МБАЛ "Черноморска" - град Бургас

• 130 355
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Момичета, моето раждане започна в 21ч. и продължи цяла вечер и на смяна беше д-р Николова! Съжалявам за неприятната случка dunameduna! Всяка от вас трябва да ражда там където се чувства най- сигурна  newsm10 Аз цяла бременност изкарах в Девата и се разочаровах, за това раждах в М.Р.

# 46
  • Бургас
Аз живея в центъра - до църквата Кирил и Методий и също си търся компания за след раждането за съвместно за съвместно бутане на колички. Термин: 15.01.
Знам, че има и други желаещи, затова бях предложила да си направим група във фейсбук и да се уговаряме Simple Smile

# 47
Ами казаха ми ,че когато има жена идва дежурния лекар,но ако няма жена  той е на повикване  newsm78. За да не гадаем хубаво е представител на болницата да ни обясни дали е така Naughty. лично аз съм далеч от МР и надали ще ми се наложи да отида втори път по спешност,но за момичетата, които живеят там това е много важно!!! Ако нещо се случии е въпрос на минути-  не може да чакаш да ти доведат лекар ,...а той живее в центъра !  Peace
 И продължавам да се боря с лентичката Joy

# 48
Дунамедуна, звънях в болницата и ми казаха, че там има денонощно дежурен акушеро-гинеколог, който е в самата болница при мамите.
Да не би да си отишла в ДКЦ-то? Там дежури нощем само един спешен кабинет, но той не бил към болницата. Бременните се преглеждали в болницата от дежурния АГ, който си е там на смяна, а не е на повикване от ДКЦ-то.

# 49
Сега за болния ми въпрос за болница Черноморска:
Разправям лично преживяното от мен.Имах уговорка с д-р Ризова на 21,09,2012 да ми води секциото/тя не ми водеше женската консултация/.На два пъти я попитах каква ще е сумата и тя ми каза 700лв. всичко.Пак я попитах цялото  раждане,престоя и храната ли е в това и тя ми каза че абсолютно всичко е 700лв. да отида само с чехли и личните си принадлежности/четка за зъби,гребен ,гримове/.За детето нищо не ми трябва освен последния ден дрехите за изписване което си е нормално.Та на 21,09,2012 отидох в уговорения час.Секциото мина безупречно,престоя ми в болницата също.Постоянно се грижиха за мен и бебето просто и за секунда не са ме оставили да се мъча или нещо да ме боли.Както много момичета казват все едно че си на хотел,все едно не бях раждала.Четирите дена престой минаха неусетно и безгрижно.Но огромното "НО" - случи ми се така че детето ми боледува от силно изразена жълтеница.Педиатъра които лекува детето поиска изследванията от болницата на бебето поради това че сегашните изследванията бяха много зле.Какво се оказа - оказа се че в болницата не са правили абсолютно никакви изследвания на детето освен за кръвна група понеже аз съм рх -.Изследванията при мен са били задължителни по ред причини/трудна бременност , предишни такива и т.н. написани в документи те ми./Въпреки всичко това те са решили че бебето е напълно добре и не се нуждае от изследвания.Решили са да ми спестят малко пари може би/това ще го уточня след малко/.Когато отидох да искам документите на детето от неонатологията излезе една лекарка и ме наплаши , каза че детето ми спешно трябва да се закара в София понеже било много зле.Когато казах всичко това на педиарката ни, жената направо се изсмя и ми каза че са се сетили да се притесняват.Сори трябва да прекъсна зоват   ме.

