МБАЛ "Черноморска" - град Бургас

• 129 355
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 1 050
Изказвам лично мнение, там където желая и имам впечатления и база за сравнение. Пътувам в цял свят, спя по различни места и хотели и имам опит  в коментирането на предлагани услуги и искано заплащане и винаги съм писала и оставяла мнения по форуми, за да може хората правилно да се ориентират и да има масова информация/ако имаше подобно инфо за болницата преди да легна там....едва ли щях да се засиля натам или най малкото бих проверила предварително, защото всеки иска най-доброто за себе си и за детето си на най-добрата цена/, защото винаги преди да ида някъде аз търся такава информация.

На мен раждането със всичките му глезотии- масажи, прически, 3 пълни изследвания на бебето, допълнително храна и телевизия ми излезе около 1200лв......и за всичко си бях направила разчет защото всяка една услуга е написана до стотинка колко струва във сайта.....Още преди да родя си бях направила точно сметката  Wink  За мен тези пари се оправдаха, но така или иначе самото по себе си раждането не струваше повече от 250лв  Rolling Eyes-секцио, а нормалното е безплатно.

За смъртните случаи- имаше наскоро един и ВСЕКИ БОЖИ ДЕН от болницата публикуваха информация какво се случва с жената, защо се е получило и как е към момента, всичко беше обявено и хората нямаха притеснение, че нещо не е както трябва или криминално, а смъртни случаи няма как да няма, за съжаление, това са нещата от живота, но информацията беше публично изнесена.

Къде ще пиша и коментирам, си е мое решение, не се занимавай с мен, не ти трябва.

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 08:17 от Звезден^Прах

# 1 051
  • Бургас
Всеки има право на личен избор!!!Избрала си да родиш в Девата-ОК, влязла си в сайта, във форума им, питала си, разбрала си, допаднало ти е, родила си там и си доволна, НООО тук не е форума на Девата и съответно момичетата търсят мнения от тези, които са родили там.Да в Черноморска не ти правят прическа, няма глезотийки, но не смятам, че това, което предлагат не е достатъчно-има таблет с интернет на всяко легло, 2 легла в стая-напълно достатъчни, баня и тоалетна в стаята, топла вода, чудесно обслужване, храната не беше лоша.Е не е като в Девата, но все пак си болница, а не на спа.Ако има човек възможност за ВИП стая, там също има кресло, масичка, столче и т.н.В крайна сметка е важен крайният резултат-здраво бебче и щастливи родители, а не дали са ти масажирали краката или главата!

# 1 052
Не съм родила, но съм била и съм видяла с очите си и имам впечатления, които исках да споделя. Форума е за всички и най-малко пък е на някоя болница, съответно всеки си пише и коментира където и каквото си иска.

Позволих си подобна дискусия и коментари именно заради другите мами/и приключвам тук/, казах каквото имах да кажа и споделя, всеки може да си направи сметката сам и да иди да види къде срещу парите си може да получи възможно най доброто, а не просто нещо. И двете болници са частни и двете събират такси/Хич не е скъпо в Девата, скъпи са страничните глезотийки, които всеки може да прецени да ползва или не, но важното е, че ги има все пак и имаш право на избор Sunglasses/ важно е човек да си похарчи добре парите и да е максимално доволен, особено пък като ще ражда детето си..... Wink Държавната не я коментирах,виждала съм само ин витро центъра и част от ремонтираното родилно, но до там..... там кажи-речи всичко е безплатно/макар, че не е май точно така/ и съответно няма какво и как да изискваш кой знае колко.....

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 09:33 от Звезден^Прах

# 1 053
  • Пловдив
Само да напомня, че както тук не е форум на Девата, така не е и на Черноморска.Вижте си какво пише в адрес бара на браузъра - bg-mama.com. Всеки може да пише и изказва мнение в която си иска тема и никой не е длъжен да се съгласява.И двете болници са многопрофилни, от какъв зор ще пишат само родилите там, да не би да няма други отделения, м?
Затова сме хора, за да сме различни..,а не да се раздават директиви кой, какво , къде и как можел да се изказва.

# 1 054
Не успявам да прочета цялата тема, но съвсем наскоро ми се наложи спешно посещение в бургаска болница и знаейки, че трябва на всяка цена да избягвам държавната болница в града, се запътих към Дева Мария, но за съжаление не бях разбрала за съществуването на Черноморска. Най-малкото щеше да ми бъде по-близо, идвайки от юг, а не да стигаме до Ветрен, но както и да е. Интересува ме дали освен като апаратура и раждания, имате мнения и за специалистите и по-скоро хирурзите в Черноморска?
Аз просто имах силни болки и съмнения за апендицит, което наложи бърз преглед от хирург и мога да кажа, че от Девата съм много доволна от д-р Димчева ( хирург на смяна в събота), но при коремни болки ниско долу се изисква и гинекологичен преглед, за което се наложи да изчакам 2 часа редовни планови прегледи на бременни, докато при мен беше въпрос на спешно състояние и недоумявах защо не ме извикаха преди тях.......... Shocked

Както и да е, минах в последните минути на работното време и излязох с диагноза "възпаление на маточна тръба", което обясняваше срязващите болки, гаденето и лекарката предписа антибиотик. На момента не се усъмних, дори се зарадвах, че причината не е хирургична и си започнах лечението, но все пак се прибрах до София за още едно мнение при моя гинеколог - Е, оказа се, че такова възпаление ВЪОБЩЕ няма, а снимката от ехографа е на обикновени кръвоносни съдове ( не маточни канали) и  лекарката дори не се е сетила да пусне Доплер функцията на апарата, за да се увери какво вижда............Нямам ДУМИ! В събота, обаче, нямах избор , затова питам дали в Черноморска има наистина ДОБРИ специалисти, на които да се разчита при спешен случай, не говоря за раждане!

# 1 055
Момичта съжелявам че не съм изчела цялата тема и се включвам с малко може би глупав въпрос - но някой може ли да ми обясни накратко какви са условията за раждане в Черноморска, какви са цените ако си техен пациент и ако не си следиш бременността при АГ от тяхната болница?
Благодаря предварително   bouquet

# 1 056
  • Бургас
Момичта съжелявам че не съм изчела цялата тема и се включвам с малко може би глупав въпрос - но някой може ли да ми обясни накратко какви са условията за раждане в Черноморска, какви са цените ако си техен пациент и ако не си следиш бременността при АГ от тяхната болница?
Благодаря предварително   bouquet

Ами аз си водя консултациите в Черноморска.Значе и да ти водят консултациите, и да НЕ цените са едни и същи.Нормално 350 мисля беше ,секцио 750 лв.И все пак аз мисля да раждам в окръжна.

# 1 057
  • Бургас
Асинка, специалисти за спешност за всички случаи има само в държавната болница, която си решила да избягваш. Само там има Спешно отделение и Шокова зала, които работят 24 часа в денонощието. И само там има огромна реанимация. Не дай боже да се налага, но като раждах аз няма да забравя как една родилка започна да се гърчи и колабира и на минутата я откараха горе.

Не е хубаво да нападате Звезден прах така. Все пак тя е лежала в болницата и може да даде мнение. И е много права за кафето - веднъж чаках майка ми там и повече ми прилича на гаров павилион, отколкото на кафе. На Окръжна бързото хранене е в пъти по-добро, като раждах там само от него ми носеха храна.

И определено не е добра идея на болницата Родилно да е в общ корпус и едни стълби (не помня дали не бяха и на един етаж) с джипитата, дето се влачи целият болен "Меден рудник" при тях.

# 1 058
  • Бургас
аз не смятам да нападам никой, изказах мнение, защото освен, че лежах за задържане, родих в Черноморска, което предполага малко повече да съм запозната с условията, предродилна зала,родилна зала, реанимация и т.н.След като Звезден прах е решила и родила в Девата, си мисля, че в групата на Девата може да говори.Всеки има достъп както до сайта, така и до групата на Девата.Все си мисля, че за да се пита какви са условията в Черноморска, момичетата ги интересува конкретно тази болница.Ако ги вълнуваше Девата или Окръжна, щяха да си зададат въпросите в техните групи.

# 1 059
  • Бургас
Асинка, специалисти за спешност за всички случаи има само в държавната болница, която си решила да избягваш. Само там има Спешно отделение и Шокова зала, които работят 24 часа в денонощието. И само там има огромна реанимация. Не дай боже да се налага, но като раждах аз няма да забравя как една родилка започна да се гърчи и колабира и на минутата я откараха горе.

Не е хубаво да нападате Звезден прах така. Все пак тя е лежала в болницата и може да даде мнение. И е много права за кафето - веднъж чаках майка ми там и повече ми прилича на гаров павилион, отколкото на кафе. На Окръжна бързото хранене е в пъти по-добро, като раждах там само от него ми носеха храна.

И определено не е добра идея на болницата Родилно да е в общ корпус и едни стълби (не помня дали не бяха и на един етаж) с джипитата, дето се влачи целият болен "Меден рудник" при тях.

Болницата е отделена от поликлиниката с топла връзка, което не означава, че са на едно място!За болницата входа е един, а за поликлиниката-друг, съответно с отделни регистратури!

# 1 060
Звезден прах, не се занимавай с burgasko_mamche - "тя нито е говорител на болницата, нито работи в болницата, нито е лекарка, нито е акушерка" тя просто работи ЗА болницата. Човек стига да ѝ поразгледа профила и се вижда явно, че тя самата се оплита в собствените си лъжи. Жалко е.

Съвет към хората от болницата следящи темата - не трийте лошите коментари, които се пишат за Черноморска, не се заяждайте и с хората, които ги споделят, защото те ви правят услуга, казват ви какво не е наред и какво трябва да промените. Ако го направите ще имате повече доволни пациенти, а не както сега  Peace

Андреева, моля те, излез от космическите си цикли, така няма да ти се струват неща, които не са истина

# 1 061
И още нещо - не мисля, че шаренията в Девата е предимство пред спокойствието на цветовете. Освен това, от колко години съществува Девата в Бургас, и от колко години Черноморска? Не може да се сравняват нова болница с такава, която е на няколко години повече.

Но пък в допълнение защо не разкажем как стоят нещата в Девата и как при изписване от което и да било отделение те УДРЯТ с една сума на регистратурата, от която може да стигнеш до ипотека на апартамента и то за какви ли не измислици-премислици?
Добре, че не пъхат стотинки и в асансьора.

Колкото до специалистите - всички виждаме как в Девата ги сменят всяка седмица, и как напускат хората от там. То сигурно напускат щото е много добре във Ветрен. Причината е, че следях за определени специалисти поради проблем на близка и о, изненада поискаха от девата почти 2 х. лева за една хирургична операция, която трябваше да внесе, е в Черноморска мина по клинична пътека с потребителска такса. Другото нещо в Девата - предупредиха, че ако се наложи кръвопреливане - кръвта трябвало да я плащаме на кръвния център в МБАЛ-а, както и по спомен - 50 лева за шофьора на линейката че щял да я докара от Кръвния център до Ветрен.

Но защо пък да не отида във форума на Девата да позадам някои въпроси. мисля, че ще е полезно да се разбере какво има зад шаренията.

# 1 062
  • Пловдив
burgasko_mamche , задавай си въпросите където желаеш, затова е публичен форум, а не на тази или онази болница, още малко пропускателен режим ще наложите на темата.
Мъжа ми е три пъти хоспитализиран в Девата, баща ми два пъти.Не сме плащали нищо по-различно от обявенето при приема, за ипотеки и подобни ексцесии да не говорим.
Нещата минават по клинична пътека, ако за съответната такава има сключен договор, ясно е и на лаик като мен.
А "шаренията" и 'спокойствието на цветовете" са въпрос на вкус и предпочитание, както и всичко останало.
Много лично ги приемаш нещата, това е просто форум. Peace

# 1 063
burgasko_mamche , задавай си въпросите където желаеш, затова е публичен форум, а не на тази или онази болница, още малко пропускателен режим ще наложите на темата.
Мъжа ми е три пъти хоспитализиран в Девата, баща ми два пъти.Не сме плащали нищо по-различно от обявенето при приема, за ипотеки и подобни ексцесии да не говорим.
Нещата минават по клинична пътека, ако за съответната такава има сключен договор, ясно е и на лаик като мен.
А "шаренията" и 'спокойствието на цветовете" са въпрос на вкус и предпочитание, както и всичко останало.
Много лично ги приемаш нещата, това е просто форум. Peace

newsm10 Напълно подкрепям казаното от Горгона. На мен и стотинка отгоре не са ми взели в Девата, платих толкова, колкото трябваше и нито лев повече. Какви са тези митове и легенди, че взимали повече идея нямам.

# 1 064
До ипотека не съм стигнала, но получих безплатни тонове, почти безплатно секцио-250лв, удобства, грижа и си доплатих необходими неща като прегледи на бебчето важни според мен, избор на екип и малко релаксиращи процедури и храна, за да се чувствам аз комфортно. Предварително си бях приготвила до стотинка сумата и нито стотинка отгоре на написано и обявеното в сайта не са ми взели.

Мен лично много ме дразни тази дезинформация по отношение на екипа и цените в Черноморска, не е толкова трудно да се качат професионални автобиографии на екипа, както и ясен ценоразпис, липсва инициатива и желание обаче....защо ли?  Wink

Общи условия

Активация на акаунт