CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №26

• 47 322
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • София
И на мен често ми се е случвало точно някакви пикли да почнат да ми чоплят СВто отзад- напред.
Разбирай, миналия век...
Ама тя още права е ходила под масата тогава и едва ли помни мутренските времена, когато бачкахме кой каквото намери и то без договор.

# 616
Не мисля, че не се представям в добра светлина, просто се захващат за миналия ми стаж. Защо не си вече тук и там?  Crazy Казвам нещо от рода на човек има право да избира и да си потърси и намери най-подходящото място = една приемлива съвкупност от задължения, колеги и работна среда. Та тези разпити ги чувствам като да съм с някой мъж и той да ме пита какво се е случило с бившите. Защо не съм с тях? Ами каквото било, било. Нали сега съм тук, дошла съм им на крака, удисвам им на какви ли не тестове и интервюта.. Не ми се говори. Но вече мисля да не се старая много, да отбирам дали да ходя на интервю или не и да прекратявам разпита по мое желание. Пак казвам голямата компания е обявила позициите - значи хора и трябват, но hr или някой team lead казват не.  newsm78 При условие, че те далеч не са съградили и допринесли много за компанията. Дори смятам, че хора като мен, които са имали шанса и са се доказали пред света и Европа, са извоювали все още да се търсят дадени позиции. Вече как и от кого е бил осуетен пътя ни, не искам да коментирам, не искам дори да се сещам!

Палмичка, до един момент намирах резон в коментарите ти, но този ми се вижда твърде краен. Ето, ти самата хем реферираш към опита си преди, когато си се доказала пред Европа, хем не искаш да те питат - защо?

Най-нормалната тема за разговор по време на интервю е тъкмо миналия опит, включително и защо си напуснал работата си. Ако няма нищо за криене, все може да се намери отговор, с който да се чувстваш комфортно (ако трябва, си го отрепетирай). Но ако нагласата ти е така негативна, тя се усеща от другата страна и кръгът се затваря.

В крана сметка, именно девойката срещу теб, колкото и да й нямаш вяра, ще вземе решение дали да продължиш нататък. В този момент, ако конкретната позиция те интересува, игнорираш мнението си или дори неприязънта си и се стараеш да се покажеш в максимално добра светлина.

# 617
Здравейте отново... аз все още съм без работа и по този повод искам да ви питам,какви са тези Придружителни писма newsm78 Някой чувал ли е такова нещо?
Мотивационни Да, ама придружителни  newsm78 ooooh! за мен е ново 16-йсе  ooooh! Sick,
да не би на препоръчителните да викат така  newsm78

# 618
Придружително в случая е мотивационно според мен. Логиката е че "придружава" автобиографията  Simple Smile

# 619
Мотивационни, придружителни-все едно. Срещала съм ги и под двете наименования в нета.

# 620
  • София
мисля, че придлужително е cover letter, което е различно от мотивационното. Имам спомен, че и Ред беше писала нещо по въпроса.

# 621
мисля, че придлужително е cover letter, което е различно от мотивационното. Имам спомен, че и Ред беше писала нещо по въпроса.

Дори и да е правено разграничение някъде в теорията, съм убедена, че фирмите очакват едно и също, независимо какво пишат в обявата си. Според уикипедия на английски cover letter = motivation letter.

# 622

Дори и да е правено разграничение някъде в теорията, съм убедена, че фирмите очакват едно и също, независимо какво пишат в обявата си. Според уикипедия на английски cover letter = motivation letter.

май е така защото cover letter1 е името на  първото ми мотивационно писмо в jobsa  Peace Така ми го бяха кръстили ... Аз си го пратих че да не губя ред  Wink пък дано да стане, защото докато се наканя и пред мен 30 човека са ме изпреварили за отрицателно време  #Crazy hahaha

# 623

.. Ето, ти самата хем реферираш към опита си преди, когато си се доказала пред Европа, хем не искаш да те питат - защо?..

Ами да имам опит на подобна позиция - написала съм го, ако искат да го проверят и толкова. Иначе като причина да не съм там най-хубава ми се струва: Ами за да ощастливя и Вашата компания с присъствието и дейността си!  Laughing Да вече тва ще казвам.

# 624
  • UK
Придружителното писмо не е ли писмото, което пишем когато изпращаме автобиографиите и каквото там друго искат, нали когато пишем на мейла не пращаме празен мейл с един прикачен файл? Обясняваме се кои сме, какво и защо пращаме, не е ли това? Не е ли тъй нареченото letter of application на английски? Или и аз бъркам нещо?

# 625
Определено не е нормална и не съответства на опита ми.
Управителят се опита да ме убеди, че при тях е хубаво с думите "Имаме кафе, чай, супа, каквото поискаш и работното време се спазва стриктно" Освен това заплатата се изплащала редовно  ooooh!

ох, не, ще падна. тва е бившата ми фирма, бисерите от 2 километра ги разпознавам  hahaha

# 626
Определено не е нормална и не съответства на опита ми.
Управителят се опита да ме убеди, че при тях е хубаво с думите "Имаме кафе, чай, супа, каквото поискаш и работното време се спазва стриктно" Освен това заплатата се изплащала редовно  ooooh!

ох, не, ще падна. тва е бившата ми фирма, бисерите от 2 километра ги разпознавам  hahaha

И тази сутрин ме разсмяхте Simple Smile
Добро утро!!! Малкия днес ни събуди с рев в 5 часа и аз пия кафе с БГ- мамма  Joy Joy Joy Joy

# 627
 Записвам се да ви следя  Simple Smile

# 628
Палмичка, кому е нужно такова държание на интервю? След като компанията ми е дала за задача аз да й намеря хора, значи ми има доверие. Не мисля, че има нужда да се спори за това какво решение е взел ХР-а. Със сигурност мога да ти кажа, че в момента набираме хора за една много голяма компания, трябват им хора, има голям наплив, и селекцията е доста стриктна. Да ти кажа честно кандидати с разнороден опит от периоди под 1 година, изобщо не минават първоначалния подбор. Пикла или не, ХР-ката решава кого да покани, да продължи и така нататък. Щом са й гласували доверие, значи се е доказала с нещо.

В никакъв случай не омаловажаваме кандидатите, но не можем да поканим всички.

# 629
Има и пикли, да. Но все по-рядко, според мен. Слава Богу, попадала съм само на една такава девойка, преди години, която се опита да ме изпитва за неща, за които дори не е чувала. Но големите компании, към които лично аз имам интерес, в момента не биха си позволили такава некомпетентност. Освен това, всички знаем, че искаме или не, в момента изборът на трудовия пазар принадлежи изцяло на работодателя и той определя условията. Само преди три-четири години нещата бяха тотално различни и аз с лека ръка отказвах интервюта и оферти, избирах по много критерии. Но сега при тази голяма безработица и много свободни кадри, естествено, че работодателите ще си подбират най-доброто за тях. И ако някой си мисли, че е свръхценен и незаменим, груба грешка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт