МБАЛ "Черноморска" - град Бургас

• 130 355
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 75
До сега не бях писала във форуми, но от днес и това е факт. Напоследък изчетох доста хубави неща за "Черноморска" и реших да ида да видя за какво става дума. Мога с чиста съвест да кажа, че всичко тук е толкова прехвалено и преувеличено, че просто нямам думи.
Отидох на дни на отворените врати. Като за начало ни пуснаха да разгледаме предродилна зала - не искам да си спомням, имаше жени които се молеха за упойка, а докторите им крещяха насреща... Чух отдавна забравена фраза, че като ти било вътре ти е било хубаво и т.н.... не не просто не искам да си спомням. Като оставим това на страна болницата има липса от към персонал,  повечето им стаи са недовършени и най-тъпото е, че няма дежурни лекари нощно време и ако стане нещо ще ги търсят да идват - кошмар. Определено след всичко видяно и чуто предпочитам да отида в държавната болница. Че те там са по-добри условията отколкото в Черноморска! Преди да решите къде ще раждате първо идете до Черноморска и вижте със собствените си очи за какво иде реч, че из форумите май е пълно с дупелизци! Всичко е прехвалено!!!

# 76
Аз ще раждам на 3 декември в Черноморска при Ризова и ще ви пиша дали отношението е лошо към родилките.

# 77
До сега не бях писала във форуми, но от днес и това е факт. Напоследък изчетох доста хубави неща за "Черноморска" и реших да ида да видя за какво става дума. Мога с чиста съвест да кажа, че всичко тук е толкова прехвалено и преувеличено, че просто нямам думи.
Отидох на дни на отворените врати. Като за начало ни пуснаха да разгледаме предродилна зала - не искам да си спомням, имаше жени които се молеха за упойка, а докторите им крещяха насреща... Чух отдавна забравена фраза, че като ти било вътре ти е било хубаво и т.н.... не не просто не искам да си спомням.
     Много ме учуди твоя коментар относно отношението на "крещящите "лекари към бременните майчета.Аз бях една от първите които родиха там и такова отношение през целия си престой не чух и не видях, напротив всички са много мили внимателни и с видимо голям опит.
Отнасят се с нужното внимание и уважение към нас и бебчетата. Не знам защо коментарът ти е толкова злонамерен,а и като нова частна болница е логично че никой от персонала не може да се държи грубо към "жени които се молят за упойка"

# 78
Отидох на дни на отворените врати. Като за начало ни пуснаха да разгледаме предродилна зала - не искам да си спомням, имаше жени които се молеха за упойка, а докторите им крещяха насреща... Чух отдавна забравена фраза, че като ти било вътре ти е било хубаво и т.н.... не не просто не искам да си спомням. Като оставим това на страна болницата има липса от към персонал,  повечето им стаи са недовършени и най-тъпото е, че няма дежурни лекари нощно време и ако стане нещо ще ги търсят да идват - кошмар. Определено след всичко видяно и чуто предпочитам да отида в държавната болница. Че те там са по-добри условията отколкото в Черноморска! Преди да решите къде ще раждате първо идете до Черноморска и вижте със собствените си очи за какво иде реч, че из форумите май е пълно с дупелизци! Всичко е прехвалено!!!
Аз се чудя ти по нощите ли ходи на " отворени врати" че видя , че няма дежурен лекар. newsm78 Аз ходя в болницата на тонове и не съм видяла нищо от това , което си писала  Confused А относно отношението на лекарите е повече от добро . Тук говорим за частна болница ,за тях всеки пациент е важен. Аз стаите мислиш ли ,че ако не бяха завършени някои щеше да им позволи да отворят болницата. Освен това в стаите има нещо като таблети ,чрез които имаш постоянна връзка с лекуващия и сърфираш в интернет. Това е , което аз видях .

# 79
  • Бургас

Виждам, че днес си се регистрирала и това е единствения ти пост. Иначе си си сложила лентичка за бременността. Съжалявам, ама не мога да повярвам, че става въпрос за реален профил и реални впечатления. Как пък за бременна в 5-ти месец реши, че чак сега ще влезеш във форума и то за да оплюеш по такъв начин една нова болница.

# 80
Доста забавен пост! И кое те кара да си мислиш, че всички тук са паднали с последния дъжд?..! Момичета тук не разчитат единствено на поствете във форума, така че жалкия опит да очерниш екипа и болницата май е неуспешен..
Относно болницата, родих в ДМ на 30.08. но в началото на август ходих на отворени врати в "Черноморска" и четейки поста ти си мисля, че или си била на друго място, в друга болница, даже може би в друг град или фантазията ти бачка на пълни обороти. Simple Smile
Айде със здраве!

# 81
Аз по всичко което чета разбирам, че това момиче изобщо не е ходило в Черноморска. НЯма такова нещо.
АЗ ходих и с е убедих , освен това съм говорила с момичета вече раждали там. Но всеки си решава сам за себе си. Аз съм решила Че ще раждам там. Скоро ми предстои, така че ще Ви пиша впечатленията си Simple Smile

# 82
Абе то си личи, че това някоя фенка на държавната болница го е писала. Те сега милите страдат, че само циганьорите останаха за тях. При наличието на 2 частни болници, онези съвсем ще замрат.

elena30 , гледам, че редовно разглеждаш тази тема и четеш коментарите, но не се намесваш. Аре легитимирайте се вече, кой явен служител на болницата и ще ни отговаря компетентно на въпросите...а за онези дето сте скритите лимонки, то си личи и няма нужда. Хайде със здраве!

# 83
Здравейте момичета!
Извинявайте ако коментарът ми се е прел малко " остро" от вас но и на мен вече ми омръзна да чета разни мнения за МБАЛ ЧЕРНОМОРСКА писани от анонимни постове на конкурентните болници в Бургас. С най-голямо удоволствие ще отговоря на вашите въпроси. За всичко което ви интересува може да се обаждате на тел. 056-707-606 това е номера на регистратурата, ако не получите желаните отговори поискайте да ви свържат със Родилно отделение и задайте въпросите си.
Болницата все още не работи с ЗК НО СЛЕД НОВА ГОДИНА И ТОВА СЕ ОЧАКВА.Цените ще ги напиша отново: в момента без ЗК за нормално раждане-500лв, за секцио-700лв .При постъпване бременната трябва да носи-лична карта,кръвна група ако е планова секцио - консултация с кардиолог,анестезиолог  кръвни изследвания които гинекологът следящ бременноста назначава и чехли.Всичко останало необходимо за майката и бебето се осигурява от болницата.Кръвните изследвания с направления по ЗК могат да се направят в лабораторията в МБАЛ Черноморска която се намира на 3етаж в сградата на поликлиниката.

# 84
Здравейте момичета!
Извинявайте ако коментарът ми се е прел малко " остро" от вас но и на мен вече ми омръзна да чета разни мнения за МБАЛ ЧЕРНОМОРСКА писани от анонимни постове на конкурентните болници в Бургас. С най-голямо удоволствие ще отговоря на вашите въпроси. За всичко което ви интересува може да се обаждате на тел. 056-707-606 това е номера на регистратурата, ако не получите желаните отговори поискайте да ви свържат със Родилно отделение и задайте въпросите си.
Болницата все още не работи с ЗК НО СЛЕД НОВА ГОДИНА И ТОВА СЕ ОЧАКВА.Цените ще ги напиша отново: в момента без ЗК за нормално раждане-500лв, за секцио-700лв .При постъпване бременната трябва да носи-лична карта,кръвна група ако е планова секцио - консултация с кардиолог,анестезиолог  кръвни изследвания които гинекологът следящ бременноста назначава и чехли.Всичко останало необходимо за майката и бебето се осигурява от болницата.Кръвните изследвания с направления по ЗК могат да се направят в лабораторията в МБАЛ Черноморска която се намира на 3етаж в сградата на поликлиниката.