Да продължа явно тази вечер няма да се спи.Другото което е че взехме секрет  от нослето и се оказа че имаме стафилококи/не съм сигурна дали така  се пише/.Педиатърката ни каза че най вероятно е от болницата.Принципно тези бактерии ги имало в родилните отделение.Добре ама все пак болницата нямаше и един месец от както работи.На една дружка която също роди там /по нормален път/ детенцето и също има такава инфекция само че на очичките.
 Така дотук бях с изследванията за децата.Сега да кажа за цените.Оказа се че 700лв всичко за раждането не е в този смисъл който аз  си го мисля.Понеже съм рх-, а таткото рх+ е задължително да се изследва кръвната група на детето.В паниката си бях забравила него ден листа с изследването за кръвната група.Веднага изпратих мъжа ми да го донесе,но явно за да са сигурни ми направиха и на мен такова изследване.Едно определяне на кръвна група е 50,00лв/цената ми я казаха след секциото/ или освен 700лв раждане платих 800лв.След като ме приведоха в стаята дойдоха и ме попитаха дали искам да ми сложат инжекция "анти де гама глобулин".Попитах ги дали ако откажа нещо ще навреди - те казаха че само ако имам друга бременност е задължително. Отказах им.Не смятам да имам 3-то дете.Мнението на някои лекари при които ми се наложи да ходя, е че ако ми бяха сложили тази инжекция детето ми нямало да има толкова изразена  силна жълтеница.Спестих някъде  около 140лв/не бяха сигурни колко точно трябва да заплатя/понеже и това се плаща отделно от 700лв.Дотук с мен.
Сега ще ви разкажа какво са ми казали мои познати.На едната са и искали по 30,00лв за нагряване на лампа понеже детето било с жълтеница.При тях е трябвало сутринта и вечерта да го нагряват.Разбрах че 3 пъти общо са го слагали на тази лампа.Друга моя позната която роди в началото на октомври месец е отишла без уговорка /спонтанно при започване на раждане/ в 6,30.На регистратурата казала че е със силни контракции и иска да я прегледат дали започва раждане/има ли разкритие/.Господина който бил там и отговорил че в момента няма кой да я поеме и той не извършвал такива прегледи/не бил гинеколог/.Цялата болница в това време била тъмна.Така се оказало че тя трябвало да  се насочи към друга болница.Добре че е тръгнала тъй като след 1,30 родила сина си в Дева Мария.Няколко пъти попитах момичето къде е ходило да не е объркала поликлиника с болницата,но тя беше категорична че е отишла на правилното място.Пък и според мен няма логика да отидеш в поликлиниката и оттам да не те пратят в болничната част.Така че момичета хубаво разпитвайте за цени и условия.Ако питате вече мен не се доверявайте на устни обещания искайте услугите да са ви написани на лист.Желая ви лека бременност,лесно и бързо раждане,и всяка от вас да направи най правилния избор за себе си относно болницата в която смята да ражда.Аз лично останах със смесени впечатления за Черноморска.

# 50
''анти де гама глобулин" -тя е важна, ако искаш да имаш второ дете, защото организмът ти може да го "разпознае" като болест, а не като зародиш и по този начин самото тяло ще започне атаки срещу бебето,незнам да има нещо общо със силно изразената  жълтеница на бебчето.

# 51
  • Бургас
Д-р Хърков работи в клиниката и преглежда по ЗК. Аз съм при него за ЖК. Wink

Той отдавна ли е в Бс, не съм го чувала? Доволна ли си?

# 52
Момичета, прочетох коментара ви за МБАЛ "Черноморска". В болницата денонощно има дежурен гинеколог, микропедиатър и реаниматор. Какви са тези глупости, че се вика гинеколог от вкъщи при раждане. Дежурния гинеколог води освен раждания и преглежда денонощно жени.
Сградата има два входа. Единия е за поликлиниката, а другия е за стационара. Може би жената, която пише, че е затворена болницата, като е дошла е влязла във входа за поликлиниката.
Относно цените за раждане: Нормалното раждане струва 500лв. а Секциото - 700лв.
Единствените доплащания са ако родилката е Rh-(отрицателна). В този случай се взема допълнително по 50лв. за майката и бебето за изследване на кръвните им групи. Относно поставянето на Анти D гамаглобулина при първо раждане е задължително, а при второ раждане е по желание на родилката. Цената му в болницата е 145лв. Ако жената желае може да си закупи ампулата от ХЕИ, където цената е 170лв.
Цените, които написах за ражданията важат за престой до 7 дни. Ако се наложи родилката да остане повече от 7 дни се доплаща по 165лв на ден.
Ако имате въпроси можете да ги задавате в този пост. Ще се постарая да ви отговарям изчерпателно.

# 53
Освен това, всеки понеделник от 11:00ч. до 12:00ч. е ден на "Отворени врати" , където ще ви бъде отговорено на всички въпроси.

# 54
Кои други лекари, освен др Дорийска, др Ризова и др Николова, работят в болницата като акушер гинеколози?

И защо след като се твърди, че явно става объркване на входовете на ДКЦ-то и болницата, не се обяснява това на регистратурата и не се насочат желаещите към правилния вход.

# 55
Мон... - доволна е силно казано! За мен той беше напушен или надрусан..

Казах му че имам леко течение и той направо ми изписа лекарство, а аз исках да се вземе секрет. По каса първото изследване е: взимане на секрет и цитонамазка, а те ми казаха че първото било кръв и нямало такова нещо! Сестрата беше много груба. Имах записан час за 14:00ч., а като отидохме сестрата ми каза, че лекаря щял да дойде в 14:30-15ч.  Shocked Не ми обясниха много много, и имам само едно посещение при него в третия месец. Повече не съм ходила.

# 56
"Цените, които написах за ражданията важат за престой до 7 дни. "

Елена30 защо тогава секциото се изписва на 5 ден след като цената е за 7 дневен престой.Къде можем да прочетем цените черно на бяло написани.Колко струва преглед / има ли въобще такива/от неонотолог на бебе което е родено в тази болница?

# 57
Момичета, прочетох коментара ви за МБАЛ "Черноморска". В болницата денонощно има дежурен гинеколог, микропедиатър и реаниматор. Какви са тези глупости, че се вика гинеколог от вкъщи при раждане. Дежурния гинеколог води освен раждания и преглежда денонощно жени.
Сградата има два входа. Единия е за поликлиниката, а другия е за стационара. Може би жената, която пише, че е затворена болницата, като е дошла е влязла във входа за поликлиниката.
Относно цените за раждане: Нормалното раждане струва 500лв. а Секциото - 700лв.
Единствените доплащания са ако родилката е Rh-(отрицателна). В този случай се взема допълнително по 50лв. за майката и бебето за изследване на кръвните им групи. Относно поставянето на Анти D гамаглобулина при първо раждане е задължително, а при второ раждане е по желание на родилката. Цената му в болницата е 145лв. Ако жената желае може да си закупи ампулата от ХЕИ, където цената е 170лв.
Цените, които написах за ражданията важат за престой до 7 дни. Ако се наложи родилката да
остане повече от 7 дни се доплаща по 165лв на ден.
Ако имате въпроси можете да ги задавате в този пост. Ще се постарая да ви отговарям изчерпателно.
elena30, явно си от служителите на болницата(което е добре за нас-най-после някой да отговаря) Peace
Та имам следното питане:
-Колко струва  една фототерапия и изобщо какви са цените на кл.пътеки,които ще  плащам, ако нещо не е наред с мен или бебето
-ако детето се лекува срещу заплащане и майката реши да остане с него, но няма проблем ...за нощувката пак ли 165 лв. плаща
И още нещо-бъди по мила с нас бременните,затова са форумите да питаме ,да получаваме инфо и да сверяваме часовниците- не говорим глупости а споделяме Naughty
Дано др.служители са по-любезни  Crossing Arms

# 58
  • Бургас
Раждах в болницата в началото на октомври. Всичко беше перфектно, останаха си само хубави спомени. Това са пълни глупости, че няма дежурен лекар през нощта. Аз самата отидох в 21ч и родих в 2:35ч. Объркването става, защото дежурния кабинет на поликлиниката е непосредствено до регистратурата на болницата, в сградата на болницата. Охраната понякога напътства погрешно, а и дежурния общопрактикуващ лекар насочва обикновено към МБАЛ. Пиша от лични впечатления. Незнам защо дежурните доктори се изказват негативно към болницата, а и са ме пращали в окръжна за консултация, защото болницата "не работила", а тя си работеше и добре, че си бях осведомена.
Раждах нормално при д-р Ризова /не ми е водила ЖК, но съм ходила на преглед на 4Д в болницата - беше 30лв/ и ак.Тенева /страхотен човек/. Дадоха ми да си отрежа пъпната връв, исках да си видя плацентата и ми обясниха подробно кое какво е. Между другото замразихме стволови клетки към КриоСейф. Те имат договор с болницата. В родилно работят д-р Ризова /завеждащ отделение/, д-р Дорийска, д-р Николова и един мъж, на който в момента забравих името /мисля, че от Варна беше/. Към края на годината ще започва и д-р Лазарова. В неонатологията са д-р Томова /завеждащ отделение/, д-р Ставрева, д-р Хрусанова и една младичка лекарка, на която също ми изхвърча името. Отношението на целия персонал е страхотно. Минават визитации имам чувството непрекъснато. Можеш да питаш всичко, по всяко време и ти обясняват. Бебетата ги взимат, за да ги преобличат през 3 часа. Носят храна от кетъринг закусва, обяд и вечеря, добре беше. Чистят ти стаята 2 пъти на ден, има топла вода. Не трябва да си носиш нищо освен лични принадлежности и чехли и комплект за изписването на бебето.
Изписаха ни на четвъртия ден. Освен 500лв нищо не съм плащала. Детето беше на фототерапия преди обяд в деня на изписването - не съм плащала допълнително. Изследванията на кръвта за билирубина са си ми записани в епикризата на бебето. Изписват към 11:30-12ч на обяд. Свиждания има тогава и в 17:30ч мисля беше. Много е топло в отделението.
Десетина дена след раждането вечерта водихме бебето на преглед, че кашляше, но се оказа, че всичко е наред. Прегледа беше 30лв.
Наистина е полезно да се отиде на Отворени врати. Всичко си обяснява старшата, а и да свикне човек с обстановката.
Моят син е със стафилококи, но не може да се каже дали е от отделението или не, тъй като когато ме изписваха баткото ни беше с някаква градинска хрема. Според очната лекарка най-вероятно има запушен слъзен канал на едното око и от там не може да се измива от сълзите окото и съответно се инфектира по-лесно. Неприятно е слагането на капки и кремчета, но вече отминава Simple Smile
Познавам майки, които са си водили бебетата на 2седмици, за да ги теглят и не са плащали нищо, но незнам как е регламентирано това. Дали реално се полага безплатен преглед, включен в пакета, за майката до 40ден и за бебето. Поне така се говори и информират на регистратурата.
До колкото имам информация до края на годината трябва да мине болницата по ЗК, но ще си остане такса от 200-300 лв, предполагам разбирате защо Simple Smile
Друго май не се сещам Simple Smile
Между другото в поликлиниката се провежда безплатно училище за бременни. Води го ак.Камелия Маринова.
Спокойно бременеене и леко раждане на всички!

# 59

Познавам майки, които са си водили бебетата на 2седмици, за да ги теглят и не са плащали нищо, но незнам как е регламентирано това. Дали реално се полага безплатен преглед, включен в пакета, за майката до 40ден и за бебето. Поне така се говори и информират на регистратурата.
До колкото имам информация до края на годината трябва да мине болницата по ЗК, но ще си остане такса от 200-300 лв, предполагам разбирате защо Simple Smile
bubabo,честито ти бебче, дай повече да има повече доволни мами Peace просто исках да разбера цените ,ако не всичко е о.к (не дай си боже) !!! Ехааа,и си отряза пъпната връв сама-браво щом си имала сили за това все пак трябва доста да се сгънеш-опитах се да си го представя Peace,а стафилококите се лекуват- споко!
Ти не попита ли за прегледите,все пак може да се възползваш newsm78, а  ни даде толкова полезно инфо за отношението, Крио Сейф и т.н. Интересуват ме новите докита, старите си ги знаем от сто години- до вчера всички ги плюеха,а днес изведнъж нямат равни! Ей това не го разбирам, ама всеки си има право де  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт