МБАЛ "Черноморска" - град Бургас

• 129 354
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Бургас
Най-добре да отидеш на място в трите болници, да зададеш на място въпросите, които те вълнуват, и да избереш. Всяка от болниците си има и тема във форума, можеш да почетеш и назад.

# 1 036
И аз така мисля да направя, но все пак искам да видя и вашите наблюдения какви са Simple Smile Много ти благодаря за отговора.

# 1 037
  • Бургас
Здравейте!
Предстои ми да раждам и все още се чудя в коя болница в Бургас да родя. Бихте ли ме посъветвали? Чувам добри отзиви от МБАЛ Черноморска и за докторите там.  ОЧаквам вашето мнение. Благодаря ви
Аз родих преди година в Черноморска, изключително доволна съм от всичко и всички!

# 1 038
Здравейте!
Предстои ми да раждам и все още се чудя в коя болница в Бургас да родя. Бихте ли ме посъветвали? Чувам добри отзиви от МБАЛ Черноморска и за докторите там.  ОЧаквам вашето мнение. Благодаря ви

И аз ти препоръчвам да разгледаш всички болници и тогава да решиш. Важното е да се чувстваш спокойна за теб и бебето. Иначе аз лично избягах от Черноморска заради некадърното отношение на един от лекарите. Имах проблем, наложи се да ида в болницата, д-ра беше готов да маха бебето, защото видиш ли плодът бил мъртъв. Същият този плод сега спи и пълни памперса по цял ден, благодарение на това че отидох за второ мнение при друг лекар.

# 1 039
Здравейте. Искам да попитам вече раждалите майки дали сте доволни от МБАЛ Черноморска и кой лекар бихте ми препоръчали. Аз съм в края на шестия месец и още се колебая. Благодаря предварително

# 1 040
  • Бургас
Здравейте. Искам да попитам вече раждалите майки дали сте доволни от МБАЛ Черноморска и кой лекар бихте ми препоръчали. Аз съм в края на шестия месец и още се колебая. Благодаря предварително

за пореден път изказвам своето лично мнение за болницата и екипите в родилното отделение-там лежах за задържане, там и родих.Изключително съм доволна от отношението, добрината, отзивчивостта и професионалното отношение.Родих със спешно секцио при Ризова, при престоя в предродилна останах с много добро впечатление от Маркова и Николова.Ако мога да помогна с още нещо като информация-насреща съм!

# 1 041
Не съм раждала в тази болница, но за Ризова мога да дам отрицателно мнение с ръка на сърцето.

# 1 042
Колко струва нормалното раждане за здравно осигурени лица ?

# 1 043
Аз съм лежала за задържане и в двете болници. Родих в Дева Мария. Началото на бременността ми е следеше Ризосва, но толкова не и пукаше, че щеше да изтърве бебе, което сме правили в продължение на 4-5 години......Относно болницата- ново е , но до там. Тясно е., оборудването е бедно и неудобно, няма кафенце хубаво, обслужването е също на ниско ниво. Обгрижването от персонала- също. Като имат някое и друго в повече раждане и няма кой да дойде да те погледне цял ден, молила съм се да ми откачат или усилят системата, ама чакахме......После ни се извиняваха, че имало много родилки, а малко персонал.

Родих в Дева Мария, бях като на хотел и то поне 4 звезди. Стаите са големи, хубаво и удобно оборудвани и удобни. Персонала е постоянно покрай тезм и изключително любезен. Лекарите, както и абсолютно всички останали в болницата си личи, че не са събирани от кол и въже просто, а е направен някакъв качествен подбор.....

# 1 044
Аз съм лежала за задържане и в двете болници. Родих в Дева Мария. Началото на бременността ми е следеше Ризосва, но толкова не и пукаше, че щеше да изтърве бебе, което сме правили в продължение на 4-5 години......Относно болницата- ново е , но до там. Тясно е., оборудването е бедно и неудобно, няма кафенце хубаво, обслужването е също на ниско ниво. Обгрижването от персонала- също. Като имат някое и друго в повече раждане и няма кой да дойде да те погледне цял ден, молила съм се да ми откачат или усилят системата, ама чакахме......После ни се извиняваха, че имало много родилки, а малко персонал.

Родих в Дева Мария, бях като на хотел и то поне 4 звезди. Стаите са големи, хубаво и удобно оборудвани и удобни. Персонала е постоянно покрай тезм и изключително любезен. Лекарите, както и абсолютно всички останали в болницата си личи, че не са събирани от кол и въже просто, а е направен някакъв качествен подбор.....

Звезден прах, пишеш ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ!  Rolling Eyes
Почти не съм коментирала тази тема, която аз създадох преди 2 години, но написаното от теб не е вярно.
- първо в болницата има кафенце на първия етаж до регистратурата, в което продават какво ли не
- второ какво разбираш под тясно и широко? стаите са големи, с щори, с по две легла, хубави пастелни цветове, всяко легло си има таблет и можем по всяко време да си викнем акушерка от устройството, жените идват веднага и един път не съм ги видяла намусени и сърдити
- трето - доколкото знам има си ВИП-сектор в родилното и там си сама с когото поискаш
- четвърто - ти от кога стана компетентна да определяш кога ще ти намаляват, увеличават и спират лекарствата и банките?
- пето - в родилното отделение не лежат майките за за задържане - лежат в отделение по горните етажи някъде, как така си била в родилното за задържане, че си викала акушерка, пък тя дошла рекла ти че имало много раждания и се върнала обратно?  newsm78

и накрая - като гледам лекарите от девата, ами аз не вижда един бургазлия измежду тях, все някакви непознати имена, че как така им личало, че били избирани по специален начин?

върви си рекламирай Девата във форума на девата.
Аз съм доволна от болницата, хората са отзивчиви, добри, тихо, спокойно, че и два пъти дневно има свиждания, и бебето си го гледаш неонатологията когато поискам и изобщо болницата си е много добра.

# 1 045
Не е учтиво, да се заяждаш с пациенти и клиенти, които не отговарят и не споделят мнение насочено към теб, а евентуално би било полезно да се извиниш за причинените неудобства и да обещаете да подобрите обслужването ./ако евентуално си говорител на болницата или имаш нещо общо, ако не си защо изобщо се занимаваш с мен, аз просо изказах моето мнение и впечатление, което е субективно, всеки може да иди и да види......

За болницата- като две бременни жени настанени по сред лято в една стая/едната в края на 8ми месец, другата-аз , в 4ти/, това ми е останало като впечатление- ТЯСНО/едва се раминавахме двете , а сложат ли апарата за тоновете...край/ и липсва простор, мога да сравня на фона на двойните стаи в другата болница. Всеки може да провери и да направи изводи за себе си, това е моето впечатление като пациент, посетил и лежал на двете места. От Меден Рудник само броях часовете кога ще си тръгна, на всичкото отгоре, дори нямаше място къде да поканя мъжът ми да седне в стаята, при посещенията, толкова беше тясно. В Дева Мария има кресла, столчета, завеси с които двете легла са отделени.

За цветовете- именно пастелни, като в болница. Кофти усещане и впечатление лично за мен. На фона на ярките и червени цветя и приятните мебели в Дева Мария- впечатление като за хотел....

За лекарите и сестрите- сами ми казаха да помоля, ако тече бавно или запецне системата да се обадя- резултат една система, която се изтича за 4 часа ме държа 12 ЧАСА  Shocked Shocked прикована на легло.....В края на деня ми се ревеше и ми се беше схванал гръбнака не заради контракции или нещо друго, ами заради обесдвижване и една поза която ми се налагаше да заема, за да тече системата, ревеше ми се буквално......

А коя съм аз ли-пациент и най -важното ваш КЛИЕНТ......мнението ми би трябвало да е от изключително важност за вас и да се стремите към покриване и подобряване на изискванията, а не да се карате и да ме режете....

НА ЕДИН ЕТАЖ СА РОДИЛНО, ПАТОЛОГИЯ И НЕОНАТОЛОГИЯ, ДО КОЯТО ВСИЧКИ ИМАХМЕ СВОБОДЕН ДОСТЪП......

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 20:14 от Звезден^Прах

# 1 046
нито съм говорител на болницата, нито работя в болницата, нито съм лекарка, нито акушерка

- за мен не беше тясно
- аз съм твърдо против да сядат хора отвън, дори и мъжът ми в отделението в което лежат раждали и да носят инфекции. дори не ми беше приятно това, че има два пъти на ден свиждане - не мисля, че при родилката трябва да влиза кой ли не, даже си мисля, че болницата трябва да го напраиви като в държавната - без свиждане, без влизане, всички навън
- за първи път чувам че в родилното лежали майки за задържане, доколкото знам - хората си имат отделение по горните етажи, в които лежат родилките за задържане
- на мен не ми харесват ярки цветове, които да ми избождат очите, не и трябва след раждане да се чудя кое око да отворя
- как така си седяла 12 часа на система и никой не ти е спрял и изключил системата? защо не си се оплакала? не мисля, че 12 часа ще те оставят съвсем сама, и никой няма да влезе да ти види системата и да ти разправя как имали раждания и били малко персонал - това за мен е неприемливо и не ми се връзва никак
- и докато са ти обяснявали че имали много работа, можеха да ти спрат системата през тия 12 часа
- има достатъчно хора, които постянно влизат и питат има ли нещо.

# 1 047
Невероятно, но факт- 12 часа лежах на система/ дойде едно момиченце към 5 да измери темп и т.н и сложи системата, цял ден звъняхме идваше само санитарка да ни обяснява как ей сега ще дойде лекар...., след като се затръшках вече към 4-5 следобед му се заизвиняваха, че не достига персонал и има мн родилки.

Лежи се на същият етаж, ти до колкото чувала- е едно...аз лежах там, това за етажа за мен не е проблем/стига да не раждах там, би ме притеснил факта, че през повечето време беше отключено в наонатология и си се влизаше свободно/ ,но стаята си беше кофти, особено след като вече мога да направя и  сравнение, за това е добре да се отиде и да се видят предварително условията, защото в тези часове след раждането, особено след секциото , материалната база- стая, легла , персонал, храна, удобства са най-важно,и за да ти се запази и психичният комфорт и да се отдадеш на макс на бебето и момента.

А за посещенията аз твърдо държа на бащата да е там, колкото аз съм родител и имам право да съм с детето, толкова и той./В Меден Рудник, свободно си се мотаеха татковци и влизаха и излизаха от стаите, само дето нямаше къде да седнат и буквално бяха наврени в другите родилки......Да не говорим за едни прости завеси - ни в предродилна , ни в стаите, за интимност и интимни моменти -нема такова нещо  Shocked Който мисли като мен и иска спокойно да може да се види с хората си и без да досажда на другите- е добре да помисли и за това какви са условията за посещение и къде се случват.

Не на последно място е добре да се проучи и менюто, защото меко казано в меден рудник ни даваха по 2 картофа и филия хляб и не можеш и да поръчаш нещо по добро, мъжът ми носеше храна. Болницата може да е частна и да претендира за такава и да събира такси като такава, но условията и системата и лекарите даже са като за по- нова окръжна -държавна.

В Дева Мария си поръчах фризьор и масажист и си платих. За всяка услуга си има разбит и ясен цениразпис плюс че излиза по евтино самото раждане по здравна каса, без значение какво е и само доплащаш допълнителните услуги и екстри ако се следиш при тях. Тоновете скед 30гс са безплатни. В Меден рудник ти тупват една обща фактура най-накрая ама к'во плащаш- нито знаеш нито ти е направило някакво впечатление да има смисъл да го платиш...Редовно се търси инфо за цени и услуги по форумите, вместо да си направят един хубав сайт и да се качи цялото инфо там, е да ама и това не е направено както трябва.

Накратко, за да не продължавам- хубав замисъл, кофти изпълнение

И визуално ОБИКНОВЕНИ/не ВИП, аз в Дева Мария лежах при раждането във ВИП стаята, просто нямаше свободна -друга/беше лудница Януари като раждах и въпреки това не сме усетили липса на персонал и е още по-хубава от тази, но като големина, не се различават, строени са еднакво просторно, защото е мислено, че на родилките им трябва пространство/

ДЕВА МАРИЯ
Скрит текст:

МЕДЕН РУДНИК

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 07:06 от Звезден^Прах

# 1 048
Звезден прах, не се занимавай с burgasko_mamche - "тя нито е говорител на болницата, нито работи в болницата, нито е лекарка, нито е акушерка" тя просто работи ЗА болницата. Човек стига да ѝ поразгледа профила и се вижда явно, че тя самата се оплита в собствените си лъжи. Жалко е.

Съвет към хората от болницата следящи темата - не трийте лошите коментари, които се пишат за Черноморска, не се заяждайте и с хората, които ги споделят, защото те ви правят услуга, казват ви какво не е наред и какво трябва да промените. Ако го направите ще имате повече доволни пациенти, а не както сега  Peace

# 1 049
  • Бургас
добре бе хора, не мога да разбера-доволни сте от Девата, ми стойте си във форума на Девата.Тук е форума на Черноморска, момичетата се интересуват от това, какво е там.Не ми е ясно как тези, който не са раждали там, могат да дадат мнение за това, което се случва?!
В интерес на истината, до миналата година (аз лежах за задържане края на март), родих на 26,06, наистина патологията беше в родилно.От юли месец 2013, ако не бъркам, патология и АГ отделение са отделени на 5 етаж (ако не бъркам етажа)!
Та да си довърша по-горната мисъл - тази, която се интересува от условията на другите болници, ще си влезе в техните форуми, айде няма нужда да се хвалят и прехвалват, защото Девата е наистина един мнооого скъп "хотел", чиито кирливи ризи, много добре се пазят.Защо не се дава гласност за смъртните случаи, които са се случвали там???Ами защото, никой не ги рови!!!
Та айде, със здраве и всеки във форума, който го интересува!
Звезден прах-нищо лично, но не мисля, че е коректно да даваш мнения и препоръки, след като не си раждала в Черноморска, давай ги в Девата!

Общи условия

Активация на акаунт