Така, това го разбрахме вече. Може да сме бременни, но не сме глупави. Още доста въпроси ти зададохме, но явно отговор няма да получим. И като ти е "омръзнало" да ни четеш, просто недей! Мен не ме интересува нито кой на кого иска да вземе пациентите, нито борбите дето ги водите с другите болници. В крайна сметка всяка една от нас си прави сама изводите и повярвайте ни, толкова си личи, когато коментарите са на "вътрешни" хора, че едва ли някой им се вързва. Съветвам те да оставиш настрана интригите и клюките, и се намесвай само когато можеш наистина да дадеш полезна информация на онези, които се интересуват от нея.

# 85
Продължавам с отговорите
Анестезиолози ,акушер-гинеколози акушерки и неонатолози има денонощно  и достатъчно в болницата така че няма как при постъпване ако бременната желае обезболяване на раждането това да не се случи. Лекари които водят ЖК по ЗК в поликлиниката на Черноморска и работят в Родилно отделение В Черноморска са Д-р Николова-специалист акушур-гинеколог преди това е работила в Майчин дом-София и Д-р Маркова специалист акушер-гинеколог със специалност детска гинекология и асистент в Медицински Университет гр.Плевен съответно е работила в АГ-отделение Плевен.Относно броя на персонала няма как болницата да има разрешение за работа ако персонала е не достатъчен т.е. за всяко нещо си има стандарти.Няма разлика относно цените за раждане в зависимост от това дали бременната посещава ЖК в поликлиниката на Черноморска или в други кабинети по ЗК.Да уточня поликлиниката в МР и самата болница нямат нищо общо,просто са в една сграда,всяка е с отделна регистратура и персонал.Сега на въпросите за фототерапията и престоя на майката и бебето:За всички клинични пътеки по стандарт определен от ЗК има определени дни /престой/-за нормалното раждане е 3 дни /нощувки/ за секциото-4дни /нощувки/.Обяснявам че ако по една или друга причина от страна на майката или на бебето се наложи престоят дасе увеличи /например по силно изразена жълтеница на бебето/ оставайки  в отделението до 7дни нищо не се плаща нито за майката нито за бебето, включително фототерапията или ако бебето има предписано някакво лечение.Фототерапията се заплаща -30лв ако бебенцето вече е изписано от отделението . Отделението по Неонатология разполага с кувиози включително и транспортни зав. отделение е Д-р Томова една от малкото лекари в Бургас със специалност неонатология.Другите са Д-р Ставрева, Д-р Хрусанова и Д-р Делчева /лекарката за която пишете че е от Варна/ Надявам се че съм ви била полезна! Ако имате други въпроси питайте.

# 86
Елена 30  как стоят нещата със свижданията. Може ли да са неограничени.  Simple Smile и ако може да ни кажете нещо заа епидоралната упоика , защото смятам да ползвам такава.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 12:34 от PETJ22

# 87
За тези които нямат възможност да разгледат болницата в деня на отворените врати могат да дойдат в друг ден .В болницата има Неврологично отделение но не работи все още с ЗК.

# 88
Услугата неограничени свиждания се предлага само в пакета Вип-стая  който струва 600лв. и включва:-самостоятелна стая, придружител по време на раждането,неограничени свиждания, акушерка която се грижи само за бременната която е заявила тази услуга.
Епидуралната упойка се поставя когато жената има поне 3-4см. разкритие.Предварително мястото се обезболява, поставя се едно финно катетърче което се фиксира на рамото и през него чрез перфузор се дозират обезболяващите.Това се извършва от анестезиолог който също присъства на раждането.Така раждането си върви и бременната не усеща болка.Друго предимство на тази упойка е че ако има разкъсвания по време на раждането когато те се възстановяват също не се усеща болка. Регламентираните свиждания в болницата са всеки ден сутрин от11.30 до12.00 и следобед от 17.30 до 1800ч. като ако жената е родила чрез секцио на следобедното свиждане присъства и бебенцето.

# 89
Супер много ти благодарря Wink а само да попитам за цената на упоиката и след като ти я поставят на легло ли си или може да се движиш  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт