За и Против съхраняването на стволови клетки?

• 16 155
  • 73
  •   1
Отговори
Здравейте,момичета!
Искам в тази тема всеки да си каже какво мисли за тази услуга- съхранение на стволови клетки. Има ли смисъл на този етап? Смятате ли, че това е просто търговски трик на фирмите? Накаря и аз, като майка на две рожби, ще си дам скромното мнение.
Надявам се, че ще подпомогнем решението на много млади родители, които са на кръстопът, с нашата дискусия!   Grinning Thinking

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 08:36 от BAVory

# 1
Аз лично смятам, че е хубаво да го направиш, стига да има средствата. В рода си нямам някакви случаи , които да ме притесняват, но...знае ли човек...Друго е да си имаш "piece of mind"Simple Smile. Само не знам на коя фирма да се доверя Thinking (точно заради това, което ти казваш, че е някакъв вид бизнес).
Ще изчакам да видя и други мнения по въпроса. Мерси за темата  Rolling Eyes

# 2
Добро утро, Bavory! Интересна тема си подхванала. Аз лично се замислям, защото напоследък много нашумяха тези стволови клетки- където и да отида, все за тях слушам. Тук има една фирма в Пловдив- Afrodita, представителките са много приятни момичета, добре убеждават, банката им е английска (супер), но не знам дали българското общество сме подготвени за това още. Виж в другите европейски страни го правят, без много да умуват. Най ме изкуши това, че сега, има някакви коледни промоции: до 30-та седмица, ако подпишеш с тях- 350 лева май свалят, което си е бая, и не зависи как си избрал да плащаш (т.е. може и на разсрочено). Мислим с мъжа ми още. Има време, но трябва да решим, ако искаме да се възползваме от намалението.
Сподели за теб!

# 3
Аз за първото си дете не успях да запазя такива клетки. Но за второто, което се роди миналата година, съхраних. В същата банка, за която ти говориш, sunny_smile, може би е съвпадение. Доволна съм иначе от представителите- бързо стана всичко, те си оправяха нещата. По-скоро мои приятелки чувам, че се съмняват дали има смисъл да даваш толкова пари...като че ли предизвикваш съдбата. И другото- сега за първото дете все едно не съм направила достатъчно. Дано не се налага използването им, че...да не дава Господ!
А дали тука в България вече има специалисти, които правят такива консултации за трансплантации?

# 4
  • California
На първото ми дете ги запазихме, сега с второто ще запазиме също. За мен е важно да се направи, веднъж в живота е тази възможност, а и не е толкова скъпо!

# 5
  • Бургас
Колко излиза в момента /приблизително поне/?

На въпроса - за съм, не виждам минуси.

# 6
  • California
За България цената преди известно време беше около 5 хил., после годишната такса не знам колко е, но има и такава.
За сравнение - тук в САЩ, цената е наполовина.

# 7
Дарих стволовите клетки. Хем могат да бъдат използвани за научни цели, хем от банката могат да ги дадат на реципиент, който има нужда и съвместимост.

# 8
На мен ми предплагат за 5050 лева да съхраня кръв, тъкан, за 25 години, наведнъж. Мога да се ползвам от коледна промоция до 31 -ва г.седмица. Не е в България, честно казано, не вярвам на българското, колебая се къде точно в чужбина- Англия или Белгия, но повече клоня към Англия, з-то докторът ми препоръча Фютчър Хелт. Иначе  съм много ЗА даряването, ама аз в случая искам детенце да е подсигурено.

# 9
  • София
За. Това е шанс за един шанс повече.

# 10
  • California
И да не забравяме, че запазвайки стволови клетки, те могат да се използват и от други членове на семейството ако се наложи, защото съвместимостта е най-голяма при толкова близки родственици!

# 11
Да, съгласна съм. Все пак знаеш, че имаш нещо някъде, към което да не си пожелаваме да прибягваме, но все пак е там, и се пази. Иначе е истински резил в чужбина тази услуга да е толкова по-достъпна. Аз си мисля, че тука хората по скоро това ги спира- цената. Но пък като се замислиш, че за тази цена, си плащаш един вид спокойствието, че си направил всичко като родител. Жалко, че не успях да съхраня и на първото дете. Може би сега с падането на млечните зъбки ще се възползвам.

# 12
Здравейте на всички. По темата за ств.клетки може да се говори много, важното е да се действа:)) Е, аз така и направих- подписах вече договор за съхранение- вчера и си имам вече сет за вземането им. Докторът знае, болницата знае...остава да започна да раждам:)) "Афродита" ми обещаха да са там, когато се очаква да се роди бебче, после ще влезнат, оправят нещата и изпратят комплекта  във Великобритания. Стискайте палци- вече съм в 9-ти, така че ще е всеки момент.

# 13
  • California
Успех и леко раждане!  Hug

# 14
Има ли някой, който да се е възползвал от тези съхранени клетки?
Или плащате всяка година за съхранението им и чукате на дърво да не ви потрябват?

Общи условия

Активация на акаунт