайна температура
по 1 ч.л. на гладно - Това е хубаво и за имунната система  Peace
А може и мед с малко сода за хляб също помага за гърло  Peace / Дано се оправиш по - скоро  Hug Hug

За болницата няма какво да кажа вече - определено не съм доволна !!!! Само от 2-3 акушерки и от др.Каримов  Heart Eyes !!!!

# 41
0889 238190     Алексиев. Кабинета му е частен, не работи със здравната каса. Намира се зад Билла, която е на бул. България- отзад в уличките

ето и сайта му http://www.einet.bg/~alexiev/ - не си вади впечатления от това как изглежда много неграмотно е направена тази страница,.Аз ако не знаех кой е, нямаше да отида при него, заради този сайт. Simple Smile
Аз заведох моето дете на 3 месеца. Обади се и го питай.Мисля че в една статия , той казваше че 6-а седмица е добре.

# 42
Бъни,  bouquet,ще го пробвам.Имунната ми система нещо хич я няма.От раждането ли,от това,че нон стоп лежах през бременността и се изнежих ли,но след като родих за 6,7път се разболявам,два пъти и на антибиотик бях.Само ме е страх да не лепна нещо на Ая.
MimiSmile,аз с връщането на храна свикнах,кога по вече,кога по малко.Имало е случаи когато е пропускала на някои хранения,после го е наваксвала в пъти де.Примирих се,че лигавниците ще са ни като официално облекло Winkсмогване за тях няма...Ние повръщаме на фонтани,направи си сметка,че тя ме олива мен,гърба ми и килима Rolling Eyesдетето си беше чистичко.Преди петнайсет дни беше така 2,3дни.В чудо се видях,ходихме по спешност до Цонева-една възрастна лекарка,да не бъркам името,кабинета и се намира до старческия дом,педиатърката и я нямаше.Тя като ни изплаши,че сигурно става дума за стеноза на пилорната стена вече,та ни изпрати в Пирогов за изследване с бариева каша,та даже цветно ни обясни как протича операцията #Crazy.Не ме питай как се чувствахме с баща и..Айде на бегом в София-нищо подобно-остър рефлукс,ние това го знаехме,още от раждането ми го казаха в РД,а и на гастро я бяхме водили два пъти.Просто е трябвало да се пусне система с глюкоза,да не стане обезводняване-аз от това се опасявах.Не знам тогава от какво се провокира състоянието и,викахме док.на втория ден-не е вирус,АМ не сме го сменяли.Дано го израстем.Радвам се,че вече сте го овладяли при вас Hug.Как е Кармин днес,мъчили я зъбчето още.
Времето пак се разваля...

# 43
  • София !
Деси похапвай от тая смес поне 10 дни на гладно сутрин , дано ти помогне  Hug То по принцип това се прави така - хапваш 10дни и 10дни почиваш , от октомври до март , за имунната система се прави .. Дано да се оправи малката да не повръща така  Confused много кофти значи .. Много целувки и прегръдкииии  Hug

Нещо не ми се отваря тоя сайт  newsm78  Simple Smile

# 44
Да да, за същите фонтани става на въпрос. До 3,5 месеца в седмицата по 3-4 пъти много сериозно. И един ден просто спря. Нищо не съм давала.Като върне всичко , пак кърмене и вода и само това.
Иначе за имунитет пробвай пчелен прашец с мед, но пчелния прашец от магазина на "сестрите" на пазара, щото те го съхраняват както трябва. Аз така, с техния мед и прашец преди години се излекувах след обикаляне по много доктори и болници. От тогава не съм го спирала.

Нашето зъбче още не се е показало цялото, само ръбчето..боли я..давам за това ОСАНИТ..облекчава я, щото като го види и се радва.

Общи условия

Активация на акаунт