Започна да вали и вее, октомврийчето у дома ще подивее...

• 31 698
  • 706
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте и от мен  Grinning
Ходихме до Кауфланд за Легото. Може би то ще е под елхата, че всичко друго ще дам преди това, понеже нямам търпение  Laughing
Видях в Кауфланд дървени играчки на Eichhorn. Имаше ето този дървен конструктор 50 части. Някой има ли подобна играчка, много се чудя дали да купя на Яна.
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.4908
Също се чудя дали 50 части са достатъчни, има и по 100 части в една кръгла кутия  newsm78
Ето тези двете дървени играчки също ги видях в Кауфланд, плюс едно дървено влакче за нанизване на фигурки върху вагоните.
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.13866
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.13868

# 541
  • Куциндрел
Анбибиан, най-добре вземи пъзел с нанизване, много им харесва на децата на около 2 години.

# 542
Анбибиан, най-добре вземи пъзел с нанизване, много им харесва на децата на около 2 години.
Това ли имаш в предвид?
Ако е това - приятелка е купила подобно за Коледа  Grinning

# 543
Съботен поздрав и от нас  Hug
Джоджи спи, а с татко му сме половин младоженци, че бабата ни отмъкна Елинка за уикенда  Party Party Party
Нури, прекрасно те разбирам  Hug Аз имах много такива избухвания през първите 6 месеца  Hug Кой каквото ще да казва - ами много е трудно с 2 деца, особено ако няма кой да помага. При нас свекърите са в Пловдив, а майка може да помага през уикенд, т.е не всеки. Сама водя и взимам децата от градина, защото мъжът ми излиза в 7 и се прибира в 19. Няма студ, няма мраз, няма сняг, няма дъжд, с Джоджи сме навън и прибираме и водим кака на градина. Вечер например я взимаме към 17 и до 17 .30 сме в парка. Не мога да лиша нито един от двамата от следобедната им разходка. Често сме сами на площадката, но каквото такова.
Малчо все повече задобрява с ходенето. Най-вероятно ще направим прощъпулника в началото на декември в Пл. Елинка взе лекарски слушалки, ще видим той какво ще си избере Simple Smile
Днес хапна за първи път каша от карфиол. Е няма да ви казвам как миришеше това ми ти чудо, но си я изяде детето  Laughing

# 544
Аз пък не мога да не се похваля относно моята болна тема спането, СНОЩИ СЕ НАСПААААХ!!!!!! Урааааа!!!! Joy Свеки взе Калоян за през нощта и Емо като примерно дете заспа в 21.00, проплака в 01.00 и пи вода и спа до 06.00 сутринта и после в 06.30 пак заспа до 08.00. Това си е направо разкош! Не можех да си отворя очите от спане! Дано черните нощи са отминали и да продължава все така! Свеки и тя похвали Калоян, че се е будил само веднъж. Май по-често трябва да взима за през нощта единия, пък може и двамата, няма да се разсърдя! Joy

Анбибиян, много интересни предложения даваш за подаръци! Ще си открадна някоя идея! Wink Благодаря!

# 545
  • Пловдив
Минавам да поздравя всички именници   bouquet Със здраве да си носите имената  Hug
Цвм,да ти е жива и здрава Катето   bouquet Много да те слуша и все така да ти помага  Hug
Мела,местито наспиване на теб  Mr. Green Дано все така да продължава  Praynig

# 546
Здравейте и от мен Hug И трите ми "бебета" спят и най-накрая успях да се добера до компютъра...Вчера грам свободно време нямах.Излизахме няколко пъти,тъй като имах задачки за вършене,вечерта имахме гости,през деня чистих,готвих...и накрая бях скапана,а и гостите си тръгнаха чак към 1 и 30,та и не успях да се наспя и сега ми е малко шантаво Mr. Green
Иначе сме добре.Аз още съм хремава,но пия лекарства и се надявам да минава вече.Децата са здрави засега,дано и да не се разболяват Praynig
Днес правих едни кюфтенца с пуешко и зеленчуци....Страшна вкусотия,ако някой иска,мога да дам рецепта Peace Алина много ги хареса,изяде цели 4,то вярно,че се сравнително по-мънички от обикновените кюфтета,ама все пак Laughing

Анбибиан,браво на Яна,че се е престрашила и се е пуснала да ходи Simple Smile Нормално е да е нестабилна и да я е страх сега,но постепенно и това ще отмине Peace

Смехоранка,дано скоро да се успокои Еличка,сигурно зъбките я тормозят Confused И Алина беше така,когато й излизаха 3 зъба едновременно,като излязоха се спряха всякви мрънкания,ревове и тръшкания.

Марси,златен мъж имаш,ей Laughing Моят дори не знае какъв е принципа на месенето и какво се слага,за да се получи тестото Mr. Green

Пепи,много лошо с тези болести Confused Дано децата вече да са оздравяли,а и ти да се оправяш бързо! Hug Praynig

Деси,Алина не суче вече от 2 месеца.Нощем не се буди и не търси мляко,но пък без шише с кисело мляко не заспива вечер...Иначе не сме имали проблеми,а и като цяло,тя сама се отби.
И на мен ми беше много интересно да прочета поста ти.И аз гледам така да подхождам и засега получавам разбиране от страна на Боян,надявам се и като се появят бебетата да нямаме проблеми. Praynig

Наде,значи ще си имаме за зет зъболекар,а? Wink Heart Eyes

Мела,да,беше си свалила памперса...Не знам как,но по-голяма мистерия за мен си остава как е успяла да слезе от леглото Rolling Eyes Видях една снимка на Жаклин и близнаците.Страхотни са и са ужасно пораснали и тримата! Heart Eyes

Хайде,ставам че от половин час се каня на един буркан Нутела hahaha

# 547
  • Куциндрел
Това ли имаш в предвид?
Ако е това - приятелка е купила подобно за Коледа  Grinning
Аха, има и подобни пъзели за нанизване с формички, без формички. На малките им харесва.
Мела, дано повече така да се написваш. Hug Знам какво е да ходиш като зомби и единствената ти мечта е да спиш. Crazy

# 548
Съни тя само стоя права, не е ходила, въобще не си помръдна крачетата докато не падна на земята и не почна да приритва от яд с тях  Mr. Green
Моля те напиши рецептата за кюфтенцата, май пригладнях нещо  Crazy

# 549
Моля те напиши рецептата за кюфтенцата, май пригладнях нещо  Crazy

Кайма-в зависимост от количеството кюфтенца,които ще правиш.Аз лично сложих 1 кг. кайма,1 яйце,1 глава лук,зеленчуци(морков,чушка,царевица),но може да сложиш и други зелечуци,де,1 ч.ч. доматено пюре,галета и подправки на вкус Peace
Каймата се замесва с яйцето,подправките и галетата,както и с доматеното пюре.След това се добавя лук,както и зеленчуците,които предварително са попарени във вряла вода.Кюфтенцата се оформят и пекат на скара Peace Стават много вкусни...

И аз пригладнях,лапам тука Нутела Embarassed и после що съм била качила толкова много кг. Embarassed

# 550
Мммм Нутела  Heart Eyes
Направих си отметка с надпис - Кюфтетата на Съни  Joy

# 551
Здравейте, момичета!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! ДА СИ НОСЯТ ИМЕНАТА С РАДОСТ И ГОРДОСТ!

Ние вчера след обед ходихме до Хиполенд. Купих коледен подарък за племенника ни-взех му една игра с думи и едни плакати зза оцветяване. Дано му харесат, той е първокласник и обича да рисува.
Кали, разбира се, и тя намаза. Купих и една книжка и един телефон с натерии, който пее хей ръчички и зеленчуци който не яде и вика- алооо, вдигни си телефона.Тооолкова и хареса, от снощи сам ос него играе. Тези четири неща ми излязоха 19 лева. Супер съм доволна.
Днес минахме набързо през Произведено в България, Цеца за това не ти звъннах, че бяхме за малко. Лелееее, ми няма таква блъсканицаааа. ММ и Кали чакаха навън, ММ омърмори света. Аз набегом почти видях само една зала. Купих на Кали една ватирана пижамка за 8 лева и едно сладурско компелктче от панталонки и горнище за 9. Доволна съм, наистина са ниски цените там и има доста неща, ама мноого набързо бях и ми се иска пак да мога да отида.
По-късно ще се включа по темите, че сега Кали се е изправила тук до мен и се опитва да докопа клавиатурата Grinning

# 552
Здравейте не съм писала от няколко дни , но нещо времето хич не ми стига  ooooh!
Дарина със всеки изминал ден става все по палава и все измисля по някой нов номер който може да е вкара в травматологията   #Crazy € Тази вечер например реши да излезе само от кошарата и за малко да успее хванах е като тръгна да лети с главата надолу  #Crazy качва се на дивана почна да ходи и като стигне края ако го види иска да скача , ако не продължава да ходи и съответно пак е на земята  Shocked табуретките вече са на балкона понеже и по тях се катери по масата също и къде ли още не  Shocked Shocked Shocked Направо ми е взела акъла и с това тръшкане за всяко нещо . Не мога да е отуча да не яде от кофата за боклук , понеже нашата е без капак и стои в бокса винаги намира начин да отмъкне Mr. Greenе някоя коря ябълка , картоф или хартия , май и боклука ще отиде на балкона  hahaha

Флучия честито ходещи крачета на Джорджи  Hug

Мела
не искам да те мисля аз едва успявам да се справя с едно ..... Hug

Сийн , Тони благодаря за поздравите  Hug

Смехоранка ще мине и този период Дарина плаче и се тръшка за всичко  ooooh! а и как се е научила да посяга и да удря  hahaha хем им е смешно хем ми се плаче

Честит имен ден на всички които празнуват днес !Бъдете живи и здрави и много щастливи !

# 553
cvm аз отдавна изкарах кофата на терасата  Mr. Green

# 554
Нуриии, и аз като ненужно обгрижваща майка те разбирам напълно. При Ники храненето се промени със занималнята, не винаги се храни сам  Tired но просто защото отделя различни храни, избира само други, сега например на мушка са му пиперките. Когато беше болен и повръщаше, беше вечерял пълнени пиперки и от тогава, както и да ги режа ги открива навсякъде, дори в доматите  Mr. Green И колкото и да му обяснявам, че това са домати и че дори и да са пиперки, не е повръщал заради тях, не ги иска. Голям веджитъбъл контрол има на входа на устата си  ooooh!  Между другото тази вечер пак повърна, съвсем малко, от преяждане според мен, хапна много и на закуска, после и за обяд и след това скача на батут и след това повърна малко. Заспа много изплашен. Дано наистина е от преяждане. Как се промени проблема - от неядене в преяждане. Милият, сега яде за мускули - за да бие чудовищата, които иначе като ме пита са само в книжките Mr. Green и бактериите в гърлото, за тях яде дори суров чесън и лук.
Разбирам те напълно и трябва да ти кажа, че в никакъв случай не трябва да съжаляваш за грижите, точно тези ненужни грижи още повече ни сближават с мъниците. И колкото и - как да го кажа - да сме ги разглезили, не е в тяхна вреда. Само в наша  Mr. Green, но в определни ситуации и контекст. Грижа за дете не може да е напразна, пък била тя и ненужна. Ще дам за пример спането в леглото на родителите - Ники спеше при нас допреди 5-6 месеца  Embarassed Четирима на спалнята стана трудно поносимо или трудно спимо, когато Стела започна да се върти. Ники отказа да спи в кошарата 3-4 вечери подред и на 5-тата аз влязох в нея и казах, че ще спя там, защото няма място за всички на спалнята. Тогава, надвесен над решетките, с най-съжалителния тон, ми каза: Мамо, излез, аз ще спя в кошарата.  Heart Eyes От тогава спи там, само там и само там иска. А колко съвети получавах, когато споделя, че спи още при нас, и какви прогнози за бъдещето  ooooh! Наистина, много късно започна да спи самостоятелно, но на нас не ни пречеше. А сега пък какви съвети получавам, когато споделя, че Стела (още! Shocked Mr. Green) спи в нашето легло. То не са методи, техники и способи, плюшени играчки - заместители и какво ли още не, получени от родители, които едновременно с тях се оплакват от нощните будения на по-големите си деца, напикавания, плач за мама, кошмари и т.н. Не ми пречи, ама никак, и второто ми дете да спи още две години в нашето легло, стига да знам, че след това ще си спокойно и само, знаейки, че мама и тате са наблизо. Има, разбира се, много неща, които отчитам като грешки. Но каквото и да си говорим - вторите деца са късметлии - първо, родителите вече са с опит, второ - имат си компания и модел на поведение. Стела, откакто върви сама, се и занимава сама. Аз със ставането си влизам в кухнята и започвам - закуска, обяд, следобедна закуска - готвя едно след друго, чистя, пускам пералня, простирам - тя си играе сама в дневната, по някое време пристига при мен, взема нещо от едната си ръчичка с двата пръста на другата и ми го подава, аз го вземам с два пръста, това нещо (нищо), и го слагам в моята ръка и двете сме много щастливи и благодарни  Mr. Green След това тя обаче си го иска обратно, давам й ръката си, тя си го взема пак с два пръста, слага го в нейната и така, все едно е напълнила малката си шепичка с внимание се връща при играчките. Понякога я шпионирам - какво прави сама - и получавам тахикардия, докато я гледам, толкова малка и сладка, съсредоточена над нещо  Heart Eyes Един ден на центъра, тъкмо сме взели Ники от занималнята и той ни показва как може да стои на едно краче без да пада - имат часове по йога. След като получи заслужени възхищения, се обръща към Стела и я пита дали и тя може. И тя на секундата вдигна едно краче и се нахили доволна  Mr. Green Един път пък, Ники не искаше сам да си вземе столчето за да яде и аз питам Стела дали знае каде е и тя: Да. И аз - можеш ли да го донесеш? и тя пак - Да. И го донесе, от другия край на стаята. И кули строи с дървения конструктор - слага едно блокче вълху друго, след това долното зъбче над горните две и така, с обърната захапка и издадена напред брадичка, все едно на нея ще й закачаме медали, започва да събира овации. Много е смешна, постоянно иска да ни разсмива, и това, че я държах толкова дълго за ръчичка - нещо, което мислех точно за ненужно, защото знаех, че не само по-трудно и бавно ще се научи да върви така, но и ще пада по-лошо, но пък не можех да я оставя да плаче и да не й помагам и постоянно се упреквах и изнервях, защото всичката ми работа стоеше несвършена и се подтисках - но и това не е било напразно. Защото е научила много от моето присъствие до нея, повече, отколкото се е научила да върви. Може да стои сама в стаята, нямам предвид да не плаче, но и да съм спокойна за нещата, с които ще си играе. Ох, обичам ги тези деца  Mr. Green Стела още не успява да ме ядоса, но на Ники все по-често му се карам. След това се карам на себе си. И има моменти, в които имам идея как да излезем от конфликтна ситуация, но въпреки това усещам, че просто искам да се развикам. Надявам се сега, след като Стела е все по-самостоятелна, да си върна и търпението към батко й.

Олях се.

Честито на проходилия Джоджи и почти проходилата Яна
Пропускам останалото, защото ... наистина се олях  ooooh!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт